Kanári-szigetek utazás – Tenerife, La Gomera kalandtúra

Indulás:
Utazás hossza: 10 nap
Utazás stílusa: Egyéni utazás
Létszám: 4-8 fő
Ár:
1900
EUR-tól

Jelentkezem
Kérdésem van

Stresszmentes övezet! Frissítsd fel a tested és a lelked a Kanári-szigetek vadregényes tájain!

Tenerife ezeregy tájat ölel fel. Az északi sziklás partvidék élesen ellentétes a lágyan hullámzó déli strandokkal. A hegyek oldalán zöld fenyőligetek és babérerdők, még magasabban a felhők felett pedig ameddig a szem ellát az egymást követő kitörések által formált vulkanikus táj és persze a hatalmas Teide vulkán Holdbéli tájai.

A „mágia-szigenének“ is nevezett La Gomera a természet és a kultúra összefonódott rejtélye. A szigetvilág második legkisebb szigete maga a Édenkert azok számára, akik el akarnak merülni a természet csodájában. A 370 km2 területű vulkánius kúpon az Atlanti-óceánból kiemelkedő borotvaéles hegygerincek, elképesztően mély völgyek, az örökzöld szubtrópusi esőerdőkből kiemelkedő órási sziklaformációk, idilli öblök és apró falvak várják azokat, akik nyugalomra, rejtett természeti kincsekre és autentikus élményekre vágynak.

A kirándulások során nem csak a legszebb ösvényeket, hanem a legjobb kisvendéglőket és borászatokat is végigjárhatod. Garantáljuk, hogy a Kanári-szigeteken töltött nyaralásod minden pillanatát élvezni fogod!

Részletes program

 • 1. nap Tenerife

  Hello Teide, napsütés és sárkányfák, hello Tenerife, megjöttünk! A szigeten minden egy óra alatt elérhető, ezért függetlenül attól, hogy melyik repülőtérre érkezünk, a legnépszerűbb strandok közelében lévő déli részre utazunk. Itt igényeinknek megfelelően a turisták hadától távoli villákban, vidéki birtokokon vagy a híres tenerifei banánültetvények vendégházaiban szállhatunk meg.

 • 2. nap Montana Amarilla – Bahia Beach – Nature Malpaís de la Rasca Természetvédelmi Terület

  Séta: táv 2-3 km, szint fel/ le:50 m, 1-2 óra

  Irány az Atlanti-óceán partja és legkülönlegesebb strandok. A mi kedvencünk a sárga Montana Amarilla öble, melynek tíz percnyi sétával elérhető tetejéről a Teide piramisának csúcsában, és a déli lejtőitől az óceánig húzódó vulkanikus hegyek látványában gyönyörködhetünk, a hegy aljában pedig ihatunk egy frissítőt.
  A másik a Bahia-öböl, ahol egy heverészős, élőzenés tengerparti bár is vár ránk. Innen indulhatunk délután, hogy bejárjuk a Malpaís de la Rasca Természetvédelmi Terület partimenti ösvényeit. Megkapó az óceánnal összeérő vulkanikus táj és a vörös hegykúpok látványa az oszlop- és fügekaktusz erdők hátterében. A világítórornyhoz vezető kényelmes sétánk során többször megpihenünk, hogy a tengerbe futó lávafolyamok medencéiben frissüljünk fel. A naplemente újra a Bahia-öbölben ér minket, ahol kipróbálhatjuk a bár remek konyháját is.

 • 3. nap Bodegas Monje Borászat – Garachico – Icod De Los Vinos – La Orotava

  A sziget leghangulatosabb kisvárosaiban és legszebb borászatában töltjük a napot. Mintha a tengeri felfedező utak fénykorában játszódó filmbe csöppentünk volna Garachico-ban, ahol 17. századi épületek között, árnyas köztereken és az egykori kikötőben múlathatjuk az időt. A szomszédos Icod le Los Vinos falujában pedig megnézzük a híres, ezeréves tenerifei sárkányfát és megkóstoljuk a helyi vörösborokat.
  Bodegas Monje szőlőültetvényei gyönyörű panorámás kilátással büszkélkedhetnek Tenerife északi vidékre és az óceánra. A patináns borászat hagyománya a Monje családban 1750-ig nyúlik vissza, most több mint egy tucat kiváló boruk van. A borászat remek éttermének teraszán ebédelhetünk, majd sétára indulunk a szőlőtőkék között. Bejárjuk a borospincéket, majd helyi sajtok kíséretében kóstoljuk meg a pincészet legnépszerűbb borait.
  A vulkán észak-nyugati lejtőin fekvő La Orotava kisvárosának macskaköves utcái, a 17. századi faerkélyes házak és a virágzó közterek a naplemente előtti fényekben talán még inkább a régi idők hangulatát idézik.

