Szilveszteri Patagónia – Tűzföld kalandtúra – Argentína, Chile Overland

Indulás: 2021/12/27
Utazás hossza: 23 nap
Utazás stílusa: Overland kalandtúrák
Létszám: 12-14
Ár:
4400
USD

+ 500 USD
Jelentkezem
Kérdésem van

Kalandtúránkon Tűzföld és Patagónia ámulatba ejtő természeti szépségeink felfedezésére indulunk Argentína és Chile déli tájain. A patagóniai jégmezőről leomló óriási gleccserek, bővizű tavak és folyók között, Földünk legidősebb erdőségeiben és a szélfútta, végtelen pampákon utazunk. A civilizációtól távol eső területeken járunk, ahová csak a legelszántabb utazók jutnak el. Közben raftingolunk Dél-Amerika legizgalmasabb folyóján, óriási gleccserekhez kirándulunk el, hajózunk a Magellán-szoroson és a Beagle-csatornán és nem utolsó sorban: a világ legszebb nemzeti parkjaiban túrázunk.

Kiemelt látnivalók:

 • Buenos Aires történelmi negyedei és világhírű tangóbárjai
 • a földkerekség tíz legszebb panorámájának egyike a Campanario kilátópontról
 • kirándulás az Argentín-tóvidék türkizkék tavainál
 • evezés a Futalufú-folyón, Dél-Amerika első számú rafting pályáján
 • a chilei fjordok között megbúvó piciny halászfalvak
 • hajókirándulás a Márvány-barlangokhoz
 • kirándulás a “Kezek Barlangja” régészeti lelőhelyre
 • gyalogtúrák a Fitz Roy és Cerro Torre hegycsoportok látványos ösvényein
 • Patagónia leglátványosabb gleccsere, a Perito Moreno
 • túrák a világhírű Torres del Paine Nemzeti Park legszebb ösvényein
 • kompozás a Magellán-szoroson át Tűzföldre
 • látogatás a királypingvinekhez
 • Ushuaia, a világ legdélebbi állandóan lakott települése
 • kirándulás a Tűzföld Nemzeti Park legszebb részére
 • hajókirándulás a Beagle-csatornán

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: ***
 • Szervíz: ***
 • Aktivitás: ****

Részletes program

 • 1. nap Argentína: Buenos Aires – Argentin-tóvidék – San Carlos de Bariloche

  A reggeli órákban érkezünk Buenos Airesbe, ahonnan egy belső repülőjárattal utazunk San Carlos de Bariloche városába. A délutáni órákban érkezünk meg az Argentin-tóvidék központjába, a Nahuel Huapi tó déli partjára. Elfoglaljuk  szállásunkat és az alpesi stílusban épült város felfedezésére indulunk.
  Délután sétálhatunk a tóparton és a belvárosban. Bariloche nem csak a hegyisportok, de az ország csokoládé-fővárosa is, a kézműves cukrászdák meglátogatása ezért kötelező program (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

 • 2. nap Argentin-tóvidék: Campanario kilátópont – El Hoyo

  Kétszemélyes felvonókkal érjük el a Campanario kilátópontot, ahonnan a National Geographic toplistája szerint a földkerekség tíz legszebb panorámájának egyike látható. Az elénk táruló látvány valóban páratlan. Az Argentin-tóvidék kéklő gleccsertavai és zöldellő félszigetek sorakoznak előttünk a háttérben Észak-Patagónia csipkés hegycsúcsaival.
  A Gutierrez és Mascardi tavak mellett utazunk a legendás argentin autóúton, a 40-es Úton, az Andok hegyláncainak déli vonulatain keresztül. Az éjszakát az egyik határ menti kisváros vendégházában töltjük. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli, vacsora)

 • 3. nap El Hoyo – Chile: Futaleufú

  Tovább indulunk a 40-es úton, déli irányba. Útközben ellátogatunk a Leleque Múzeumba, ahol megnézhetjük a Patagóniában élő őslakosok élet bemutató kiállítást.
  Egy világvégi határállomáson átlépünk Chilébe és hamarosan elérjük Futaleufú kistelepülését. Itt, az 1700 méteres hegyek és függőleges gránitfalak árnyékában meghúzódó falu egyik kényelmes vendégházában töltjük az éjszakát. Este érdemes felsétálni a közeli kilátópontra. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

