Peru legjava – Utazás Amazóniától a Machu Picchu-ig

Indulás:
Utazás hossza: 11 nap
Utazás stílusa: Egyéni utazás
Létszám: 2-10 fő
Ár:
3500
USD-tól

Jelentkezem
Kérdésem van

Minden amit látnod kell Peruban! Perut kiemelkedően változatos tájai  és ökológiai rendszere, valamint az inka kultúra építészeti emlékei és élő öröksége teszi a világ méltán egyik legkedveltebb turista célpontjává.

Repülős országjárásunk során megismerkedünk a legjelentősebb Dél-amerikai indián kultúrákkal, ellátogatunk Machu Picchu rejtélyes történetű városába és a Szent Völgy legszebb inka kori épületegyütteseihez. Az Amazonas-medencétől az Andok vonulatain keresztül a Titicaca-tóig tartó utazásunk során ízelítőt kapunk Peru rendkívül gazdag természeti látnivalóiból is.

11 napos körutazásunkat olyan utazók számára ajánljuk, akik rövid idő alatt minél többet szeretnének látni Peru kincseiből. Programunk összeállításánál a kihagyhatatlan látnivalók mellett arra is nagyon ügyeltünk, hogy a jelentős tengerszint feletti magasság ne viselje meg utazóink szervezetét.

Neked való?

 • Utazási stílus: 5 csillagos kalandtúra – egyéni utazás
 • Komfort: ****
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: **

Részletes program

 • 1. nap Peru: Lima

  A -6 órás időeltolódás miatt indulásunk napján, az esti órákban érkezünk meg Európából Peru fővárosába, Limába. A repülőtérről szállásunkra utazunk. (szállás: hotel)

 • 2. nap LIMA – AMAZÓNIA: PUERTO MALDONADO – TAMBOPATA REZERVÁTUM

  Limából vagy Cusco városából egy rövid repülőút során juthatunk el Puerto Maldonado-ba. Érkezés után 10 percet utazunk az amazóniai lodge városi központjába, ahol a nagy csomagjainkat hagyjuk esőerdei kalandunk idejére.
  Puerto Maldonado-ból 20 kilométert utazunk a folyami kikötőbe, ahonnan 1-2 órás hajóút vár ránk a Tambopata-folyón az 1,3 millió hektáros Tambopata Rezervátum területén található öko lodge-ba. Előre csomagolt ebédünket utazás közben fogyasztjuk el.

  A délutánt pihenéssel töltjük. Vacsora után éjszakai sétára indulunk. Éjszaka lehetőség nyílik arra, hogy a nappal nem látható emlősökkel és rovarokkal is találkozzunk. Ilyenkor ráadásul színpompás, különleges formájú békák is felbukkannak. (szállás: öko-lodge, 3 éj, ellátás: ebéd, vacsora)

