Szilveszteri kalandtúra Amazóniától a Galápagos-szigetekig – Ecuadori utazás

Indulás: 2018/12/26
Utazás hossza: 11 nap
Utazás stílusa: Kézműves kalandok
Létszám: 12-16 fő
Ár:
2200
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

Szilveszteri utazásunk Dél-Amerika legkisebb országába, Ecuadorba vezet. 5 csillagos egyenlítői kalandunk a természeti látnivalók és aktív programok színes kavalkádját kínálja utazóink számára.

A Yarina Öko Lodge Amazónia egyik legnagyobb biodiverzitású területén található, itt találkozhatunk a legtöbb madár-, hüllő-  és rovarfajjal a régió területén. 3 napot töltünk elsőgleges esőerdő mélyén megbújó lodge-ban, egy helyi vezetővel járjuk végig a környék ösvényeit és ismerkedésünk meg Amazónia egzotikus növény- és állatvilágával valamint az itt élő indiánok életével.

Ezután Galápagosz-szigetek a világon egyedülálló geometria formációinak, növény-és állatvilágának felfedezésére indulunk. Gyalog járhatjuk be a Santa Cruz és az Isabela szigetek belső vidékét,  hajókirándulások során ismerkedhetünk az óceán világával és tengeri kajak túrára indulhatunk. Galápagosi pingvinekkel és teknősökkel úszhatunk, a gyakorlott búvárok egész napos búvár szafarira indulhatnak a szigetek közötti izgalmas áramlatokban.

Közben megnézzük Dél-Amerika legjobban megőrzött koloniális belvárosát Quito-ban és elkirándlunk az Egyenlítőhöz.

Neked való?

Kiscsoportos utazásunk programját úgy állítottuk össze, hogy az aktív kalandokra és a pihenésre vágyók is megtalálják a nekik tetsző elfoglaltságokat.  Autentikus szállásaink a kényelmünkről, képzett helyi vezetőink pedig a széleskörű információnyújtásról gondoskodnak.

 

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: ****
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: ***

Részletes program

 • 1. nap Ecuador: Quito

  A -6 órás időeltolódásnak köszönhetően indulásunk napján, a késő esti órákban érkezünk Európából az egyenlítőtől mindössze 35 km-re fekvő Ecuador fővárosába, Quito-ba. Az egyik repülőtérhez közeli szállodában pihenjük ki a hosszú repülőút fáradalmait. (szállás: szálloda)

 • 2. nap Amazónia: Coca – Yarina Lodge

  Egy rövid belső repülés után érkezünk meg Ecuador fővárosából a Napo és Loca folyók torkolatánál épült Coca városába. A kikötőben motoros kenukba szállunk és a Napo folyón közelítjük meg a Yarina Lodge-ot. Az esőerdő mélyén megbújó lodge, bambusznádból készült bungalóinkban töltünk 3 éjszakát.
  Délután a lodge körül futó esőerdei ösvényeket járjuk végig helyi vezetőnkkel. Az óriási fikuszok és pálmafák között vezető esőerdei ösvényeken sétálva megkezdjük ismerkedésünket Amazónia egzotikus növény- és állatvilágával. Vacsora után egy izgalmas kajmán-lesen vehetünk részt. (szállás: bungalók, 3 éj, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 3. nap Amazónia – esőerdei túrák

  Reggeli után kenukkal evezünk el 4 km-es gyalogtúránk kiindulópontjához. Helyi vezetőnk segítségével tovább ismerkedünk az esőerdő gazdag növény- és állatvilágával. Táv: 4 km, szint: fel 50 m, le 50 m. (*)
  Déli pihenőnk idejére visszatérünk szállásunkra. Délután újra kenukba szállunk és körbejárunk a közeli Sapococha tavat, melynek környéke a piros bőgőmajmok, fekete kajmánok valamint ara papagájok és teknősök otthona. Táv: 3 km, szint: fel 50 m, le 50 m. (*)
  Vacsoránk után folytatódik amazóniai kalandunk. A lodge körüli rejtett ösvényeket végigjárva élvezhetjük Amazónia ezernyi élőlényétől zajos éjszakai életét. (szállás: bungalók, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 4. nap Amazónia – esőerdei túrák

  Napunk egy hajnali esőerdei sétával indul. Reggeli után pedig egy újabb dzsungeltúra következik a gigászi fák és kristálytiszta patakok uralta esőerdőben, milliónyi madár csicsergése, trillázása és dalolása közepette. Táv: 6 km, szint: fel 50 m, le 50 m. (*)
  Ebéd utáni sziesztánk ideje alatt kipróbálhatjuk a piranha halászatot is. Délután a Napo folyó partján élő indián család otthonába látogatunk el. Körbesétálunk a kertünkben és bepillantást nyerhetünk az nyerhetünk mindennapi életükbe, szokásaikba. Ha valakit érdekel, megtanulhatja az őserdei indiánok vadászfegyvereinek használatát is. (szállás: bungalók, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 5. nap Coca – Quito – városnézés

