Szilveszteri Tűzföld – Patagónia kalandtúra – Argentína, Chile Overland

Indulás: 2021/12/26
Utazás hossza: 23 nap
Utazás stílusa: Overland kalandtúrák
Létszám: 12-14
Ár:
4400
USD

+ 500 USD
Jelentkezem
Kérdésem van

Kalandtúránkon Tűzföld és Patagónia ámulatba ejtő természeti szépségeink felfedezésére indulunk Argentína és Chile déli tájain. A patagóniai jégmezőről leomló óriási gleccserek, bővizű tavak és folyók között, Földünk legidősebb erdőségeiben és a szélfútta, végtelen pampákon utazunk. A civilizációtól távol eső területeken járunk, ahová csak a legelszántabb utazók jutnak el. Közben raftingolunk Dél-Amerika legizgalmasabb folyóján, óriási gleccserekhez kirándulunk el, hajózunk a Magellán-szoroson és a Beagle-csatornán és nem utolsó sorban: a világ legszebb nemzeti parkjaiban túrázunk.

Kiemelt látnivalók:

 • Ushuaia, a világ legdélebbi állandóan lakott települése
 • kirándulás a Tűzföld Nemzeti Park legdélebbi részére
 • sétahajózás a Beagle-csatornán
 • látogatás a királypingvinekhez
 • kompozás a Magellán-szoroson
 • túrák a világhírű Torres del Paine Nemzeti Park legszebb ösvényein
 • kirándulás Patagónia leglátványosabb gleccseréhez, a Perito Moreno-hoz
 • gyalogtúrák a Fitz Roy és Cerro Torre hegycsoportok látványos ösvényein
 • látogatás a “Kezek Barlangja” régészeti lelőhelyre
 • a legendás argentin 40-es Út
 • hajókirándulás a Márvány-barlangokhoz
 • evezés a Futalufú folyón, Dél-Amerika első számú rafting pályáján
 • a földkerekség tíz legszebb panorámájának egyike az Argentín-tóvidék türkizkék tavaira
 • Buenos Aires történelmi negyedei és világhírű tangóbárjai

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: ***
 • Szervíz: ***
 • Aktivitás: ****

Részletes program

 • 1. nap ARGENTÍNA: BUENOS AIRES – USHUAIA

  Reggel érkezünk Argetína fővárosába. Buenos Airesből egy belső repülőjárattal utazunk tovább Ushuaia városába, a világ legdélebbi állandóan lakott településére. Elfoglaljuk a szállásunkat, majd a kikötő és belváros felfedezésére indulunk, ami az esti fényekben a legszebb. (szállás: vendégház, 3 éj, ellátás: reggeli)

 • 2. nap USHUAIA – Martial-hegy – TŰZFÖLD NEMZETI PARK TÚRA

  Túra táv: 8 km, szint: fel 100 m, le 100 m
  Időtartama: körülbelül 4 óra

  Először a város felett magasodó Martial- hegyre, majd a Tűzföld Nemzeti Park chilei határ közelében elhelyezkedő részére. kirándulunk. A sífelvonó indító állomásától felsétálunk a hegy oldalában lévő kilátópontra, ahonnan szép kilátás nyílik a Beagle-csatorna partján elnyúló városra, a szorost színesítő szigetekre és a Martial gleccserre is.
  A Tűzföld Nemzeti Park déli részén a Beagle-csatorna teljesen elkeskenyedik, a romantikus öblökkel, és pici szigetekkel tagolt területet északról a Navario hegyvonulata határolja. Kényelmes sétánk során végigjárjuk a szoros partján, lápos réteken, sziklás öklökön és déli bükk erdőkön keresztül futó tanösvényeket. (ellátás: reggeli)

