Perui utazás – Cusco és Szent Völgy legszebb inka kori emlékei – Inka Ösvény gyalogtúra

Indulás:
Utazás hossza: 12 nap
Utazás stílusa: Egyéni utazás
Létszám: 8-12 fő
Ár:
2500
USD - tól

Jelentkezem
Kérdésem van

Az inkák szent zarándokútját követjük az Andok tetejére Cusco városától a Szent Völgyön keresztül a Machu Picchu városáig. Számos emlékezetes pillanat vár ránk, de egyik sem hasonlítható ahhoz a pillanathoz, amikor besétálunk a Nap-kapun és először pillantjuk meg Machu Picchu elfeledett városát. Ez nem a szokásos pipáljuk ki élmény, hanem életünk egyik ,,legnagyobb” pillanata!

Szervezetüknek Peruban alkalmazkodnia kell a tengerszint feletti jelentős magassághoz, ezért mielőtt az Andokba utazunk egy napot pihentető városnézéssel töltünk Limában. Irodánk a túra megkezdése előtt 1-2 napos kiegészítő programokat – például a 3 napos dzsungeltúra Amazóniában – is javasol utazóink számára.

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos
 • Komfort: ***
 • Szervíz: *****
 • Aktivitás: *****

Részletes program

 • 1. nap Peru: Lima

  Az időeltolódás miatt indulásunk napján, az esti órákban érkezünk Európából Peru fővárosába, Limába. A repülőtérről szállásunkra utazunk, egy kényelmes hotelben pihenjük ki az utazás fáradalmait. (szállás: hotel, 2 éj)

 • 2. nap LIMA – Pachacamac – Barranco

  Mielőtt nekivágunk kalandunknak, egy napot pihentető városnézéssel töltünk Limában. Egy kényelmes, késői reggeli után a Limától 30 km-re lévő pre inka időkből származó Pachacamac rámpás piramisaihoz utazunk. A kecsua Pacha Kamaq elnevezés jelentése: a Föld Teremtője. Körbejárjuk a 17 feltárt piramis közül a leglátványosabbakat, az időszámításunk első századától a 600-as évekig valamit a isz. 1100-1400 között felépült Naptemplomot, Holdtemplomot, a Nap Szűzeinek házát és a Zarándok teret.
  Délután a koloniális Lima emlékeit őrző Barranco városnegyedbe látogatunk el, amely a művészek és az éjszakai élet központja. Szabadon barangolhatunk a gyarmati időket idéző régi épültetek között, sétálhatunk a parti sétányon és a negyed egyik hangulatos étteremben vacsorázhatunk. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 3. nap Lima – CUSCO

  Reggel az inkák fővárosába, Cusco-ba repülünk. Elfoglaljuk belvárosi hotelünket, majd közös városnézésre indulunk a spanyol gyarmati időket idéző, az UNESCO Világörökség listáján is szereplő óvárosban. Elsétálunk a Katedrálishoz, a Tudás Házához, a Nap Szüzeinek Házához, valamint a Naptemplomhoz és persze megkeressük a gyönyörűen megfaragott 12 sarkú inka követ is. Cusco híresen jó éttermeinek egyikében vacsorázhatunk. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 4. nap Cusco

  Pihenőnap! Miután vezetőnktől megtudjuk a túrák részleteit, összepakolunk a még előttünk álló kalandokra: a Szent Völgy kirándulásra, az Inka Ösvény túrára vagy a kávé- és kakaófarm látogatásra a magaslati esőerdőben. Ne tölts sok időt a készülődéssel, mert ma végig kell járnod az óváros kihagyhatatlan látványosságait is! (ellátás: reggeli)