 • 4. nap A Teide Nemzeti Park legszebb ösvényei – Vilaflore – Borászatlátogatás

  Túra: táv összesen 3-13 km, szint fel/ le: 400 m

  A Teide Nemzeti Park legszebb ösvényeit végigjárni kihagyhatatlan Tenerifén.
  2000 méteres magasságban, a felhő zóna felett általában vakító napsütés, kristálytiszta, száraz levegő és sokszor szeles idő fogad minket.
  A 3 718 méter magas Teide a harmadik legmagasabb és legnagyobb vukláni struktúra a világon. A Teide és Pico Viejo csúcsai 1 700, illetve 1 340 méterre emelkednek a Las Canadas hatalmas, 16 km széles kalderájából.
  Három rövidebb ösvényt végigjárva az órási kráter szokatlan geológiai formációi között úgy érezhetjük magunkat, mintha a Marsra, a Vénuszra és a Holdra látogattunk volna. 
  Los Roques sziklaformációkról a kaldera teljes körpanorámájában gyönyörködhetünk. A sziklák körül haladó ösvényről leereszkedünk, amíg el nem érjük a vulkáni üledékes Llano de Ucanca síkságot. A hegy oldalát jórészt a Teide utolsó kitöréséből származó Lavas Negras (fekete láva) borítja. Ereszkedés közben láthatjuk a La Cascada néven ismert „zsinórozott” lávafolyásokat“, a pahoe típusú, nagyon folyékony lávafolyásokat, melyek csavart alakokat nyertek. És a lávacsatornát, amely megszilárdult anélkül, hogy a felszínre került volna, ma az eróziós folyamatok miatt látható.
  Útközben hazafelé megpihenünk Vilaflore jellegzetes tenerifei hegyi falujában, ahol mindenképp megéri körbesétálni és megkóstolni a helyi gasztronómia csodáit a kedvenc éttermünk teraszán.
  Egy rusztikus borászat teraszáról nézhetjük meg a naplementét és kóstoljuk végig a Teide déli lejtőinek szőlőiből készült nedűket a farmon készített sajtokkal.

 • 5. nap Masca-völgy – Masca – Teno-hegység – Teno-öböl

  Túra: táv 11 km, szint fel: 100 m, le: 1000 m, 3-4 óra – választható

  Ma Tenerife szigetének legnyugatibb pontjára, a Punta de Teno világítótoronyhoz készülünk. 
  Egy szerpentinekkel teli, keskeny út vezet a Teno-hegységen keresztül a világvégi óceánparta. A régi vulkanikus hegységet az erózió alakította a mai formájára. A tenoi tájat babérerdőkkel borított csipkés hegygerincei, termékeny völgyei és mély szakadékai jellemzik, amelyek a partig futnak le, kis öblökben vagy tengerpartokon végződve.
  A Masca-szurdokban, egy hosszanti gerincen található kiszögellésre épült, a maroknyi piros csempés kőházból áll Masca faluja. Az apró hegyi település fehér házai a ciprus- és pálmaerdők között, a meredek hegyoldalakkal és éles gerincekkel tagolt, változatos hegyvidéki táj azonnal rabul ejti az embert, örökre maradna itt. Mi egy könnyű séta során élvezhetjük a hely romantikus hangulatát. 
  Ezután tovább utazunk a világítótoronyhoz a Teno-öbölbe. Vagy, ha ahhoz van inkább kedvünk, akkor egy kiadós gyaloglás vár ránk a Masca felé magasodó hegycsúcsról az óceán partjára. A kék horizont és a csipkés, méregzöld hegygerincek sziluettje kísér minket miközben a hegyoldalban futó szerpentinen ereszkedünk folyamatosan, hol meredekebben, hol lankásabban.
  Túránk utolsó szakaszáról és az öbölből is pazar kilátás nyílik Tenerife északi partjára és a sziget nyugati részén magasodó sziklákra. A tenói partok sziklái közül a 600 m magas Los Gigantes a legimpozánsabb.
  Nincs más hátra, a délután a pihenésé. A Teno Country Park Természetvédelmi Terület rejtett öbleinek medencéiben fürdőzhetünk, napozhatunk és a parti kaktuszerdő mentén futó ösvényen sétálhatunk.
  Aktív napunk végén a vidéki konyha gasztronómia kincseit felvonultató helyi vendéglőben töltődünk fel energiával.