 • 4. nap Futaleufú – rafting – Puyuhuapi-fjord

  Túra táv: 3 km, szint fel: 150 m,  150 m le
  Túra időtartama: 1 óra

  Mai napunk egy adrenalin dús kalanddal indul: a Futalufú folyó a Dél-Amerika első számú rafting túráját kínálja számunkára. Rengeteg vízre, gyors sodrásra és izgalmas IV-V. fokozatú zúgókra számíthatunk, ha részt veszünk a 16 kilométeres evezésen a folyó szurdokban.
  Ebéd után továbbindulunk Chile fjordokkal szabdalt nyugati partja felé.  Bővizű gleccserfolyók és tavak mentén, óriási farmok és legelők között kanyarogó utakon érkezünk a Puyuhuapi-fjord végében megbúvó halászfaluba. Szállásaink a fjord partján álló hangulatos faházakban lesznek, kertünk nagyszerű hely a közös grillezésre. A késő esti naplemente idején érdemes végigjárni az öböl partján induló panoráma ösvényt, mely a falu fölé magasodó kilátópontra vezet fel. (szállás: faházak, ellátás: reggeli)

 • 5. nap Puyuhuapi – Queulat Nemzeti Park – Carratera Austral országút – Coyhaique

  Túra táv: 3 + 3 km, szint  fel: 50 m,  50 m le
  Túra időtartama: 1 + 1 óra

  A Puyuhuapi-fjord partján folytatjuk utazásunkat a Queulat Nemzeti Park területén. Egy függőhídon elsétálunk a gleccsertó partjára, ahonnan szépen rálátunk az Észak-patagóniai jégmezőről leomló Ventisquero Colgante függőgleccserre.
  Innen Földünk legidősebb erdőségein keresztül utazunk tovább. Az ezer éves kort is megélő patagóniai ciprusok magassága a 70 métert is elérheti, törzsük átmérője akár 5 méter is lehet. Egy izgalmas szerpentinen, patagóniai jégmezőről leomló vízesések sora között kapaszkodunk fel a Queulat-hágó tetejére. Pihenőnk után leereszkedünk a hágó másik oldalára, ahonnan még 2 óra utazás vár ránk a legelők, sziklafalak és vízesések mentén éjszakai szállásunkig, Coyhaique városáig. (szállás: faházak, ellátás: reggeli)

 • 6. nap Coyhaique – General Carrera-tó – Puerto Rio Tranquillo – Márvány barlangok

  Patagónia legtávolabbi tájaink járunk. Chile híres országútján, a Carratera Austral-on folytatjuk utazásunkat dél felé. Az 1240 kilométer hosszú, szerpentinekkel teli utat Augusto Pinoche kezdte el építtetni 1976-ban. A zord időjárási körülmények miatt az utat csak 1988-ban nyitották meg, addig a falvakat kizárólag a tenger felől lehetett megközelíteni. Úti célunk Dél-Amerika második legnagyobb tava, a közel 1 850 négyzetkilométernyi területű General Carrera. Szállásunk a tó partján álló Puerto Rio Tranquillo világvégi falujának egyik vendégházában lesz. Délután hajókirándulásra indulunk a tavon. Motorcsónakokkal járjuk körbe a 600 éves, a jég és víz által formált márvány alakzatokat és barlangjáratokat. Az aktívabb kalandra vágyók tengeri kajakkal indulhatnak a barlangok felfedezésére. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

 • 7. nap General Carrera-tó – Argentína: ESTANCIA CUEVA LOS MANOS

  A General Carrera-tó déli partvonalát követve folytatjuk overland kalandunkat, ahol egy-egy farm és felbukkanó gaucho lovas kivételével semmi nyoma az emberi jelenlétnek. Utazásunk alatt számos kilátópontnál megállunk, hogy elegendő fotót készíthessünk a lenyűgöző természeti látnivalókról. Az éjszakát már Argentínában töltjük. A 40-es úton, a végtelen pampákon utazunk tovább Patagónia északi tájai felé. Késő délután érkezünk meg a Pinturas-folyó völgyében fekvő Estanciára. Két éjszakát egy tradicionális dél-amerikai farmon töltünk, amely festői környezetben a “Színes-kanyon”-ként is ismert Pinturas folyó völgyében helyezkedik el. (szállás: vendégház, 2 éj, ellátás: reggeli, vacsora)

