Patagónia – Tűzföld gyalogtúra – Argentína, Chile utazás

Indulás: 2020/12/27
Utazás hossza: 16 nap
Utazás stílusa: Gyalogtúrák
Létszám: 12-14
Ár:
3900
USD

+ 500 USD
Jelentkezem
Kérdésem van

Két hetes túránk során végig utazunk az Andok vonulatán, bejárjuk Dél-Patagónia és Tűzföld ikonikus nemzeti parkjait, hajókirándulásra indulunk a Perito Moreno gleccserhez és a Beagle-csatornán, komppal kelünk át a Magellán-szoroson. Kalandtúránkat a világ legdélebbi állandóan lakott településén fejezzük be.

Kiemelt látnivalók:

 • Los Glaciares Nemzeti Park
 • gyalogtúrák a Fitz Roy és a Cerro Torre hegycsoportok látványos túraösvényein
 • a türkizkék Lago Argentino
 • Patagónia leglátványosabb gleccsere, a Perito Moreno
 • túrák a Torres del Paine Nemzeti Parkban
 • az ikonikus Paine Grande hegycsoport
 • Puerto Natales, Dél-Patagónia legdélebbi városa
 • komponzás a Magellán-szoroson keresztül Tűzföldre
 • Királypingvin Park
 • túrák a Tűzföld Nemzeti Park legszebb részén
 • hajókirándulás a Beagle-csatornán

Neked való?

Utazási stílus: kiscsoportos gyalogtúra
Komfort: ***
Szervíz: ***
Aktivitás: ****

Részletes program

 • 1. nap Argentína: Buenos Aires – El Calafate

  A reggeli órákban érkezünk meg Argentína fővárosába, Buenos Aires-be. Innen egy belső repülőjárattal utazunk tovább az El Calafate városába. A délutánt már El Calafate nyüzsgő belvárosban tölthetjük. A város határában fekvő Lago Argentino tóparti sétányain flamingókat és vadludakat fotózhatunk. A híres calafate gyümölcsből készült fagylaltot mindenképp meg kell kóstolnunk az egyik cukrászdában. Este nem szabad kihagyni a város legjobb argentin steak éttermét sem. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 2. nap El Calafate – El Chalten

  A Los Glaciares Nemzeti Park északi részére, El Chalten-be utazunk.  Itt találkozunk a 3 hetes kalandtúrán résztvevő csapattársainkkal. A szélfútta kisváros a világ legnehezebben megmászható sziklacsúcsainak meghódítására induló expedíciók bázisa. A legendás Fitz Roy és Cerro Torre hegycsoportokat látványos túraösvényeken is körbe járhatjuk, ezért Argentína legfiatalabb települése mára népszerű turistaközpont lett. Délután elsétálhatunk a Chorillo-vízeséshez a Vueltas-folyó völgyében és ellátogathatunk El Chalten híres csokikészítő műhelyébe.
  (szállás: vendégház, 3 éj, ellátás: reggeli)

 • 3. nap Fitz Roy kilátópont – Laguna de los Tres gyalogtúra

  Túra táv: 20 km, szint: fel 1 000 m, le 1 000 m
  Túra időtartama: 5-6 óra

  Egy csodálatos túranap! Egész napos kirándulásra indulunk a Los Glaciares Nemzeti Parkban. Kisbusszal utazunk túránk kiindulópontjához, a Vueltas-folyó völgyének északi részére. A Rio Blanco patak völgyében gyalogolunk felfelé, miközben az óriási Piedra Blancas-gleccser, valamint a Fizt Roy csoport panorámája kísér minket végig utunkon. Túránk végén egy meredek szakaszon kapaszkodunk fel másfél kilométert a Laguna de los Tres tengerszemhez, amely mögött a Fitz Roy (3441 m) függőleges sziklafala tornyosul. Megpihenünk a tó partján, körbesétálunk a kilátópontokon, a bátrabbak pedig megmártózhatnak a gleccsertó vizében is. Lenga erdőkön keresztül, a Madre és Capri tavak mellett sétálunk vissza El Chalten-be, látványos körtúránkat szállásunkon fejezzük be. (ellátás: reggeli)

