SUP kaland az inkák földjén – Inka Ösvény túra – Multi-aktív perui utazás

Indulás:
Utazás hossza: 15 nap
Utazás stílusa: Multiaktív kalandok
Létszám: 10-12 fő
Ár:
3600
USD-tól

Jelentkezem
Kérdésem van

Fedezd fel velünk Peru legszebb tájait egy feledhetetlen kaland keretében! Egy olyan túrára invitálunk,  amely egyesíti magában az aktív mozgás, az inka történelem és a kultúra legjavát. Ami rád vár az Andokban: hegyek, víz, nyugalom és rengeteg örömteli pillanat.

A Csendes-óceán hullámain hangolódunk rá 2 hetes perui SUP kalandunkra. Majd a legszebb inka kori épületegyüttesek mentén jógázunk, túrázunk és evezünk, miközben utunk minden méterén csodálatos látvány fogad minket.

Végigjárjuk a  Machu Picchu-ig vezető Inka Ösvényt. Az inkák szent zarándokútját követjük az Andok tetejére, ősi épületek maradványai között túrázunk és a déli égbolt csillagai alatt éjszakázunk. Számos emlékezetes pillanat vár ránk a 4 napos Inka Ösvény gyalogtúrán, de egyik sem hasonlítható ahhoz a pillanathoz, amikor besétálunk a Nap-kapun és először pillantjuk meg Machu Picchu elfeledett városát.

Levezetésnek a Titicaca-tó varázslatos világának felfedezésére indulunk deszkáinkkal. Az aktív program során bepillanthatunk a Taquille-sziget és az úszó szigetek indiánjainak élő hagyományaiba és.

Neked való?

Minden percében aktív utazás, mely során szállásainkat a programhoz és a helyszín adottságaihoz igazítjuk a “mindenből a legjobbat” szemléletünket szem előtt tartva. Ez egy vidám kiscsoportos túra, max. 10-12 fő számára, hogy a csapat kényelmesen és dinamikusan tudjon együtt mozogni.

 

 • Utazási stílus: kiscsoportos
 • Komfort: ****
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: *****

Részletes program

 • 1. nap Peru: Lima

  A -6 órás időeltolódás miatt európai indulásunk napján – repülési menetrendünknek megfelelően – az esti vagy éjszakai órákban érkezünk meg Peru fővárosába, Limába. A repülőtérről belvárosi szállásunkra utazunk. Vacsora után nyugovóra térünk, hogy kipihenjük a hosszú repülőút fáradalmait. (szállás: hotel)

 • 2. nap LIMA – CSENDES-ÓCEÁN: COSTA VERDE – SUP ÉS SZÖRF – VÁROSNÉZÉS

  SUP/ Szörf és jóga – Csendes-óceán: 2-3 óra

  Lima tengerpartja a szörfösök paradicsoma. Bár a Csendes-óceán vize meglehetősen friss – átlaghőmérséklete 16-18 °C – a hullámok nem túl nagyok, ezért ideális „terep“ a kezdő szörfösök  számára is. Kipróbáljuk!
  Reggel buszunkkal a tengerpartra utazunk, ahol reggeli jógánk után egy perui szörf oktatóval próbáljuk ki, hogy milyen egy  stand up paddle deszkán evezni a Csendes-óceán hullámain. Akinek kedve van, a szörfözést is kipróbálhatja (oktatás: 2 óra).
  Miután kellően elfáradtunk, ejtőzünk a parton egy kicsit. Ezután megebédelünk, majd az Óváros felfedezésére indulunk.  Körbejárjuk a Főteret, az Elnöki Palotát és ellátogatunk az Archeológiai Múzeumba, ahol – hogy felkészüljünk nagy kalandunkra a valamikori Inka Birodalomban – megismerkedhetünk a pre-kolumbián kultúrákkal. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 3. nap LIMA – CUSCO

  Reggel egy beföldi repülőjárattal utazunk az inkák fővárosába. A déli órákban érkezünk meg Cusco-ba.
  Lassan szoktatjuk hozzá szervezetünket a 3300 méter tengerszint feletti magassághoz. Elfoglaljuk a Főtér közelében lévő szállásunkat, majd városnézésre indulunk a spanyol gyarmati időket idéző, az UNESCO Világörökség listáján is szereplő Óvárosban. Elsétálunk a Katedrálishoz, a Tudás Házához, a Nap Szüzeinek Házához, valamint a Naptemplomhoz és persze megkeressük a híres, gyönyörűen megfaragott 12 sarkú inka követ is. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 4. nap A SZENT VÖLGY INKA KORI EMLÉKEI: SACSAYHUAMAN – QUENCO – PUKA PUKARA – CUSCO

