Tanzániai utazás – Zanzibár és szafarik a Serengeti, Ngorongoro és Tarangire Nemzeti Parkokban

Indulás:
Utazás hossza: 10 nap
Utazás stílusa: Egyéni utazás
Létszám: 2-6 fő
Ár:
2600
USD-tól

Jelentkezem
Kérdésem van

Tanzánia az egyik legnépszerűbb szafari célpont. Méltán az, hiszen itt vannak Kelet-Afrika legjobb vadállat-megfigyelő helyei. Antilopok, zsiráfok, vízilovak és persze az 5 afrikai nagyvad – az oroszlán, elefánt, kafferbivaly, orrszarvú és leopárd – sem hiányzik a lencsevégre kapható állatok listájáról. Vigyázat! A szafari túra végére akár komoly izomlázat is érezhetünk kameránk exponáló-gombjára ragadt ujjunkban!

Trópusi időjárása, fehér homokos strandjai és kulturális sokszínűsége teszi különlegessé Zanzibárt, amely alig 50 kilométerre fekszik az afrikai kontinens keleti partjától.  A köznyelvben Fűszer-szigeteknek is nevezett szigetcsoport állatvilága ugyan nem olyan gazdag, mint Tanzánia szárazföldi vadrezervátumainak, de a szigeteket körül ölelő korallzátonyok és az Indiai-óceán, valamint a trópusi erdők élővilága igazán sokszínű, megéri felhagyni érte a napon sütkérezést egy kis időre.

 

Neked való?

 • Utazási stílus: 5 csillagos kalandtúra – egyéni utazás
 • Komfort: ****
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: ***

Részletes program

 • 1. nap TANZÁNIA: ARUSHA – TARANGIRE NEMZETI PARK – ÁLLATLES – KARATU

  Reggel  érkezünk meg Tanzániába, az afrikai szafarik talán az legnépszerűbb célpontjára. Az Arusha repülőtéren találkozunk helyi vezetőnkkel érkezéskor. Innen egy terepjáróval utazunk dél-nyugati irányba.
  A Tarangire igazi meglepetés a tanzániai vadrezervátumok között. Nem olyan hires, mint a Serengeti vagy a Ngorongoro, ezért csendes és igazán autentikus. A park jó lehetőséget kínál arra, hogy zebrákat, zsiráfokat, a bivalyokat, Thompson gazellákat, kudut, oryxot, elandot, vagy akár leopárdot és gepárdot láthassunk. És persze óriási baobab fákat.
  Ezért út közben szállásunkra ellátogatunk egy délutáni állatlesre a parkba. Csomagolt ebédünket pihenőnk alatt fogyasztjuk el.
  A Karatu kisvárosának közelében lévő szállásunk egy igazán színvonalas üdülő, a füves kertben álló tágas bungalók minden kényelmet kiszolgálnak. A kiadós vacsora előtt lesz időnk, hogy felfrissüljük, akár a medencében is csobbanhatunk egyet. (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 2. nap KARATU – SERENGETI NEMZETI PARK – ÁLLATLES

  Egy kényelmes reggeli, pakolás, majd irány a Serengeti Nemzeti Park, Kelet-Afrika legjobb vadállat-megfigyelő helye. A park területén nagyszámú oroszlán, elefánt, zsiráf és víziló populáció, valamint számos gepárd is él. Az akáciák árnyékában oroszlánok pihennek, várják, hogy a „szájukba sétáljon” a következő vacsora. Lassan haladunk, miközben a vadlesben jártas, „sasszem“ helyi vezetőnk időnként letér a jól kijárt utakról, hogy minél közelebbről láthassuk és lencsevégre kaphassuk az afrikai vadvilág jeles képviselőit. Tágas terepjárónk nyitható tetője lehetővé teszi, hogy mindenki kényelmesen nézelődhessen és fotózhasson. Piknik ebédünk idejére megpihenünk, majd felfrissülve folytatatjuk szafarinkat. Kihagyhatatlan élmény a Serengeti közepén, egy igazi szafari lodge-ban eltölteni egy éjszakát! Naplamente előtt érkezünk a szállásunkra. Beköltözünk a kényelmes, afrikai stílusban berendezett, fürdőszobás, telepített lakósátrakba. A frissítő zuhany után egy kulináris kalanddal zárhatjuk izgalmas napunkat az étteremben. (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 3. nap SERENGETI NEMZETI PARK – NGORONGORO KRÁTER – ÁLLATLES – KARATU

