Szilveszteri kalandtúra a Galápagos-szigeteken – Ecuadori utazás

Indulás: 2019/12/27
Utazás hossza: 8 nap
Utazás stílusa: Kézműves kalandok
Létszám: 10-16 fő
Ár:
1800
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

A Galápagos-szigetek a természetbúvárok paradicsoma. A vulkanikus tevékenység különleges természeti formákat hozott létre a Csendes-óceán közepén, a növény- és állatvilág a terület elszigeteltsége miatt egyedülálló a világon. A nemzeti park kiváló munkájának köszönhetően pedig a szigeteken napjainkban is paradicsomiak az állapotok.

Utazásunk során kitűnően karbantartott tanösvényeken járhatjuk be a szigetek belső vidékét, hajókirándulások során ismerkedhetünk az óceán világával és tengeri kajak túrára indulhatunk. Galápagosi pingvinekkel és teknősökkel úszhatunk, a gyakorlott búvárok egésznapos búvár szafarira indulhatnak a szigetek közötti izgalmas áramlatokban. A szilveszter estét pedig nem is tölthetnénk jobb helyen, mint az óceánparton, Isabela szigetén.

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: ****
 • Szervíz: ***
 • Aktivitás: **

Részletes program

 • 1. nap Ecuador: Quito

  A -6 órás időeltolódásnak köszönhetően indulásunk napján, a késő esti órákban érkezünk Európából az egyenlítőtől mindössze 35 km-re fekvő Ecuador fővárosába, Quito-ba. Az egyik repülőtérhez közeli szállodában pihenjük ki a hosszú repülőút fáradalmait. (szállás: szálloda)

 • 2. nap GALÁPAGOS: BALTRA-SZIGET - SANTA CRUZ-SZIGET - Los Gamelos - DARWIN TUDOMÁNYOS KÖZPONT - PUERTO AROYA

  Rövid repülőút után érkezünk meg a Dél-Amerika partjaitól 1000 kilométer távolságra fekvő Galápagos- szigetekre. A Baltra-szigetén lévő repülőtérről átkompozunk az alig pár száz méter széles Itacaba- csatornán a Santa Cruz-sziget északi partjára, majd egy bérelt busszal indulunk tovább a sziget déli csücskébe. Útközben megkezdjük ismerkedésünket a szigetcsoport különleges geológiájával és élővilágával: sétára indulunk a galápagosi magasföldön, körbejárjuk a Los Gemelos iker kalderákat. A mindig párába burkolózó, burjánzó köderdőben Darwin híres pintyeinek néhány képviselőjével is találkozhatunk.
  A sziget turista központjába, Puerto Ayora kisvárosába érve a mangrove erdővel, vörös tarisznyarákokkal, pelikánokkal és fecskefarkú sirályokkal tarkított parti sétányon indulunk a Darwin Tudományos Központba. Az UNESCO 1959-ben hozta létre a nemzetközi alapítványt a galápagosi élővilág védelmére, melyet az evolúció tanának zseniális megfogalmazójáról, Charles Darwinról neveztek el. A kutatóállomáson napjainkban 200 zoológus és önkéntes dolgozik a szigetek törékeny ökoszisztémájának megőrzésén. A látogatóközpontban a szigetek vulkánjainak lábánál élő különböző elefántteknősöket és a kizárólag a Galápagos-on őshonos varacskos fejű gyíkokat is láthatunk. Este felfedezhetjük Puerto Aroya belvárosát. (szállás: szálloda)