 • 8. nap Estancia Cueva Los Manos – Kezek Barlangja túra

  Túra: táv: 4 km, szint fel: 200 m,  200 m le
  Túra időtartama: 3-4 óra

  Egész napos kirándulásra indulunk a Pinturas-folyó mentén az Unesco Világörökség részét képező Cueva de Los Manos régészeti lelőhelyhez.  A Kezek Barlangja az első vadászó-gyűjtögető emberek jelenlétét bizonyítja a mai Argentína déli területein.
  Terepjárókkal utazunk az patagoniai sztyepeppén a guanako nyájak és a legelésző naduk között amíg elérjük a Pinturas-folyó kanyonját és a kutatási területét. Innen egy  2 kilóméter hosszú ösvényen indulunk a kanyon oldalában, a hatalmas vulkáni kőzetek között, amíg elérjük a híres Cueva de las Manos barlangokat. A Pinturas-folyó 170 méterrel fut a fő barlang alatt, ahol a több száz negatív és pozitív mintázatú emberi kezet, emberi alakokat, állatokat és vadászati ​​jeleneteket mutat meg nekünk helyi vezetőnk. Visszafelé ugyanazon az útvonalon indulunk el a folyóvölybe, ahonnan a ránk várakozó terepjáróinkkal utazunk vissza a farmra. (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 9. nap Los Glaciares Nemzeti Park – El Chalten

  A 40-es úton, a végtelen argentin pampákon utazunk tovább Patagónia déli tájai felé. A kopár, szeles vidéken a táj egyhangúságát csak a guanako nyájak, egy-egy nandu és az ezeknél is ritkábban felbukkanó benzinkutak és pihenők látványa töri meg. Délután érkezünk a Los Glaciares Nemzeti Park északi részére, El Chalten-be.  A szélfútta kisváros a világ legnehezebben megmászható sziklacsúcsainak meghódítására induló expedíciók bázisa. A legendás Fitz Roy és Cerro Torre hegycsoportokat látványos túraösvényeken is körbe járhatjuk, ezért Argentína legfiatalabb települése mára népszerű turistaközpont lett. (szállás: ifjúsági szálló, 3 éj, ellátás: reggeli)

 • 10. nap Fitz Roy kilátópont – Laguna de los Tres gyalogtúra

  Túra táv: 20 km, szint: fel 1 000 m, le 1 000 m
  Túra időtartama: 5-6 óra

  Egy csodálatos túranap! Egész napos kirándulásra indulunk a Los Glaciares Nemzeti Parkban. Kisbusszal utazunk túránk kiindulópontjához, a Vueltas-folyó völgyének északi részére. A Rio Blanco patak völgyében gyalogolunk felfelé, miközben az óriási Piedra Blancas-gleccser, valamint a Fizt Roy csoport panorámája kísér minket végig utunkon. Túránk végén egy meredek szakaszon kapaszkodunk fel másfél kilométert a Laguna de los Tres tengerszemhez, amely mögött a Fitz Roy (3441 m) függőleges sziklafala tornyosul. Megpihenünk a tó partján, körbesétálunk a kilátópontokon, a bátrabbak pedig megmártózhatnak a gleccsertó vizében is. Lenga erdőkön keresztül, a Madre és Capri tavak mellett sétálunk vissza El Chalten-be, látványos körtúránkat szállásunkon fejezzük be. (ellátás: reggeli)