  Reggeli után motoros kenukkal utazunk vissza Coca városába. Sétálunk egyet a helyi piacon, majd a repülőtérre utazunk és Quito-felé indulunk. A délutánt a gyarmati kort idéző Óváros felfedezésével töltjük. Az UNESCO kulturális világörökség részét képező Quito történelmi központja Latin-Amerika egyik legszebben megőrzött koloniális városa. A Függetlenség terén megnézzük az Elnöki Palotát és a Katedrálist, a Szent Ferenc kolostor előtti tér hangulatos kávézóinak egyikében. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 6. nap Baltra-sziget – Santa Cruz-sziget – Darwin Tudományos Központ – Isabela-sziget: Puerto Villamil

  Rövid repülőút során ékezünk meg a Dél-Amerika partjaitól 1000 kilométer távolságra lévő Galápagos-szigetekre. A Baltra-szigetén lévő repülőtérről átkompozunk az alig pár száz méter széles Itacaba – csatornán a Santa Cruz-sziget északi partjára, majd egy bérelt busszal indulunk tovább a sziget déli csücskébe. Útközben megkezdjük ismerkedésünket a szigetcsoport különleges geológiájával és élővilágával: sétára indulunk a galápagosi magasföldön, körbejárjuk a Los Gemelos iker kalderákat. A mindig párába burkolózó, burjánzó köderdőben Darwin híres pintyeinek néhány képviselőjével is találkozhatunk.
  A sziget turista központjába, Puerto Ayora kisvárosába érve a mangrove erdővel, vörös tarisznyarákokkal, pelikánokkal és fecskefarkú sirályokkal tarkított parti sétányon indulunk a Darwin Tudományos Központba. Az UNESCO 1959-ben hozta létre a nemzetközi alapítványt a galápagosi élővilág védelmére, melyet az evolúció tanának zseniális megfogalmazójáról, Charles Darwinról neveztek el. A kutatóállomáson napjainkban 200 zoológus és önkéntes dolgozik a szigetek törékeny ökoszisztémájának megőrzésén. A látogatóközpontban a szigetek vulkánjainak lábánál élő különböző elefántteknősöket és a kizárólag a Galápagos-on őshonos varacskos fejű gyíkokat is láthatunk.
  Ebéd után 3 napos kirándulásra indulunk Isabela-szigetére. Közel három órás hajózás után érkezünk meg Puerto Villamil kikötőjébe, ahol a parton kéklábú szulák és galápagosi prémfókák köszöntenek minket. A tengeri csikó formájú Isabela-szigetet 6 pajzsvulkán tevékenysége alakította ki, ezek közül a szigetek legmagasabb vulkánja, a Wolf (1707 m) és az Ecuador (790m) pont az Egyenlítő vonalán helyezkednek el.
  A trópusi sziget központi faluját a homokos tengerpart, a pálmafákkal szegélyezett utcák, az autentikus vendégházak és helyi éttermek teszik igazán hangulatossá. Puerto Villamil a legjobb hely a szilveszter és új év megünneplésére!
  (szállás: szálloda, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 7. nap Isabela-sziget – Tintoreras-sziget – Könnyek fala

  Egy késői reggeli után motorcsónakokba szállunk és áthajózunk a közeli  Tintoreras-szigetre. Körbesétálunk a tenger vizéből teknőspáncélként kiemelkedő szigeten, az átforrósodott bazalt sziklákon napozó tengeri leguánok tömegei között. Sétánk során közelről lencsevégre kaphatjuk a szűk tengeri csatornában pihenő szirti cápákat és az öbölben szundikáló fókákat. Mielőtt visszatérünk a kikötőbe, a part menti korallzátonyok között merülünk egyet, ahol kis szerencsével óriásteknősökkel és fókákkal is együtt úszhatunk.
  Délután a Könnyek falához túrázhatunk vagy kerékpározhatunk, ahol 1946-1959 között egy börtön működött. Útközben felkapaszkodunk az Isabela legmagasabb pontján álló kilátópontba, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a lakatlan belső vidékre és a szigetet létrehozó vulkánokra. Füves lávamezőkön, ligetes kaktusz és a mangrove erdőkön keresztül érkezünk meg az óceán partjára. Figyelem, nézzünk a lábunk elé mert a terület a teknősök és a szárazföldi gyíkok otthona! Sétánk során szépen karbantartott tanösvényeken járjuk körbe a lávahólyagokat, a gazdag madárvilágnak otthont adó sós tavakat és tengerparti öblöket. A óceán partján, a sziklákon sütkérező tengeri leguánok százai között sétálunk vissza a faluba. A naplementét kedvünk szerint a tengerparti kilátóból vagy a hangulatos bárok egyikének teraszáról nézhetjük meg. (Túra táv: 10 km, szint: le 100 m)  (ellátás: reggeli)