 • 3. nap USHUAIA – BEAGLE-CSATORNA HAJÓKIRÁNDULÁS

  A Beagle-csatornát és Tűzföld vizeit egész vagy fél napos fakultatív hajókirándulásokon fedezhetjük fel! Az Ushuaia kikötőjéből induló három órás katamarán út során számos szigetet körbe hajózunk, megismerkedünk a helyi növény- és állatvilággal, találkozhatunk oroszlánfókákkal és pingvinekkel, gőzhajórécékkel, halfarkasokkal, kormoránokkal és dolmányos albatroszokkal. Ellátogatunk a fókák szigetéhez, ahol két játékos és hangos oroszlánfókafaj is él, megnézzük a Les Eclaireurs világítótornyot. Ezután egyenesen a Martillo-sziget felé vesszük az irányt, ahol hatalmas Magellán pingvin kolónia él. Végül Tűzföld legrégebbi gazdaságánál, az 1800-as évek óta működő Estancia Habertonnál kötünk ki, ahol rövid sétát teszünk. Ezután busz visz vissza minket Ushaiába. Az estét újra Ushuaiai éttermekkel, ajándékboltokkal teli turista központjában tölthetjük. (ellátás: reggeli)

 • 4. nap USHUAIA – Chile: CERRO SOMBRERO – KING PENGÜIN PARK

  Tűzföldi Andok hegyláncain keresztül utazunk az Atlanti-óceán partjára, majd átlépnünk Chile területére.
  A Királypingvin Parkot muszáj látni! A Tűzföldön egyedül itt találkozhatunk királypingvinekkel. Ezért a Magellán-szoroshoz utazunk, a Bahia-öbölben fekvő parkba. A királypingvin a második legnagyobbra növő pingvinfaj. Régészeti leletek bizonyítják, hogy már több száz éve, a selknam őslakosok idején is fel-felbukkantak a tűzföldi szigeteken. A park látogatói egy kilátóteraszról figyelhetik a pingvineket.
  Cerro Sombrero világvégi településén egy kényelmes hotelben lesz szállásunk. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, vacsora)

 • 5. nap CERRO SOMBRERO – MAGELLÁN-SZOROS – Puerto Natales

  Szélfútta, füves pusztaságokon keresztül utazunk a Magellán-szoros deli partján álló kikötőig. A tájat csak a legelésző birkanyájak és a szebb napokat is megélt farmok épületei tarkítják. A kikötőből egy izgalmas kompozás vár ránk a Magellán-szoros vízén. A szárazföldet elérve a szoros északi oldalán haladunk tovább Puerto Natales városáig. Ebédidőben teszünk egy kiadós sétát a parton, ahol hajóroncsokat és óriási haciendák elhagyott épületeit fotózhatjuk.
  Puerto Natales Dél-Patagónia leghangulatosabb települése. Havas hegycsúcsok ölelésében fekszik az Última Esperanza fjord (Utolsó Remény) partján. A naplemente kihagyhatatlan program a széles öböl kikötőjéből! Este csatlakozhatunk a helyiekhez a város híres kézműves sörfőzdéjében. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

 • 6. nap TORRES DEL PAINE NEMZETI PARK – LAGO GREY KILÁTÓPONT TÚRA

  Távolság: 5 km, szint: fel 100 m, le 100 m
  Időtartam: 2-3 óra

  A 228 000 hektáros Torres del Paine Nemzeti Park magellán és lenga erdőket, óriási gleccsereket és gleccsertavak sorát valamint Földünk egyik leglátványosabb hegyvonulatát foglalja magába. Három napunk van rá, hogy bejárjuk a különleges táj csodáit.
  Reggeli után a park legszebb részein keresztül utazunk a terület deli részéről északi irányba, számtalan türkizkék vizű tó és kilátópont érintésével. A Grey-tó partján elsétálunk egy kilátóponthoz, ahonnan jól láthatjuk a Grey-gleccser hatalmas jégfalát. A Pehoe-tó partjáról induló ösvény egy olyan kilátópontra vezet minket, ahonnan gyönyörű körpanoráma nyílik az ikonikus Paine Grande hegycsoportra, valamint a Pehoe, Sarmiento és Nordenskjöld tavakra. A híres szarvak, a Los Cuernos csúcsait a késői naplemente idején vendégházunk kertjéből vagy bárjából fotózhatjuk. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 7. nap TORRES DEL PAINE NEMZETI PARK – BASE DE LAS TORRES KILÁTÓPONT TÚRA

