Sziklás-hegység gyalogtúra – Banff, Jasper, Yoho nemzeti parkok – Kanada

Indulás: 2020/08/22
Utazás hossza: 10 nap
Utazás stílusa: GyalogtúrákUtazási stílusok
Létszám: 10-12 fő
Ár:
2300
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

Hófedte csúcsok, jégmezők, gleccserek, kristálytiszta vízű patakok, türkizkék színű tavak. Kevés hely tud természeti szépségben vetélkedni Földünkön a kanadai Sziklás-hegységgel.

A 4300 km hosszú hegység Észak-Amerika nyugati részén, a kanadai British Columbia tartomány és az amerikai New Mexico állam között húzódik.

A kanadai részén kialakított több mint 2 millió hektáros parkhálózat Földünk harmadik legnagyobb védett területe. Gyalogtúránk során 8 nap alatt járjuk be a leglátványosabb ösvényeket. A Sziklás-hegység legismertebb nemzeti parkjai közül a keleti részen, Alberta tartományban végigjárjuk a Banff és a Jasper ikonikus túraútvonalait, a nyugati oldalon, Brit Columbia tartományban pedig a Yoho Nemzeti Park lélegzetelállító panorámát kínáló ösvényeit.

Neked való?

 

 • Utazási stílus: kiscsoportos gyalogtúra 
 • Komfort: ***
 • Szervíz: ***
 • Aktivitás: ****
 • Nehézség: ****

Részletes program

 • 1. nap Kanada: Calgary

  Isten hozott mindenkit Kanadában! A repülőtérről transzfer visz minket a szállodába, ahol találkozunk túravezetőnkkel. Este együtt vacsorázunk és megbeszéljük a túra részleteit. (szállás: hotel)

 • 2. nap Calgary – Banff Nemzeti Park – Minnewanka-tó

  Túra táv: 5 km, szint fel: 300 m, le 300 m
  Mentidő: 2-3 óra

  Vár minket Kanada első és legjellegzetesebb nemzeti parkja! A 6 641 négyzetkilométert felölelő Banff Nemzeti Park volt az első természetvédelmi terület Kanadában. 1885-ben hozták létre, a Banff városa felett fekvő természetes hévforrások védelmére, de hamarosan a kanadai nemzeti parkok prototípusává nőtte ki magát.
  Calgaryból a park szívében fekvő Banffbe autózunk, ahol egy jól felszerelt erdei kempingben verünk tábort. Ezután 2-3 órát túrázunk a Minnewanka-tó környékének legszebb ösvényein. (szállás: kemping, 3 éj)

 • 3. nap Banff Nemzeti Park – Bourgeau-tó - Harvey-hágó

  Túra táv: 19 km, szint fel: 1000 m, le 1000 m
  Menetidő: 5-7 óra

  Az egész napot a park felfedezésének szenteljük. A több mint 1600 kilométernyi jelzett túraútvonal közül a Bourgeau-tóhoz és a Harvey-hágóhoz vezető túra határozottan az egyik legjobb Banff közelében!
  Csodálatos alpesi mezőkön keresztül gyalogolunk 7,5 km-t a Bourgeau- gleccsertóhoz, ahonnan további 2 kilométernyi gyaloglás vár ránk a 2 470 méter magasan fekvő hágóhoz.
  A Bourgeau-tóhoz önmagában is megéri elgyalgolni, ám az igazi varázslatot a túrán Harvey-tó és Harvey-hágó közötti rész tartogatja. Ezért, miután megpihentünk a tó partján, felkapaszkodunk a hágóba, ahonnan megpillanthatjuk a csodálatos kilátást a tóra és a Bourgeau-hegy hatalmas sziklafalára. Este bemehetünk vásárolni Banffba vagy megpihenhetünk a tábortűz mellett.