  Az Inka Birodalom egyik legfontosabb és legszebb építészeti emlékénél kezdjük napunkat. Jógázni indulunk a Cusco felett magasodó erődbe. Közös reggeli nyújtásunk után körbejárjuk Sacsayhuaman monumentális épületegyüttesének maradványait, majd a közeli Quenco titokzatos sziklatemplomához utazunk és sétálunk egyet Puka Pukara, a Vörös Erőd romjainál is. Ha kedvünk tartja, a program végén a buszozás helyett lesétálhatunk a belvárosi szállásunkra.
  Délután szabadprogram keretében fedezhetjük fel a várost és a híresen jó cusco-i kávézókat, cukrászdákat és éttermeket. (ellátás: reggeli)

 • 5. nap CUSCO – URCOS: SUP A VILCANOTA FOLYÓN – PISAC

  SUP – Vilcanota-folyó: 2-3 óra
  Gyalogtúra: táv 4 km, szint: le 500 m
  Menetidő: 2-3  óra
  Környezet: magashegyi

  Reggel indulunk déli irányban Cusco városából a Vilcanota-folyó völgyében. Egy órányira a várostól elővesszük deszkáinkat és a kristálytiszta vizű folyó hullámain tanulunk egy helyi oktatótól a Vilcanota-folyón evezni. (oktatás: 2 óra)
  A Cusco-t a Machu Picchu-val összekötő völgy térségében találhatóak a legszebb inka kori épületegyüttesek. Evezés után eukaliptusz erdőkön utazunk az Urubamba-völgy bejáratához, Pisac kisvárosáig.
  Ebéd után Pachacuti, az államalapító Inka palotáját járjuk végig a település fölé emelkedő hegycsúcson. A Naptemplom épületeinél jógázunk, miközben az inkák szent völgyének lélegzetelállító panorámájában gyönyörködhetünk. Az óriási földművelő teraszokon keresztül sétálunk le Pisac kisvárosába. Körülbelül 2 óra alatt érkezünk meg a Pisac főterén álló vendégházba, ahol szállásunk lesz. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 6. nap A SZENT VÖLGY INKA KORI EMLÉKEI: PISAC – OLLANTAYTAMBO – SUP AZ URUBAMBA FOLYÓN

  SUP – Urubamba-folyó: 2-3 óra

  Kora reggel jógázni indulunk a falu fölé magasodó inka kori földművelő teraszokra. Mire végzünk a közös bemelegítésünkkel és reggelinkkel, a helyiek kipakolják portékájukat Pisac főterére. Napunkat nézelődéssel és ajándékvásárlással kezdjük Peru legnagyobb kézműves piacán, ahol kedvünkre válogathatunk az ezüst ékszerek, alpaka takarók és vibrálóan színes textíliák között.
  Ezután folytatjuk utazásunkat az Urubamba-folyó mentén, amely valamikor az Inka Birodalom „éléskamrája” volt. Kecsua falvakon és gondosan megművelt, gazdagon termő földeken keresztül érkezünk meg következő 2-3 órás SUP túránk kiinduló pontjához.
  Délután érkezünk az eredeti formáját leginkább megőrző inka kori település, Ollantaytambo kicsiny falujába. A völgy itt már teljesen összeszűkül, a cukorsüveg alakú hegyek a fejünk fölé tornyosulnak. A naplemente Ollantay, a híres inka hadvezér erődítményének Naptemplomában ér minket. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 7. nap INKA ÖSVÉNY: CHILKA (2600 M) – PATALLACTA – AYAPATA (3300 M)

  Gyalogtúra: táv 14 km, szint: fel 700 m, le: 100 m
  Menetidő: körülbelül 6 óra
  Környezet: magashegyi, szubtrópusi erdő