  Túra táv: 19 km, szint: fel 900 m, le 900 m
  Túra időtartama: 5-6 óra

  Egész napos túrára indulunk a Base Las Torres kilátópont-ra. A park északi részéről a Nordersnsköld gleccsertó irányába indulunk, majd felkapaszkodunk a látványos sziklafalakkal határolt Ascensio-völgybe. Megpihenünk a Chileno menedékházban, majd az Ascencio-patak mentén, egy lenga erdőben haladunk tovább folyamatosan felfelé. Túránk utolsó szakaszán egy meredek törmeléklejtőn kell kapaszkodnunk, de megéri a fáradságot. A moréna tetején a Torre tengerszem partjára érkezünk, ahol fantasztikus látvány fogad minket: a Las Torres csoport 1000 méteres déli, központi és északi gránittömbjei tornyosulnak előttünk. A bátrak természetesen ebben a gleccsertóban is megmártózhatnak. Kényelmesen, a már ismerős útvonalon túrázunk vissza menedékházunkhoz. Egész napos kirándulásunk után jól fog esni a turistaházunk éttermében felszolgált ízletes vacsoránk. (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 8. nap ARGENTÍNA: LOS GLACIARES NEMZETI PARK – EL CALAFETE

  Reggel a Los Glaciares Nemzeti Park üdülőközpontjába, El Calafatéba utazunk. Napunk első részében még a Torres Del Paine tavai között kacskaringozó utakon haladunk. Megállunk az algásodástól zöld színű Laguna Verdé-nél, majd a park északi bejáratánál újra átlépünk Argentínába. Újra a pampákon utazunk, a Tehuelche indiánok lakta területen.
  A délutánt már El Calafate nyüzsgő belvárosban tölthetjük. A híres calafate gyümölcsből készült fagylaltot mindenképp meg kell megkóstolnunk az egyik cukrászdában. A város határában fekvő Lago Argentino tóparti sétányain flamingókat és vadludakat fotózhatunk. Este nem szabad kihagyni a város argentin steak éttermét sem. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 9. nap LOS GLACIARES NEMZETI PARK – PERITO MORENO GLECCSER

  Kirándulásra indulunk Patagónia leglátványosabb gleccseréhez, a Perito Moreno-hoz. A Perito Moreno gleccser egyike annak a három patagóniai gleccsernek, amely nem húzódik vissza, kiterjedése mintegy 30 centiméterrel nő naponta. Átlagosan négy évente egyszer egészen az Argentino tóba nyúló Rico-félszigetig nyomul előre és természetes gátként ketté osztja az L-alakú tavat.
  A Rico-félszigeten sétahajóra szállunk és a Perito Moreno gleccser 60 m magas jégfalának közelébe hajózunk.  A gleccser a Patagóniai Kontinentális Jégmezőből induló 47 óriási jégfolyam egyike. Szélessége 4 km, a hossza kb. 250 km. A hajókirándulás után a látogatóközpontba utazunk, ahol a kiépített sétautakon barangolva egészen közelről is megcsodálhatjuk a gleccser hatalmas jégfalát. A délutáni órákra az erős napsugárázás hatására menetrendszerűen gigantikus jégtömbök szakadnak le óriási robajjal a gleccser előtti tóba, a látványos természeti jelenséget a sétányról figyelhetünk meg. Az esti órákban ékezünk vissza El Calafete kisvárosába. (ellátás: reggeli)

 • 10. nap Los Glaciares Nemzeti Park – El Chalten

  A Los Glaciares Nemzeti Park északi részére utazunk, El Chaltén-be.  A szélfútta kisváros a világ legnehezebben megmászható sziklacsúcsainak meghódítására induló expedíciók bázisa. A legendás Fitz Roy és a Cerro Torre hegycsoportokat látványos túraösvényeken is körbe járhatjuk, ezért Argentína legfiatalabb települése mára népszerű turistaközponttá vált.
  A Viedma tavat megkerülve haladunk északi irányba, azon a tájon, ahol az első európaiak Argentína belső területeinek felfedezésére indultak az 1900-as évek elején. Út közben megpihenünk Patagónia leghíresebb haciendáján, ahol Butch Cassidy és a Sundance kölyök is eltöltött egy rövid időt amikor Texas-ból elmenekülve új otthon kerestek maguknak a végtelen pampákon. (szállás: ifjúsági szálló, 3 éj, ellátás: reggeli)