  Figyelem! Ne lepődjünk meg ha hajnalban egy elefánt vagy zsiráf hangjára kelünk átmeneti otthonunkban, az afrikai szavannán ez előfordulhat. Egy korai reggeli után a Ngorongoro kráter területére utazunk. Miközben lassan haladunk a parkban, folytatjuk az állatlest. 
  Ha kedvünk tartja, útközben ellátogathatunk egy maszáj faluba is. Az itt élő közösségek napjainkban is lehajtják állataikat a Ngorongoro kráter füves legelőire és a Serengeti folyóinál is gyakran találkozhatunk a nyájukat hajtó maszáj gyerekekkel.
  A Ngorongoro kráter területe eredetileg az 1951-ben létrejött Serengeti része volt, amely 1979-ben vált az UNESCO Világörökség részévé. Terepjáróinkkal leereszkedünk a kráter  aljában elterülő füves szavannára ahol egészen közelről fotózhatunk bivalyokat, gazellákat, zebrákat, gnúkat és kis szerencsével keskeny szájú orrszarvúkat is. Piknik ebédünket a Magadi-tó partján fogyasztjuk el, amelynek környezetében számos flamingó, vadlúd és vízimadár él. Naplemente előtt kilépünk a park területéről, előtte azonban megállunk egy panorámafotó-szünetre a kráter tetején. A már ismerős hotelünkbe szállunk meg, ahol vacsorával várnak minket. (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 4. nap Tanzánia – Zanzibár: Zanzibár-város – Nungwi

  Egy kényelmes reggeli és pakolás után indulunk útnak az Arusha repülőtérre. Rövid pihenőre és fotószünetre megállunk a híres Manyara-tó kilátópontnál, amelyről Ernest Hemingway azt mondta ,,a legszebb, amit Afrikában láttam”. Majd egy színvonalas hotel éttermébben ebédelhetünk, és megkóstolhatjuk a híres tanzániai kávét is. Sőt, ha kedvünk tartja el is látogathatunk egy kávévarmra! A hotelben kialakított  ,,közösségi piacon”  kézműves termékek között vásárolhatunk.
  Délután érkezünk az Afrika keleti partjainál lévő Zanzibár szigetcsoport legnagyobb szigetére, Unguja központjába. Zanzibár-város repülőterén találkozunk helyi idegenvezetőnkkel, aki nyaralásunk teljes ideje alatt a rendelkezésünkre áll majd. Innen együtt, privát járművünkkel utazunk a sziget északi részére, amely nem véletlenül a legnépszerűbb üdülőhely az igényes turisták körében. Szállásunk egy kis üdülőben lesz az Indiai-óceán partján, séta távolságra Nungwi falujától.
  Bejelentkezés után egy frissítő zuhany, majd irány a falu, ahol helyi vezetőnk megmutatja nekünk az érdekességeket és a legjobb éttermeket. Zanzibár a történelem folyamán oszmán, indiai, brit és német gyarmat is volt. A lakosság napjainkban túlnyomó részt muzulmánokból áll, emellett keresztény és hindu kisebbség is él a szigeten. Sétánk során idegenvezetőnk megismertet minket a sziget kultúrájával, a helyi szokásokkal és etikettel.
  Naplemente előtt megmártózhatunk az India-óceán türkizkék vízében, majd egy szabadtéri grill étteremben megkóstolhatjuk a napi fogást és a tenger gyümölcseit.

 • 5. nap NUNGWI

  Az egész napot pihenéssel tölthetjük a vakítóan fehér homokos strandon és a kellemesen meleg vízben. Vagy sznorkel felszerelést bérelhetünk és színes halakat „kergethetünk” az óceán partmenti vízében, a sziget északi részén ugyanis nem akkora az ár-apály jelenség, mint Zanzibár keleti oldalán. Elsétálhatunk a parton a Ras Nungwi világítótoronyhoz, amelyet 1926-ban építettek. Ez Zanzibár egyik legrégebbi világítótornya. Ellátogathatunk a Mnarani Természetes Akváriumba is, a helyi közösség által vezetett projekt, melynek célja a sólymok és a zöld teknősök védelme.  (ellátás: reggeli)

 • 6. nap NUNGWI – MNEMBA TERMÉSZETVÉDELMI TERÜLET – HAJÓKIRÁNDULÁS, SNORKELEZÉS, DELFINLES

  Kihagyhatlan program a hajókirándulás a közeli Mnemba-szigetet környező korallzátonyokhoz. A zátonyokon mintegy 600 korall- és halfaj él. A tengeri természetvédelmi területen színes halrajokkal úszhatunk és sznorkelezhetünk. A csónak körül úszó palackorrú delfineket kis szerencsével nemcsak láthatjuk, hanem úszhatunk is velük. A fedett kis motorcsónak csak a miénk, nem kell másokkal osztoznunk és persze helyi vezetőnk is elkisér minket a kirándulásra. (ellátás: reggeli)