 • 6. nap Los Gigantes: tengeri kajak túra, strand és vitorlázás

  Kellemes napunk lesz. A reggeli nyújtózkodás után tengeri kalandra indulunk a Los Gigantes óriás sziklái mentén. Az érintetlen partvonalon evezve egy újabb perspektívából láthatjuk a vulkanikus tájat, a fölénk tornyosuló sziklatömböket és elszigetelt öblöket, ahol a tiszta kék vízben sznorkelezhetünk.
  A kellemes 2-3 órás tengeri kajakozás után visszaevezünk Los Gigantes kikötőjébe. Kicsit megpihenünk a kikötő kávézóiban és a tengerparton, majd egy katamarán vitorlás fedélzetén indulunk a szinte mindig látható bálnák és delfinek nyomába. Tenerife délnyugati részén jelentős palackorrú delfin populáció él, a partok közelében is találkozhatunk e gyönyörű állatokkal. Kis szerencsével ceteket is lehet látni eredeti élőhelyükön, a nyílt óceánon. Hajónkkal megállunk a Masca-öbölben úszni egyet, teszteljük a tenger gyümölcseiből készült  kóstolót a hozzá illő italokkal és visszahajózunk Los Gigantesbe.

 • 7. nap Tenerife: Los Chistianos – La Gomera: San Sebastian – Hermigua – Mirador De Abranta kilátópont – Agulo – Hermigua

  Reggel Los Cristianos kikötőjében kompra szállunk és alig egy óra alatt La Gomera szigetére hajózunk. Ahogy közeledünk, látni fogjuk, hogy miért nevezik a „Hegyek szigetének“ is az Atlanti-óceánból meredeken kiemelkedő csupa zöld, mély völgyekkel szabdalt vulkáni kúpot. A sziget keleti részén fekvő fővárosba, San Sebastianba érkezünk, ahol Kolumbusz is utoljára partra szállt 1492-ben Amerika felé vezető útján.
  A kikötőben átszállunk a ránk várakozó kisbuszba és a sziget északi részére utazunk. 20 km alatt felkapaszkodunk a fölénk magasodó hegygerincre és a másik oldalán gyorsan le is ereszkedünk a banánültetvényekkel és színes házakkal tarkított, szépséges Hermigua-völgybe.
  Kezdésnek a sziget nemesített növényeit összegyűjtő farm botanikus kertjében sétálunk körbe és megkóstoljuk a gomerón nevezetű helyi specialitást, amely pálmaméz és szőlőpárlat keverékéből készül. Majd az Antrolólógiai Múzeumban ismerkedünk a banán, szubtrópusi gyümölcstermesztés és pásztorkodás hagyományaival és az őslakosok hiedemvilágával.
  A Garajonay Nemzeti Park látogatóközpontjában egy informatív kiállításon ismerkedhetük a Kanári-szigetek földrajzával és geológiájával, a botanikus kertben pedig La Gomera őshonos vadnövény világával, majd irány a közeli hegycsúcs és az üveg padlójú De Abranta kilátópont.
  A Garajonay Nemzeti Park látogatóközpontjában egy informatív kiállításon ismerkedhetünk a Kanári-szigetek földrajzával és geológiájával, a botanikus kertben pedig La Gomera őshonos vadnövény világával, majd irány a közeli hegycsúcs és az üveg padlójú De Abranta kilátópont.
  Miután a kilátópontból kigyönyörködtük magunkat az óceán, a közeli Tenerife és a Teide vulkán látványában és megpihentünk a kávézóban, a függőleges sziklafalak árnyékában megbújó Agulo néhány utcás, pici településére utazunk. La Gomera leghangulatosabb falujában mintha sok száz éve megállt volna az idő. Agulo szűk utcáin sétálva lépten nyomon a tájépítészet szépen megőrzött példáit, a színes kapukon betekintve szemet gyönyörködtető kerteket láthatuk.
  Este a szállásunk vagy az autentikus helyi bárok egyikének teraszáról nézhetjük, ahogy a Nap lebukik a Hermigua-völgyet övező hegyek fölött.