 • 11. nap Cerro Torre kilátópont – Laguna Torre gyalogtúra

  Túra táv: 18 km, szint: fel 500 m, le 500 m
  Túra időtartama: 4-5 óra

  Egy újabb, igazán könnyű és látványos túra vár ránk ma. Reggeli után szállásunkról indulunk a Laguna Torre tengerszemhez.  A Fitz Roy patak völgyében túrázunk felfelé, miközben a Cerro Torre hegycsoport csúcsainak panorámájában és a dél-patagóniai jégmezőről leomló hatalmas gleccserek látványában gyönyörködhetünk. A tengerszem partjára érve a 3102 m magas Cerro Torre (3102 m) hírhedt sziklatömbje magasodik előttünk. Miközben meghallgatjuk a hegyhez kötőtő legendákat, megpihenünk a tó partján, felsétálunk a kilátópontra, majd visszasétálunk El Chalten kisvárosába. Túránkat El Chalten híres csokikészítő műhelyében érdemes befejezni. (ellátás: reggeli)

 • 12. nap Los Glaciares Nemzeti Park – El Calafete

  Reggel a Los Glaciares Nemzeti Park üdülőközpontjába, El Calafatéba utazunk. A Viedma tavat megkerülve haladunk déli irányba, azon a tájon, ahol az első európaiak Argentína belső területeinek felfedezésére indultak az 1900-as évek elején. Út közben megpihenünk Patagónia leghíresebb haciendáján, ahol Butch Cassidy és a Sundance kölyök is eltöltött egy rövid időt amikor Texas-ból elmenekülve új otthon kerestek maguknak a végtelen pampákon.
  A délutánt már El Calafate nyüzsgő belvárosban tölthetjük. A híres calafate gyümölcsből készült fagylaltot mindenképp meg kell megkóstolnunk az egyik cukrászdában. A város határában fekvő Lago Argentino tóparti sétányain flamingókat és vadludakat fotózhatunk. Este nem szabad kihagyni a város legjobb argentin steak éttermét sem. (szállás: vendégház, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 13. nap Los Glaciares Nemzeti Park – Perito Moreno gleccser

  Túra táv: 3 km, szint fel: 50 m, le: 50 m
  Túra időtartama: 2 óra

  Egész napos kirándulásra indulunk Patagónia leglátványosabb gleccseréhez, a Perito Moreno-hoz. A Perito Moreno gleccser egyike annak a három patagóniai gleccsernek, amely nem húzódik vissza, kiterjedése mintegy 30 centiméterrel nő naponta. Átlagosan négy évente egyszer egészen az Argentino tóba nyúló Rico-félszigetig nyomul előre és természetes gátként ketté osztja az L-alakú tavat.
  Bérelt kisbusszal utazunk a Los Glaciares Nemzeti Parkba. A Rico-félszigeten sétahajóra szállunk és a Perito Moreno gleccser 60 m magas jégfalának közelébe hajózunk.  A gleccser a Patagóniai Kontinentális Jégmezőből induló 47 óriási jégfolyam egyike. Szélessége 4 km, a hossza kb. 250 km. A hajókirándulás után a látogatóközpontba utazunk, ahol a kiépített sétautakon barangolva egészen közelről is megcsodálhatjuk a gleccser hatalmas jégfalát. A délutáni órákra az erős napsugárázás hatására menetrendszerűen gigantikus jégtömbök szakadnak le óriási robajjal a gleccser előtti tóba, a látványos természeti jelenséget a sétányról figyelhetünk meg. Az esti órákban ékezünk vissza El Calafete kisvárosába. (ellátás: reggeli)

 • 14. nap Chile: Torres del Paine Nemzeti Park – Las Torres menedékház

  Kalandtúránkat a Torres del Paine Nemzeti Parkban folytatjuk. A 228.000 hektáros park területet magellán és lenga erdőket, óriási gleccserek és gleccsertavak sorát és nem utolsó sorban Földünk egyik leglátványosabb hegyvonulatát foglalja magába. Rövid utazás után érkezünk a Paine-hegység kapujához, ahol először átlépünk Argentínából Chilébe, majd a nemzeti park északi területén lévő Las Torres menedékházhoz utazunk. (szállás: menedékház, reggeli, vacsora)

 • 15. nap Torres del Paine Nemzeti Park – Base de Las Torres kilátópont gyalogtúra