 • 7. nap NUNGWI – FŰSZERÜLTETVÉNY LÁTOGATÁS – JOZANI ERDŐ – NUNGWI

  A 19. században Zanzibár szigetcsoporja a világ első számú fűszertermelő területe volt. Ezért ellátogatunk egy fűszerültetvényre, ahol megtudhatjuk, hogyan termesztik a vaníliát, kardamot, kurkumát, fahéjat, gyömbért, borsot, valamint a trópusi gyümölcsöket, kókuszt, ananászt, banánt, avokádót, papaját, karambolát.
  Ebédidőben egy tradicionáls szuahéli fogást is kipróbálhatunk.
  Délután kirándulásra indulhatunk a Jozani-erdő természetvédelmi területre. Az erdőben él Zanzibár leghíresebb állatfaja, a zanzibári vörös kolobusz majom, valamint a kis termetű bóbitás antilop és mintegy negyven madárfaj. Helyi vezetővel járjuk be az erdő ösvényeit, hogy megismerkedjünk Zanzibár őshonos állat- és növényvilágával. (ellátás: reggeli)

 • 8-9. nap NUNGWI

  Utolsó két napunkat nap-fürdőzéssel és lazítással tölthetjük az óceánparton. Nungwi halászfaluja a hajóépítésről és a fából készült dhow-ról híres. Naplemente idején egy ilyen tradicionális vitorlással hajózhatunk a part mentén, utolsó este így búcsúzhatunk el Zanzibártól. (ellátás: reggeli)

 • 10. nap Nungwi – Zanzibár-város – hazautazás

  Reggeli után kénylemesen összepakolunk, majd az UNESCO Világörökség részét képező, a portugál gyarmati és arab építészet remekeit felvonultató Stone Town-ba utazunk.
  Helyi idegenvezetőnkkel sétálunk  az Óvárosban, és kicsit megismerkedünk Zanzibár történelmével. Körbenézünk az egzotikus gyümölcsöket és fűszereket kínáló helyi piacon, ahol beszerezhetjük az ajándékokat is. Ellátogathatunk a Múzeum Palotához, Dr. Livingstone házához és az Arab erődhöz. a sziget leghíresebb szülöttének, Freddie Mercurynak szülőházát és a róla elnevezett hangulatos étterem fenséges fogásaival zárhatjuk le Zanzibári kalandunk. Ezután nincs más  hátra, a közeli repülőtérre, onnan pedig hazautazunk. (ellátás: reggeli)

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza

  SZAFARI

  • a reptéri transzfereket, utazást és szafarikat Tanzániában egy bérelt terepjáróval
  • 2 éjszaka szállást egy 4*-os, színvonalas üdülőben
  • 1 éjszaka szállást a Serengeti Nemzeti Park területén egy szafari táborban, 2 személyes, fürdőszobás luxus telepített sátrakban
  • a Tarangire Nemzeti Park belépőt
  • a Serengeti Nemzeti Park belépőt
  • a Ngorongoro Természetvédelmi Terület belépőt és a dzsip lehajtási engedélyének díját
  • a részletes programban szereplő szafarikat
  • teljes ellátást: 3 reggelit, 3csomagolt ebédet, 3 vacsorát
  • banánt, gyümölcsöket a szafarik alatt
  • palackozott ivóvizet a szafarik és transzferek ideje alatt
  • a helyi vezető/ sofőr munkadíját
  • az utazásszervezés díját

   

  ZANZIBÁR:

  • a privát reptéri transzfereket és utazást az utazási árban szereplő programok során Zanzibáron egy bérelt autóval, sofőrrel
  • 6 éjszaka szállást egy 3*-os tengerparti üdülőben a sziget északi részén, ahol nem akkora az ár-apály jelenség mint a keleti parton
  • 6 reggelit
  • a részletes leírásban szereplő privát szervezésű programokat: egy napos kirándulást egy fűszerültetvényre és a a Jozani erdőbe helyi vezetővel,  belépővel, transzferrel, ivóvízzel
  • egy vársonézést Stone Town-ban helyi vezetővel
  • 1 órás sétát érkezéskor Nungwi-ban a környék megismertetésével
  • palackozott ivóvizet a transzferek és programok során
  • a helyi idegenvezető, valamint irodánk telefonos aszisztenciáját az utazás teljes ideje alatt
  • a helyi sofőr és idegenvezető munkadíját
  • az utazásszervezés díját
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a Budapest – Arusha – Zanzibár-város – Budapest repülőjegy és illeték árát
  • a tanzániai vízum díját
  • a fakultatív programok árát
  • a programban nem szereplő étkezéseket
  • a betegség-, baleset-, és poggyászbiztosítást
  • az útlemondási biztosítást
  • a borravalókat: 50 USD/ résztvevő
  • az egyágyas felárat
 • Fakultatív programok
  • Nungwi – privát vitorlázás naplemente idején helyi vezetővel : 80 USD/ fő
  • Nungwi – Mnemba-sziget privát hajókirándulás és delfinles helyi vezetővel, belépővel, snorkel felszereléssel, gyümölccsel, ivóvízzel: 80  USD/ fő
  • kirándulás a Börtön-szigetre helyi vezetővel, transzferrel, ivóvízzel: 80 USD/ fő
  • Nungwi – sznorkel bérlés: 15 USD/ nap
  • Nungwi – búvárkodás: 60 – 80 USD/ merülés
  • Szafari – maszáj falu látogatás és belépő: 30 USD/ fő
  • Szafari – kávéültetvény és kóstoló: 10-15 USD/ fő
 • RÉSZVÉTELI DÍJ

  SERENGETI, NGORONGORO, TARANGIRE SZAFARI:

  • 3 éj – 2 fő, 2 ágyas elhelyezés esetén: 1 900 USD/ fő
  • 3 éj – 4 fő, 2 ágyas elhelyezés esetén: 1 600 USD/ fő
  • 3 éj – 6 fő, 2 ágyas elhelyezés esetén: 1 400 USD/ fő

   

  ZANZIBÁR:

  • 6 éj – 2 fő, 2 ágyas elhelyezés esetén: 1 500 USD/ fő
  • 6 éj – 4 fő, 2 ágyas elhelyezés esetén: 1 400 USD/ fő
  • 6 éj – 6 fő, 2 ágyas elhelyezés esetén: 1 200 USD/ fő

   

  • az utazás árát a szállások minősége határozza meg, kérj az ígényeidnek megfelelő ajánlatot!
  • Előleg: jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 50 %-a
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 30 nappal fizetendő, a Részvételi díj 50% -a
 • Repülőjegyek, illetékek
  • a Budapest – Arusha – Zanzibár-város – Budapest repülőjegy ára illetékkel: 320 000 Ft-tól
  • a repülőgyek ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és repülőjegy értékesítő partnerünk ajánlatáért fordulj irodánkhoz
 • Beutazási szabályok, vízum
  • magyar állampolgároknak a Tanzániában való tartózkodáshoz vízum szükséges, melyet az országba lépéskor a repülőtéren vásárolhatunk meg
  • a turista vízum ára egyszeri belépésre: 50 USD
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva, még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
  • az útlevélben rendelkezésre kell állnia egy üres oldalpárnak a vízum elkészítéséhez
  • felhívjuk figyelmed, hogy az országba való belépés feltétele az érvényes utasbiztosítás megléte is
 • Sárgaláz elleni védőoltás
  • a Tanzániába való belépéshez kötelező a sárgaláz elleni védőoltás megléte
  • az oltásról szóló igazolást, az oltási könyvet magunkkal kell vinnünk
  • a sárgaláz elleni védőoltást Budapesten a Nemzetközi Oltóközpontban kaphatod meg
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Útlemondási feltételek

  Az utazás megkezdéséhez képest 30 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 40 USD kezelési költséget. A 30 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 30-16. napok közt a részvételi díj 50 %-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a részvételi díj 100 %-a.
 • Ajánlott életkor