 • 3. nap AMAZÓNIA: LÁTOGATÁS A TRES CHIMBADAS HOLTÁGAKHOZ – KILÁTÓTORONY

  A perui esőerdő fái lenyűgöző látványt nyújtanak. Túránk során 500 éves vasfák mellett sétálunk. Ezek a hatalmas törzsű, kiterjedt lombkoronával rendelkező fák több arafajnak is otthonául szolgálnak. A lombkorona olyan magasan van, hogy az ott fészkelő madarak a talajszintről távcső nélkül nem is láthatóak.
  A ceiba (gyapotfa) valószínűleg az egyik legnagyobb fa, amit életünkben láthatunk. A fához vezető ösvény is gyönyörű, útközben több majomfajjal, madarakkal és számos más állattal is találkozhatunk. Vezetőnk mesél majd az erdő történetéről, az itt élő állatok és növények érdekességeiről. A hatalmas faóriáshoz érkezve hallhatunk annak történelmi és spirituális jelentőségéről, megtudhatjuk, hogy miért tölt be olyan fontos szerepet az Amazonas mentén élő törzsek életében.
  A szállásunk közelében található holtágak gyakori vendégei a part menti bokrokat dézsmáló mókusmajom-csapatok, a víz felett repkedő vörös- és zöldszárnyú arák, valamint a különféle papagájok. A Tres Chimbadas-tóban ma is élnek akár 4 méteres hosszúságot is elérő fekete kajmánok, de a halban gazdag vizekben akár óriásvidrákkal is találkozhatunk. Reggeli után kenuból vagy katamaránból fedezzük fel a tavat. Találkozhatunk hoacinokkal kajmánokkal és egyszarvú csájákkal, de akár még óriásvidrával is összefuthatunk. Ráadásként a fejünk felett színpompás arák köröznek, ami igazán különlegessé teszi ezt az élményt. A víziállatok és növények megismerése után egy esőerdei ösvényen gyalogolva térünk vissza szállásunkra.
  A szállásunktól körülbelül 30 percnyire találunk egy 25 méter magas kilátótornyot. A teraszra a torony közepén húzódó lépcső visz fel. A kilátótorony egy magaslaton épült, így a tetejéről csodálatos kilátás nyílik a Tambopata Rezervátumra és a lombkoronaszinten élő állatokra. A papagájrajok mellett tukánok és arák is röpködnek körülöttünk, de néhány hüllőfajt is megfigyelhetünk. (ellátás : reggeli, ebéd, vacsora)

 • 4. nap AMAZÓNIA: PAPAGÁJ AGYAGFAL – FARM LÁTOGATÁS – NAPLEMENTE HAJÓZÁS

  Kora reggel a lodge-ból elindulva egy órás hajókázás és egy 10 perces gyalogtúra után jutunk el az arapapagájok és más papagájfajok egyik kedvelt pihenőhelyéhez, egy agyagfalhoz. Itt alkalmunk nyílik megfigyelni az agyagfalat csipkedő, nyalogató madarakat, például a barnafejű aratingákat, a kékszárnyú tirikákat. Egy kis szerencsével akár molnár-amazonokkal, sárgahomlokú amazonokkal, feketefülű papagájokkal, vörösszárnyélű arákkal és aranyarcú papagájokkal is találkozhatunk.
  Ebédünk és sziesztánk után a szállásunktól ötpercnyire található farmra látogatunk, melyet a kedves és karizmatikus Don Manuel vezet. Don Manuel a szomszédos Condenado-ból származik. Ismert és kevésbé ismert amazonasi növények termesztésével foglalkozik, farmján minden egyes növénynek megvan a maga szerepe. A helyi közösségek mindennapi életében a növények táplálékként, gyógyszerként, ruházati alapanyagként és építőanyagként is jelen vannak. A túra során számos növénnyel és fával ismerkedünk meg, de megtudhatjuk azok helyi felhasználásának módját is. Megismerjük többek között a manióka, a macskakarom, az inka-mogyoróés a paradió gyógyászati felhasználásának részleteit.
  Vacsora után előadásokat hallgathatunk a Tambopata Rezervátumról.
  Szállásunktól 20 perc sétára található az az agyagos terület, ahova késő délelőtt 20-25 fős csapatokban érkeznek a pekarik agyagot enni. Megpillantásukra úgy 15 százalék esélyünk van, de a túra mindenképpen megéri azt a kis fáradtságot. Szarvasokkal és más állatokkal is találkozhatunk itt. Ebédre visszatérünk a lodge-ba. A lassan lenyugvó napba belevesző dzsungel a természet egyik legszebb csodája. És honnan máshonnan lenne még gyönyörűbb a látvány, mint egy hajóról a Tambopata-folyón? (ellátás : reggeli, ebéd, vacsora)