 • 8. nap Isabela-sziget – Teknősnevelő központ – Sierra Negra vulkán – Santa Cruz-sziget – lávabarlang

  Reggeli után Isabela óriásteknős-nevelő központjába látogatunk el, ahol  a miniatűr teknősök között sétálva megismerkedhetünk az elefántlábúak történetével.
  Ezután a Galápagosz-szigetek egyik legaktívabb tűzhányójához, a Sierra Negra vulkánhoz kirándulunk. A látogatóközpontból felgyalogolunk az 1240 méter magas vulkán tetejére és a közel 10 km átmérőjű kráter peremének szélén sétálunk tovább. Ha a felhők kinyílnak az állandó ködbe burkolózó galápagosi magasföldön, Földünk második legnagyobb kráterének látványában gyönyörködhetünk.
  A délután órákban vissza hajózunk Santa Cruz szigetére. Miután elfoglaltuk szállásunkat a Bellavista közelében, a szigetek egyik legnagyobb lávabarlangjának, egy közel 2 km hosszú, megkövesedett bazaltfolyam felfedezésére indulunk. (ellátás: reggeli)

 • 9. nap Santa Cruz-sziget – Észak-Seymour – Santa Fe-sziget

  Az áramlatoktól függően egész napos hajókirándulásra indulhatunk az Észak-Seymour vagy a Santa Fe-szigetre. Észak-Seymour leginkább a galápagosi szárazföldi iguánáiról, vagy más néven varacskos fejű leguánjairól ismert, 10 000 példány köré teszik számukat. A szigeten számos madárfajjal is találkozhatunk, barna gödények, vörös csőrű trópusi madarak, fecskefarkú sirályok és néha még Sula grantik (nazca szulák) is láthatóak itt, nem is beszélve a szárazföldi iguánákról! 
  Délután térünk vissza Puerto Ayora kisvárosába. (ellátás: reggeli, ebéd a hajókiránduláson)

 • 10. nap Santa Czuz-sziget: Akadémai öböl – kajakozás az Itacaba-csatornán – Baltra – Quito

  Délelőtt az Akadémia öböl homokos strandjának nyugalmát élvezhetjük vagy sétálni indulhatunk a kaktuszok és akáciák között futó 2.5 km hosszú tanösvényen.
  Aki ennél aktívabb kalandra vágyik, egy könnyű és rendkívül látványos tengeri kajak túrára indulhat az Itacaba – csatornán. Az evezést gyakran megszakítjuk egy kis sznorkelezéssel és az élővilág, a tengeri madarak, fókák és cápák megfigyelesésvel.
  Kora délután a Baltra-szigetre utazunk és visszarepülünk Ecuador  fővárosába, Quito-ba. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 11. nap Quito – Mitad del Mundo – hazautazás

  Reggel ellátogatunk a Mitad del Mundo (A világ közepe) emlékműhöz, amely az Egyenlítőn fekszik, 35 km-re északra Quito-tól. A planetáriumban megnézhetünk egy ismeretterjesző filmet az Egyenlítőről,sétálgathatunk az ország különböző népcsportjait bemutató kiállításokon és ellátogathatunk a csokoládé múzeumba is. A látogatóköpontban az ajándékvásárlásra is jó lehetőséget nyílik.
  Délután a repülőtérre utazunk és repülési menetrendünknek megfelelően megkezdjük Európa felé tartó utazásunkat.(ellátás: reggeli)

Csapat

 • Purnhauser Zsófi Túravezető

  „Családomnak köszönhetően gyakorlatilag belenőttem a természet- és világjárásba. Utazásaimnak köszönhetően sokat tapasztaltam és tanultam, minden kaland megváltoztatott egy kicsit. Szeretném másokkal is megosztani élményeim, ezért döntöttem úgy, hogy túravezető leszek.
  Az utazások között tervező grafikusként dolgozom, a termékdizájn a kedvenc területem. Emellett egy szabaduló játékokkal foglalkozó céget vezetek Finnországban. Minden munkám során az a legfontosabb számomra, hogy kizökkentsem egy kicsit az embereket a hétköznapokból és valamilyen pozitív élményt nyújtsak nekik.”