  Távolság: 22 km, szint: fel 900 m, le 900 m
  Túra időtartama: 6-7 óra

  Egész napos túrára indulunk a Base Las Torres kilátóponthoz. Menedékházunkból gyalog indulunk a Nordersnsköld gleccsertó irányába, majd felkapaszkodunk a látványos sziklafalakkal határolt Ascensio-völgybe. Megpihenünk a Chileno menedékházban, majd az Ascencio-patak mentén, egy lenga erdőben haladunk tovább folyamatosan felfelé. Túránk utolsó szakaszán egy meredek törmeléklejtőn kell kapaszkodnunk, de megéri a fáradságot. A moréna tetején a Torre tengerszem partjára érkezünk, ahol fantasztikus látvány fogad minket: a Las Torres csoport 1000 méteres déli, központi és északi gránittömbjei tornyosulnak előttünk. A bátrak természetesen ebben a gleccsertóban is megmártózhatnak. Kényelmesen, a már ismerős útvonalon túrázunk vissza menedékházunkhoz. Egész napos kirándulásunk után jól fog esni az étteremben felszolgált ízletes vacsoránk. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, csomagolt ebéd)

 • 16. nap Torres del Paine Nemzeti Park – Lago Grey gyalogtúra – Puerto Natales

  Túra táv: 3 + 4 km, szint: fel 200 m, le 200 m
  Túrák időtartama: 2 + 3 óra

  Reggel expedíciós járművünkkel a Torres del Paine Nemzeti Park legszebb részein keresztül utazunk a terület délnyugati részére. Első sétánk a Pehoe-tó partjáról indul és a Kondor kilátópontba vezet, ahonnan gyönyörű körpanoráma nyílik az ikonikus Paine Grande hegycsoportra, valamint a Pehoe, Sarmiento és Nordenskjöld tavakra. Ezután a Grey-tó partján sétálunk el egy kilátóponthoz, ahonnan jól láthatjuk a Grey-gleccser hatalmas jégfalát. A park déli részén keresztül utazva, az esti órákban érkezünk meg Puerto Natales-be. Dél-Patagónia leghangulatosabb települése havas hegycsúcsok ölelésében fekszik az Última Esperanza fjord (Utolsó remény) partján. Este csatlakozhatunk a helyiekhez a város híres kézműves sörfőzdéjében. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

 • 17. nap Puerto Natales – Magellán-szoros – Tűzföld – Cerro Sombrero

  Már Patagónia legdélebbi tájain járunk. Nincs más hátra, elindulunk a még vadabb tájakat rejtő Tűzföld felé. Szélfútta, füves pusztaságokon keresztül utazunk végig a Magellán-szoros északi partján a kikötőig. Ebédidőben teszünk egy kiadós sétát a szoros partján, majd egy izgalmas kompozás után érkezünk meg Tűzföldre. Cerro Sombrero világvégi településén egy kényelmes hotelben lesz szállásunk. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, vacsora)

 • 18. nap Cerro Sombrero – King Pengüin Park – Argentína: Ushuaia

  A King Pengüin Parkot kár lenne kihagyni, sőt – fogalmazzunk inkább úgy, hogy muszáj látni! A Tűzföldön egyedül itt találkozhatunk királypingvinekkel. Ezért reggel a Magellán-szoroshoz utazunk, a Bahia-öbölben fekvő parkba. A királypingvin a második legnagyobbra növő pingvinfaj. Jellemzőjük, hogy a költési időszak végével élelem után kutatva vándorútra indulnak. Régészeti leletek bizonyítják, hogy már több száz éve, a selknam őslakosok idején is fel-felbukkantak a tűzföldi szigeteken. A park látogatói egy kilátóteraszról figyelhetik a pingvineket, és – a teraszon elhelyezett információs táblák segítségével – megpróbálhatják meghatározni a korukat.
  Innen Tűzföld keleti részére utazunk. Ehhez először újra át kell lépnünk Argentína területére. Az Atlanti-óceán partjáról a Tűzföldi Andok hegyláncain keresztül utazva érkezünk meg Ushuaia városába, a világ legdélebbi állandóan lakott településére. Elfoglaljuk a szállásunkat, majd a városközpont és a kikötő felfedezésére indulunk. (szállás: vendégház, 3 éj, ellátás: reggeli)