  5-65 év

Hasznos információk

 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
 • Szervezés
  • az utazás megszervezése egy helyi partner iroda bevonásával zajlik
  • Zanzibáron az utazás teljes ideje alatt egy angolul beszélő helyi idegenvezető áll utazóink rendelkezése, aki a repülőtéri transzferek, a részletes leírásban szereplő programok és a választható programok során is kísérőnk lesz
  • megmutatja a látnivalókat, legjobb éttermeket és kávézókat, segít a pénzváltásban és az ajándékvásárlásban is a piacon
  • megismertet minket a sziget kultúrájával, a helyi szokásokkal és etikettel a többségében muszlim lakosság tiszteletben tartása érdekében
  • helyi idegenvezetőnk a szabadnapokon is bármikor elérhető telefonon ha utazóinknak információra, tanácsra van szüksége
  • a szafari alatt az angolul beszélő sofőr/ vezető áll egész idő alatt utazóink rendelkezésére, aki ismeri az állatokat és az állatlesre legjobb helyeket a nemzeti parkokban
 • COVID-19 biztonsági intézkedés
  • a szafari során használt terepjárót naponta fertőtleníteni  a helyi vezető az indulás előtt és van kézfertőtlenítő a dzsipben
  • a helyi vezető maszkot visel a zárt terekben és azokban a szituációkban, amikor nem lehet betartani a biztonsságos 2 méteres szociális távolságot
  • Zanzibáron nem visel senki maszkot a turisták és helyiek közül, ajánlott a biztonságos távolságtartás, alapos kézmosás és kézfertőtlenítés
  • Zanzibáron a transzferel és kirándulások során használt privát járműben van kézfertőtlenítő az utazók számára
  • a zanzibári helyi idegenvezető maszkot visel az autóban és zárt terekben, a szabadban nem
  • azért szervezünk meg minden programot privát kirándulásként, hogy utazóinknak ne kelljen keveredniük a többi turistával
 • Közlekedés
  • Zanzibáron a látszámtól függően egy privát autót vagy kisbuszt használunk a repülőtéri transzferek és programok során
  • a 3 napos szafarin egy újszerű, 6 személyes, megbízható állapotban lévő terepjárót használunk, ami nem fog lerobbanni a szafari közepén
  • a szafari dzsip hűtőládával felszerelt, a teteje nyitható, 5 utazó kényelmesen elfér benne
 • Szállások, ellátás

  ZANZIBÁR

  • Zanzibáron a szigetén északi részén szállunk meg mert a keleti parton akkora az ár-apály jelenség, hogy a reggeli óráktól kora délutánig 1-1.5 km-rel visszahúzódik az óceán
  • 6 éjszakát egy 3*-os, a besorolásánál színvonalasabb üdülőben töltünk, amelynek közvetlen óceánparti kapcsolata van
  • a 6 reggelit a szálloda éttermében szolgálják fel
  • az utazás ára nem tartalmazza a további étkezéseket, az ételek széles választékát kínáló helyi éttermek közül választhatsz kedvünkre

  SZAFARI

  • a szafari ideje alatt 2 éjszakát egy 4*-os, nagyon színvonalas üdülőben töltünk, melyek nagy kertjében mededence van és egy étterem, valamit ajándékolt van, a házakban tágas hálószoba, nappali, fürdőszoba és egy nagy terasz
  • a szafari ideje alatt 1 éjszakát a Serengeti Nemzeti Park területén töltünk egy szafari táborban
  • 2 személyes luxus telepített sátrakban kényelmes ágy és stílusos berendezés, valamint egy fürdőszoba teszi feledhetetlenné éjszkánkat az afikai szavanna közepén
  • a reggelit és vacsorát a szafari tábor színvonalas éttermében szolgálják fel
 • Valuta, költőpénz
  • Tanzánia hivatalos fizetőeszköze a tanzániai shilling (1 USD =kb. 2.2 TZS )
  • a tanzániai pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes bankjegyeket váltanak be
  • minél kisebb a címlet, annál rosszabb árfolyamon váltják (1-2-5 címleteket nem ajánljuk átváltani)
  • bankautomaták használatát nem ajánljuk
  • a szafarin teljes ellátást biztosítunk, a programban ára szeszesitalokat, valamint a borravalót és az ajándékokra költött összeget nem tartalmazza
  • Zanzibáron az ellátás reggeli, egy átlagos ebéd ára, kb. 10 USD, egy vacsora kb. 15 USD, egy homár vacsora kb. 25 USD + italok
  • ajánlott költőpénz: 200 USD + a fakultatív progamok ára
 • Hasznos tudnivalók
  • időeltolódás: + 1 óra
  • időjárás: kellemes, nyárias időjárásra számíthatunk, a hőmérséklet 25-30 °C közötti
  • kommunikáció: Tanzániában a szuahéli és az angol a hivatalos nyelv
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
  • Felhívjuk figyelmed, hogy légy körültekintő a csomagoláskor mert Tanzániába műanyag zsákot bevinni tilos, a repülőtéren ellenőrzik érkezéskor. A tilalom nem vonatkozik azokra a „ziploc” zacskókra, amikbe a folyadékokat lehet pakolni a repülési előírások szerint.
 • INDULÁS ELŐTTI INFORMÁCIÓK

  Az ajánlott poggyász listát, valamint a felkészüléshez szükséges további praktikus információkat jelentkezés után küldjük el.

 • JELENTKEZÉS
  • Kérd személyre szabott ajánlatunkat: info@pachamama.hu
 • Bankszámlaszámok

  Pachamama Adventures Ltd.

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design