  Ébresztő, a világ egyik legszebb túraútvonala ma csak ránk vár!
  Kora reggel busszal utazunk az Inka Ösvény túra kezdőpontját jelentő 82. kilométerkőig, ahol találkozunk hegyi vezetőinkkel és kecsua segítőinkkel. Átadjuk nagy csomagjainkat hordárainknak, akik felpakolják azokat hátukra a tábori konyhafelszereléssel és élelmiszerekkel, valamint kempingfelszerelésünkkel együtt. Közös reggeli nyújtásunk után mi is felkapjuk kis hátizsákjainkat, így vágunk neki a Machu Picchu-hoz vezető 4 napos zarándokutunknak.
  Túránk első szakasza könnyű, alig 2 gyaloglás, viszonylag sík terepen. Az Urubamba-folyót követve sétálunk az inka kori teraszok és városok mellett, miközben a látványt a Veronika csúcsa (5859 m) uralja. Az első nagyobb emelkedőnk tetejéről, a magasból csodálhatjuk meg Patallacta inka kori városát.
  Egy inka kori ellenőrző ponton áthaladva lépünk rá az eredeti inka zarándokút útvonalára. Túránkat innen a Cusichaca-folyó völgyében folytatjuk. Mire 2-3 óra múlva déli pihenőhelyünkre érünk, szakácsunk elkészíti első tábori ebédünket. A gyaloglás és ízletes ételek után mindenkinek jól fog esni egy kis szieszta.
  Délután egy meredek emelkedő és újabb 4 kilométer gyaloglás vár ránk a köderdőben megbújó esti táborhelyünkig. Érkezésünkre az Ayapata táborban (3300 m) már állnak sátraink, segítőink teával és süteménnyel várnak minket, és egy tál meleg vízben az út porát is lemoshatjuk magunkról. Este az étkezősátrunkban gyűlünk össze, hogy elfogyasszuk ízletes és tápláló vacsoránkat és megtudjuk a másnapi túránk részleteit. A kimerítő nap végén még rácsodálkozunk a csillagokkal teli déli égboltra, majd hamar hálózsákjainkba bújunk. (szállás: sátor, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 8. nap INKA ÖSVÉNY: AYAPATA (3300 M) – WARMIWAÑUSKA HÁGÓ (4198 M) – RUNKURAQAY (3998 M) – RUNKURAQAY HÁGÓ (3950 M) – CHAQUICOCHA (3680 M)


  Gyalogtúra: táv 16 km, szint: fel 1 200 m, le 900 m
  Menetidő: körülbelül 8 óra
  Környezet: szubtrópusi erdő, magashegyi

  A reggeli program: jóga és lépcsőzés! Az alapos bemelegítés és bőséges reggelink után egy 3 kilométeres emelkedővel kezdjük a napot. A meredek hegyoldalakon, sziklatömbökből  kirakott ösvény 500 év elteltével is az inka útépítő mesterek munkáját dicséri, a mi életünket azonban sokszor megnehezíti gyalogtúránkon. Egy misztikus köderdőn keresztül érkezünk meg a 3968 méter magasan fekvő Llulluchapampa táborhelyig, ahol elérjük a felső erdőhatárt. Innen a további 2 kilométer lépcsőzésért cserébe – ha felfelé tekintünk és visszanézünk a völgyre – csodaszép panoráma vár minket.
  A 4198 méter magas Warmiwañuska, avagy Halott Asszony hágó elérése kihívás, de jól akklimatizált és átlagosan aktív életet élő utazóink általában nagyobb nehézségek nélkül teljesítik. A kimerítő gyaloglásért pedig kárpótol a látvány: a hágóról csodálatos kilátás nyílik a környék mély völgyekkel szabdalt hegycsúcsaira. Itt állva tényleg „a világ tetején” érezhetjük magunkat. A hágó után ősi inka lépcsőkön ereszkedünk lefelé 3 kilométeren keresztül a völgyben (3700 m). Itt egy hosszabb pihenőt tartunk, megebédelünk, sziesztázunk és már indulunk is a második hágóra. Egy 2 kilométeres emelkedő után érjük el a 3950 méter magas Runkuraqay hágót. Útközben megpihenünk az azonos nevű inka épületegyüttesnél, a hágó tetejéről pedig azzal a jó érzéssel gyönyörködhetünk a tájban, hogy már túl vagyunk a túra nehezén! A következő 6 kilométeren lefelé haladunk a hosszan elnyúló, köderdővel borított völgyben. A völgy végén áll az egyik legszebb inka kori város, Sayaqmarka, amit lesz időnk alaposan körbejárni.
  Az völgy felé magasodó épületekből már jól látható esti táborhelyünk, Chaquicocha (3680 m). Innen egy alig fél órás séta vár ránk egy bambusz erdőn keresztül az inka kori úthálózat gyönyörűen felújított szakaszán. 5 órai teánkhoz buja, zöld erdők,  hegyek és völgyek adják a hátteret. (szállás: sátor, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 9. nap INKA ÖSVÉNY: CHAQUICOCHA (3680 M) – PHUYUPATAMARKA (3700 M) – WIÑAY WAYNA (2650 M)

  Gyalogtúra: táv 10 km, szint: fel 150 m, le 1500 m
  Menetidő: körülbelül 6 óra
  Környezet: magaslati esőerő