 • 5. nap A SZENT VÖLGY INKA KORI EMLÉKEI: SACSAYHUAMAN – QUENCO – PUKA PUKARA – PISAC

  A Cusco-t a Machu Picchu-val összekötő völgy térségében találhatóak a legszebb inka kori épületegyüttesek. Először a Sacsayhuaman-t, a Cusco felett magasodó inka erődöt járjuk körbe, majd Quenco titokzatos sziklatemplomát és sétálunk egyet Puka Pukara, a Vörös Erőd romjainál. Eukaliptusz erdőkön keresztül érkezünk meg az Urubamba-völgy bejáratához, Pisac kisvárosáig.
  Ebéd után Pachacuti, az államalapító Inka palotáját járjuk végig a település fölé emelkedő hegycsúcson. Óriási földművelő teraszok között sétálunk le Pisac kisvárosába, miközben az inkák szent völgyének lélegzetelállító panorámájában gyönyörködhetünk. Szállásunk a Pisac főterén álló vendégházban lesz. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 6. nap A SZENT VÖLGY INKA KORI EMLÉKEI: MARAS – MORAY – OLLANTAYTAMBO

  Mire végzünk reggelinkkel, a helyiek kipakolják portékájukat Pisac főterére. Napunkat nézelődéssel és ajándékvásárlással kezdjük Peru legnagyobb kézműves piacán, ahol kedvünkre válogathatunk az ezüst ékszerek, alpaka takarók és vibrálóan színes textíliák között.
  Ezután folytatjuk utazásunkat az Urubamba folyó mentén, amely valamikor az Inka Birodalom „éléskamrája” volt. Kecsua falvakon és gondosan megművelt, gazdagon termő földeken keresztül érkezünk meg Moray kör alakú teraszaihoz, melyeket az inkák állítólag mezőgazdasági laboratóriumként használtak. Innen Maras több száz sólepárló medencéjéhez kirándulunk, melyeket a hegyi indiánok az inka időktől napjainkig használnak.
  Délután érkezünk az eredeti formáját leginkább megőrző inka kori település, Ollantaytambo kicsiny falujába. A völgy itt már teljesen összeszűkül, a cukorsüveg alakú hegyek a fejünk fölé tornyosulnak. A naplemente Ollantay, a híres inka hadvezér erődítményének Naptemplomában ér minket. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

 • 7. nap Inka Ösvény: Chilka (2600 m) – Llulluchapampa (3968 m)

  Távolság: 14 km, szint: fel 1370 m
  Menetidő: körülbelül 8 óra
  Környezet: magashegyi, szubtrópusi erdő

  Ébresztő, a világ egyik legszebb túraútvonala ma csak ránk vár!
  Kora reggel busszal utazunk az Inka Ösvény túra kezdőpontját jelentő 82. kilométerkőig, ahol találkozunk hegyi vezetőinkkel és kecsua segítőinkkel. Átadjuk nagy csomagjainkat segítőinknek, akik felpakolják azokat hátukra a tábori konyhafelszereléssel és élelmiszerekkel, valamint kempingfelszerelésünkkel együtt. Mi is felkapjuk kis hátizsákjainkat, így vágunk neki a Machu Picchu-hoz vezető 3 napos zarándokutunknak.
  Túránk első szakasza könnyű, 2-3 órás gyaloglás viszonylag sík terepen. Az Urubamba-folyót követve sétálunk az inka kori teraszok és városok mellett, miközben a látványt a Veronika csúcsa ( 5859 m) uralja. Az első nagyobb emelkedőnk tetejéről, a magasból csodálhatjuk meg Patallacta városát.
  Egy inka kori ellenőrző ponton áthaladva lépünk rá az eredeti inka zarándokút útvonalára. Túránkat innen a Cusichaca-folyó völgyében folytatjuk. Mire déli pihenőhelyünkre érünk, szakácsunk elkészíti első tábori ebédünket. A hosszú gyaloglás és ízletes ételek után mindenkinek jól fog esni egy kis szieszta.
  A délutáni program: lépcsőzés! A merek hegyoldalakon sziklatömbökből  kirakott ösvény 500 év elteltével is az inka útépítő mesterek munkáját dicséri, a mi életünket azonban sokszor megnehezíti gyalogtúránkon. Egy fárasztó, 5 kilométeres emelkedő vár ránk. Egy misztikus köderdőn keresztül érkezünk meg a 3968 méter magasan fekvő Llulluchapampa táborhelyünkig.
  A táborban ekkorra már állnak sátraink, segítőink teával és süteménnyel várnak minket és egy tál meleg vízben az út porát is lemoshatjuk magunkról. Este az étkezősátrunkban gyűlünk össze, hogy elfogyasszuk ízletes és tápláló vacsoránkat és megtudjuk a másnapi túránk részleteit. A kimerítő nap végén még rácsodálkozunk a csillagokkal teli déli égboltra, majd hamar hálózsákjainkba bújunk. (szállás: sátor, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 8. nap Inka Ösvény: Llulluchapampa (3968 m) – Warmiwañuska hágó (4198 m) – Runkuraqay (3998 m) – Runkuraqay hágó (3950 m) – Phuyupatamarka(3700 m)

