Szilveszteri kalandtúra Amazóniától a Galápagos-szigetekig – Ecuadori utazás

Indulás: 2018/12/26
Utazás hossza: 11 nap
Utazás stílusa: Kézműves kalandok
Létszám: 12-16 fő
Ár:
2200
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

Szilveszteri utazásunk Dél-Amerika legkisebb országába, Ecuadorba vezet. 5 csillagos egyenlítői kalandunk a természeti látnivalók és aktív programok színes kavalkádját kínálja utazóink számára.

A Yarina Öko Lodge Amazónia egyik legnagyobb biodiverzitású területén található, itt találkozhatunk a legtöbb madár-, hüllő-  és rovarfajjal a régió területén. 3 napot töltünk elsőgleges esőerdő mélyén megbújó lodge-ban, egy helyi vezetővel járjuk végig a környék ösvényeit és ismerkedésünk meg Amazónia egzotikus növény- és állatvilágával valamint az itt élő indiánok életével.

Ezután Galápagosz-szigetek a világon egyedülálló geometria formációinak, növény-és állatvilágának felfedezésére indulunk. Gyalog járhatjuk be a Santa Cruz és az Isabela szigetek belső vidékét,  hajókirándulások során ismerkedhetünk az óceán világával és tengeri kajak túrára indulhatunk. Galápagosi pingvinekkel és teknősökkel úszhatunk, a gyakorlott búvárok egész napos búvár szafarira indulhatnak a szigetek közötti izgalmas áramlatokban.

Közben megnézzük Dél-Amerika legjobban megőrzött koloniális belvárosát Quito-ban és elkirándlunk az Egyenlítőhöz.

Neked való?

Kiscsoportos utazásunk programját úgy állítottuk össze, hogy az aktív kalandokra és a pihenésre vágyók is megtalálják a nekik tetsző elfoglaltságokat.  Autentikus szállásaink a kényelmünkről, képzett helyi vezetőink pedig a széleskörű információnyújtásról gondoskodnak.

 

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: ****
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: ***

Részletes program

 • 1. nap Ecuador: Quito

  A -6 órás időeltolódásnak köszönhetően indulásunk napján, a késő éjszakai órákban érkezünk Európából az egyenlítőtől mindössze 35 km-re fekvő Ecuador fővárosába, Quito-ba. Az egyik repülőtérhez közeli szállodában pihenjük ki a hosszú repülőút fáradalmait. (szállás: szálloda)

 • 2. nap Amazónia: Coca – Yarina Lodge

  Egy rövid belső repülés után érkezünk meg Ecuador fővárosából a Napo és Loca folyók torkolatánál épült Coca városába. A kikötőben motoros kenukba szállunk és a Napo folyón közelítjük meg a Yarina Lodge-ot. Az esőerdő mélyén megbújó lodge, bambusznádból készült bungalóinkban töltünk 3 éjszakát.
  Délután a lodge körül futó esőerdei ösvényeket járjuk végig helyi vezetőnkkel. Az óriási fikuszok és pálmafák között vezető esőerdei ösvényeken sétálva megkezdjük ismerkedésünket Amazónia egzotikus növény- és állatvilágával. Vacsora után egy izgalmas kajmán-lesen vehetünk részt. (szállás: bungalók, 3 éj, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 3. nap Amazónia – esőerdei túrák

  Reggeli után kenukkal evezünk el 4 km-es gyalogtúránk kiindulópontjához. Helyi vezetőnk segítségével tovább ismerkedünk az esőerdő gazdag növény- és állatvilágával. Táv: 4 km, szint: fel 50 m, le 50 m. (*)
  Déli pihenőnk idejére visszatérünk szállásunkra. Délután újra kenukba szállunk és körbejárunk a közeli Sapococha tavat, melynek környéke a piros bőgőmajmok, fekete kajmánok valamint ara papagájok és teknősök otthona. Táv: 3 km, szint: fel 50 m, le 50 m. (*)
  Vacsoránk után folytatódik amazóniai kalandunk. A lodge körüli rejtett ösvényeket végigjárva élvezhetjük Amazónia ezernyi élőlényétől zajos éjszakai életét. (szállás: bungalók, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 4. nap Amazónia – esőerdei túrák

  Napunk egy hajnali esőerdei sétával indul. Reggeli után pedig egy újabb dzsungeltúra következik a gigászi fák és kristálytiszta patakok uralta esőerdőben, milliónyi madár csicsergése, trillázása és dalolása közepette. Táv: 6 km, szint: fel 50 m, le 50 m. (*)
  Ebéd utáni sziesztánk ideje alatt kipróbálhatjuk a piranha halászatot is. Délután a Napo folyó partján élő indián család otthonába látogatunk el. Körbesétálunk a kertünkben és bepillantást nyerhetünk az nyerhetünk mindennapi életükbe, szokásaikba. Ha valakit érdekel, megtanulhatja az őserdei indiánok vadászfegyvereinek használatát is. (szállás: bungalók, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 5. nap Coca – Quito – városnézés

