Peru legjava – Utazás Amazóniától a Machu Picchu-ig

Indulás:
Utazás hossza: 10 nap
Utazás stílusa: Egyéni utazás
Létszám: 4-12 fő
Ár:
2900
USD-tól

Jelentkezem
Kérdésem van

Minden amit látnod kell Peruban! Perut kiemelkedően változatos tájai  és ökológiai rendszere, valamint az inka kultúra építészeti emlékei és élő öröksége teszi a világ méltán egyik legkedveltebb turista célpontjává.

Repülős országjárásunk során megismerkedünk a legjelentősebb Dél-amerikai indián kultúrákkal, ellátogatunk Machu Picchu rejtélyes történetű városába és a Szent Völgy legszebb inka kori épületegyütteseihez. Az Amazonas-medencétől az Andok vonulatain keresztül a Titicaca-tóig tartó utazásunk során ízelítőt kapunk Peru rendkívül gazdag természeti látnivalóiból is.

11 napos körutazásunkat olyan utazók számára ajánljuk, akik rövid idő alatt minél többet szeretnének látni Peru kincseiből. Programunk összeállításánál a kihagyhatatlan látnivalók mellett arra is nagyon ügyeltünk, hogy a jelentős tengerszint feletti magasság ne viselje meg utazóink szervezetét.

Szabadság! Az alap programot kiegészíthetitek egy kirándulással a Szivárvány-hegységbe vagy egy kávé ültetvényre, végig járhatjátok az Inka Ösvényt, kondorkeselyű lesre indulhattok vagy a Galápagos-szigeteken hangolódhattok rá az inkák birodalmába vezető nagy utazásra. Kézműves kalandunkat 4 főtől megrendelhetitek társaságotok, családotok számára. Ti eldöntitek, hogy kivel és mikor, mi pedig már szervezzük is!

Részletes program

 • 1. nap Peru: Lima

  A -6 órás időeltolódás miatt indulásunk napján, az esti órákban érkezünk meg Európából Peru fővárosába, Limába. A repülőtérről szállásunkra utazunk. (szállás: hotel)

 • 2. nap AMAZÓNIA: PUERTO MALDONADO – DZSUNGEL LODGE

  Limából egy rövid repülőút után érkezünk Puerto Maldonado városába.  A gép ablakából a magasból csodálhatjuk meg az Andok hegyvonulatát és az Amazonas folyórendszerét. A dzsungel perui ,,fővárosának” repülőteréről rövid idő alatt megérkezünk a Madre De Dios folyó partjára. Buszunkat a kikötőben egy motoros kenura cseréljük, ezzel utazunk tovább  a folyón 30 percet esőerdei üdülőnkbe.
  A helyi konyha különlegességeit felvonultató svédasztalos ebédünket már a folyó partján álló öko-lodge rusztikus étteremben fogyasztjuk el. Délután vezetőkkel sétálhatunk a lodge tanösvényein, miközben bepillantást nyerhetünk az esőerdő gazdag növény- és állatvilágának elemeibe, vagy pihenéssel tölthetjük az időt a buja trópusi kertben megbúvó, minden kényelmet kiszolgáló bungalóinkban.
  Ízletes vacsoránkat az étteremben szolgálják fel. Alkonyat után kenuba szállunk és a folyóról csodáljuk meg az Amazonas-medence folyóinak különleges ökoszisztémáját és a déli égbolt csillagképeit. Ha szerencsénk van, elemlámpáink fényében kajmánok szemei is felvillannak. (szállás: öko-lodge, ellátás : ebéd, vacsora)