  Hosszan jógázunk és kényelmesen reggelizünk, mielőtt elindulunk 4 napos túránk talán leglátványosabb szakaszán. Egyre sűrűbb trópusi erdővel borított meredek hegyoldalakon gyalogolunk, ráadásul szinte vízszintesen. Lassan sétálunk a mesterien megépített inka úton, miközben a különleges növényvilágban, a végtelennek tűnő völgyek és cukorsüveg alakú hegyek fenséges látványában gyönyörködhetünk.
  A Phuyupatamarka (3700 m) táborhelynél, amely az Urubamba-folyó felett magasodik pihenőt tartunk és elsétálunk egy kilátópontra, ahonnan jó időben a Salkantay (6272 m) és a Humantay (5700 m) havas hegycsúcsai is jól látszanak.
  Innen majdnem 5 kilométert ereszkedünk a meredek kőlépcsőkön a magaslati esőerdőben Phuyupatamarka inka városáig, majd az Inti Pata-áig (Napterasz). A földművelő teraszokról fenséges látványt nyújt az Urubamba-folyó völgye.
  A Napteraszról csupán pár perc sétára van harmadik táborhelyünk. Utolsó tábori vacsoránk előtt körbejárjuk a talán legszebb inka kori földművelő teraszokat Wiñay Wayna (2650 m) városánál és kihasználva a naplemente nyugalmát és barátságos fényeit közösen jógázunk egyet. (szállás: sátor, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 10. nap INKA ÖSVÉNY: WIÑAY WAYNA (2650 M) – NAP-KAPU (2745 M) – MACHU PICCHU (2 600M) – AGUAS CALIENTES

  Gyalogtúra: táv 6 km, szint: fel 250 m, le 1500 m
  Menetidő: körülbelül 3 óra
  Környezet: magaslati esőerő

  Kora reggel újra kisétálunk Winay Wayna inka városához, hogy az “örök fiatalság” teraszain egy közös jógával indítsuk a napot. Reggeli után elbúcsúzunk kecsua hordárainktól, majd nekivágunk túránk utolsó szakaszának a Machu Picchu-hoz. Mindössze 4 kilométert kell gyalogolunk a Nap-kapuig.
  Megérkeztünk! A Nap-kapu 345 méterrel magasodik Machu Picchu városa fölé. A 4 napos Inka Ösvény túrán számtalan természeti szépséget látunk és számos életre szóló élményt szerezhetünk, de egyik sem hasonlítható ahhoz a pillanathoz, amikor besétálunk a Nap-kapun és először pillantjuk meg a Machu Picchu-t.
  Helyi vezetőnk egy közel három órás séta során avat be minket a Machu Picchu titkaiba, melyet 500 éven keresztül a sűrű dzsungel őrzött. Körbesétálunk az óriási, csaknem teljes egészében épségében maradt inka városban, melyet csak 1912-ben fedezett fel Hiram Bingham.
  Közös “városnézésünk” után szabadprogram keretében barangolhatunk az ámulatba ejtő szépségű környezetben épült világi és szakrális épületegyüttesek között és elsétálhatunk a Machu Picchu híres inka hídjához is.
  Záróra után buszra szállunk és alig 20 perc alatt Aguas Calientes kisvárosába utazunk, ahol szállodai szobák, forró zuhany és egy természetes hőforrásra épült fürdő is vár ránk. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 11. nap AGUAS CALIENTES – OLLANTAYTAMBO – MARAS – MORAY – Chinchero – PIURAY-TÓ SUP – CUSCO

  SUP – Piuray-tó: 2-3 óra

  Reggel panoráma vonatunk ablakából intünk búcsút a Szent Völgy felénk tornyosuló hegyeinek és az Urumbamba-folyónak. Ollantaytambo-ban átszállunk a ránk várakozó buszra és visszautazunk az inkák fővárosába.
  Utazásunkhoz egy másik útvonalat választunk. Először ellátogatunk Moray kör alakú teraszaihoz, melyeket az inkák állítólag mezőgazdasági laboratóriumként használtak. Innen Maras több száz sólepárló medencéjéhez kirándulunk, melyeket a hegyi indiánok az inka időktől napjainkig használnak.
  Gondosan megművelt termőföldek mentén érkezünk meg a textilszövéssel foglalkozó városkába, Chinchero-ba. Az inkák a szivárvány hazájaként emlegették Chinchero-t. Pihenőnk alatt körbesétálunk a kisvárosban, ahol az inka romok mellett egy, a gyarmati korban épített templom is található.
  Pihenőnk után a festői szépségű hegyek között indulunk egy rövid evezésre a csendes vizű Piuray tavon.
  Az esti órákban érkezünk meg Cusco-ba. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 12. nap CUSCO

  Cusco megunhatatlan! Ha azt gondoljuk, hogy már mindent láttunk, akkor ebédeljünk a Főtér árkádos házainak egyik teraszán, ezután látogassunk el a csokoládé vagy a kávé múzeumba, a nap további részét pedig szenteljük a nézelődésnek és ajándékvásárlásnak. (ellátás: reggeli)