 • 4. nap Banff – Johnston-kanyon – pihenőnap

  Túra táv: 5 km, szint fel: 200 m, le 200 m
  Menetidő: 1-2 óra

  Banff megér egy napot, amikor lehetőségünk nyílik arra, hogy megismerjük ezt a bájos kis történelmi városkát. Látogassunk el a hévforrásokhoz, üljünk fel a Suplhur-hegy felvonóra vagy sétáljunk egyet a Bow-folyó mentén húzódó sétányon.
  Kirándulásra indulhatunk a Johnston-kanyonba, amely az egyik leggyakrabban fényképezett hely a világon. Egy hatalmas barlang, egy óriás szikfalallal és vízesésekkel körülvéve – látnod kell ezt a helyet, lélegzetelállító!

 • 5. nap Banff Nemzeti Park – Lake Louis – Plain of Six gleccserek – Yoho Nemzeti Park

  Túra táv: 18,5 km, szint fel: 400 m, le 400 m
  Menetidő: 5-6 óra

  Ma tábort bontunk és ismét útra kelünk. Csodálatos kanyonok, hegyi-hágók és a Viktória-gleccser lábánál elterülő gyönyörű Lake Louis hívogat egy közepes kihívást jelentő gyalogtúrára.
  Az ösvény első néhány kilométere a könnyű és viszonylag sík Louise-tó partvonal mentén halad.
  Egy 3,5 kilométeres gyalogtúrával jutunk el az egyik alpesi tó partján épült menedékházhoz, ahonnan nekivágunk a 15 kilométeres Plain of Six gleccserek túrának, ami a Lefroy– és a Victoria-hegyek szívébe, a Victoria-gleccserhez vezet. Ez az egyik legnépszerűbb túra a Louise-tó környékén. Hihetetlen kilátást és a legjobb lehetőséget kínál a vadon élő állatok megfigyelésére és egy csésze forró teával való bámészkodásra a Six Glaciers Teaházban.
  A teaháztól visszafordulhatunk vagy egy keskeny völgyben felkapaszkodhatunk a Victoria-gleccserhez. A túra második szakasza nem különösebben nehéz, de ezen tesszük meg a 400 méteres szintemelkedés javát.
  A hegygerincről madártávlatból láthajuk a Louise-tavat és a Fairmont Chateau Hotelt. A tó végén a gleccser olvadékából lerakódott iszap az, amit a fény tükröz a tóban, és a Lake Louis híres türkizkék színét adja.(szállás: kemping, 2 éj)

 • 6. nap Yoho Nemzeti Park – Smaragd-tó– Kicking Horse-folyó rafting

  Túra táv: 18 km, szint fel: 800 m, le 800 m
  Menteidő: 6-7 óra

  Akinek kedve van, az ma részt vehet egy vadvízi túrán a Kicking Horse-folyón. A folyót a kalandsportok egyik központjából, brit kolumbiai Goldenből közelítjük meg. Ha nem szeretnénk a napot a folyón tölteni, akkor számos túralehetőség közül választhatunk, például nekivághatunk egy 2 hágón – 1830 és 2180 méter magas – átvezető 18 kilométeres gyalogtúrának, melynek során többször is megcsodálhatjuk a lélegzetelállító Smaragd-tavat.

 • 7. nap Yoho Nemzeti Park – Icefields Parkway – Jasper Nemzeti Park

  Túra táv: 5 km, szint fel: 200 m, le 200 m
  Menetidő: kb. 2 óra

  Ma az Icefields Parkway-en autózunk, gyönyörű jégfalak mentén. Megállunk a kékségéről híres Peyto-tónál, a Bow Summitnál és a Columbia jégmező látogatóközpontjában. Egy 2,5 kilométeres túra után a 2260 méter magasan fekvő szeles gerincen állva felülről nézzük meg a gyönyörű Saskatchewan-gleccsert, majd folytatjuk az utunkat Jasperbe. Két éjszakát töltünk itt el, egy jól felszerelt kempingben. (szállás: kemping, 2 éj)

 • 8. nap Jasper Nemzeti Park – Pyramid-tó - Maligne-tó

  Túra táv: 8.2 km, szint fel: 470 m, le 470 m
  Menetidő: 3-5 óra

  Jasperben a kikapcsolódási lehetőségek száma szinte végtelen: úszhatunk vagy piknikezhetünk a Pyramid-tónál, kerékpározhatunk, túrázhatunk vagy akár kenuzhatunk is. A csapattal a terveink szerint, Jasper egyik legjobb kirándulásának, a Maligne-tóhoz vezető 8 kilométeres körtúrának vágunk neki. 460 méter szintkülönbség legyőzése után érünk a 2150 méteren lévő Maligne-tóhoz. Miután kipihentük magunkat, akár tovább is mehetünk egészen a 2790 méteres Opal-hegycsúcsra. Természetesen a kirándulás legszebb része.