  Reggeli után motoros kenukkal utazunk vissza Coca városába. Sétálunk egyet a helyi piacon, majd a repülőtérre utazunk és újra Quito felé indulunk. A délutánt a gyarmati kort idéző Óváros felfedezésével töltjük. Az UNESCO kulturális világörökség részét képező Quito történelmi központja Latin-Amerika egyik legszebben megőrzött koloniális városa. A Függetlenség terén megnézzük az Elnöki Palotát és a Katedrálist, a Szent Ferenc kolostor előtti tér hangulatos kávézóinak egyikében. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 6. nap Baltra-sziget – Santa Cruz-sziget – Darwin Tudományos Központ – Isabela-sziget: Puerto Villamil

  Rövid repülőút során ékezünk meg a Dél-Amerika partjaitól 1000 kilométer távolságra lévő Galápagos-szigetekre. A Baltra-szigetén lévő repülőtérről átkompozunk az alig pár száz méter széles Itacaba – csatornán a Santa Cruz-sziget északi partjára, majd egy bérelt busszal indulunk tovább a sziget déli csücskébe. Útközben megkezdjük ismerkedésünket a szigetcsoport különleges geológiájával és élővilágával: sétára indulunk a galápagosi magasföldön, körbejárjuk a Los Gemelos iker kalderákat. A mindig párába burkolózó, burjánzó köderdőben Darwin híres pintyeinek néhány képviselőjével is találkozhatunk.
  A sziget turista központjába, Puerto Ayora kisvárosába érve a mangrove erdővel, vörös tarisznyarákokkal, pelikánokkal és fecskefarkú sirályokkal tarkított parti sétányon indulunk a Darwin Tudományos Központba. Az UNESCO 1959-ben hozta létre a nemzetközi alapítványt a galápagosi élővilág védelmére, melyet az evolúció tanának zseniális megfogalmazójáról, Charles Darwinról neveztek el. A kutatóállomáson napjainkban 200 zoológus és önkéntes dolgozik a szigetek törékeny ökoszisztémájának megőrzésén. A látogatóközpontban a szigetek vulkánjainak lábánál élő különböző elefántteknősöket és a kizárólag a Galápagos-on őshonos varacskos fejű gyíkokat is láthatunk.
  Ebéd után 3 napos kirándulásra indulunk Isabela-szigetére. Közel három órás hajózás után érkezünk meg Puerto Villamil kikötőjébe, ahol a parton kéklábú szulák és galápagosi prémfókák köszöntenek minket. A tengeri csikó formájú Isabela-szigetet 6 pajzsvulkán tevékenysége alakította ki, ezek közül a szigetek legmagasabb vulkánja, a Wolf (1707 m) és az Ecuador (790m) pont az Egyenlítő vonalán helyezkednek el.
  A trópusi sziget központi faluját a homokos tengerpart, a pálmafákkal szegélyezett utcák, az autentikus vendégházak és helyi éttermek teszik igazán hangulatossá. Puerto Villamil a legjobb hely a szilveszter és új év megünneplésére!
  (szállás: szálloda, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 7. nap Isabela-sziget – Tintoreras-sziget – Könnyek fala

  Egy késői reggeli után motorcsónakokba szállunk és áthajózunk a közeli  Tintoreras-szigetre. Körbesétálunk a tenger vizéből teknőspáncélként kiemelkedő szigeten, az átforrósodott bazalt sziklákon napozó tengeri leguánok tömegei között. Sétánk során közelről lencsevégre kaphatjuk a szűk tengeri csatornában pihenő szirti cápákat és az öbölben szundikáló fókákat. Mielőtt visszatérünk a kikötőbe, a part menti korallzátonyok között merülünk egyet, ahol kis szerencsével óriásteknősökkel és fókákkal is együtt úszhatunk.
  Délután a Könnyek falához túrázhatunk vagy kerékpározhatunk, ahol 1946-1959 között egy börtön működött. Útközben felkapaszkodunk az Isabela legmagasabb pontján álló kilátópontba, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a lakatlan belső vidékre és a szigetet létrehozó vulkánokra. Füves lávamezőkön, ligetes kaktusz és a mangrove erdőkön keresztül érkezünk meg az óceán partjára. Figyelem, nézzünk a lábunk elé mert a terület a teknősök és a szárazföldi gyíkok otthona! Sétánk során szépen karbantartott tanösvényeken járjuk körbe a lávahólyagokat, a gazdag madárvilágnak otthont adó sós tavakat és tengerparti öblöket. A óceán partján, a sziklákon sütkérező tengeri leguánok százai között sétálunk vissza a faluba. A naplementét kedvünk szerint a tengerparti kilátóból vagy a hangulatos bárok egyikének teraszáról nézhetjük meg. (Túra táv: 10 km, szint: le 100 m)  (ellátás: reggeli)