 • 11. nap Fitz Roy kilátópont – Laguna de los Tres gyalogtúra

  Túra táv: 20 km, szint: fel 1 000 m, le 1 000 m
  Túra időtartama: 5-6 óra

  Egy csodálatos túranap! Egész napos kirándulásra indulunk a Los Glaciares Nemzeti Parkban. Kisbusszal utazunk túránk kiindulópontjához, a Vueltas-folyó völgyének északi részére. A Rio Blanco patak völgyében gyalogolunk felfelé, miközben az óriási Piedra Blancas-gleccser, valamint a Fizt Roy csoport panorámája kísér minket végig utunkon. Túránk végén egy meredek szakaszon kapaszkodunk fel másfél kilométert a Laguna de los Tres tengerszemhez, amely mögött a Fitz Roy (3441 m) függőleges sziklafala tornyosul. Megpihenünk a tó partján, körbesétálunk a kilátópontokon, a bátrabbak pedig megmártózhatnak a gleccsertó vizében is. Lenga erdőkön keresztül, a Madre és Capri tavak mellett sétálunk vissza El Chalten-be, látványos körtúránkat szállásunkon fejezzük be. (ellátás: reggeli)

 • 12. nap Cerro Torre kilátópont – Laguna Torre gyalogtúra

  Túra táv: 18 km, szint: fel 500 m, le 500 m
  Túra időtartama: 4-5 óra

  Egy újabb, igazán könnyű és látványos túra vár ránk ma. Reggeli után szállásunkról indulunk a Laguna Torre tengerszemhez.  A Fitz Roy patak völgyében túrázunk felfelé, miközben a Cerro Torre hegycsoport csúcsainak panorámájában és a dél-patagóniai jégmezőről leomló hatalmas gleccserek látványában gyönyörködhetünk. A tengerszem partjára érve a 3102 m magas Cerro Torre (3102 m) hírhedt sziklatömbje magasodik előttünk. Miközben meghallgatjuk a hegyhez kötőtő legendákat, megpihenünk a tó partján, felsétálunk a kilátópontra, majd visszasétálunk El Chalten kisvárosába. Túránkat El Chalten híres csokikészítő műhelyében érdemes befejezni. (ellátás: reggeli)

 • 13. nap EL CHALTÉN – ESTANCIA CUEVA LOS MANOS

  A 40-es Úton, a végtelen argentin pampákon utazunk tovább Patagónia északi tájai felé. A kopár, szeles vidéken a táj egyhangúságát csak a guanako nyájak, egy-egy nandu és az ezeknél is ritkábban felbukkanó benzinkutak és pihenők látványa töri meg. Késő délután érkezünk meg a Pinturas-folyó völgyében fekvő vendégházba, amely festői környezetben, az Unesco Világörökség részét képező Cueva de Los Manos (Kezek Barlangja) közelében helyezkedik el. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, vacsora)

 • 14. nap ESTANCIA CUEVA LOS MANOS – KEZEK BARLANGJA TÚRA

  Túra: táv: 6 +4 km, szint fel: 200 m,  200 m le
  Túra időtartama: 3-4 óra

  Egész napos kirándulásra indulunk a Pinturas-folyó mentén az Unesco Világörökség részét képező Cueva de Los Manos régészeti lelőhelyhez.  A Kezek Barlangja az első vadászó-gyűjtögető emberek jelenlétét bizonyítja a mai Argentína déli területein.
  Terepjárókkal utazunk az patagoniai sztyepeppén a guanako nyájak és a legelésző naduk között amíg elérjük a Pinturas-folyó kanyonját és a kutatási területét. Innen egy  2 kilóméter hosszú ösvényen indulunk a kanyon oldalában, a hatalmas vulkáni kőzetek között, amíg elérjük a híres Cueva de las Manos barlangokat. A Pinturas-folyó 170 méterrel fut a fő barlang alatt, ahol a több száz negatív és pozitív mintázatú emberi kezet, emberi alakokat, állatokat és vadászati ​​jeleneteket mutat meg nekünk helyi vezetőnk. Visszafelé ugyanazon az útvonalon indulunk el a folyóvölybe. Úton a szállásunk felé megállunk, hogy egy könnyű, hosszú sétát tegyünk a kanyon felett . (szállás: vendégház, ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 15. nap CHILE: GENERAL CARRERA-TÓ – PUERTO RIO TRANQUILLO – MÁRVÁNY BARLANGOK