 • 3. nap SANTA CRUZ-SZIGET - ISABELA-SZIGET: PUERTO VILLAMIL - KÖNNYEK FALA

  Korán indulunk Puerto Aroya kikötőjébe. Közel három órás hajózás után érkezünk meg Puerto Villamil kikötőjébe, ahol a parton kéklábú szulák és galápagosi prémfókák köszöntenek minket. A trópusi sziget központi faluját a homokos tengerpart, a pálmafákkal szegélyezett utcák, az autentikus vendégházak és helyi éttermek teszik igazán hangulatossá. A tengeri csikó formájú Isabela-szigetet 6 pajzsvulkán tevékenysége alakította ki, ezek közül a szigetek legmagasabb vulkánja, a Wolf (1707 m) és az Ecuador (790m) pont az Egyenlítő vonalán helyezkednek el.
  Délután a Könnyek falához gyalogtúrázhatunk vagy kerékpározhatunk el, ahol 1946-1959 között egy börtön működött. Útközben felkapaszkodunk az Isabela legmagasabb pontján álló kilátópontba, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a lakatlan belső vidékre és a szigetet létrehozó vulkánokra. Füves lávamezőkön, ligetes kaktusz és a mangrove erdőkön keresztül érkezünk meg az óceán partjára. Figyelem, nézzünk a lábunk elé mert a terület a teknősök és a szárazföldi gyíkok otthona! Sétánk során szépen karbantartott tanösvényeken járjuk körbe a lávahólyagokat, a gazdag madárvilágnak otthont adó sós tavakat és tengerparti öblöket. A óceán partján, a sziklákon sütkérező tengeri leguánok százai között sétálunk vissza a faluba. A naplementét kedvünk szerint a tengerparti kilátóból vagy a hangulatos bárok egyikének teraszáról nézhetjük meg. (Túra táv: 10 km, szint: le 100 m) (szállás: szálloda, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 4. nap ISABELA-SZIGET - TINTORERAS-SZIGET - Teknősnevelő Központ - SIERRA NEGRA VULKÁN

  Reggel motorcsónakokba szállunk és áthajózunk a közeli Tintoreras-szigetre. Körbesétálunk a tenger vizéből teknőspáncélként kiemelkedő szigeten, az átforrósodott bazalt sziklákon napozó tengeri leguánok tömegei között. Sétánk során közelről lencsevégre kaphatjuk a szűk tengeri csatornában pihenő szirti cápákat és az öbölben szundikáló fókákat. Mielőtt visszatérünk a kikötőbe, a part menti korallzátonyok között merülünk egyet, ahol kis szerencsével óriásteknősökkel és fókákkal is együtt úszhatunk.
  Délután Isabela teknős-nevelő központjába látogatunk el, ahol megismerkedhetünk az elefántlábúak történetével.
  Ezután a Galápagos-szigetek egyik legaktívabb tűzhányójához, a Sierra Negra vulkánhoz kirándulhaunk.
  A látogatóközpontból felgyalogolunk az 1 240 méter magas vulkán kalderájának peremére és a közel 10 km átmérőjű kráter szélén sétálunk tovább. Ha a felhők kinyílnak az állandó ködbe burkolózó galápagosi magasföldön, Földünk második legnagyobb aktív vulkáni kráterének látványában gyönyörködhetünk. (ellátás: reggeli)

 • 5. nap ISABELA-SZIGET - SANTA CRUZ-SZIGET: Tortuga ÖBÖL – LÁVABARLANG – KAJAKOZÁS AZ ITABACA- CSATORNÁN

  A kora reggeli órákban vissza hajózunk Santa Cruz szigetére. A nap további részében a Tortuga öböl nyugalmát élvezhetjük és sétálni indulhatunk a kaktuszok és akáciák között futó 2.5 km hosszú tanösvényen.
  Délután ellátogathatunk a szigetek egyik legnagyobb lávabarlangjába. A Bellavista kilátópont közelében egy közel 2 km hosszú, megkövesedett bazaltfolyam belsejében sétálhatunk.
  Aki ennél aktívabb kalandra vágyik, az délután egy könnyű és rendkívül látványos tengeri kajak túrára indulhat az Itabaca-csatornán. Az evezést megszakítjuk egy kis sznorkelezéssel és az élővilág, a tengeri madarak, fókák és cápák megfigyelésével. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 6. nap Santa Cruz-sziget - SANTA FÉ vagy BARTOLOMÉ-SZIGET hajókirándulás