 • 5. nap A Szent Völgy inka kori emlékei: Quenco – Puka Pukara – Pisac

  Reggel a Madre De Dios folyón térünk vissza Puerto Maldonado városába motoros kenuval. Útban a repülőtér felé betérünk a Lepkeházba, ahol a színes rovarok százai között sétálhatunk egyet.
  Puerto Maldonado repülőterén elköszönünk Amazóniától és az inkák fővárosába repülünk. Innen egyenesen az alacsonyabb tengerszint feletti magasságon (2200- 2600 m) elhelyezkedő Szent Völgybe utazunk. A Cusco-t a Machu Picchu-val összekötő völgy térségében találhatóak a legszebb inka kori épületegyüttesek. Körbejárjuk Quenco titokzatos sziklatemplomát, sétálunk egyet Puka Pukara, a Vörös Erőd romjainál. Eukaliptusz erdőkön keresztül érkezünk meg az Urubamba-völgy bejáratához, Pisac kisvárosáig. Szállásunk a Pisac főterén álló vendégházban lesz. Napunk hátralévő részét nézelődéssel és ajándékvásárlással tölthetjük Peru legnagyobb kézműves piacán, ahol kedvünkre válogathatunk az ezüst ékszerek, alpaka takarók és vibrálóan színes textíliák között.(szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 6. nap A Szent Völgy inka kori emlékei: Pisac – Ollantaytambo

  Reggel Pachacuti, az államalapító Inka palotáját járjuk végig a település fölé emelkedő hegycsúcson. Óriási földművelő teraszok között sétálunk, miközben az inkák szent völgyének lélegzetelállító panorámájában gyönyörködhetünk.
  Ezután folytatjuk utazásunkat az Urubamba-folyó mentén, amely valamikor az Inka Birodalom „éléskamrája” volt. Kecsua falvakon és gondosan megművelt, gazdagon termő földeken keresztül érkezünk meg az eredeti formáját leginkább megőrző inka kori település, Ollantaytambo kicsiny falujába. A völgy itt már teljesen összeszűkül, a cukorsüveg alakú hegyek a fejünk fölé tornyosulnak. A naplemente Ollantay, a híres inka hadvezér erődítményének Naptemplomában ér minket. (szállás: vendégház, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 6. nap Machu Picchu

  Ollantaytambo-ból nem vezet közút a Machu Picchu-hoz. Ezért reggel vonattal utazunk Aguas Calientes kisvárosába (2200 méter).  Itt buszra szállunk, így érkezünk meg az Urubamba-folyó fölé magasodó hegygerincre épült inka városhoz, a Machu Picchu-hoz. Vezetőnk egy közel három órás séta során avat be minket a Machu Picchu titkaiba, melyet 500 éven keresztül a sűrű dzsungel őrzött. Körbesétálunk az óriási, csaknem teljes egészében épségében maradt inka városban, melyet csak 1912-ben fedezett fel Hiram Bingham. A nap további részében szabadprogram keretében barangolhatunk az ámulatba ejtő szépségű környezetben épült világi és szakrális épületegyüttesek között és elsétálhatunk a Machu Picchu híres inka hídjához is. Mindenki kedve szerinti időpontban térhet vissza Aguas Calientes-be. Délután újra vonatra szállunk és vissza uatzunk Ollantaytambo-ba. (ellátás: reggeli)

 • 7. nap A SZENT VÖLGY INKA KORI EMLÉKEI: OLLANTAYTAMBO – MARAS – MORAY – CHINCHERO – CUSCO

  Ollantaytambo-ból a Vilcabamba hegyláncon keresztül utazunk visszak az inkák fővárosába. Közel 3 700 méter tegerszint felleti magasságra autózunk Moray kör alakú teraszaihoz, melyeket az inkák állítólag mezőgazdasági laboratóriumként használtak. Ezután megnézzük a Salinassólepárló medencéket, melyeket a hegyi indiánok az inka időktől a mai napig használnak. A teraszok vizét magas sótartalmú források táplálják. A víz lefolyik a domboldalon, a teraszokon kialakított medencék megtelnek, majd a víz elpárolog és a teknőben ott marad a só. Látogatásunk során is találkozunk majd olyan családdal, aki éppen sót gyűjt. A medencék generációról generációra öröklődnek a családon belül, karbantartásuk pedig közösségi feladat. Miközben a különleges látvánnyal vagyunk elfoglalva, el ne felejtsünk vásárolni egy kis zacskó hamisítatlan marasi sót!
  Egy rövid pihenő idejére megállunk a textilszövéssel foglalkozó városkában, Chinchero-ban. Az inkák a szivárvány hazájaként emlegették Chinchero-t. Körbesétálunk a kisvárosban, ahol az inka romok mellett egy, a gyarmati korban épített templom is található.
  Cusco-ban elfoglaljuk a Főtér közelében lévő szállásunkat, majd városnézésre indulunk a spanyol gyarmati időket idéző, az UNESCO Világörökség listáján is szereplő óvárosban. Elsétálunk a Katedrálishoz, a Tudás Házához, a Nap Szüzeinek Házához, valamint a Naptemplomhoz és persze megkeressük a híres, gyönyörűen megfaragott 12 sarkú inka követ is. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 8. nap Cusco