 • 19. nap USHUAIA – TŰZFÖLD NEMZETI PARK TÚRA

  Túra táv: 8 km, szint: fel 100 m, le 100 m
  Időtartama: körülbelül 4 óra

  Egész napos kirándulásra indulunk a Tűzföld Nemzeti Park legszebb részére. Egy minibusszal utazunk a park chilei határ közelében elhelyezkedő részére. A Beagle-csatorna itt teljesen elkeskenyedik, a romantikus öblökkel, és pici szigetekkel tagolt területet északról a Navario hegyvonulata határolja. A Lapatia öbölböl indulunk egy kényelmes sétára. Ösvény a csatorna partján, bükk és örökzöld erdőkön keresztül, eldugott öblöket érintve halad a park déli részén lévő látogató központig. Miután megebédelünk, végigjárhatjuk a látogató központ gazdag kiállítását  Ezután tovább sétálunk a szoros partján futó ösvényen. Lápos réteken, sziklás öklökön keresztül sétálunk el a park déli részére. Itt beszállunk a ránk várakozó buszba és vissza utazunk a városba. (ellátás: reggeli)

 • 20. nap Ushuaia – Beagle-csatorna hajókirándulás

  A Beagle-csatornát és Tűzföld vizeit egész vagy fél napos fakultatív hajókirándulásokon fedezhetjük fel! Az Ushuaia kikötőjéből induló három órás katamarán út során számos szigetet körbe hajózunk, megismerkedünk a helyi növény- és állatvilággal, találkozhatunk oroszlánfókákkal és pingvinekkel, majd megkerüljük a világítótornyot és visszatérünk a kikötőbe.
  Az egész napos kiránduláson vitorlásunkkal vesszük az irányt a Beagle-csatorna felé. Ushuaia városi nyüzsgését egy másfajta nyüzsgés váltja fel: mindenfelől az oroszlánfókák kaffogását és a pingvinek hangját hallani. Ezen az egész napos kiránduláson kiváló szakemberek ismertetnek meg minket a szigetek csodálatos madárvilágával. Találkozhatunk gőzhajórécékkel, halfarkasokkal, kormoránokkal és dolmányos albatroszokkal. Ellátogatunk a fókák szigetére, ahol két játékos és hangos oroszlánfókafaj is él, megnézzük a Les Eclaireurs világítótornyot, majd Chile és Argentína közt hajókázva felkeressük Williams Portot és Port Almanzát. Ezután egyenesen a Martillo-sziget felé vesszük az irányt, ahol hatalmas Magellán pingvin kolónia él. Végül Tűzföld legrégebbi gazdaságánál, az 1800-as évek óta működő Estancia Habertonnál kötünk ki, ahol rövid sétát teszünk. Ezután busz visz vissza minket Ushaiába. Az estét újra Ushuaiai egyedülálló hangulatú, éttermekkel, ajándékboltokkal teli turista központjában tölthetjük. (ellátás: reggeli)

 • 21. nap Ushuaia – Buenos Aires

  Reggel Ushuaia-ból Buenos Aires-be repülünk, ahol igazi nyári időjárásba csöppenünk. Belvárosi szállásunkról gyalog indulunk Latin-Amerika legnagyobb metropoliszának felfedezésére. Városnézésünket a Parlamentnél kezdjük, megnézzük a Casa Rosada kormányzati épületét és a luxus negyeddé alakított régi kikötőt is. Sétánkat San Telmo hangulatos, a város aranykorát idéző negyedében fejezzük be. A nyüzsgő főtér egyik éttermének teraszán vacsorázunk, ahol argentin steak vacsoránk mellé természetesen argentin tangó jár. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)ellátás: reggeli)