  Kezdjük a napot Puerto Aroya halpiacán! Majd folytassuk strandolással a környék csendes öbleinek egyikében vagy kiránduljunk el a szörfösök által kedvelt El Garrapatero-öbölbe.
  Fakultatív hajókirándulásra is indulhatunk – az áramlatoktól függően – az Észak-Seymour, a Santa Fé vagy a Bartolomé-szigetre. Észak-Seymour leginkább a galápagosi szárazföldi iguánáiról, vagy más néven varacskos fejű leguánjairól ismert, 10 000 példány köré teszik számukat. A szigeten számos madárfajjal is találkozhatunk, barna gödények, vörös csőrű trópusi madarak, fecskefarkú sirályok és néha még Sula grantik (nazca szulák) is láthatóak itt, nem is beszélve a szárazföldi iguánákról! 
  Délután térünk vissza Puerto Ayora kisvárosába. (ellátás: reggeli, ebéd a hajókiránduláson)

 • 7. nap SANTA CZUZ-SZIGET – BALTRA - QUITO

  Repülési menetrendünknek megfelelően a Baltra-szigetre utazunk és visszarepülünk Ecuador  fővárosába, Quito-ba. Ha menetrendünk megengedi, a délutánt a gyarmati kort idéző Óváros felfedezésével töltjük. Az UNESCO kulturális világörökség részét képező Quito történelmi központja Latin-Amerika egyik legszebben megőrzött koloniális városa. A Függetlenség terén megnézzük az Elnöki Palotát és a Katedrálist, a Szent Ferenc kolostor előtti tér hangulatos kávézóinak egyikében. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 8. nap Quito - Mitad del Mundo - HAZAUTAZÁS

  Ha a repülési menetrendünk megengedi, reggel ellátogathatunk a Mitad del Mundo (A világ közepe) emlékműhöz, amely az Egyenlítőn fekszik, 35 km-re északra Quito-tól. A planetáriumban megnézhetünk egy ismeretterjesző filmet az Egyenlítőről, sétálgathatunk az ország különböző népcsportjait bemutató kiállításokon és ellátogathatunk a csokoládé múzeumba is. A látogatóközpontban az ajándékvásárlásra is jó lehetőség nyílik. Délután a repülőtérre utazunk és megkezdjük Európa felé tartó utazásunkat.(ellátás: reggeli)

   

Csapat

 • Purnhauser Zsófi Túravezető

  „Családomnak köszönhetően gyakorlatilag belenőttem a természet- és világjárásba. Utazásaimnak köszönhetően sokat tapasztaltam és tanultam, minden kaland megváltoztatott egy kicsit. Szeretném másokkal is megosztani élményeim, ezért döntöttem úgy, hogy túravezető leszek.
  Az utazások között tervező grafikusként dolgozom, a termékdizájn a kedvenc területem. Minden munkám során az a legfontosabb számomra, hogy kizökkentsem egy kicsit az embereket a hétköznapokból és valamilyen pozitív élményt nyújtsak nekik.
  Országok, ahol igazán otthon vagyok: Kanada, Argentína, Chile, Ecuador, Peru, Nepál, Norvégia.”