  Reggel városnézésre indulunk a spanyol gyarmati időket idéző, az UNESCO Világörökség listáján is szereplő Cusco Óvárosában. Elsétálunk a Katedrálishoz, a Tudás Házához, a Nap Szüzeinek Házához, valamint a Naptemplomhoz és persze megkeressük a híres, gyönyörűen megfaragott 12 sarkú inka követ is. Miután közösen megismertük a várost, délután szabadprogram keretében fedezhetjük fel Cusco hangulatos belvárosát és híresen jó éttermeit. Szent Völgy belépőnkkel számos múzeumba és egy folklór estre is ellátogathatunk. (ellátás: reggeli)

 • 9. nap Cusco – Wirakocha-ösvénye – Puno

  Az inka uralkodók beavatási útvonalán indulunk Cusco-ból a Titicaca-tó partján fekvő Puno városába. A mitológia szerint ebből a tóból léptek elő az inkák ősei, Manko Kapak és 7 testvére, hogy létrehozzák Dél-Amerika legjelentősebb prekolumbián kultúráját és egy óriási birodalmat építsenek. Megkoronázása előtt minden inkának végig kellett járnia az  „Anya-tó” és az Inka Birodalom fővárosa közötti zarándokutat. Utazásunk alatt az inka korból származó építészeti emlékek – egykori postaállomások, raktárak, templomok – sora között utazunk, miközben az Andok csipkés csúcsainak panorámájában gyönyörködhetünk. Ebédünket egy vendégházban fogyasztjuk el, rövid pihenőt tartunk Wirakocha Templománál és a La Raya – hágón (4320 m), majd a késő délutáni órákban érkezünk meg Puno-ba.
  Ha igazán különleges élményre vágyunk, a 338 km-es utat megtehetjük a Cusco – Puno között közlekedő híres Andean Explorer luxus vonattal is.  (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 10. nap Titicaca-tó – Uros szigetek – Taquille-sziget

  Egész napos hajókirándulásra indulunk a Titicaca-tavon. Először a híres úszó szigetek egyikére látogatunk el. Földünk egyik legősibb népe, a fekete vérű uro indiánok az inkákat ezer évvel megelőzve telepedtek le a Titicaca-tó partján, majd az ellenséges törzsek elől menekülve építették meg a tavon első szigeteiket. Ezek a nádból készült szigetek az itt élő indiánok otthonai napjainkban is. Hajónkkal kikötünk az egyik család vízen lebegő otthonán. Körbesétálunk a szigeten és meghallgatjuk vendéglátóink meséjét az uro indiánok történetéről és hagyományairól.
  Ezután tovább hajózunk a Taquille-szigetre, ahol ajmara indiánok egy csoportja él a nyugati ember számára utópisztikusnak tűnő közösségben. Felsétálunk a sziget központi falujába és megismerkedünk a közösség ősi szokásaival és a Világörökség részét képező népművészetével. Ebéd után vissza hajózunk Puno-ba. Az estét a nyüzsgő belvárosban tölthetjük, ahol egymást érik a jobbnál jobb éttermek. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 11. nap Lima – hazautazás/Galápagos-szigetek

  A délelőttöt Puno-ban töltjük, majd Juliaca repterére utazunk. Először Lima-ba repülünk, innen kezdjük meg Európába tartó utazásunkat. Vagy folytatjuk Dél-amerikai kalandunkat a Galápagos-szigeteken. (ellátás: reggeli)