 • 3. nap AMAZÓNIA – TAMBOPATA NEMZETI PARK – SANDOVAL-TÓ – CANOPY SÉTÁNY – ÉJSZAKAI TÚRA

  Ne lepődjünk meg, ha hajnalban ragadozók ordítása és a majmok rikácsolása kelt minket, ami összevegyül a madarak hangjával. Amazónia esőerdejének közepén vagyunk, annyira, hogy házaink panoráma ablakain keresztül szó szerint ágyunkból figyelhetjük meg az ébredező természetet. Hogy fokozzuk az élményeket, kiadós svédasztalos reggelink után újabb kaland vár ránk a dzsungelben.
  Gumicsizmákat húzunk és újra motoros kenuba szállunk. Rövid utazás után kikötünk a Tambopata Nemzeti Park bejáratánál és innen gyalog vágunk neki az esőerdőnek. A Sandoval-tóhoz túrázunk el, miközben helyi vezetőnk érdekes fákkal és növényekkel, például a sétáló pálmával, az esőerdő telefonkészülékével  és óriási fikuszokkal ismertet meg minket.
  Hosszú sétánk után kenukkal evezzünk körbe a Sandoval tavon. A pálmafákkal szegélyezett tükörsima holtág a veszélyeztetett óriás folyami vidrák, a piros bőgőmajmok, a fekete kajmánok, a világ egyik legnagyobb édesvízi halának (Arapaima gigas), valamint ara papagájok és teknősök otthona. Dzsungeltúránk végére megértjük, hogy miért hívják a Madre de Dios folyó térségét ,,a biológiai sokféleség perui fővárosának”. (Túra táv: 6 km, szint: 0 m.)
  A déli órákban érünk vissza szállásunkra. Hosszú kirándulásunk után egy frissítő zuhany, egy ízletes ebéd és a jól megérdemelt szieszta a programunk folytatása.
  Délután, amikor a fülledt trópusi időjárás kicsit enyhül a fák lombkoronájának szintje felé emelkedve, a magasból vetünk egy pillantást Amazónia áthatolhatatlan dzsungelére. Rövid folyami utazás után érjük el a közeli Canopy Sétányt, ahol falépcsőkön kapaszkodunk fel egy 30 méter magas toronyba. Innen hét függőhídon, melyek az óriási fák koronáit összeköti kötik össze indulunk egy izgalmas sétára. Alaposan kiélvezzük az élményt és a lélegzetelállító táj látványát, majd körbesétálunk a szomszédos látogató központban, ahol megismerhetjük a National Geographic és üdülőnk közös természetvédelmi projektjét.
  Vacsoránk után folytatódik amazóniai kalandunk. A lodge körüli rejtett ösvényeket végigjárva megismerkedünk az esőerdő ezernyi élőlényétől zajos éjszakai életével. (szállás: öko-lodge, el­lá­tás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 4. nap A Szent Völgy inka kori emlékei: Quenco – Puka Pukara – Pisac

  Reggel a Madre De Dios folyón térünk vissza Puerto Maldonado városába motoros kenuval. Útban a repülőtér felé betérünk a Lepkeházba, ahol a színes rovarok százai között sétálhatunk egyet.
  Puerto Maldonado repülőterén elköszönünk Amazóniától és az inkák fővárosába repülünk. Innen egyenesen az alacsonyabb tengerszint feletti magasságon (2200- 2600 m) elhelyezkedő Szent Völgybe utazunk. A Cusco-t a Machu Picchu-val összekötő völgy térségében találhatóak a legszebb inka kori épületegyüttesek. Körbejárjuk Quenco titokzatos sziklatemplomát, sétálunk egyet Puka Pukara, a Vörös Erőd romjainál. Eukaliptusz erdőkön keresztül érkezünk meg az Urubamba-völgy bejáratához, Pisac kisvárosáig. Szállásunk a Pisac főterén álló vendégházban lesz. Napunk hátralévő részét nézelődéssel és ajándékvásárlással tölthetjük Peru legnagyobb kézműves piacán, ahol kedvünkre válogathatunk az ezüst ékszerek, alpaka takarók és vibrálóan színes textíliák között.(szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 5. nap A Szent Völgy inka kori emlékei: Pisac – Maras – Moray – Ollantaytambo

  Reggel Pachacuti, az államalapító Inka palotáját járjuk végig a település fölé emelkedő hegycsúcson. Óriási földművelő teraszok között sétálunk, miközben az inkák szent völgyének lélegzetelállító panorámájában gyönyörködhetünk.
  Ezután folytatjuk utazásunkat az Urubamba-folyó mentén, amely valamikor az Inka Birodalom „éléskamrája” volt. Kecsua falvakon és gondosan megművelt, gazdagon termő földeken keresztül érkezünk meg Moray kör alakú teraszaihoz, melyeket az inkák állítólag mezőgazdasági laboratóriumként használtak. Innen Maras több száz sólepárló medencéjéhez kirándulunk, melyeket a hegyi indiánok az inka időktől napjainkig használnak.
  Délután érkezünk az eredeti formáját leginkább megőrző inka kori település, Ollantaytambo kicsiny falujába. A völgy itt már teljesen összeszűkül, a cukorsüveg alakú hegyek a fejünk fölé tornyosulnak. A naplemente Ollantay, a híres inka hadvezér erődítményének Naptemplomában ér minket. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