Jelentkezési információk

 • FOGLALHATÓ, 10 SZABAD HELY VAN AZ UTAZÁSON

 • Az utazás ára tartalmazza
  • 2 éjszaka szállást 3*-os  hotelekben, kétágyas szobákban Quito-ban
  • 5 éjszaka szállást 3*-os  hotelekben, kétágyas szobákban a Galápagos-szigeteken
  • a kikötői illetékek árát a Galápagos-szigeteken
  • az utazást a Galápagos-szigeteken bérelt kisbusszal
  • az utazást egy bérelt hajóval az Isabela és a Santa Cruz szigetek között
  • Isabela szigetén kirándulást a Könnyek falához, a Sierra Negra vulkánhoz és a Teknősnevelő Központba
  • hajós kirándulást a Tintoreras-szigetre
  • Santa Cruz szigetén kirándulást a lávabarlanghoz, a Darwin Központba és a Tortuga-öbölbe
  • 7 reggelit
  • a helyi idegenvezetők munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a tengerentúli repülőjegy és illeték árát
  • a Quito – Baltra – Quito repülőjegy és illeték árát
  • a Baltra repülőterén fizetendő illetéket
  • a Galápagos Nemzeti Park belépőt
  • a programban nem szereplő étkezéseket
  • a repülőtéri transzfereket Ecuadorban érkezéskor és induláskor
  • a fakultatív programok árát
  • a poggyász-és balesetbiztosítást
  • a borravalót: 50 USD/ fő
 • Fakultatív programok – Galápagos
  • nemzeti park belépő: 100 USD
  • repülőtéri illeték: 20 USD
  • egész napos hajókirándulás a Santa Fé, az Észak-Seymour vagy a Bartolomé szigetekre ebéddel: 300 USD
  • fél napos kajaktúra ebéddel: 100 USD
  • egész napos búvárszafarik: 140 USD-tól
  • kerékpár bérlés: 15 USD/ nap
  • snorkel felszerelés bérlés: 10 USD/ nap
  • Quito – városnézés: 20 USD/fő
  • Quito –  Mitad Del Mundo kirándulás: 20 USD/ fő
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Amszerdam – Quito – Amszerdam – Budapest KLM csoportos repülőjegy és illeték ára:  440 000 Ft
  • a Quito – Baltra – Quito repülőjegyek ára: 140 000 Ft-tól, a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és jegyértékesítő partnerünk árajánlatáért fordulj irodánkhoz
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Ecuadorba
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 1 900 USD
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (760 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (1 140 USD)
 • ÚTLEMONDÁSI ÉS ÁTJELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 20 USD kezelési költséget.

  A 60 napon belüli lemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 20%-a
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25-napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  10-65 év

Hasznos információk

 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • Túraszervezés
  • az utazás megszervezése helyi partner iroda bevonásával zajlik
  • a Galápagos-szigeteken a nemeztei park által képzett túravezetők kísérik a programok során a csoportot
  • az utazás teljes ideje alatt egy magyar túravezető áll az utazók rendelkezésre
 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • Ecuador hivatalos fizetőeszköze az amerikai dollár (USD)
  • felhívjuk figyelmed, hogy Ecuadorban kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes címleteket fogadnak el
  • ajánlott költőpénz: 100 USD + a fakultatív programok ára
 • SZÁLLÁSOK, ELLÁTÁS
  • 5 éjszakát 3 csillagos hotelekben töltünk a Santa Cruz és Isabella szigeken, 2 ágyas szobákban
  • 2 éjzsakát egy 3 csillagos hotelben töltünk Quito-ban
  • az utazás ára 7 reggelit tartalmaz
 • KÖZLEKEDÉS
  • bérelt buszokkal és hajóval és menetrend szerinti repülőjárattal
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • TÚRAFELSZERELÉS
  • a szükséges túrafelszerelések pontos listáját jelentkezéskor elküldjük neked
  • ha segítségre van szükséged a megfelelő túrafelszerelések összeállításában, fordulj túravezetőnkhöz, szívesen áll rendelkezésedre
 • HASZNOS INFORMÁCIÓK
  • időeltolódás: -6 óra
  • kommunikáció: Ecuadorban a spanyol a hivatalos nyelv, az emberek többsége beszél angolul
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
 • JELENTKEZÉS AZ UTAZÁSRA
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást és a számlát online küldjük el az jelentkezési lapon megadott e-mail címre.
 • LOCAL PAYMENT
  • utazásaink ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze
  • a Helyszínen fizetendő költséget nem előre, hanem érkezéskor a túravezetődnek kell kifizetned készpénzben (USD)
  • a túravezető ebből fedezi az utazás árában szereplő, kizárólag a helyszínen fizethető programokat és egyéb költségeket
 • Bankszámlaszámok

  Pachamama Adventures Ltd.

  • Számlavezető bank: MKB Bank
  • Bank címe:  WestEnd City Center. 1062 Budapest, Váci út 1-3
  • HUF Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
  • USD Számlaszám: HU79 1030  0002 1065 3749 4012 0017
  • SWIFT: MKKBHUHB
2015 | site by stromi.design