 • 13. nap CUSCO – TITICACA-TÓ – LLNACON

  Újra déli irányban indulunk a Huatanay és Vilcanota folyók völgyében. Az inka uralkodók beavatási útvonalán indulunk a Titicaca-tó partjára. A mitológia szerint ebből a tóból léptek elő az inkák ősei, Manko Kapak és 7 testvére, hogy létrehozzák Dél-Amerika legjelentősebb pre-kolumbián kultúráját és egy óriási birodalmat építsenek. Megkoronázása előtt minden inkának végig kellett járnia az „Anya-tó” és az Inka Birodalom fővárosa közötti zarándokutat. Utazásunk alatt az inka korból származó építészeti emlékek – egykori postaállomások, raktárak, templomok – sora között utazunk, miközben az Andok csipkés csúcsainak panorámájában gyönyörködhetünk. Rövid pihenőt tartunk Wirakocha Templománál és a La Raya-hágón (4320 m). A nap végén érkezünk meg a Titacaca-tóba nyúló félsziget végén fekvő faluba, Llancon-ba. Szállásunk a közösség vendégházában lesz, hangulatos, 2 ágyas, fürdőszobás szobákban. Vacsoránkat vendéglátóink készítik el számunkra. (szállás: kecsua vendégház, ellátás: reggeli, vacsora)

 • 14. nap TITICACA-TÓ: LLNACON – TAQUILLE – PUNO

  SUP – Titicaca-tó: táv 8 km, időtartam 2-3 óra
  Gyalogtúra: táv 4 km, időtartam 1-2 óra

  Reggel a festői öböl homokos strandján jógázunk, majd megreggelizünk.
  Eztuán SUP túrára indulunk a Titicaca-tavon. Nincs más hátra, irány a 8 km-re lévő Taquille-sziget. Nem kell aggódnunk, egy biztonsági hajó végig követi csapatunkat evezésünk közben. Ahogy haladunk előre, a Titicaca-tó teljesen kitölti a horizontot, a távolban pedig felsejlenek Bolívia hófödte hegyei.
  A Taquille-szigeten ajmara indiánok egy csoportja él a modern ember számára utópisztikusnak tűnő közösségben. Felsétálunk a sziget központi falujába és megismerkedünk a közösség érdekes szokásaival és az UNESCO Kulturális Világörökség részét képező népművészetével. Látogatásunk után motoros hajóval utazunk vissza Puno-ba. Útközben ellátogatunk el a híres úszó szigetek egyikére. Földünk egyik legősibb népe, a fekete vérű uro indiánok az inkákat ezer évvel megelőzve telepedtek le a Titicaca-tó partján, majd az ellenséges törzsek elől menekülve építették meg a tavon első szigeteiket. Ezek a nádból készült szigetek az itt élő indiánok otthonai napjainkban is. Hajónkkal kikötünk az egyik család vízen lebegő otthonán. Körbesétálunk a szigeten és meghallgatjuk vendéglátóink meséjét az uro indiánok történetéről és hagyományairól. Perui kalandunk zárása az elmaradhatatlan búcsúesténk Puno nyüzsgő belvárosában. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 15. nap PUNO – JUILACA – LIMA – HAZAUTAZÁS

  A délelőttöt pakolással, ajándékvásárlással tölthetjük Puno-ban. A déli órákban a repülőtérre utazunk, ahonnan Limá-ba repülünk. Innen az esti órákban kezdjük meg Európa tartó utazásunkat. (ellátás: reggeli)

Csapat

 • Uracs Ami Túravezető

  "Első szavaim a szüleim szerint: "Én is megyek!" Azóta jártam is számos helyen, összesen a Föld 90 országában. Egyedül, barátokkal vagy csoporttal: a cél az ismeretlen meghódítása és örök élmények megélése földön, vízen, levegőben. Mostanában főleg SUP deszkával a hátamon, ami varázsszőnyegként mindenhová elrepít! Alig várom, hogy együtt evezzünk és jogázzunk a csodálatos új helyszíneken!"