  Távolság: Táv: 18 km, szint: fel 600 m, le 900 m
  Menetidő: körülbelül 8 óra
  Környezet: magashegyi, szubtrópusi erdő

  A korai ébredést és reggelit követően egy 2 kilométeres emelkedővel kezdjük a napot. A 4198 méter magas Warmiwañuska avagy Halott Asszony hágó elérése kihívás, de jól akklimatizált és átlagosan aktív életet élő utazóink általában nagyobb nehézségek nélkül teljesítik. A kimerítő gyaloglásért pedig kárpótol a látvány: hágóról csodálatos kilátás nyílik a környék mély völgyekkel szabdalt hegycsúcsaira. Itt állva tényleg „a világ tetején” érezhetjük magunkat!
  A hágó után ősi inka lépcsőkön ereszkedünk lefelé 3 kilométeren keresztül a völgyben (3700 m). Itt egy hosszabb pihenőt tartunk és már indulunk is a a második hágóra. Egy 2 kilométeres emelkedő után érjük el a 3950 méter magas Runkuraqay hágót. Útközben megpihenünk az azonos nevű inka épületegyüttesnél, a hágó tetejéről pedig azzal a jó érzéssel gyönyörködhetünk a tájban, hogy már túl vagyunk a túra nehezén! A következő 6 kilométeren lefelé haladunk a hosszan elnyúló, köderdővel borított völgyben. A völgy végén az ösvény egyik legszebb inka városa, Sayaqmarka ősi romjai állnak.
  Kényelmesen  megebédelünk mielőtt elindulunk 3 napos túránk talán leglátványosabb szakaszán. Egyre sűrűbb trópusi erdővel borított meredek hegyoldalakon gyalogolunk, ráadásul szinte vízszintesen. Lassan sétálunk a mesterien megépített inka úton, miközben a különleges növényvilágban, a végtelennek tűnő völgyek és cukorsüveg alakú hegyek fenséges látványában gyönyörködhetünk. Utolsó táborhelyünk Phuyupatamarka (3700 m) az Urubamba felett magasodik,  a távolban már megpillanthatjuk a folyót.  Jó időben a  Salkantay (6272 m) és az  Humantay (5700 m) havas hegycsúcsai is jól látszanak innen.  (szállás: sátor, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 9. nap Inka Ösvény: Phuyupatamarka (3700 m) –Wiñay Wayna (2650 m)– Nap-kapu (2745 m) – Machu Picchu ( 2 600m)

  Távolság: Táv: 13 km, szint: fel 250 m, le 1500 m
  Menetidő: körülbelül 6 óra
  Környezet: magaslati esőerő