 • 8. nap Isabela-sziget – Teknősnevelő központ – Sierra Negra vulkán – Santa Cruz-sziget – lávabarlang

  Reggeli után Isabela óriásteknős-nevelő központjába látogatunk el, ahol  a miniatűr teknősök között sétálva megismerkedhetünk az elefántlábúak történetével.
  Ezután a Galápagosz-szigetek egyik legaktívabb tűzhányójához, a Sierra Negra vulkánhoz kirándulunk. A látogatóközpontból felgyalogolunk az 1240 méter magas vulkán tetejére és a közel 10 km átmérőjű kráter peremének szélén sétálunk tovább. Ha a felhők kinyílnak az állandó ködbe burkolózó galápagosi magasföldön, Földünk második legnagyobb kráterének látványában gyönyörködhetünk.
  A délután órákban vissza hajózunk Santa Cruz szigetére. Miután elfoglaltuk szállásunkat a Bellavista közelében, a szigetek egyik legnagyobb lávabarlangjának, egy közel 2 km hosszú, megkövesedett bazaltfolyam felfedezésére indulunk. (ellátás: reggeli)

 • 9. nap Santa Cruz-sziget – Észak-Seymour – Santa Fe-sziget

  Az áramlatoktól függően egész napos hajókirándulásra indulhatunk az Észak-Seymour vagy a Santa Fe-szigetre. Észak-Seymour leginkább a galápagosi szárazföldi iguánáiról, vagy más néven varacskos fejű leguánjairól ismert, 10 000 példány köré teszik számukat. A szigeten számos madárfajjal is találkozhatunk, barna gödények, vörös csőrű trópusi madarak, fecskefarkú sirályok és néha még Sula grantik (nazca szulák) is láthatóak itt, nem is beszélve a szárazföldi iguánákról! 
  Délután térünk vissza Puerto Ayora kisvárosába. (ellátás: reggeli, ebéd a hajókiránduláson)

 • 10. nap Santa Czuz-sziget: Akadémai öböl – kajakozás az Itacaba-csatornán – Baltra – Quito

  Délelőtt az Akadémia öböl homokos strandjának nyugalmát élvezhetjük vagy sétálni indulhatunk a kaktuszok és akáciák között futó 2.5 km hosszú tanösvényen.
  Aki ennél aktívabb kalandra vágyik, egy könnyű és rendkívül látványos tengeri kajak túrára indulhat az Itacaba – csatornán. Az evezést gyakran megszakítjuk egy kis sznorkelezéssel és az élővilág, a tengeri madarak, fókák és cápák megfigyelesésvel.
  Kora délután a Baltra-szigetre utazunk és visszarepülünk Ecuador  fővárosába, Quito-ba. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 11. nap Quito – Mitad del Mundo – hazautazás

  Reggel ellátogatunk a Mitad del Mundo (A világ közepe) emlékműhöz, amely az Egyenlítőn fekszik, 35 km-re északra Quito-tól. A planetáriumban megnézhetünk egy ismeretterjesző filmet az Egyenlítőről,sétálgathatunk az ország különböző népcsportjait bemutató kiállításokon és ellátogathatunk a csokoládé múzeumba is. A látogatóköpontban az ajándékvásárlásra is jó lehetőséget nyílik.
  Délután a repülőtérre utazunk és repülési menetrendünknek megfelelően megkezdjük Európa felé tartó utazásunkat.(ellátás: reggeli)

Csapat

 • Tátrai Bernadett Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • GARANTÁLT INDULÁS, 4 SZABAD HELY VAN A KALANDTÚRÁN