 • 4. nap Cerro Torre kilátópont – Laguna Torre gyalogtúra

  Túra táv: 18 km, szint: fel 500 m, le 500 m
  Túra időtartama: 5-6 óra

  Egy újabb, igazán könnyű és látványos túra vár ránk ma. Reggeli után szállásunkról indulunk a Laguna Torre tengerszemhez.  A Fitz Roy patak völgyében túrázunk felfelé, miközben a Cerro Torre hegycsoport csúcsainak panorámájában és a dél-patagóniai jégmezőről leomló hatalmas gleccserek látványában gyönyörködhetünk. A tengerszem partjára érve a 3102 m magas Cerro Torre hírhedt sziklatömbje magasodik előttünk. Miközben meghallgatjuk a hegyhez kötőtő legendákat, megpihenünk a tó partján, felsétálunk a kilátópontra, majd visszasétálunk El Chalten kisvárosába.
  (ellátás: reggeli)

 • 5. nap Los Glaciares Nemzeti Park – El Calafate

  Reggel a Los Glaciares Nemzeti Park üdülőközpontjába, El Calafatéba utazunk. A Viedma tavat megkerülve haladunk déli irányba, azon a tájon, ahol az első európaiak Argentína belső területeinek felfedezésére indultak az 1900-as évek elején. Út közben megpihenünk Patagónia leghíresebb haciendáján, ahol Butch Cassidy és a Sundance kölyök is eltöltött egy rövid időt amikor Texas-ból elmenekülve új otthon kerestek maguknak a végtelen pampákon.
  A délutánt már újra El Calafateban tölthetjük. Az Óévet a belvárosban búcsúztatjuk el. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 6. nap Los Glaciares Nemzeti Park – Perito Moreno gleccser

  Túra táv: 3 km
  Túra időtartama: 2-3 óra

  Kkirándulásra indulunk Patagónia leglátványosabb gleccseréhez, a Perito Moreno-hoz. A Perito Moreno gleccser egyike annak a három patagóniai gleccsernek, amely nem húzódik vissza, kiterjedése mintegy 30 centiméterrel nő naponta. Átlagosan négy évente egyszer egészen az Argentino tóba nyúló Rico-félszigetig nyomul előre és természetes gátként ketté osztja az L-alakú tavat.
  Bérelt kisbusszal utazunk a Los Glaciares Nemzeti Parkba. A Rico-félszigeten sétahajóra szállunk és a Perito Moreno gleccser 60 m magas jégfalának közelébe hajózunk.  A gleccser a Patagóniai Kontinentális Jégmezőből induló 47 óriási jégfolyam egyike. Szélessége 4 km, a hossza kb. 250 km. A hajókirándulás után a látogatóközpontba utazunk, ahol a kiépített sétautakon barangolva egészen közelről is megcsodálhatjuk a gleccser hatalmas jégfalát. A délutáni órákra az erős napsugárázás hatására menetrendszerűen gigantikus jégtömbök szakadnak le óriási robajjal a gleccser előtti tóba, a látványos természeti jelenséget a sétányról figyelhetünk meg. Az esti órákban ékezünk vissza El Calafete kisvárosába. (ellátás: reggeli)

 • 7. nap Chile: Torres del Paine Nemzeti Park – Las Torres menedékház

  Kalandtúránkat a Torres del Paine Nemzeti Parkban folytatjuk. A 228 000 hektáros park területet magellán és lenga erdőket, óriási gleccserek és gleccsertavak sorát és nem utolsó sorban Földünk egyik leglátványosabb hegyvonulatát foglalja magába. Rövid utazás után érkezünk a Paine-hegység kapujához, ahol először átlépünk Argentínából Chilébe, majd a nemzeti park északi területén lévő Las Torres menedékházhoz utazunk. (szállás: menedékház, reggeli, vacsora)

 • 8. nap Torres del Paine Nemzeti Park – Base de Las Torres kilátópont gyalogtúra