 • 8. nap Hermigua – Garajonay Nemzeti Park: Alto de Garajonay kilátópont – Valley Gran Rey

  Egy újabb különleges tájakkal, sok-sok kilátópontal és panoráma fotóval teli nap vár ránk. La Gomera szívébe, a Garajonay Nemzeti Parkba indulunk. Megnézzük, hogy hol vagyunk és merre fogunk járni. A sziget közepén emelkedő 1484 m magas Alto de Garajonay csúcsról körbetekintve láthatjuk, hogyan is szakadnak alá a végtelen mélységű, a legtöbb esetben járhatatlan völgyek, a barrancos-ok az óceánba. És értjük meg, hogy miért is alakult ki a gomerai füttynyelv, ezen a még ma is igen nehezen járható terepen.
  Könnyű sétánk a sziget legmagasabb pontjára vezet, ahonnan a kerekded formájú La Gomera hegyvidékének és a örökzöld erdei tájainak körpanorámájában és Tenerife, El Hiero és La Palma szigetének sziluettjében gyönyörködhetünk.
  A parkból már csak lefelé vezet a szerpentin, az út mellett szebbnél-szebb panorámát kínáló kilátópontokkal a völgyekre a szédítő mélységben. Kilátópont és látvány, kilátópont és újabb látvány, így telik az utazásunk további része.
  A bájos és napsütötte Valle Gran Rey a zöld teraszainak, a megszámlálhatatlan pálmafának, az egzotikus növényeknek, a csodálatos öblöknek és jobbnál jobb strandoknak valamint az állandó tavaszi időjárásnak köszönhetően La Gomera-szigetének talán legszebb völgye. 
  Az első fotókat a Cezar Manrique kilátópontról készíthetjük a völgyről, ahová tartunk. Ha megtetszik a látvány és szeretjük a kihívásokat, akkor buszunkat hátrahagyva a hegygerincen meredeken lefelé futó szerpentinen 7 km-t gyalogolhatunk a Valle Gran Rey-völgy felső részén épült mesebeli falukig. A meredek sziklák által határolt, pálmaligetekkel színesített településen átsétálva bekukkanthatunk az itt élő nemzetközi művész közösség alkotóházaiba és beleképzelhetjük magunkat, hogy milyen is lehet itt, a világ végén tengetni napjainkat.
  Innen már csak pár perc utazás és megérkezünk az Atlanti-óceán partjáre. A függőleges sziklaóriások által határolt, hosszan elnyúló homokos öbölben épült, a civilizációtól teljesen elszigetelt pici üdülőváros tökéletes hely a pihenésre.

 • 9. nap Valley Gran Rey – San Sebastian – Tenerife: Los Cristianos

  Reggel irány újra a Garajonay Nemzeti Park, keresztül kell utaznunk a szigeten ahhoz, hogy eljussunk a keleti oldalon lévő San Sebastian kikötőjébe. A völgy annyira gyönyörű, hogy nem hagyjuk ki visszafelé sem a fotó szüneteket, megállunk és elköszönünk többbször a Valle Gran Rey-től. A nemzeti parkban is többször megállunk, hogy rövid séták során nézzük meg La Gomera mesebeli babérerdőit és varázslatos tájait azokról a kilátópontokról, amelyekről még nem láttuk. A távolban gyönyörű bazalttűket is láthatunk, melynek egyik legszebb és leghíresebb példája túránk végpontja, a Somberero-szikla.
  Irány újra az Atlanti-óceán! San Sebastian kikötőjéből vissza kompozunk Tenerife déli részére. (ellátás: reggeli)

 • 10. nap Tenerife: Los Cristianos – hazautazás

  Egész napunkat pihenéssel tölthetjük Tenerife déli strandjain, majd egy gyors pakolás és a kora esti órákban indulunk haza.