 • Az utazás ára tartalmazza
  • a transzfereket Ecuadorban a csoporttal való érkezés és indulás esetén
  • 3 éjszaka szállást 3*-os  hotelekben, kétágyas szobákban Quito-ban
  • 3 éjszaka szállást a Yarina Lodge-ban, 2 ágyas bungalókban, teljes ellátással
  • 4 éjszaka szállást 3*-os  hotelekben, kétágyas szobákban a Galápagos-szigeteken
  • a részletes  leírásban szereplő túrákat és programokat Amazóniában
  • a kikötői illetékek árát a Galápagos-szigeteken
  • az utazást a Galápagos-szigeteken bérelt kisbusszal
  • az utazást egy bérelt hajóval az Isabela és a Santa Cruz szigetek között
  • Isabela szigetén kirándulást a Könnyek falához, a Sierra Negra vulkánhoz és a teknős nevelő központba
  • hajós kirándulást a Tintoreras-szigetre
  • Santa Cruz szigetén kirándulást a lávabarlanghoz, a Darwin Központba és az Akadémia-öbölbe
  • a quitoi városnézést és a fél napos Mitad Del Mundo kirándulást
  • 10 reggelit, 3 ebédet, 3 vacsorát
  • az angol nyelvű helyi idegenvezetők munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a Budapest – Quito – Budapest repülőjegy és illeték árát
  • a Quito – Baltra – Quito repülőjegy és illeték árát
  • a Quito – Coca – Quito repülőjegy és illeték árát
  • a Galápagos Nemzeti Park belépőt
  • a Baltra repülőterén fizetendő illetéket
  • a programban nem szereplő étkezéseket
  • a fakultatív programok árát
  • a poggyász-és baleset biztosítást
 • Fakultatív programok
  • Galápagos – nemzeti park belépő: 100 USD
  • Galápagos – repülőtéri illeték: 20 USD
  • Galápagos – egész napos hajókirándulás a Santa Fé vagy az Észak-Seymour szigetekre ebéddel: 250 USD
  • Galápagos – fél napos kajaktúra ebéddel: 100 USD
  • Galápagos – egész napos búvárszafarik: 140 USD-tól
  • Galápagos – kerékpár bérlés: 15 USD/ nap
  • Galápagos – snorkel felszerelés bérlés: 10 USD/ nap
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Bogota – Quito – Bogota – Budapest csoportos repülőjegy és illeték ára:  420 000 Ft-tól
  • a Quito – Baltra – Quito repülőjegyek ára: 500 USD -tól
  • a Quito – Coca – Quito repülőjegy és illeték ára: 300 USD -tól
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és jegyértékesítő partnerünk árajánlatáért fordulj irodánkhoz
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Ecuadorba
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 2 200 USD
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (880 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% –a (1 320 USD)
 • ÚTLEMONDÁSI ÉS ÁTJELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás vagy átjelentkezés esetén irodánk minden esetben levon 20 USD kezelési költséget. A 60 napon belüli lemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 20%-a
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  12-65 év

Hasznos információk

 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • Túraszervezés
  • az utazás megszervezése helyi partner iroda bevonásával zajlik
  • az utazás ideje alatt angol és magyar nyelvű túravezetők állnak a rendelkezésedre
 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • Ecuador hivatalos fizetőeszköze az USD
  • kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes USD címleteket fogadnak el fizetéskor
  • ajánlott költőpénz: 200 USD + a fakultatív programok ára
 • SZÁLLÁSOK, ELLÁTÁS
  • 4 éjszakát hangulatos, 3*-os  hotelekben, kétágyas szobákban a Galápagos-szigeteken
  • 3 éjszakát egy 3*-os  hotelben töltünk Quito-ban, 2 ágyas szobákban
  • 3 éjszakát a Yarina Lodge-ban töltünk, 2 ágyas bungallókban
  • az utazás ára 10 reggelit, 3 ebédet és 3 vacsorát tartalmaz a részletes programleírás szerint
 • KÖZLEKEDÉS
  • bérelt buszokkal és hajóval és menetrend szerinti repülőjárattal
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • TÚRAFELSZERELÉS
  • a szükséges túrafelszerelések pontos listáját jelentkezéskor elküldjük neked
  • ha segítségre van szükséged a megfelelő túrafelszerelések összeállításában, fordulj túravezetőnkhöz, szívesen áll rendelkezésedre
 • HASZNOS INFORMÁCIÓK
  • időeltolódás – Ecuador: -6 óra
  • időeltolódás – Galápagos-szigetek: -5 óra
  • kommunikáció: Ecuadorban a spanyol a hivatalos nyelv, az emberek többsége beszél angolul
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást és a számlát online küldjük el az jelentkezési lapon megadott e-mail címre.
 • Bankszámlaszámok

  Pachamama Adventures Ltd.

  • Számlavezető bank: MKB Bank
  • Bank címe:  WestEnd City Center. 1062 Budapest, Váci út 1-3.
  • HUF Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
  • USD Számlaszám: HU79 1030  0002 1065 3749 4012 0017
  • SWIFT: MKKBHUHB
2015 | site by stromi.design