 • 9. nap Jasper Nemzeti Park – Athabasca-vízesés – Calgary

  Túra táv: 8 km, szint fel: 340 m, le 340 m
  Menetidő:  2-3 óra

  A park egyik nevezetessége a fenséges Athabasca-vízesés. A Columbia jégmezőknél induló túraösvény egyike a világ talán legszebb túraútvonalainak, hiszen mind a gleccserekre, mind pedig a környező hegyekre csodálatos rálátás nyílik. Egy 8 kilométeres, 335 méter szintkülönbséget leküzdő túrával búcsúzunk a Sziklás-hegységtől mielőtt ebéd után visszatérnénk Calgary-ba. (szállás: hotel)

 • 10. nap Calgary – városnézés – hazaindulás

  Calgary Alberta tartomány legnagyobb városa. A Sziklás-hegység keleti lankáin fekszik a Bow és az Elbow folyó találkozásánál. Alapítását 1875-re teszik. Előtte egy-két fehér kalandoron kívül nem sok európai tette ide be a lábát, a terület a feketeláb indiánok felségterülete volt.
  Gyalog indulunk a belváros megismerésére. Megnézzük az Olimpiai teret, amely az 1988-as téli olimpia alkalmából került kialakításra, itt adták át az érmeket valamint a tér szélén álló régi és új városházát. Felmehetünk a 191 m magas Calgary-toronyba, melynek tetején forgó kilátó van, ahonnan tiszta időben ellátni a Sziklás-hegység vonulatáig is.
  Ha időnk engedi, kirándulásra indulhatunk a belvárostól fél órára lévő Canada Olympic Parkba, amely az 1988-as téli olimpia síugró, bob- és szánkóversenyeinek volt a helyszíne. Ma télen síterep, nyáron szórakoztató-központ, ahol ki lehet próbálni a bobot és a szánkózást – nyáron is. A 90 m magas síugrósánc teteje libegővel közelíthető meg, ez Calgary legmagasabb pontja. Az Olympic Hall of Fame & Museum a téli játékokat mutatja be 1924-től, az első téli olimpiától kezdve. 
  Indulási mentrendünknek megfelelően a repülőtérre utazunk és megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat.

Csapat

 • Purnhauser Zsófi Túravezető

  „Családomnak köszönhetően gyakorlatilag belenőttem a természet- és világjárásba. Utazásaimnak köszönhetően sokat tapasztaltam és tanultam, minden kaland megváltoztatott egy kicsit. Szeretném másokkal is megosztani élményeim, ezért döntöttem úgy, hogy túravezető leszek.
  Az utazások között tervező grafikusként dolgozom, a termékdizájn a kedvenc területem. Emellett egy szabaduló játékokkal foglalkozó céget vezetek Finnországban. Minden munkám során az a legfontosabb számomra, hogy kizökkentsem egy kicsit az embereket a hétköznapokból és valamilyen pozitív élményt nyújtsak nekik.”