 • 22. nap Argentína: Buenos Aires

  Egész napunkat városnézéssel töltjük Buenos Airesben. Ellátogathatunk a világ egyik leghíresebb temetőjébe, ami mára szinte önálló kis várossá nőtte ki magát a La Recoleta negyedben. Az argentinok közül sokan egész életünkben arra gyűjtenek, hogy sírhelyet vásárolhassanak magunknak a nemzet nagyjai, köztük Evita nyughelyének közelében. Kihagyhatatlan program az elegáns Palermo és a Boka negyed meglátogatása, amelynek nem csak a focicsapata, hanem az olasz dokkmunkások színes házai és a tangóbárjai is világhírűek. (ellátás: reggeli)

 • 23. nap Buenos Aires - Hazautazás

  Menetrendünknek magfelelően a repülőtérre utazunk és megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat. (ellátás: reggeli)

Csapat

 • TÁTRAI BERNADETT Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • az utazást bérelt busszal, helyi sofőrrel
  • a határátlépések illetékekeit
  • 22 éjszaka szállást 3* -os hotelekben és hangulatos vendégházakban
  • az étkezéseket a részletes program szerint: 22 reggelit, 2 csomagolt ebédet, 2 vacsorát
  • a motorcsónakos kirándulás árát a General Carrera tavon a Márvány barlangokhoz
  • az egy napos kirándulást a Los Glacieres Nemzeti Parkban a Perito Moreno gleccserhez, nemzeti park belépővel és hajózással, helyi vezetővel
  • a Quelate Nemzeti Park, Torres Del Paine Nemzeti Park, Tűzföld Nemzeti Park belépők árát
  • a Kezek Barlangja és Királypingvin Park belépő árát
  • részletes leírásban szereplő gyalogtúrákat és programokat
  • a helyi túravezetők díját a Torres Del Paine, a Nemzeti Parkban, a Los Glacieres Nemzeti Parkban és a Tűzföld Nemzeti Parkban
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegyek és illetékek árát
  • a Buenos Aires – Bariloche és a Ushuaia – Buenos Aires repülőjegy és illeték árát
  • a reptéri transzferek árát Buenos Airesben
  • a programban nem szereplő étkezéseket, italokat
  • a fakultatív programok árát
  • a baleset- és poggyászbiztosítást
  • az útlemondási biztosítást
  • a borravalókat: 100 USD/ részvevő
 • Fakultatív programok
  • felhívjuk figyelmed, hogy a fakultatív programok ára változhat, a megadott árak tájékoztató jellegűek:
  • Bariloche – Campanario kilátópont, felvonó: 250 argentin peso
  • Futalefú –  fél napos rafting: 120 USD
  • Ushuaia – 3 órás sétahajózás a Beagle-csatornán: 2 500 argentin peso
  • Ushuaia – 6 órás sétahajózás a Beagle-csatornán a Harbeton Estancia-hoz: 5 000 argentin peso
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Buenos Aires – Budapest repülőjegy ára illetékkel: 360 000 Ft-tól
  • a Buenos Aires – Bariloche és az Ushuaia – Buenos Aires repülőjegy ára illetékkel: 600 USD-tól
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és repülőjegy értékesítő partnerünk árajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Argentínába és Chilébe
  • turistaként legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár az országokban
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK

  Dinamikus csomag: Az Utazás ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze.

   

  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 4 400 USD
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 760 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (2 640 USD)
  • HELYSZÍNEN FIZETENDŐ KÖLTSÉG: 500 USD
   érkezéskor, készpénzben fizetendő
  • AZ UTAZÁS ÁRA ÖSSZESEN: 4 900 USD
 • ÚTLEMONDÁSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 40 USD kezelési költséget.

  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 10%-a,
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a
 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  16-60 év