  Túránk utolsó reggelén elbúcsúzunk kecsua hordárainktól és elindulunk a Nap-kapu és a Machu Picchu felé. Körbejárjuk a táborunk alatt álló Phuyupatamarka városát, majd 5 kilométert ereszkedünk a meredek kőlépcsőkön a magaslati esőerdőben az Inti Pata-áig (Napterasz). A földművelő teraszokról fenséges látványt nyújt az Urubamba-völgye.
  Innen csupán pár perc sétára áll a völgy egyik legszebb inka kori emléke, Wiñay Wayna (2650 m). Tábori ebédünk után körbejárjuk az épületegyüttest, majd  nekivágunk túránk utolsó szakaszának. Mindössze 4 kilométert kell gyalogolunk a Nap-kapuig.
  Megérkeztünk! A Nap-kapu 345 méterrel magasodik Machu Picchu városa fölé. A három napos Inka Ösvény túrán számtalan természeti szépséget látunk és számos életre szóló élményt szerezhetünk, de egyik sem hasonlítható ahhoz a pillanathoz, amikor besétálunk a Nap-kapun és először pillantjuk meg Machu Picchu elfeledett városát.
  Nincs más hátra, a Machu Picchu eredeti bejáratától még 2 kilométert ereszkedünk lefelé – még mindig lépcsőkön -,  hogy elérjük az inkák városának turista bejáratát.
  Itt buszra szállunk és alig 20 perc alatt Aguas Calientes kisvárosába utazunk, ahol szállodai szobák és forró zuhany várnak minket. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 10. nap Machu Picchu

  Reggel buszra szállunk, ma így érkezünk meg az Urubamba-folyó fölé magasodó hegygerincre épült inka városhoz. Vezetőnk egy közel három órás séta során avat be minket az Machu Picchu titkaiba, melyet 500 éven keresztül a sűrű dzsungel őrzött. Körbesétálunk az óriási, csaknem teljes egészében épségében maradt inka városban, melyet csak 1912-ben fedezett fel Hiram Bingham. A nap további részében szabadprogram keretében barangolhatunk az ámulatba ejtő szépségű környezetben épült világi és szakrális épületegyüttesek között és elsétálhatunk a Machu Picchu híres inka hídjához is. Mindenki kedve szerinti időpontban térhet vissza Aguas Calientes-be.
  Délután panoráma vonatunk ablakából intünk búcsút a Szent Völgy felénk tornyosuló hegyeinek és az Urumbamba-folyónak. Ollantaytambo-ban átszállunk a ránk várakozó buszra és visszautazunk az inkák fővárosába. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 11. nap CUSCO

  Cusco megunhatatlan! Ha azt gondoljuk, hogy már mindent láttunk, akkor reggelizzünk kényelmesen a Főtér árkádos házainak egyik teraszán, látogassunk el a Csokoládé és a Pisco Múzeumba, a nap további részét pedig szenteljük a nézelődésnek és ajándékvásárlásnak. Szent Völgy belépőnkkel számos múzeumba és egy folklór estre is ellátogathatunk. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 12. nap CUSCO – LIMA/ PUERTO MALDONADO

  A déli órákban a repülőtérre utazunk, ahonnan Limába repülünk. Innen az esti órákban kezdjük meg Európa tartó utazásunkat. Vagy folytatjuk perui kalandunkat egy lazítós dzsungeltúrával Amazóniában. (ellátás: reggeli)

Jelentkezési információk

 • INKA ÖSVÉNY TÚRAENGEDÉLY

  Jelentkezz időben! Az Inka Ösvényre naponta maximum 500 túraengedélyt adnak ki, amiből körülbelül 100 jut a túrázóknak, a többit az őket kiszolgáló személyzet, a hegyi vezetők és hordárok kapják meg. Az Inka Ösvény a világ egyik legnépszerűbb túraútvonala, az engedélyek nagyon gyorsan elfogynak, ezért a túraengedélyeket az utazás előtt 8-10 hónappal meg kell vásárolni.
  Jelentkezéskor ne felejtsd el az útleveled fénymásolatát elküldeni! A túraengedélyen nem lehet a nevet és az útlevél számot sem kicserélni.