Jelentkezési információk

 • AZ UTAZÁS ÁRA TARTALMAZZA
  • az alapár 9 éjszaka szállást tartalmaz egy ígényes és sílusos 3*-os villában és/ vagy vidéki vendégházak apartmanjaiban, kétágyas szobákban
  • a reptéri és kikötői transzfereket tenerifén
  • a Tenerife – La Gomera – Tenerife kompjegy árát
  • a részletes leírásban szereplő túrákat és városnézéseket
  • a spanyol, angol, francia nyelven beszélő tenerifei túravezető munkadíját és asszisztenciát az utazás teljes ideje alatt
  • az utazásszervezés díját
 • AZ UTAZÁS ÁRA NEM TARTALMAZZA
  • a nemzetközi repülőjegyek és illeték árát
  • a közlekedéshez szükséges bérelt jármű (létszámtól függően autó, kisbusz) díját Tenerifén és La Gomerán
  • a programban nem szereplő étkezéseket és az italfogyasztást
  • a fakultatív programok árát
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 50-100 USD/ résztvevő
  • a magyar nyelvű túravezetés árát – igény esetén tudunk a Kanári-szigeteken otthonosan mozgó magyar túravezetőt biztosítani az utazásra
 • FAKULTATÍV PROGAMOK
  • Los Gigantes – privát vitorlás túra 10 főig: 550 EUR/ 3 óra
  • Los Gigantes – 2 órás kajakozás vezetővel 6-8 fős csoportban: 40 EUR/ kajak
  • Bodegas Monje – privát bortúra vezetéssel, 4 x 4 bor és sajtkóstolóval –  70 EUR/fő
  • Banánfarm látogatás kóstolóval – 25 EUR/ fő
  • Hermigua – múzeumbelépők: 10 EUR
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • javasolt útvonalak:  Budapest – Tenerife, légitársaság: WizzAir
  • további javasolt útvonalak:  Bécs – Tenerife, légitársaság: WizzAir
  • Bécs – Gran Canaria – Tenerife, légitársaság: Ryanair
  • a repülőjegyek ára a megvásárlás idejétől függ

   

  • Bízd profikra! Partnerünk az Air Partner Repülőjegy Iroda
  • aktuális menetrend információkért, a foglalási- és lemondási feltétlekért fordulj a mi irodánk munkatársához, így időben értesíteni tudunk az esetleges változásokról, járattörlésről
  • a Kanári-szigetekre vonatkozó COVID-19 járvánnyal kapcsolatos utazási lehetőségekről és feltételekről a Hasznos Információknál olvashatsz bővebben
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Spanyolországba
  • az útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
  • a Kanári-szigetekre vonatkozó COVID-19 járvánnyal kapcsolatos  utazási lehetőségekről és feltételekről a Hasznos Információknál olvashatsz bővebben
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz útlemondási-, baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
  • a legközelebbi egészségügyi központ 5 percnyi autóútra van tőlünk és van egy privát háziorvosunk is, aki szükség esetén házhoz jön. Ha nem akarod, hogy sokba kerüljön, fontos, hogy legyen utasbiztosításod!
  • ezen felül: a COVID-19 járványra vonatkozó biztosításról a Hasznos Információknál olvashatsz bővebben
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 1 900 EUR-tól
  • Kérj egyedi ajánlatot! Rátok szabjuk az utazást és igény esetén magyar vagy angol nyelvű túravezetést biztosítunk.
  • Gyermekkedvezményt 12 éves korig tudunk biztosítani.
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 50 %-a
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 30 nappal fizetendő, a Részvételi díj 50% -a
 • LEMONDÁSI FELTÉTELEK

  30 napon túli lemondás esetén irodánk minden esetben levon 20 EUR kezelési költséget. 30 napon belüli lemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 29-16. napig a Foglalási díj 50%-a,
  • 15 napon belül a Foglalási díj 100%-a.
 • LÉTSZÁM

  4-8 fő

 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  5-65 év

Hasznos információk

 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • A Kanári-szigeteken az Euro (EUR) a hivatalos fizetőeszköz
  • bankkártyával bárhol lehet fizetni
  • ajánlott költőpénz: 40 EUR/ nap
 • SZÁLLÁS
  • az utazás ára 10 éjszaka szállást tartalmaz vidéki kis vendégházakban 2 személyes, fürdőszobás szobákban és igényes 2 személyes apartmanokban, melyekhez egy mini konyha és egy saját fürdőszoba is tartozik
 • ELLÁTÁS
  • az utazás ára nem tartalmazza az ellátást
  • a választott szállások títusától függően átmeneti otthonunkban, kávézókban vagy pékségekben is reggelizhetünk
  • napközben, az aktív programok során hangulatos vidéki kisvendéglókben ismerkedhetünk a helyi konyha remekeivel
  • esténként a közeli éttermekben vacsorázhatunk
  • szinte minden nap lesz lehetőség arra, hogy jól felszerelet élelmiszerboltban vásároljunk be
 • KÖZLEKEDÉS
  • a közelekedéshez szükséges autó bérlésének díját az uatzás ára nem tartalmazza, asszisztenciát tudunk nyújtani az újszerű és megbízható járművek bérlésében az elérhető legkedvezőbb áron
  • a túrát lehetőség motorral is végig lehet járni, a helyszíni motorbérlésben asszisztenciát tudunk nyújtani (BMW, Yamaha, Kawasaki, Honda)
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • kötelező oltás nincs
  • ajánlott oltások: Hepatitis, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó
  • maszk, kézfertőtlenítő
 • HASZNOS INFORMÁCIÓK
  • időeltolódás: -1 óra
  • kommunikáció: a Kanári-szigeteken a spanyol a hivatalos nyelv, a turizmusban dolgozók többsége beszél angolul
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel
 • COVID-19 BEUTAZÁSI FELTÉTELEK