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • a transzfereket Ecuadorban a csoporttal való érkezés és indulás esetén
  • 3 éjszaka szállást 3*-os  hotelekben, kétágyas szobákban Quito-ban
  • 3 éjszaka szállást a Yarina Lodge-ban, 2 ágyas bungalókban, teljes ellátással
  • 4 éjszaka szállást 3*-os  hotelekben, kétágyas szobákban a Galápagos-szigeteken
  • a részletes  leírásban szereplő túrákat és programokat Amazóniában
  • a kikötői illetékek árát a Galápagos-szigeteken
  • az utazást a Galápagos-szigeteken bérelt kisbusszal
  • az utazást egy bérelt hajóval az Isabela és a Santa Cruz szigetek között
  • Isabela szigetén kirándulást a Könnyek falához, a Sierra Negra vulkánhoz és a teknős nevelő központba
  • hajós kirándulást a Tintoreras-szigetre
  • Santa Cruz szigetén kirándulást a lávabarlanghoz, a Darwin Központba és az Akadémia-öbölbe
  • a quitoi városnézést és a fél napos Mitad Del Mundo kirándulást
  • 10 reggelit, 3 ebédet, 3 vacsorát
  • az angol nyelvű helyi idegenvezetők munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a Budapest – Quito – Budapest repülőjegy és illeték árát
  • a Quito – Baltra – Quito repülőjegy és illeték árát
  • a Quito – Coca – Quito repülőjegy és illeték árát
  • a Galápagos Nemzeti Park belépőt
  • a Baltra repülőterén fizetendő illetéket
  • a programban nem szereplő étkezéseket
  • a fakultatív programok árát
  • a poggyász-és baleset biztosítást
 • Fakultatív programok
  • Galápagos – nemzeti park belépő: 100 USD
  • Galápagos – repülőtéri illeték: 20 USD
  • Galápagos – egész napos hajókirándulás a Santa Fé vagy az Észak-Seymour szigetekre ebéddel: 250 USD
  • Galápagos – fél napos kajaktúra ebéddel: 100 USD
  • Galápagos – egész napos búvárszafarik: 140 USD-tól
  • Galápagos – kerékpár bérlés: 15 USD/ nap
  • Galápagos – snorkel felszerelés bérlés: 10 USD/ nap
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Bogota – Quito – Bogota – Budapest csoportos repülőjegy és illeték ára:  420 000 Ft-tól
  • a Quito – Baltra – Quito repülőjegyek ára: 500 USD -tól
  • a Quito – Coca – Quito repülőjegy és illeték ára: 300 USD -tól
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és jegyértékesítő partnerünk árajánlatáért fordulj irodánkhoz
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Ecuadorba
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 2 200 USD
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (880 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% –a (1 320 USD)
 • ÚTLEMONDÁSI ÉS ÁTJELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás vagy átjelentkezés esetén irodánk minden esetben levon 20 USD kezelési költséget. A 60 napon belüli lemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 20%-a
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  12-65 év

Hasznos információk

 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • Túraszervezés
  • az utazás megszervezése helyi partner iroda bevonásával zajlik
  • az utazás ideje alatt angol és magyar nyelvű túravezetők állnak a rendelkezésedre
 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • Ecuador hivatalos fizetőeszköze az USD
  • kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes USD címleteket fogadnak el fizetéskor
  • ajánlott költőpénz: 200 USD + a fakultatív programok ára
 • SZÁLLÁSOK, ELLÁTÁS
  • 4 éjszakát hangulatos, 3*-os  hotelekben, kétágyas szobákban a Galápagos-szigeteken
  • 3 éjszakát egy 3*-os  hotelben töltünk Quito-ban, 2 ágyas szobákban
  • 3 éjszakát a Yarina Lodge-ban töltünk, 2 ágyas bungallókban
  • az utazás ára 10 reggelit, 3 ebédet és 3 vacsorát tartalmaz a részletes programleírás szerint
 • KÖZLEKEDÉS
  • bérelt buszokkal és hajóval és menetrend szerinti repülőjárattal
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • TÚRAFELSZERELÉS
  • a szükséges túrafelszerelések pontos listáját jelentkezéskor elküldjük neked
  • ha segítségre van szükséged a megfelelő túrafelszerelések összeállításában, fordulj túravezetőnkhöz, szívesen áll rendelkezésedre
 • HASZNOS INFORMÁCIÓK
  • időeltolódás – Ecuador: -6 óra
  • időeltolódás – Galápagos-szigetek: -5 óra
  • kommunikáció: Ecuadorban a spanyol a hivatalos nyelv, az emberek többsége beszél angolul
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást és a számlát online küldjük el az jelentkezési lapon megadott e-mail címre.
 • Bankszámlaszámok

  Pachamama Adventures Ltd.

  • Számlavezető bank: MKB Bank
  • Bank címe:  WestEnd City Center. 1062 Budapest, Váci út 1-3.
  • HUF Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
  • USD Számlaszám: HU79 1030  0002 1065 3749 4012 0017
  • SWIFT: MKKBHUHB
2015 | site by stromi.design