  Túra táv: 22 km, szint: fel 900 m, le 900 m
  Túra időtartama: 6-7 óra

  Egész napos túrára indulunk a Base Las Torres kilátóponthoz. Menedékházunkból gyalog indulunk a Nordersnsköld gleccsertó irányába, majd felkapaszkodunk a látványos sziklafalakkal határolt Ascensio-völgybe. Megpihenünk a Chileno menedékházban, majd az Ascencio-patak mentén, egy lenga erdőben haladunk tovább folyamatosan felfelé. Túránk utolsó szakaszán egy meredek törmeléklejtőn kell kapaszkodnunk, de megéri a fáradságot. A moréna tetején a Torre tengerszem partjára érkezünk, ahol fantasztikus látvány fogad minket: a Las Torres csoport 1000 méteres déli, központi és északi gránittömbjei tornyosulnak előttünk. A bátrak természetesen ebben a gleccsertóban is megmártózhatnak. Kényelmesen, a már ismerős útvonalon túrázunk vissza menedékházunkhoz. Egész napos kirándulásunk után jól fog esni az étteremben felszolgált ízletes vacsoránk. (szállás: hotel, reggeli, csomagolt ebéd)

 • 9. nap Torres del Paine Nemzeti Park – Lago Grey gyalogtúra – Puerto Natales

  Túra táv: 3 + 4 km, szint: fel 200 m, le 200 m
  Túrák időtartama: 2 + 3 óra

  Reggel expedíciós járművünkkel a Torres del Paine Nemzeti Park legszebb részein keresztül utazunk a terület délnyugati részére. Első sétánk a Pehoe-tó partjáról indul és egy kilátópontba vezet, ahonnan gyönyörű körpanoráma nyílik az ikonikus Paine Grande hegycsoportra, valamint a Pehoe, Sarmiento és Nordenskjöld tavakra. Ezután a Grey-tó partján sétálunk el egy kilátóponthoz, ahonnan jól láthatjuk a Grey-gleccser hatalmas jégfalát. A park déli részén keresztül utazva, az esti órákban érkezünk meg Puerto Natales-be. Dél-Patagónia leghangulatosabb települése havas hegycsúcsok ölelésében fekszik az Última Esperanza fjord (Utolsó remény) partján. Este csatlakozhatunk a helyiekhez a város híres kézműves sörfőzdéjében. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 10. nap Magellán-szoros – Tűzföld – Cerro Sombrero

  Már Patagónia legdélebbi tájain járunk. Nincs más hátra, elindulunk a még vadabb tájakat rejtő Tűzföld felé. Szélfútta, füves pusztaságokon keresztül utazunk végig a Magellán-szoros északi partján a kikötőig. Ebédidőben teszünk egy kiadós sétát a szoros partján, majd egy izgalmas kompozás után érkezünk meg Tűzföldre. Cerro Sombrero világvégi településén egy kényelmes hotelben lesz szállásunk. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, vacsora)

 • 11. nap King Penguin Park – Argentína: Ushuaia

  A King Penguin Parkot kár lenne kihagyni, sőt – fogalmazzunk inkább úgy, hogy muszáj látni! A Tűzföldön egyedül itt találkozhatunk királypingvinekkel. Ezért reggel a Magellán-szoroshoz utazunk, a Bahia-öbölben fekvő parkba. A királypingvin a második legnagyobbra növő pingvinfaj. Jellemzőjük, hogy a költési időszak végével élelem után kutatva vándorútra indulnak. Régészeti leletek bizonyítják, hogy már több száz éve, a selknam őslakosok idején is fel-felbukkantak a tűzföldi szigeteken. A park látogatói egy kilátóteraszról figyelhetik a pingvineket, és – a teraszon elhelyezett információs táblák segítségével – megpróbálhatják meghatározni a korukat.
  Innen Tűzföld keleti részére utazunk. Ehhez először újra át kell lépnünk Argentína területére. Az Atlanti-óceán partjáról a Tűzföldi Andok hegyláncain keresztül utazva érkezünk meg Ushuaia városába, a világ legdélebbi állandóan lakott településére. Elfoglaljuk a szállásunkat, majd a városközpont és a kikötő felfedezésére indulunk. (szállás: vendégház, 3 éj, ellátás: reggeli)

 • 12. nap USHUAIA – MARTIAL GLECCSER KILÁTÓPONT – TŰZFÖLD NEMZETI PARK TÚRA

  Túra táv: 5 + 8 km, szint: fel 100 m, le 100 m
  Túra időtartama: körülbelül 4 óra