 • AZ UTAZÁS ÁRA TARTALMAZZA
  • 9 éjszaka szállást 3*-os hotelekben és hangulatos vendégházakban, 2 ágyas szobákban
  • 2 éjszakát 2 személyes magashegyi sátrakban az Inka Ösvényen
  • a reggeliket
  • a további étkezéseket a részletes programleírás szerint
  • az Inka Ösvényen teljes ellátást: napi háromszori, több fogásos étkezést, az 5 órai teát, valamint energia szeleteket, csokoládét, gyümölcsöt
  • a privát buszos transzferek árát
  • a városnézést Limá-ban helyi idegenvezetővel
  • a fél napos kirándulást és belépőt Pachacamac piramisaihoz helyi idegenvezetővel
  • a Szent Völgy inka kori emlékeinek belépőjét
  • a vársonézést Cusco-ban
  • a kétnapos Szent Völgy kirándulást bérelt busszal
  • az Inka Ösvény túraengedély árát
  • a 3 napos Inka Ösvény túra árát
  • a kempingfelszerelés: sátrak, matracok, székek, asztalok bérlésének díját
  • a tábori konyha bérlésének díját
  • 1 darab Machu Picchu belépőt
  • 3 darab Machu Picchu buszjegyet
  • 1 darab Machu Picchu – Ollantaytambo vonatjegyet turista osztályon
  • a magashegyi túravezetők, hordárok, szakácsok és segítő személyzet munkadíját az Inka Ösvény túrán
  • a helyi idegenvezetők munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást Cusco-tól
 • AZ UTAZÁS ÁRA NEM TARTALMAZZA
  •  nemzetközi repülőjegyek és illeték árát
  • a Lima – Cusco – Lima repülőjegyek és illetékek árát
  • a belső repülőjegyek és illetékek árát
  • a programban nem szereplő étkezéseket és az italfogyasztást
  • a fakultatív programok árát
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 100 – 120 USD / résztvevő
 • HOSSZABÍTÁSI LEHETŐSÉGEK
  • három napos rafting túra az Apurimac folyón (6-12 fő):  500 USD/ fő
  • három napos dzsungeltúra Amazóniában (2-16 fő): 600 USD / fő
 • BELÉPŐK/ FAKULTATÍV PROGRAMOK
  • Cusco – Katedrális: 25 Sol
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Lima – Budapest repülőjegy ára illetékkel 380 000 Ft-tól
  • a Lima – Cusco – Lima repülőjegyek illetékkel: 400 USD-tól
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és repülőjegy értékesítő partnerünk ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgároknak nem kell vízum Peruba
  • turistaként legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár az országban
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmed, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • Részvételi díj
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 2 500 USD
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 000 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 35 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (1 500 USD)
 • ÚTLEMONDÁSI FELTÉTELEK

  Útlemondás esetén az Inka Ösvény túraengedély ára minden esetben vissza nem térítendő összeg: 250 USD

  90 napon belüli útlemondás esetén az Inka Ösvény túra árának 50%-a, azaz 450 USD minden esetben levonásra kerül.

  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 35-16. napok között a Részvételi díj 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  15-60 év

 • KIZÁRÓ OKOK

  A szív- és érrendszeri problémák, a keringési panaszok valamint a súlyos cukorbetegség, látászavar vagy testi fogyatékosság kizáró okot jelentenek a túrán való részvételről. Egészségügyi problémáid  jelentkezéskor egyeztesd túravezetőnkkel.