 • Tátrai Bernadett Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • AZ UTAZÁS ÁRA TARTALMAZZA
  • a reptéri transzfereket Peruban a csoporttal való érkezés/indulás esetén
  • 11 éjszaka szállást 3 csillagos hotelekben és hangulatos vendégházakban, 2 ágyas szobákban
  • 1 éjszakát kecsua családok vendégházaiban a Titicaca-tónál, 2 ágyas szobában, melyekhez saját fürdőszoba tartozik
  • 3 éjszakát bérelt, 2 személyes magashegyi sátrakban
  • 15 reggelit, 4 ebédet, 4 vacsorát
  • az Inka Ösvény túraengedély árát
  • a Szent Völgy inka kori emlékeinek belépőjét
  • a Maras sóbányák belépőt
  • 1 darab Machu Picchu belépőt
  • 3 darab Machu Picchu buszjegyet
  • 1 darab vonatjegyet a Szent Völgyben
  • a Wirakocha templom belépőt, Raquci-ban
  • a kirándulást a a Taquille-szigeten, ebéddel, helyi idegenvezetővel
  • kirándulást motoros hajóval az Uros-szigetekre, helyi idegenvezetővel
  • a 4 napos Inka ösvényt és a részletes leírásban szereplő további programokat
  • a helyi idegenvezető munkadíját a Szent Völgy inka kori emlékeinek és a Machu Picchu látogatás alatt
  • az Inka Ösvény túrán a kempingfelszerelés, magashegyi The North Face sátrak, az önfelfújódó Thermarest matracok, a konyha és étkezősátor, a tábori konyha és étkező felszerelésének és eszközeinek bérleti díját
  • a magashegyi túravezetők, a tábori szakácsok és a hordárok valamint helyi idegenvezetők munkadíját az Inka Ösvényen
  • a SUP felszerelés bérlési díját
  • az utazást és a csomagok szállítását egy bérelt busszal Peruban
  • a sofőr munkadíját
  • a SUP deszkák előkészítését az evezések megkezdésének idejére
  • 4 x 2-3 órás SUP túrát a Vilcanota és az Urubamba folyókon, valamint a Piuray és a Titicaca tavakon
  • 1 x 2 órás SUP és szörf oktatatást a Csendes-óceánon, Limában
  • a SUP túrát biztonsági/ csomag szállító hajó kísérettel a Titicaca-tavon a Taquille-szigetre
  • 8 x 1 óra jógaórát
  • a vadvízi tapasztalattal rendelkező, perui, angolul beszélő túravezető munkadíját az utazás teljes ideje alatt
  • a magyar jógaoktató és SUP edző munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • AZ UTAZÁS ÁRA NEM TARTALMAZZA
  • a nemzetközi repülőjegyek és illeték árát
  • a Lima – Cusco és a Puno – Lima repülőjegyek és illetékek árát
  • a sportfelszerelések (SUP, szörfdszeka) bérlésének díját
  • a programban nem szereplő étkezéseket és az italfogyasztást
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 100 USD/ résztvevő
 • SUP Felszerelés

  Az utazás ára tartalmaz egy minőségi, gurulós zsákba csomagolt felfújhatós SUP deszka és egy szétszedhető evező bérlésének díját az utazás idejére.

  A felszerelést Magyarországról viszünk magunkkal Peruba a személyes csomagunkkal. Súlya összesen kb. 12 kg. Mivel a repülőgépen a feladott csomag max. 23 kg lehet, így még 11 kg személyes felszerelés pakolható hozzá. Ezenkívül a fedélzeti csomagba még 7 kg pakolható.

  Természeseten, ha van már saját SUP felszerelésed, akkor utazz azzal és 300 USD kedvezményt adunk az alap Részvételi díj árából! 

  Amennyiben vásárolni szeretnél, szívesen ajánlunk számos kitűnő SUP modell közül! Írj nekünk: info@supshop.hu

 • INKA ÖSVÉNY TÚRAENGEDÉLY

  Jelentkezz időben! Az Inka Ösvényre naponta maximum 500 túraengedélyt adnak ki, amiből körülbelül 100 jut a túrázóknak, a többit az őket kiszolgáló személyzet, a hegyi vezetők és hordárok kapják meg. Az Inka Ösvény a világ egyik legnépszerűbb túraútvonala, az engedélyek nagyon gyorsan elfogynak, ezért a túraengedélyeket az utazás előtt 8-10 hónappal meg kell vásárolni.
  Jelentkezéskor ne felejtsd el az útleveled fénymásolatát elküldeni! A túraengedélyen nem lehet a nevet és az útlevél számot sem kicserélni.

 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Lima – Budapest repülőjegy ára illetékkel 340 000 Ft-tól
  • a Lima – Cusco és a Juliaca – Lima repülőjegyek ára illetékkel: 500 USD-tól
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és repülőjegy értékesítő partnerünk ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Peruba
  • turistaként legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár az országban
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK
  • Saját SUP felszereléssel – RÉSZVÉTELI DÍJ3 600 USD
  • SUPport Club Card – TÖRZSUTAS RÉSZVÉTELI DÍJ: 3 700 USD
  • SUPport – EARLY BIRD RÉSZVÉTELI DÍJ: 3 800 USD (Jelentkezési határidő: 2018. április 30.)
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 3 900 USD

   

  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a.
 • EXTRA AJÁNDÉK - SUPport CLUB CARD 2018
  Az utazás minden résztvevője ajándékba kap egy 100 000 HUF értékű 2018-as szezon bérletet, melyet SUP bérlésre és a csoportos evezéseken való részvételre tud felhasználni a SUPport Siófok-Aranyparti Bázisán.
  (Az ajánék szezon bérlet személyre szól és nem átruházható. Érvényes: 2018. május 15 – szeptember 15.)
   