  Délelőtt a város felé magasodó Martial-hegyre kirándulunk. A sífelvonó indító állomásától felsétálunk a Martial-hegy oldalában lévő kilátópontra ahonnan szép kilátás nyílik a Beagle-csatorna partján elnyúló városra, a szorost színesítő szigetekre és a Martial gleccserre is.
  Ezután a Tűzföld Nemzeti Park legszebb részére utazunk. A Beagle-csatorna itt teljesen elkeskenyedik, a romantikus öblökkel, és pici szigetekkel tagolt területet északról a Navario hegyvonulata határolja. A Lapatia öbölböl, a világ legdélebbi postaállomásától indulunk egy kényelmes túrára. Ösvény a csatorna partján, bükk és örökzöld erdőkön keresztül, eldugott öblöket érintve halad a park déli részén lévő látogató központig. Miután megebédelünk, végigjárhatjuk a látogató központ gazdag kiállítását. Ezután tovább sétálunk a szoros partján futó ösvényen. Lápos réteken, sziklás öklökön keresztül sétálunk el a park déli részére. Itt beszállunk a ránk várakozó buszba és vissza utazunk a városba (ellátás: reggeli)

 • 13. nap Ushuaia – Beagle-csatorna hajókirándulás

  A Beagle-csatornát és Tűzföld vizeit egész vagy fél napos fakultatív hajókirándulásokon fedezhetjük fel! Az Ushuaia kikötőjéből induló három órás katamarán út során számos szigetet körbe hajózunk, megismerkedünk a helyi növény- és állatvilággal, találkozhatunk oroszlánfókákkal és pingvinekkel, majd megkerüljük a világítótornyot és visszatérünk a kikötőbe.
  Az egész napos kiránduláson vitorlásunkkal vesszük az irányt a Beagle-csatorna felé. Ushuaia városi nyüzsgését egy másfajta nyüzsgés váltja fel: mindenfelől az oroszlánfókák kaffogását és a pingvinek hangját hallani. Ezen az egész napos kiránduláson kiváló szakemberek ismertetnek meg minket a szigetek csodálatos madárvilágával. Találkozhatunk gőzhajórécékkel, halfarkasokkal, kormoránokkal és dolmányos albatroszokkal. Ellátogatunk a fókák szigetére, ahol két játékos és hangos oroszlánfókafaj is él, megnézzük a Les Eclaireurs világítótornyot, majd Chile és Argentína közt hajókázva felkeressük Williams Portot és Port Almanzát. Ezután egyenesen a Martillo-sziget felé vesszük az irányt, ahol hatalmas Magellán pingvin kolónia él. Végül Tűzföld legrégebbi gazdaságánál, az 1800-as évek óta működő Estancia Habertonnál kötünk ki, ahol rövid sétát teszünk. Ezután busz visz vissza minket Ushaiába. Az estét újra Ushuaiai egyedülálló hangulatú, éttermekkel, ajándékboltokkal teli turista központjában tölthetjük. (ellátás: reggeli)

 • 14. nap Ushuaia –  Buenos Aires

  Reggel Ushuaia repülőterére utazunk, ahonnan Argentína fővárosába repülünk. Buenos Aires-ben igazi nyári időjárásba csöppenünk. Belvárosi szállásunkról gyalog indulunk Latin-Amerika legnagyobb metropoliszának felfedezésére. Városnézésünket a Parlamentnél kezdjük, megnézzük a Casa Rosada kormányzati épületét és a luxus negyeddé alakított régi kikötőt is. Sétánkat San Telmo hangulatos, a város aranykorát idéző negyedében fejezzük be. A nyüzsgő főtér egyik éttermének teraszán vacsorázunk, ahol utolsó argentin steak vacsoránk mellé természetesen argentin tangó jár. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 15. nap BUENOS AIRES