  Argentínából újra átlépünk Chilébe. Olyan helyen járunk, ahová csak a legelszántabb utazók jutnak el. A General Carrera-tó déli partvonalát követve folytatjuk overland kalandunkat, ahol egy-egy farm és felbukkanó gaucho lovas kivételével semmi nyoma az emberi jelenlétnek. A General Carrera Dél-Amerika második legnagyobb tava, a közel 1850 négyzetkilométernyi területű. Utazásunk alatt számos kilátópontnál megállunk, hogy elegendő fotót készíthessünk a lenyűgöző természeti látnivalókról.
  Szállásunk a tó partján álló Puerto Rio Tranquillo világvégi falujának egyik vendégházában lesz. Délután hajókirándulásra indulunk a tavon. Motorcsónakokkal járjuk körbe a 600 éves, a jég és víz által formált márvány alakzatokat és barlangjáratokat, a világhírű Márvány-barlangokat. (szállás: faházak, ellátás: reggeli)

 • 16. nap PUERTO RIO TRANQUILLO – Coyhaique

  Patagónia legtávolabbi tájaink járunk. Chile híres országútján, a Carratera Austral-on folytatjuk utazásunkat észak felé. Az 1240 kilométer hosszú, szerpentinekkel teli utat Augusto Pinoche kezdte el építtetni 1976-ban. A zord időjárási körülmények miatt az utat csak 1988-ban nyitották meg, addig a falvakat kizárólag a tenger felől lehetett megközelíteni. Tavak, vízesések, virágzó rétek és a Cerro Cathedral sziklatűinek látványa kísér minket éjszakai szállásunkig, Coyhaique városáig. (szállás: hotel, eláttás: reggeli)

 • 17. nap QUEULAT NEMZETI PARK – FÜGGŐ GLECCSER – PUYUGUAPI-FJORD

  Túra távolság: 3 km, szint: fel 50 m, le 50 m
  Túra időtartama: körülbelül 1 óra

  Folytatjuk utazásunkat észak felé a Carratera Austral-on. Megérkeztünk a Patagóni Verdének (Zöld Patagónia) nevezett területre. Földünk legidősebb erdőségein keresztül utazunk keresztül. Az ezer éves kort is megélő patagóniai ciprusok magassága a 70 métert is elérheti, törzsük átmérője akár 5 méter is lehet. Egy izgalmas szerpentinen felkapaszkodunk a Queulat-hágó tetejére, ahol sétálunk egyet az óriási fák erdejében. A jégmezőről leomló vízesések panorámája mellett készítjük el piknik ebédünket. A hágó másik oldalán leereszkedve (még izgalmasabb) a Puyuguapi-fjord partján folytatjuk utazásunkat, a Queulat Nemzeti Park területén. Délutáni pihenőnk során egy függőhídon elsétálunk egy gleccsertó partjára, ahonnan szépen rálátunk az észak-patagóniai jégmezőről leomló Ventisquero Colgante függőgleccserre. Éjszakai menedékünk a Puyuhapui-fjord végében megbúvó halászfaluban lesz. A fjord partján álló hangulatos faházakban szállunk meg, kertünk nagyszerű hely a közös grillezésre. A késő esti naplemente idején érdemes végigjárni az öböl partján induló panoráma ösvényt, mely a falu fölé magasodó kilátópontra vezet fel. (szállás: faházak, ellátás: reggeli)