 • ÚTLEMONDÁSI FELTÉTELEK

  Útlemondás esetén az Inka Ösvény túraengedély ára minden esetben vissza nem térítendő összeg: 250 USD

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás vagy átjelentkezés esetén irodánk minden esetben levon 20 USD kezelési költséget.

  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 10%-a,
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  20-55 év

 • KIZÁRÓ OKOK

  A szív- és érrendszeri problémák, a keringési panaszok, valamint a súlyos cukorbetegség, látászavar vagy testi fogyatékosság kizáró okot jelentenek a túrán való részvételről. Egészségügyi problémáid  jelentkezéskor egyeztesd túravezetőnkkel.

 • JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

  Jelentkezési határidő: 2018. május 30.

Hasznos információk

 • TÚRASZERVEZÉS

  A perui túra megszervezése a SUPport és a Pachamama Expeditions közös szervezésében zajlik, perui utazásszervező iroda valamint képzett kajak és magashegyi túravezetők bevonásával.

  A SUP túrákat a SUPport oktatója vezeti, akivel az utazás ideje alatt közösen jógázhatunk.

  A Pachamama Expeditions biztosítja a túra zavartalan lebonyolítását, az iroda magyar túravezetője pedig a pre-kolumbián kultúrák és andesi kozmológia rejtelmeibe vezet be minket.

   

   

 • FELKÉSZÜLTSÉG – SUP

  A SUP túrára kezdőket is várunk. A túra ideje alatt tapasztalt oktatónk közreműködésével könnyen elsajátíthatod a SUP evezés technikáját, sőt ha kedved tartja egy helyi oktató a szörfözés alapjaira is megtanít.

 • A napok beosztása – JÓGAÓRÁK

  Utazásunk ára 8 jógaórát tartalmaz. Napjainkat reggeli előtt egy közös nyújtással kezdjük, nem is akármilyen helyszíneken. Jógánkhoz a legszebb inka kori épületek és az Andok cukorsüveg alakú hegyei adják a hátteret.  E mellett jógázunk a deszkáinkon a vízen éspersze a hágók tetején is az Inka Ösvényen.

  A jóga gyakorláson való részvétel teljesen kezdőknek is javasolt, hiszen az órák felépítése igazodik az egyéni igényekhez.

  Annyit veszel ki az élményből, amennyit szeretnél – javasoljuk, hogy minél többet! Egy ilyen utazás testben, lélekben is nagyfokú változást eredményez. Ehhez a jóga kitűnő keretet ad: felfrissíti a megfáradt testet és inspirálja a lelki nyitottságot a kultikus környezetben. 

 • Fizikai erőnlét – Inka Ösvény túra

  A 4 napos Inka Ösvény gyalogtúra nehézségét a sorozatterhelés és a tengerszint feletti magasság jelenti.

   

 • MIÉRT OLYAN NÉPSZERŰ AZ INKA ÖSVÉNY?

  A klasszikus Inka Ösvény az utolsó és kétségkívül a legszebb szakasza az inkák fővárosából, Cusco-ból a Machu Picchu-hoz vezető inka zarándokútnak. A kihívásokkal teli, a testet, lelket és szellemet is próbára tevő túraútvonal a Szent Völgyből indul felfelé az Andok hágóin keresztül, köderdőkön és dzsungeleken át a Machu Picchu eredeti bejáratához, a Nap-kapuig.

  Az inka ösvény túráról itt olvahatsz bővebben: Az Inka Ösvény és túraengedély.

 • MIÉRT KELL ENGEDÉLY AZ INKA ÖSVÉNYRE?

  Az engedélyek bevezetése előtt az Inka Ösvény látogatása nem volt szabályozott. A túrázók ott táboroztak le, ahol nekik éppen tetszett, az ősi romokat latrinaként használták és hatalmas károkat okoztak a környezetben. 2002-ben a hely és a környező ökoszisztéma védelmére vezették be az engedély-rendszert. Ezzel szabályozhatóvá vált a túrázók éves száma és biztosították, hogy dokumentáció nélkül senki se léphessen az ösvényre. Ennek köszönhetően napjainkban a jól karbantartott túraösvény és a kiépített táborhelyek is tiszták, szemétnek nyomát sem látjuk gyalogtúránk során. Az engedély másik előnye, hogy a túrázók számának korlátozása miatt a 46 kilométer hosszú  ösvényen alig találkozunk turistákkal. Naponta maximum 500 engedélyt adnak ki, amiből körülbelül 100 jut a túrázóknak, a többit az őket kiszolgáló személyzet, a hegyi vezetők és hordárok kapják meg.