  Egész napunkat városnézéssel töltjük Buenos Airesben. A legjobb ha városnéző bussszal járjuk be a metropoliszt. Ellátogathatunk a világ egyik leghíresebb temetőjébe, ami mára szinte önálló kis várossá nőtte ki magát a La Recoleta negyedben. Az argentinok közül sokan egész életünkben arra gyűjtenek, hogy sírhelyet vásárolhassanak magunknak a nemzet nagyjai, köztük Evita nyughelyének közelében. Kihagyhatatlan program az elegáns  Palermo és a Boka negyed meglátogatása, amelynek nem csak a focicsapata, hanem az olasz dokkmunkások színes házai és a tangóbárjai is világhírűek. (ellátás: reggeli)

 • 16. nap Buenos Aires – utazás hazafelé

  Repülési menetrendünknek megfelelően a nap első felét még Buenos Aires-ben töltjük, majd a nemzetközi repülőtérre utazunk és megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat. (ellátás: reggeli)

Csapat

 • Purnhauser Zsófi Túravezető

  „Családomnak köszönhetően gyakorlatilag belenőttem a természet- és világjárásba. Utazásaimnak köszönhetően sokat tapasztaltam és tanultam, minden kaland megváltoztatott egy kicsit. Szeretném másokkal is megosztani élményeim, ezért döntöttem úgy, hogy túravezető leszek.
  Az utazások között tervező grafikusként dolgozom, a termékdizájn a kedvenc területem. Minden munkám során az a legfontosabb számomra, hogy kizökkentsem egy kicsit az embereket a hétköznapokból és valamilyen pozitív élményt nyújtsak nekik.”

Jelentkezési információk

 • FOGLALHATÓ, 9 SZABAD HELY VAN A TÚRÁN

 • Az utazás ára tartalmazza
  • az utazást bérelt busszal, sofőrrel
  • a határátlépések illetékekeit
  • 8 éjszaka szállást 3* -os hotelekben , 6 éjszaka szállást 3* -os vendégházakban
  • 1 éjszaka szállást egy menedékházban, 6 ágyas szobákban
  • az étkezéseket a részletes program szerint: 13 reggelit, 1 csomagolt ebédet, 1 vacsorát
  • a részletes programban szereplő túrákat és programokat
  • kirándulást a Perito Moreno gleccserhez, nemzeti park belépővel és hajózással
  • a Torres Del Paine Nemzeti Park belépőt
  • a Tűzföld Nemzeti Park belépőt
  • a Pingüin Nemzeti Park belépőt
  • a helyi túravezetők díját a Torres Del Paine Nemzeti Parkban, a Los Glacieres Nemzeti Parkban és a Tűzföld Nemzeti Parkban
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegyek és illetékek árát
  • a reptéri transzferek árát Buenos Airesben és Bariloche-ben érkezéskor
  • a Buenos Aires – El  Calafate és az Ushuaia – Buenos Aires repülőjegy és illeték árát
  • a programban nem szereplő étkezéseket, italokat
  • a fakultatív programok árát
  • a baleset- és poggyászbiztosítást
  • az útlemondási biztosítást
  • a borravalókat: 80 USD/ részvevő
 • Fakultatív programok
  • Felhívjuk figyelmed, hogy a fakultatív programok ára változhat, a megadott árak tájékoztató jellegűek:
  • Ushuaia – 3 órás hajózás a Beagle-csatornán: 3 000 argentin peso
  • Ushuaia – egész napos hajózás a Beagle-csatornán a Harbeton Estancia-hoz: 4 500 argentin peso
  • Buenos Aires – városnéző busz: 1 200 argentin peso
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Buenos Aires – Budapest repülőjegy ára illetékkel: 300 000 Ft-tól
  • a Buenos Aires – El Calafate és az Ushuaia – Buenos Aires és repülőjegy ára illetékkel: 700 USD-tól
  • Ushuaia – repülőtéri illeték: 10 USD
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és repülőjegy értékesítő partnerünk árajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Argentínába és Chilébe
  • turistaként legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár az országokban
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK

  Dinamikus csomag: Az Utazás ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze.

   

  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 3 900 USD
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 560 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (2 340 USD)
  • HELYSZÍNEN FIZETENDŐ KÖLTSÉG: 500 USD
   érkezéskor, készpénzben fizetendő
  • AZ UTAZÁS ÁRA ÖSSZESEN: 4 400 USD
 • ÚTLEMONDÁSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás vagy átjelentkezés esetén irodánk minden esetben levon 40 USD kezelési költséget.