 • 18. nap PUYUGUAPI – FUTALEUFÚ – FUTALEUFÚ-FOLYÓ RAFTING

  Bővizű gleccserfolyók és tavak mentén, óriási farmok és legelők között kanyarogó utakon, sok-sok kihagyhatatlan fotószünet után érkezünk meg az 1700 méteres hegyek és függőleges gránitfalak árnyékában meghúzódó Futaleufú faluba, a vadvízi kajakosok legnépszerűbb dél-amerikai táborhelyére.
  Délután egy fakultatív adrenalin dús kalanddal indulhatunk: a Fú folyó a világ egyik első számú rafting túráját kínálja számunkára. Rengeteg vízre, gyors sodrásra és izgalmas IV-V. fokozatú zúgókra számíthatunk, ha részt veszünk a 16 kilométeres evezésen a folyó szurdokban.
  Este érdemes felsétálni a falu feletti dombon lévő kilátópontra. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

 • 19. nap FUTALEUFÚ – ARGENTÍNA: EL HOYO

  Reggeli után indulunk újra útnak. Lassan hozzászokunk, hogy a határ felé vezető útszakaszon menetrendszerűen eltűnik az aszfaltozott út. Egy újabb világvégi határállomáson átlépünk Argentínába. Az éjszakát a El Hoyo-ban töltjük, egy hangulatos vendégházban, ahol argetin szokás szerint egy grillezéssel zárjuk “A nagy utazást”. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli, vacsora)

 • 20. nap EL HOYO – Campanario kilátópont – SAN CARLOS DE BARICHOLE

  A 40-es Úton folytatjuk utazásunkat észak felé, az Andok hegyláncainak déli vonulatain keresztül az Argentin-tóvidékre. A gleccsertavak és folyók tucatjai felölelő terület a norvég fjordvidékhez hasonló látványt kínál számunkra. Egy kis kerülővel, talán a legromantikusabb tó érintésével a Lao-Lao félszigetre utazunk. Kétszemélyes felvonókkal érjük el a Campanario kilátópont, ahonnan a National Geographic toplistája szerint a földkerekség tíz legszebb panorámájának egyike látható. Az elénk táruló látvány valóban páratlan. A kéklő Nahuel Huapi gleccsertó és zöldellő félszigetek sorakoznak előttünk, ameddig a szem ellát, a háttérben pedig Észak-Patagónia csipkés hegycsúcsai tornyosulnak.
  Késő délután érkezünk meg a tó déli partján épült San Carlos de Barichole városába. Az alpesi stílusban épült belvárosban a kézműves cukrászdák és sörfőzdék meglátogatása kötelező program. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

 • 21. nap BARICHOLE – Buenos Aires

  Egy rövid repülőút és meg is érkezünk Buenos Airesbe, ahol kellemes nyári időjárás vár minket. Belvárosi szállásunkról gyalog indulunk a Casa Rosada kormányzati épületéhez, majd a luxus negyeddé alakított régi kikötőbe. Sétánkat San Telmo hangulatos, a város aranykorát idéző negyedében fejezzük be. A nyüzsgő főtér egyik éttermének teraszán vacsorázunk, ahol argentin steak vacsoránk mellé természetesen argentin tangó jár. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 22. nap Buenos Aires

  Egész napunkat városnézéssel töltjük Buenos Airesben. Városnéző busszal és gyalogosan vesszük a nyakunkba Latin-Amerika legnagyobb metropoliszát. Az elegáns Palermo valamint az olasz dokkmunkások színes házairól és a tangóbárjairól is világhírű Boka negyed kihagyhatatlan program. De ellátogathatunk a világ egyik legnagyobb temetőjébe, ami mára szinte önálló kis várossá nőtte ki magát a La Recoleta negyedben. (ellátás: reggeli)

 • 23. nap Buenos Aires - Hazautazás

  A nemzetközi repülőtérre utazunk és megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat. Másnap érkezünk meg Európába. (ellátás: reggeli)