 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmed, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget,
  • a részletes programban a nemzetközi repülési ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat,  akkor is ha nem a mi repülőjegy értékesítő partner irodánkon keresztül foglalod le repülőjegyed
 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • Peru hivatalos fizetőeszköze az Sol (1 PEN = 100 Ft)
  • az USD vagy Euro kivitelét javasoljuk, amit bármelyik városi pénzváltónál és bankban helyi fizetőeszközre válthatunk
  • a perui bankok és pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes USD címleteket fogadnak el
  • ajánlott költőpénz: 200 USD + fakultatív programok ára
 • SZÁLLÁSOK, ELLÁTÁS
  • az utazás alatt 9 éjszakát hangulatos és kényelmes,  3*-os hotelekben és vendégházakban töltünk, kétágyas szobákban
  • az Inka Ösvény túra alatt 2 éjszakát sátorban töltünk
   ellátás: az utazás ára 8 reggelit, 5 ebédet, 2 vacsorát tartalmaz
  • az Inka Ösvényen  teljes ellátást biztosítunk: napi háromszori, több fogásos étkezést, az 5 órai teát, valamint energia szeleteket, csokoládét, gyümölcsöt
 • KÖZLEKEDÉS
  • bérelt buszokkal és turista vonattal
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • kötelező oltás nincs
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • gyógyszer szedését a háziorvossal kell egyeztetned
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • HASZNOS INFORMÁCIÓK
  • időeltolódás: -6 óra
  • kommunikáció: Peruban a spanyol a hivatalos nyelv, a turizmusban dolgozók többsége beszél angolul
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik

Hasznos információk

 • Miért olyan népszerű az Inka Ösvény?

  A klasszikus Inka Ösvény az utolsó és kétségkívül a legszebb szakasza az inkák fővárosából, Cusco-ból a Machu Picchu-hoz vezető inka zarándokútnak. A kihívásokkal teli, a testet, lelket és szellemet is próbára tevő túraútvonal a Szent Völgyből indul felfelé az Andok hágóin keresztül, köderdőkön és dzsungeleken át a Machu Picchu eredeti bejáratához, a Nap-kapuig.

 • Miért kell engedély az Inka Ösvényre?

  Az engedélyek bevezetése előtt az Inka Ösvény látogatása nem volt szabályozott. A túrázók ott táboroztak le, ahol nekik éppen tetszett, az ősi romokat latrinaként használták és hatalmas károkat okoztak a környezetben. 2002-ben a hely és a környező ökoszisztéma védelmére vezették be az engedély-rendszert. Ezzel szabályozhatóvá vált a túrázók éves száma és biztosították, hogy dokumentáció nélkül senki se léphessen az ösvényre. Ennek köszönhetően napjainkban a jól karbantartott túraösvény és a kiépített táborhelyek is tiszták, szemétnek nyomát sem látjuk gyalogtúránk során. Az engedély másik előnye, hogy a túrázók számának korlátozása miatt az 46 kilométer hosszú ösvényen alig találkozunk turistákkal.

 • Túraszervezés

  Az Inka Ösvény feletti felügyeleti jogokat gyakorló turisztikai minisztérium évente felülvizsgálja engedélyért folyamodó túraszervező cégeket. Perui partnerünk több mint 15 éve szervez túrákat az Inka Ösvényre, amit mi magunk is jó néhány alkalommal végigjártunk már velük.

  Helyi partnerünk saját magashegyi túravezetőkkel és felszereléssel dolgozik, így a velünk túrázók biztos lehetnek abban, hogy a felszerelés tökéletes állapotban van és a hordárok tisztességes bérezést kapnak.

 • Teherhordók

  A gyalogtúra során hordárok veszik le vállunkról a terhet, napközben ők viszik a nagy csomagunkat táborhelyeink között. A nagy csomag súlya maximum 6 kg lehet.

  Mi egy kis méretű hátizsákkal gyalogolunk, amiben a napi felszerelésünket visszük magunkkal: esőkabátunkat, néhány csokoládét, az ivóvizünket valamint a személyes tárgyainkat és a fényképezőgépünket.

 • Kempingfelszerelés

  A túra során professzionális magashegyi sátrakat és a legjobb minőségű önfelfújódó matracok biztosítják számunkra a pihentető alvást, ami egy ilyen sorozatterhelés során elengedhetetlen.