 • HOGYAN HAT A SZERVEZETÜNKRE A MAGASSÁG?

  Mindenkire másképp és eltérő mértékben hat a magasság és a kevesebb oxigén. Túránk programját úgy építettük fel, hogy minél több időt hagyunk az akklimatizálódásra. A túra megkezdése előtt 4 napot akklimatizálódunk Cusco környékén, 3000 méter tengerszint feletti magasságon.

 • A TÚRANAPOK BEOSZTÁSA

  A napi túra távolságok úgy vannak beosztva, hogy gyaloglás mellett maradjon elegendő időnk a nézelődésre és pihenésre is.

 • TEHERHORDÓK

  A túra során hordárok veszik le vállunkról a terhet, napközben ők viszik a nagy csomagunkat táborhelyeink között. A nagy csomag súlya maximum 6 kg lehet.
  Mi egy kis méretű hátizsákkal gyalogolunk, amiben a napi felszerelésünket visszük magunkkal: esőkabátunkat, néhány csokoládét, az ivóvizünket, valamint a személyes tárgyainkat és a fényképezőgépünket.

 • KEMPINGFELSZERELÉS

  A túra során professzionális magashegyi sátrakat és a legjobb minőségű önfelfújódó matracok biztosítják számunkra a pihentető alvást, ami egy ilyen sorozatterhelés során elengedhetetlen.
  A túrafelszerelésünket vízálló zsákokba pakoljuk, amit szintén a helyszínen kapunk. Így biztos, hogy nem ázik majd el hálózsákunk és váltóruhánk.

 • ÉTKEZÉSEK

  A gyalogtúra alatt tábori szakácsunk gondoskodik róla, hogy tápláló és egészséges étel kerüljön mindenki gyomrába. Az ételek a helyi és nemzetközi konyha fogásai közül kerülnek ki. Igény esetén speciális étrendnek megfelelő étkeztetést is tudunk biztosítani.

 • IDŐJÁRÁSI KÖRÜLMÉNYEK
  • Magashegyi környezetben az időjárás egy pillanat alatt változhat meg, ezért készülj fel minden eshetőségre! Alaposan készítsd elő túrafelszerelésed; meleg, réteges túraöltözetet.
  • Ne felejtkezz el az UV-sugárzás elleni bőrvédelemről, akkor is, ha nem napsütéses az idő. Nagyon fontos, hogy szemeid megfelelő napszemüveggel védd az UV-sugárzástól.
  • Reggelente, amikor elindulunk még hűvös lesz, 12-14 °C várható, napközben erős napsütésre 20-25 °C közötti hőmérsékletre számíthatunk, naplemente után fázhatunk, melyhez nagyban hozzájárul a fizikai kimerültség.
 • TÚRAFELSZERELÉS
  • a szükséges túrafelszerelések pontos listáját jelentkezéskor elküldjük neked
  • ha segítségre van szükséged a megfelelő túrafelszerelések összeállításában, fordulj túravezetőnkhöz, szívesen áll rendelkezésedre
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • kötelező oltás nincs
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • gyógyszer szedését a háziorvossal kell egyeztetned
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő tabletta
 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • Peru hivatalos fizetőeszköze az Sol (PEN = 100 Ft)
  • az USD vagy Euro kivitelét javasoljuk, amit bármelyik városi pénzváltónál és bankban helyi fizetőeszközre válthatunk
  • a perui bankok és pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes címleteket fogadnak el
  • ajánlott költőpénz: 300 USD + a kajakbérlés díja és fakultatív programok ára
 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partnerünknél foglalod le repülőjegyed
 • HASZNOS INFORMÁCIÓK
  • időeltolódás: -6 óra
  • kommunikáció: Peruban a spanyol a hivatalos nyelv, a turizmusban dolgozók többsége beszél angolul
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt, benne egy regisztrációs számmal. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege és az Inka ösvény túra ára akkor fizetendő amikor visszaigazoltuk, hogy megvan a túraengedély és a minimum létszám az utazásra. A befizetésről a visszaigazolást és a számlát online küldjük el a jelentkezési lapon megadott e-mail címre.
 • BANKSZÁMLASZÁMOK

  Pachamama Adventures Ltd.

  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
   Bank címe: WestEnd City Center. 1062 Budapest, Váci út 1-3
  • HUF Számlaszám:
   MKB Bank HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
  • USD Számlaszám:
   MKB Bank HU79 1030  0002 1065 3749 4012 0017
   SWIFT: MKKBHUHB
2015 | site by stromi.design