Hasznos információk

 • Valuta, költőpénz
  • Chilében a chilei peso (CLP) a hivatalos fizetőeszköz; 1 Ft = kb. 3 chilei peso
  • Argentínában pedig az argentin peso (ARS) van forgalomban; 1 argentin peso = kb. 40 Ft
  • elsősorban amerikai dollár kivitelét javasoljuk, amit a városokban válthatunk be a helyi fizetőeszközre
  • néhány helyen bankautomatát is találunk
  • a pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, szignó és sérülés mentes  USD bakjegyeket fogadnak el
  • viszonylag kis USD címletek is legyenek nálunk
  • Chile és Argentína magas árfekvésű ország,  a turisták által látogatott helyek drágák
  • ajánlott költőpénz: 500 USD + a fakultatív programok árai
 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • Túraszervezés
  • az utazás megszervezése helyi partner iroda bevonásával zajlik
  • az utazás teljes ideje alatt privát, bérelt busszal közlekedünk
  • az utazás ideje alatt angolul beszélő helyi túravezetők és egy  magyar túravezető állnak a rendelkezésedre
 • Szállások
  • kalandtúránk a civilizációtól távol eső helyekre vezet
  • szállásainkat az utazás programjához és a helyszínen adott lehetőségekhez igazítottuk, törekedve arra, hogy a legkényelmesebb éjszakai pihenést biztosítsunk utazóink számára
  • 19 éjszakát kényelmes 3* -os hotelek és stílusos patagóniai vendégházak 2-3 ágyas szobáiban töltünk, melyekhez saját fürdőszoba tartozik
  • 2 éjszakát a Cueva Los Manos Nemzeti Park vendégházában töltünk, 2-4 ágyas szobákban, melyekhez saját fürdőszoba tartozik
  •  1 éjszakát a Torres Del Paine Nemzeti parkban egy színvonalas, modern menedékházakban töltünk, a 6 ágyas szobákban, itt emeletes ágyak vannak, a fürdő közös
 • Étkezések, ivóvíz
  • az utazás ára minden nap tartalmazza a reggelit, amit szálláshelyünk étkezőjében szolgálnak fel nekünk
  • a Torres Del Paine Nemzeti Parkban és a Kezek Barlangjánál csomagolt ebédet biztosítunk a túrákra (2 darab)
  • az utazás a helyszínek adottságaihoz igazodva 3 vacsorát tartalmaz
  • minden nap lehetőségünk, hogy déli pihenőink alkalmával egyszerű ételeket, szendvicseket vásároljunk magunknak
  • sok szállásunkon van szabadtéri grillező, amit a steak hazájában alaposan ki fogunk használni a közös sütögetéseink alkalmával
  • a csapvíz mindenhol iható, ásványvizet nem kell vásárolnunk az utazás alatt
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • kötelező oltás nincs
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó
 • A GYALOGTÚRÁK NEHÉZSÉGI FOKOZATA: KÖZEPESEN NEHÉZ
  • túráinkat Patagóniában és Tűzföldön minden egészséges, sportos életmódú ember teljesíteni tudja
  • fél- vagy egész napos kirándulásaink során jól karbantartott, könnyen járható ösvényeken haladunk
  • a túrák hossza 12-20 km, a nettó szintemelkedés 1 000 méter körüli
  • túráink nem vezetnek jelentős tengerszint feletti magasságokba
  • a túra távolságok olyanok, hogy gyaloglás mellett marad elegendő időnk a nézelődésre és a pihenésre is
  • a túrák kihagyhatóak
  • a gyalogtúráinkról az utazási stílusaink menüpont alatt olvashatsz bővebben
 • INDULÁS ELŐTTI INFORMÁCIÓK
  • a szükséges túrafelszerelések pontos listáját és a további praktikus információkat jelentkezés után küldjük el
 • LOCAL PAYMENT
  • utazásaink ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze
  • a Helyszínen fizetendő költséget nem előre, hanem érkezéskor a túravezetődnek kell kifizetned készpénzben (USD)
  • a túravezető ebből fedezi az utazás árában szereplő, kizárólag a helyszínen fizethető programokat, nemzeti park belépőket és egyéb költségeket
 • KAPCSOLÓDÓ

  Ha érdekel, hogy milyen a túránk hangulata, látogass el a blogunkra és olvasd el Pogonyi Tibor élménybeszámolóját: Irány Dél! – Kalandtúra Tűzföldtől Patagóniáig

 • Jelentkezés
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus levelet, benne egy regisztrációs számmal. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást és a számlát online küldjük el az jelentkezési lapon megadott email címre.
 • Bankszámlaszámok
  • Pachamama Adventures Ltd.

   

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design