Csapat

 • TÁTRAI BERNADETT Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • FOGLALHATÓ, 6 SZABAD HELY VAN AZ UTAZÁSON

 • Az utazás ára tartalmazza
  • az utazást bérelt busszal, sofőrrel
  • a határátlépések illetékekeit
  • 22 éjszaka szállást hotelekben és vendégházakban
  • az étkezéseket a részletes program szerint: 23 reggelit, 2 csomagolt ebédet, 6 vacsorát
  • a Tűzföld Nemzeti Park belépő árát
  • a Pingüin Park belépőt
  • a Torres Del Paine Nemzeti Park belépő árát
  • egy napos kirándulást hajózással a Los Glacieres Nemzeti Parkban a Perito Moreno gleccserhez, nemzeti park belépővel és hajózással, helyi vezetővel
  • egy napos kirándulást a Kezek Barlangjához
  • a Quelate Nemzeti Park belépőt
  • a hajókirándulás árát a General Carrera tavon
  • részletes leírásban szereplő gyalogtúrákat és programokat
  • a helyi túravezetők munkadíját a Torres Del Paine Nemzeti Parkban, a Los Glacieres Nemzeti Parkban és a Tűzföld Nemzeti Parkban
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a Buenos Aires – Ushuaia és a Bariloche – Buenos Aires repülőjegy és illeték árát
  • a repülőtéri transzferek árát Buenos Airesben
  • a programban nem szereplő étkezéseket, italokat
  • a fakultatív programok árát
  • a baleset- és poggyászbiztosítást
  • az útlemondási biztosítást
  • a borravalókat: 100 USD/ részvevő
 • Fakultatív programok
  • felhívjuk figyelmed, hogy a fakultatív programok ára változhat, a megadott árak tájékoztató jellegűek:
  • Bariloche – Campanario kilátópont, felvonó: 1 000 argentin peso
  • Futalefú –  fél napos rafting: 120 USD
  • Ushuaia – 3 órás hajózás a Beagle-csatornán: 2 500 argentin peso
  • Ushuaia – 6 órás hajózás a Beagle-csatornán és látogatás a Harbeton Estancia-hoz: 6 000 argentin peso
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Buenos Aires – Budapest repülőjegy ára illetékkel: 360 000 Ft-tól
  • a Buenos Aires – Ushuaia és a Bariloche – Buenos Aires repülőjegy ára illetékkel: 600 USD-tól
  • Ushuaia – repülőtéri illeték: 10 USD
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és repülőjegy értékesítő partnerünk árajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Argentínába és Chilébe
  • turistaként legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár az országokban
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK

  Dinamikus csomag: Az Utazás ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze.

   

  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 4 400 USD
  • Előleg: a jelentkezés után 14 nappal fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 760 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (2 640 USD)
  • HELYSZÍNEN FIZETENDŐ KÖLTSÉG: 500 USD
   érkezéskor, készpénzben fizetendő
  • AZ UTAZÁS ÁRA ÖSSZESEN: 4 900 USD
 • COVID-19 járvány – Aktuális jelentkezési információk:

  A koronavírus miatt kialakult bizonytalan utazási lehetőségekre való tekintettel a Pachamama Expeditions által 2021 évben szervezett kalandtúrákra a legkorábbi előleg fizetési határidő 2020 november 30.

  Addig, ha online jelentkezel egy utazásunkra, elküldjük számodra az utazásra vonatkozó információkat tartalmazó részletes tájékoztatót és az utazási szerződést. Az utazási szerződés létrejöttével garantáljuk a helyed a túrán.

  A foglalásra és útlemondásra ezután az Általános Szerződési Feltételekben foglaltak érvényesek.

 • ÚTLEMONDÁSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás vagy átjelentkezés esetén irodánk minden esetben levon 40 USD kezelési költséget.

  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 20%-a,
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  16-60 év