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • az utazást bérelt buszokkal Peruban
  • az alapár hangulatos 8 éjszaka szállás árát tartalmazza 3* -os hotelekben és vendégházakban, 2 ágyas szobákban
  • a 4 nap/3 éjszakás amazóniai programot egy 4* -os lodge-ban, 2 személyes bungalókban, teljes ellátással
  • összesen 10 reggelit és 4 ebédet
  • a Tambopata Nemzeti Park belépőt
  • a 4 napos amazóniai túrákat és programokat helyi idegenvezetéssel
  • a Szent Völgy inka kori emlékeinek belépőjét
  • a négy napos Szent Völgy kirándulást bérelt busszal, helyi idegenvezetővel
  • 1 darab Machu Picchu belépőt
  • 2 darab Machu Picchu buszjegyet
  • 2 darab Machu Picchu vonatjegyet
  • a hajókirándulást a Titicaca-tavon az Uros és a Taquille szigetekre privát hajóval, helyi vezetővel
  • a részletes leírásban szereplő további programokat
  • a túraszervezés díját
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegyek és az illeték árát
  • a Lima – Purto Maldonado – Cusco és a Juliaca – Lima repülőjegyek és illetékek árát
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 50 USD/ résztvevő
  • a programban nem szereplő étkezéseket és italfogyasztást
  • a magyar nyelvű túravezetést
 • Fakultatív programok
  • Cuzco, Naptemplom: 12 Sol
  • Cuzco, Katedrális: 25 Sol
  • Uros szigetek, totoranád csónaktúra: 10 Sol
 • Repülőjegyek, illetékek
  • a Budapest – Lima – Budapest repülőjegy ára illetékkel 380 000 Ft-tól
  • a Lima – Purto Maldonado – Cusco és a Juliaca – Lima repülőjegyek ára illetékkel 600 USD-tól
  • menetrend információkért és partnerünk árajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Beutazási szabályok, vízum
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Peruba
  • turistaként legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár az országban
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • RÉSZVÉTELI DÍJ
  •  3 500 USD-tól/ fő
  • Kérj egyedi ajánlatot!
 • Útlemondási feltételek

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás vagy átjelentkezés esetén irodánk minden esetben levon 20 USD kezelési költséget. A 60 napon belüli lemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 20%-a,
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • Ajánlott életkor

  12-65 év

Hasznos információk

 • Szállások, ellátás
  • az alap program ára 8 éjszaka szállást tartalmaz 3* -os hotelekben és hangulatos és vendégházakban, 2 ágyas szobákban
  • a dzsungeltúra során 2 éjszakát egy 4* -os lodge bungalóiban töltünk Amazóniában
  •  az utazás ára 10 reggelit és 4 ebédet tartalmaz a program szerint
  • eltérő igény esetén 4-5* -os szállodák és lodge-ok széles kínálatából választhatunk szállást csoportunk számára
  • utazás ára minden nap tartalmazza a reggelit
  • a dzsungeltúra során teljes ellátást biztosítunk
 • Valuta, költőpénz
  • Peru hivatalos fizetőeszköze a Sol (1 PEN = kb. 100 Ft)
  • az amerikai dollár vagy Euro kivitelét javasoljuk, bankkártyával is több helyen lehet fizetni
  • a perui pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes USD címleteket fogadnak el
  • ajánlott költőpénz: 300 USD
 • Közlekedés
  • bérelt buszokkal és hajóval, turista vonattal és menetrend szerinti repülőjárattal
 • Oltások, gyógyszerek
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • Hasznos információk
  • időeltolódás: -6 óra
  • kommunikáció: Peruban a spanyol a hivatalos nyelv, a turizmusban dolgozók többsége beszél angolul
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
 • Bankszámlaszámok

  Pachamama Adventures Ltd.

  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • Számlatípus: folyószámla
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  Pachamama Adventures Ltd.

  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • HUF Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017

   

2015 | site by stromi.design