  A túrafelszerelésünket vízálló zsákokba pakoljuk, amit szintén a helyszínen kapunk. Így biztos, hogy nem ázik majd el hálózsákunk és váltóruhánk.

 • Étkezések

  A három napos túra teljesítéshez energiára van szükség. Tábori szakácsunk gondoskodik róla, hogy tápláló és egészséges étel kerüljön mindenki gyomrába. A hordárok hozzák a tábori konyhafelszerelést és a friss hozzávalókat is. Az ételek a helyi és nemzetközi konyha fogásai közül kerülnek ki. Igény esetén speciális étrendnek megfelelő étkeztetést is tudunk biztosítani.

 • Hogyan hat a szervezetünkre a magasság?

  Mindenkire másképp és eltérő mértékben hat a magasság és a kevesebb oxigén. Szervezetüknek Peruban alkalmazkodnia kell a jelentős tengerszint feletti magassághoz, ezért mielőtt az Andokba utazunk egy napot mindenképpen töltsünk pihentető városnézéssel Limában. Hosszabbításként ajánljuk 3 napos amazóniai dzsungeltúránkat, amely tökéletes ráhangolódás az Inka Ösvény túrára valamint lehetőséget ad rá, hogy kipihenjük a hosszú utazás fáradalmait és alkalmazkodjunk a 6 órás időeltolódáshoz.

  Az alap programot kizárólag tapasztalt túrázóknak ajánljuk, akik végig jártak több napos magashegyi gyalogtúrákat.

 • Fizikai erőnlét – NEHÉZ TÚRA

  A gyalogtúra nehézségét a rövid akklimatizációs idő, a sorozatterhelés és a tengerszint feletti magasság jelenti. Bár fizikailag megerőltető, az Inka Ösvényt az átlagosan sportos életmódot élő utazók általában nagyobb gond nélkül teljesítik. Vannak meredek szakaszok és két hágón is át kell kelnünk, de az út végén ott vár ránk a Nap-kapu. A párába burkolózó Machu Picchu látványa pedig egy pillanatra sem teszi kétségessé, hogy ez a pillanat bármit megér!

 • A túranapok beosztása

  A napi túra szakaszok úgy vannak beosztva, hogy a gyaloglás mellett maradjon elegendő időnk a nézelődésre és pihenésre is.

 • Időjárási körülmények

  Magashegyen az időjárás egy pillanat alatt változhat meg, ezért készülj fel minden eshetőségre! Alaposan készítsd elő túrafelszerelésed; meleg, réteges túraöltözetet.

  Ne feledkezz el az UV-sugárzás elleni bőrvédelemről, akkor is ha nem napsütéses az idő. Nagyon fontos, hogy szemeid megfelelő napszemüveggel védd az UV-sugárzástól.

  • reggelente, amikor elindulunk még hűvös lesz, 10-12 °C várható
  • napközben erős napsütésre 20-25 °C közötti hőmérsékletre számíthatunk
  • naplemente után fázhatunk, melyhez nagyban hozzájárul a fizikai kimerültség
 • Túrafelszerelés
  • a szükséges túrafelszerelések pontos listáját jelentkezéskor elküldjük neked
  • ha segítségre van szükséged a megfelelő túrafelszerelések összeállításában, fordulj túravezetőnkhöz, szívesen áll rendelkezésedre
 • Jelentkezés az utazásra
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt, benne egy regisztrációs számmal.
  • Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással.
  • Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást online küldjük el a jelentkezési lapon megadott e-mail címre.
 • Bankszámlaszámok

  Pachamama Adventures Ltd.

  Számlavezető bank neve: MKB Bank
  Bank címe: WestEnd City Center. 1062 Budapest, Váci út 1-3.

  • HUF Számlaszám:
  • MKB Bank HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
  • USD Számlaszám:
  • MKB Bank HU79 1030  0002 1065 3749 4012 0017
  • SWIFT: MKKBHUHB
2015 | site by stromi.design