Hasznos információk

 • Valuta, költőpénz
  • Chilében a chilei peso (CLP) a hivatalos fizetőeszköz; 1 Ft = kb. 3 chilei peso
  • Argentínában pedig az argentin peso (ARS) van forgalomban; 1 argentin peso = kb. 40 Ft
  • elsősorban amerikai dollár kivitelét javasoljuk, amit a városokban válthatunk be a helyi fizetőeszközre
  • néhány helyen bankautomatát is találunk
  • a pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, szignó és sérülés mentes  USD bankjegyeket fogadnak el
  • Chile és Argentína magas árfekvésű ország,  a turisták által látogatott helyek drágák
  • ajánlott költőpénz: 500 USD + a fakultatív programok árai
 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • Túraszervezés
  • az utazás megszervezése helyi partner iroda bevonásával zajlik
  • az utazás teljes ideje alatt privát, bérelt busszal közlekedünk
  • az utazás ideje alatt angolul beszélő helyi túravezetők és egy  magyar túravezető állnak a rendelkezésedre
 • Szállások
  • kalandtúránk a civilizációtól távol eső helyekre vezet
  • szállásainkat az utazás programjához és a helyszínen adott lehetőségekhez igazítottuk, törekedve arra, hogy a legkényelmesebb éjszakai pihenést biztosítsunk utazóink számára
  • 19 éjszakát kényelmes 3* -os hotelek és stílusos patagóniai vendégházak 2-3 ágyas szobáiban töltünk, melyekhez saját fürdőszoba tartozik
  • 2 éjszakát a Cueva Los Manos Nemzeti Park vendégházában töltünk egy farmon, 2-4 ágyas szobákban, melyekhez saját fürdőszoba tartozik
  •  1 éjszakát a Torres Del Paine Nemzeti parkban egy színvonalas, modern menedékházakban töltünk, a 6 ágyas szobákban, itt emeletes ágyak vannak, a fürdő közös
 • Étkezések, ivóvíz
  • az utazás ára minden nap tartalmazza a reggelit, amit szálláshelyünk étkezőjében szolgálnak fel nekünk
  • a Torres Del Paine Nemzeti Parkban és a Kezek Barlangjánál csomagolt ebédet biztosítunk a túrákra (2 darab)
  • az utazás a helyszínek adottságaihoz igazodva 3 vacsorát tartalmaz, melyet vendéglátóink készítenek el számunkra
  • minden nap lehetőségünk, hogy déli pihenőink alkalmával egyszerű ételeket, szendvicseket vásároljunk magunknak
  • sok szállásunkon van szabadtéri grillező, amit a steak hazájában alaposan ki fogunk használni a közös sütögetéseink alkalmával
  • a csapvíz mindenhol iható, ásványvizet nem kell vásárolnunk az utazás alatt
 • KÖZLEKEDÉS
  • egy 18 fős bérelt busszal, sofőrrel 
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • kötelező oltás nincs
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • A GYALOGTÚRÁK NEHÉZSÉGI FOKOZATA: KÖZEPESEN NEHÉZ
  • túráinkat Patagóniában és Tűzföldön minden egészséges, sportos életmódú ember teljesíteni tudja
  • fél- vagy egész napos kirándulásaink során jól karbantartott, könnyen járható ösvényeken haladunk
  • a túrák hossza 12-20 km, a nettó szintemelkedés 1 000 méter körüli
  • túráink Patagóniában nem vezetnek jelentős tengerszint feletti magasságokba
  • a túra távolságok olyanok, hogy gyaloglás mellett marad elegendő időnk a nézelődésre és a pihenésre is
  • a túrák kihagyhatóak
  • a gyalogtúráinkról az utazási stílusaink menüpont alatt olvashatsz bővebben

   

 • INDULÁS ELŐTTI INFORMÁCIÓK
  • a szükséges túrafelszerelések listáját és a felkészüléshez szükséges további praktikus információkat jelentkezés után küldjük el
 • LOCAL PAYMENT
  • utazásaink ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze
  • a Helyszínen fizetendő költséget nem előre, hanem érkezéskor a túravezetődnek kell kifizetned készpénzben (USD)
  • a túravezető ebből fedezi az utazás árában szereplő, kizárólag a helyszínen fizethető programokat, nemzeti park belépőket és egyéb költségeket
 • KAPCSOLÓDÓ

  Ha érdekel, hogy milyen a túránk hangulata, látogass el a blogunkra és olvasd el Pogonyi Tibor élménybeszámolóját: Irány Dél! – Kalandtúra Tűzföldtől Patagóniáig

 • Jelentkezés
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus levelet, benne egy regisztrációs számmal. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezés után 14 nappal fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást és a számlát online küldjük el az jelentkezési lapon megadott email címre.
 • Bankszámlaszámok
  • Pachamama Adventures Ltd.

   

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design