 • 6. nap Machu Picchu

  Ollantaytambo-ból nem vezet közút a Machu Picchu-hoz. Ezért reggel vonattal utazunk Aguas Calientes kisvárosába (2200 méter).  Itt buszra szállunk, így érkezünk meg az Urubamba-folyó fölé magasodó hegygerincre épült inka városhoz, a Machu Picchu-hoz. Vezetőnk egy közel három órás séta során avat be minket a Machu Picchu titkaiba, melyet 500 éven keresztül a sűrű dzsungel őrzött. Körbesétálunk az óriási, csaknem teljes egészében épségében maradt inka városban, melyet csak 1912-ben fedezett fel Hiram Bingham. A nap további részében szabadprogram keretében barangolhatunk az ámulatba ejtő szépségű környezetben épült világi és szakrális épületegyüttesek között és elsétálhatunk a Machu Picchu híres inka hídjához is. Mindenki kedve szerinti időpontban térhet vissza Aguas Calientes-be. Délután újra vonatra szállunk, majd a már ismerős Ollantaytambo településén átszállunk a ránk várakozó buszunkra. Az esti órákban érkezünk meg Cusco-ba. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 7. nap Cusco

  Reggel városnézésre indulunk a spanyol gyarmati időket idéző, az UNESCO Világörökség listáján is szereplő Cusco Óvárosában. Elsétálunk a Katedrálishoz, a Tudás Házához, a Nap Szüzeinek Házához, valamint a Naptemplomhoz és persze megkeressük a híres, gyönyörűen megfaragott 12 sarkú inka követ is. Miután közösen megismertük a várost, délután szabadprogram keretében fedezhetjük fel Cusco hangulatos belvárosát és híresen jó éttermeit. Szent Völgy belépőnkkel számos múzeumba és egy folklór estre is ellátogathatunk. (ellátás: reggeli)

 • 8. nap Wirakocha-ösvénye – Puno

  Az inka uralkodók beavatási útvonalán indulunk Cusco-ból a Titicaca-tó partján fekvő Puno városába. A mitológia szerint ebből a tóból léptek elő az inkák ősei, Manko Kapak és 7 testvére, hogy létrehozzák Dél-Amerika legjelentősebb prekolumbián kultúráját és egy óriási birodalmat építsenek. Megkoronázása előtt minden inkának végig kellett járnia az  „Anya-tó” és az Inka Birodalom fővárosa közötti zarándokutat. Utazásunk alatt az inka korból származó építészeti emlékek – egykori postaállomások, raktárak, templomok – sora között utazunk, miközben az Andok csipkés csúcsainak panorámájában gyönyörködhetünk. Ebédünket egy vendégházban fogyasztjuk el, rövid pihenőt tartunk Wirakocha Templománál és a La Raya – hágón (4320 m), majd a késő délutáni órákban érkezünk meg Puno-ba.
  Ha igazán különleges élményre vágyunk, a 338 km-es utat megtehetjük a Cusco – Puno között közlekedő híres Andean Explorer luxus vonattal is.  (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 9. nap Titicaca-tó – Uros szigetek – Taquille-sziget

  Egész napos hajókirándulásra indulunk a Titicaca-tavon. Először a híres úszó szigetek egyikére látogatunk el. Földünk egyik legősibb népe, a fekete vérű uro indiánok az inkákat ezer évvel megelőzve telepedtek le a Titicaca-tó partján, majd az ellenséges törzsek elől menekülve építették meg a tavon első szigeteiket. Ezek a nádból készült szigetek az itt élő indiánok otthonai napjainkban is. Hajónkkal kikötünk az egyik család vízen lebegő otthonán. Körbesétálunk a szigeten és meghallgatjuk vendéglátóink meséjét az uro indiánok történetéről és hagyományairól.
  Ezután tovább hajózunk a Taquille-szigetre, ahol ajmara indiánok egy csoportja él a nyugati ember számára utópisztikusnak tűnő közösségben. Felsétálunk a sziget központi falujába és megismerkedünk a közösség ősi szokásaival és a Világörökség részét képező népművészetével. Ebéd után vissza hajózunk Puno-ba. Az estét a nyüzsgő belvárosban tölthetjük, ahol egymást érik a jobbnál jobb éttermek. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 10. nap Lima – hazautazás/Galápagos-szigetek

  A délelőttöt Puno-ban töltjük, majd Juliaca repterére utazunk. Először Lima-ba repülünk, innen kezdjük meg Európába tartó utazásunkat. Vagy folytatjuk Dél-amerikai kalandunkat a Galápagos-szigeteken. (ellátás: reggeli)