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • a reptéri transzfereket a csoporttal való érkezés/indulás esetén
  • az utazást egy 12 fős kisbusszal
  • 1 éjszaka szállást egy 3*-os hotelben, 2 ágyas szobákban Calgary-ban
  • 7 éjszaka szállást kempingekben, 2 személyes sátrakban
  • a nemzeti parkok belépőit
  • a túrákat és programokat a részletes leírás szerint helyi túravezetővel
  • a helyi túravezetők és sofőr munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegyek és illeték árát
  • az utazási engedélyek árát
  • az étkezéseket és az italfogyasztást
  • a fakultatív programok árát
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 50 USD/ résztvevő
 • Fakultatív programok/ Belépők
  • Banff – Suplhur-hegy gondola : 64  USD
  • Banff – Johnston-kanyon: 40 CAD
  • Kicking Horse folyó – fél napos rafting: 130  CAD
 • Repülőjegyek, illetékek
  • a Budapest – Calgary – Budapest repülőjegy ára illetékkel 480 000 Ft-tól
  • menetrend információkért és jegyértékesítő partnerünk árajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Beutazási szabályok, vízum
  • magyar állampolgároknak a Kanadába való belépéshez  elektromos beutazási engedély (eTA) szükséges
   elektronikus utazási engedély
  • az eTA engedélyt az interneten lehet igényelni : 7 CAD
  • bővebb információ: Goverment of  Canada
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Fizetési feltételek

  RÉSZVÉTELI DÍJ: 2 300 USD

  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (920 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (1 380 USD)
 • Útlemondási feltételek

  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között az utazás teljes árának 20%-a,
  • 35-26. napok között az utazás teljes árának 50%-a,
  • 25 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén az utazás teljes árának 100%-a.
 • Ajánlott életkor

  25-55 év

 • Kizáró okok

  A szív- és érrendszeri problémák, a keringési panaszok, valamint a súlyos cukorbetegség, látászavar vagy testi fogyatékosság kizáró okot jelentenek a túrán való részvételről. Egészségügyi problémáid jelentkezéskor mindenképp egyeztesd túravezetőnkkel.

Hasznos információk

 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat,  akkor is, ha nem repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • Az utazás programja

  Figyelem! Az időjárás függvényében az egyes napok programja változhat. Minden esetben a túravezető felelőssége eldönteni, hogy az adott program tartható-e.

 • Túraszervezés
  • a túrát helyi utazási iroda bevonásával szervezzük meg
  • az utazás deje alatt egy helyi és egy magyar túravezető állnak rendelkezésedre
 • Fizikai erőnlét – Közepesen nehéz túra

  Utazásunk 100%-osan aktív, szinte minden nap teljesítünk egy közepesen nehéz panoráma túrát vagy egy egész napos, kihívást jelentő gyalogtúrát.

 • Valuta, költőpénz
  • Kanada hivatalos fizetőeszköze a kanadai dollár (1 CAD = kb. 210 Ft)
  • a CAD  és USD kivitelét javasoljuk
  • ajánlott költőpénz: 500 CAD + fakultatív programok árai
 • Oltások, gyógyszerek
  • ajánlott oltások: Hepatitis, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó
 • Szállások
  • 7 éjszakát kempingekben töltünk, 2 személyes, bérelt sátrakban
  • 2 éjszakát egy hotelben töltünk Calgary-ban, 2 ágyas szobákban
 • Étkezések
  • az utazás ára nem tartalmazza az étkezéseket
  • minden nap lehetőség lesz rá, hogy a túrákra, reggelihez, vacsorához bevásároljunk
  • a közös tábori főzésekhez a konyhafelszerelést kanadai partnerünk biztosítja számunkra
  • a városokban éttermekben, a túrák alatt a mendékházakban  is tudunk étkezni
 • Közlekedés
  • bérelt 12-15 személyes busszal, sofőrrel
 • TÚRAFELSZERELÉS
  • az időjárás nagyon változékony, ezért készülj fel minden eshetőségre, alaposan készítsd elő túrafelszerelésed
  • a szükséges túrafelszerelések listáját jelentkezés után küldjük el

   

 • Hasznos információk
  • időeltolódás: -8 óra
  • kommunikáció: az angol és a francia a hivatalos nyelv
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
 • Jelentkezés az utazásra
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást és a számlát online küldjük el az jelentkezési lapon megadott e-mail címre.
 • Bankszámlaszámok

  Pachamama Adventures Ltd.

  Számlavezető bank neve: MKB Bank
  Bank címe: 1132 Budapest, Nyugati tér 5.

  • HUF Számlaszám:
   MKB Bank HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
  • USD Számlaszám:
   MKB Bank HU79 1030  0002 1065 3749 4012 0017
   SWIFT: MKKBHUHB
2015 | site by stromi.design