  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 75%-a,
  • 25 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  19-55 év

Hasznos információk

 • Valuta, költőpénz
  • Chilében a chilei peso (CLP) a hivatalos fizetőeszköz; 1 Ft = kb. 3 chilei peso
  • Argentínában pedig az argentin peso (ARS) van forgalomban; 1 argentin peso = kb. 40 Ft
  • elsősorban amerikai dollár kivitelét javasoljuk, amit a városokban válthatunk be a helyi fizetőeszközre
  • néhány helyen bankautomatát is találunk
  • a pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, szignó és sérülés mentes  USD bakjegyeket fogadnak el
  • viszonylag kis USD címletek is legyenek nálunk
  • Chile és Argentína magas árfekvésű ország,  a turisták által látogatott helyek drágák
  • ajánlott költőpénz: 500 USD + a fakultatív programok árai
 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • Szállások
  • kalandtúránk a civilizációtól távol eső helyekre vezet
  • szállásainkat az utazás programjához és a helyszínen adott lehetőségekhez igazítottuk, törekedve arra, hogy a legkényelmesebb éjszakai pihenést biztosítsunk utazóink számára
  • 14 éjszakát 3* -os hotelek és kényelmes patagóniai vendégházak 2 ágyas szobáiban töltünk, melyekhez saját fürdőszoba tartozik
  • a Torres Del Paine Nemzeti parkban egy színvonalas, modern menedékházakban töltünk 1 éjszakát, a 6 ágyas szobákban, itt emeletes ágyak vannak, a fürdő közös
 • Étkezések, ivóvíz
  • az utazás ára minden nap tartalmazza a reggelit, amit szálláshelyünk étkezőjében szolgálnak fel nekünk
  • a Torres Del Paine Nemzeti Parkban csomagolt ebédet biztosítunk a túrákra (2 darab)
  • az utazás a helyszínek adottságaihoz igazodva 2 vacsorát tartalmaz, melyet vendéglátóink készítenek el számunkra
  • a csapvíz mindenhol iható, ásványvizet nem kell vásárolnunk az utazás alatt
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • kötelező oltás nincs
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • A GYALOGTÚRÁK NEHÉZSÉGI FOKOZATA: KÖNNYŰ, KÖZEPESEN NEHÉZ
  • fél- vagy egész napos túáink során jól karbantartott, könnyen járható ösvényeken haladunk
  • a túrák hossza nem haladja meg a 20 km-t, a nettó szintemelkedés maximum 1 500 méter körüli
  • túráink Patagóniában nem vezetnek jelentős tengerszint feletti magasságokba
  • a túra távolságok olyanok, hogy gyaloglás mellett marad elegendő időnk a nézelődésre és a pihenésre is
  • a túrákat minden egészséges ember teljesíteni tudja
  • a túrák kihagyhatóak
  • a gyalogtúráinkról az utazási stílusaink menüpont alatt olvashatsz bővebben
 • Túrafelszerelés
  • az ajánlott felszerelések listáját jelentkezéskor elküldjük neked
  • ha segítségre van szükséged a felszerelések összeállításhoz, kérdezd túravezetőd, szívesen áll a rendelkezésedre
 • KAPCSOLÓDÓ

  Ha érdekel, hogy milyen a túránk hangulata, látogass el a blogunkra és olvasd el Pogonyi Tibor élménybeszámolóját: Irány Dél! – Kalandtúra Tűzföldtől Patagóniáig 

 • LOCAL PAYMENT
  • utazásaink ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze
  • a Helyszínen fizetendő költséget nem előre, hanem érkezéskor a túravezetődnek kell kifizetned készpénzben (USD)
  • a túravezető ebből fedezi az utazás árában szereplő, kizárólag a helyszínen fizethető programokat, nemzeti park belépőket és egyéb költségeket
 • Jelentkezés
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus levelet, benne egy regisztrációs számmal. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
 • Bankszámlaszámok

  Pachamama Adventures Ltd.

  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
   Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • HUF Számlaszám:
   MKB Bank HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
  • USD Számlaszám:
   MKB Bank HU79 1030  0002 1065 3749 4012 0017
   SWIFT: MKKBHUHB
2015 | site by stromi.design