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • az utazást bérelt buszokkal
  • az alapár hangulatos 7 éjszaka szállás árát tartalmazza 3* -os hotelekben és vendégházakban, 2 ágyas szobákban
  • 9 reggelit és 6 ebédet
  • a Tambopata Nemzeti Park belépőt
  • a 3 nap/2 éjszakás dzsungel programot egy 4* -os lodge-ban, 2 személyes bungalókban, teljes ellátással
  • a Szent Völgy inka kori emlékeinek belépőjét
  • a négy napos Szent Völgy kirándulást bérelt busszal
  • a részletes leírásban szereplő programokat
  • 1 darab Machu Picchu belépőt
  • 2 darab Machu Picchu buszjegyet
  • 2 darab Machu Picchu vonatjegyet
  • a hajókirándulást a Titicaca-tavon az Uros és a Taquille szigetekre
  • a reptéri transzfereket a csoporttal való érkezés és indulás esetén
  • a helyi túravezető munkadíját
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegyek és az illeték árát
  • a Lima – Purto Maldonado – Cusco és a Juliaca – Lima repülőjegyek és illetékek árát
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 50 USD/ résztvevő
  • a programban nem szereplő étkezéseket és italfogyasztást
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Fakultatív programok
  • Cuzco, Naptemplom: 12 Sol
  • Cuzco, Katedrális: 25 Sol
  • Uros szigetek, totoranád csónaktúra: 10 Sol
  • Andean Explorer – Cusco-Puno vonatjegy: 200 USD
 • Repülőjegyek, illetékek
  • a Budapest – Lima – Budapest repülőjegy ára illetékkel 380 000 Ft-tól
  • a Lima – Purto Maldonado – Cusco és a Juliaca – Lima repülőjegyek ára illetékkel 600 USD-tól
  • menetrend információkért és partnerünk árajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Beutazási szabályok, vízum
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Peruba
  • turistaként legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár az országban
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • RÉSZVÉTELI DÍJ
  • 4-5 fő:  3 000 USD-tól – 3* -os hotelekben és vendégházakban
  • 6-8 fő: 2 900 USD-tól – 3* -os hotelekben és vendégházakban
  • 4-5 fő:  4 000 USD-tól – 4* -os szállodákban
  • 6-8 fő: 3 900 USD-tól – 4* -os szállodákban
 • Útlemondási feltételek

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás vagy átjelentkezés esetén irodánk minden esetben levon 20 USD kezelési költséget.

  Másik útra átjelentkezni az utazás megkezdését megelőző 61. napig lehet. A 60 napon belüli lemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 10%-a,
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • Ajánlott életkor

  12-65 év

Hasznos információk

 • Szállások, ellátás
  • az alap program ára 8 éjszaka szállást tartalmaz 3* -os hotelekben és hangulatos és vendégházakban, 2 ágyas szobákban
  • a dzsungeltúra során 2 éjszakát egy 4* -os lodge bungalóiban töltünk Amazóniában
  •  az utazás ára 10 reggelit és 4 ebédet tartalmaz a program szerint
  • eltérő igény esetén 4-5* -os szállodák és lodge-ok széles kínálatából választhatunk szállást csoportunk számára
  • utazás ára minden nap tartalmazza a reggelit
  • a dzsungeltúra során teljes ellátást biztosítunk
 • Szervezés
  • az utazás megszervezése helyi partner iroda bevonásával zajlik
  • az utazás teljes ideje alatt egy perui túravezető áll a csoport rendelkezésére
  • az idegenvezetés választható nyelvei: angol/spanyol/olasz/ német
  • irodánk igény esetén Peruban otthonosan mozgó, tapasztalt magyar túravezetőt biztosít
 • Valuta, költőpénz
  • Peru hivatalos fizetőeszköze a Sol (1 PEN = kb. 100 Ft)
  • az amerikai dollár vagy Euro kivitelét javasoljuk, bankkártyával is több helyen lehet fizetni
  • a perui pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes USD címleteket fogadnak el
  • ajánlott költőpénz: 300 USD
 • Közlekedés
  • bérelt buszokkal és hajóval, turista vonattal és menetrend szerinti repülőjárattal
 • Oltások, gyógyszerek
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • Hasznos információk
  • időeltolódás: -6 óra
  • kommunikáció: Peruban a spanyol a hivatalos nyelv, a turizmusban dolgozók többsége beszél angolul
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
 • Bankszámlaszámok

  Pachamama Adventures Ltd.

  • HUF Számlaszám:
   MKB Bank HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
  • USD Számlaszám:
   MKB Bank HU79 1030  0002 1065 3749 4012 0017
   SWIFT: MKKBHUHB
2015 | site by stromi.design