  Ki utazhat repülővel a Kanári-szigetekre? Van-e érvényben karantén az utazók számára?

  • Spanyolországban jelenleg nincs érvényben karantén a magyar utazók számára.
  • Ne felejtsd el ellenőrizni az adott ország feltételeit a nyaralásból való visszatérésre vonatkozóan!
 • INDULÁS ELŐTT KÖTELEZŐ!

  Van-e valamilyen különleges teendőd az utazás előtt? Milyen biztonsági intézkedésekre számíthatsz a repülőtéren és a repülőgépen?

  Spanyolország kormánya mindenki egészségének védelme érdekében számos, minden utasra érvényes egészségügyi ellenőrző intézkedést vezetett be:

  • Az utazás előtt 48 órával, Spanyolországba történő érkezésedet megelőzően ki kell töltened elektronikus úton egy közegészségügyi nyomtatványt a SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH oldalon.
  • Az online formanyomtatvány kitöltése és elküldése után kapsz a megadott e-mail fiókodra egy személyes QR-kódot.
  • Az indulási repülőtéren fel kell mutatnod a QR-kódot a biztonsági ellenőrzésnél (elengedhetetlen, hogy kinyomtatva vagy mobiltelefonon nálad legyen).
  • A szigetekre érkezéskor, a repülőtéren fel kell mutatnod a QR-kódot a biztonsági ellenőrzésnél, megmérik a testhőmérsékletet, és ha 37,5 ºC vagy annál magasabb, akkor egészségügyi vizsgálatnak kell alávetned magad.
  • Ne feledd, hogy a repülőtér területén és a repülés során végig kötelező jelleggel maszkot kell viselned, és be kell tartanod a légitársaság vagy a repülőtéri hatóság által megjelölt összes biztonsági intézkedést!
 • Ingyenes COVID-19 biztosítás

  Mit teszünk, ha a Kanári-szigeteken tartózkodásod alatt COVID-19 tünetek jelentkeznek nálad?

   

  • Mivel a legfontosabb az egészség és biztonság, a Kanári-szigeteken a kormány ingyenes AXA-biztosítást ajánl fel, amely fedezi a COVID-19 járványhoz kapcsolódó összes költségedet.
  • A biztosítási fedezet kiterjed az alábbiakra:
  • az egészségügyi költségek, egészségügyi hazaszállítás és a tartózkodás karantén miatti meghosszabbítása (legfeljebb 15 nappal) ugyanazon üdülőhelyen/szállodában vagy szabályozott idegenforgalmi szálláshelyen, illetve az egészségügyi hatóságok és a biztosító társaság által kijelölt egyéb létesítményben.
  • Biztosítottak: A biztosítás a Kanári-szigetekre látogató összes olyan turistára vonatkozik, aki a szerződéses időszakban szabályozott turisztkiai létesítményben száll meg, és akinek COVID-19 tesztje pozitív eredményt ad, valamint az utazásra őt elkisérő hozzátartozóira, még akkor is, ha a hozzátartozók teszteredménye nem pozitív.
  • Hozzátartozók: A biztosított hozzátartozójának minősül annak házastársa, élettársa vagy az a személy, aki egy háztartásban él vele, a házastársak bármelyik tagjának bármilyen fokú vér szerinti felmenője vagy leszármazottja (szülők, gyermekek, nagyszülők, unokák),
  • oldalágon kizárólag a pár bármelyik tagjának testvére, nem vér szerinti testvére, sógora és sógornője, veje, menye, anyósa vagy apósa számít a biztosított hozzátartozójának.
  • A biztosítás időtartama: Az utazási segítségnyújtási garancia érvényessége minden biztosítás esetén az utazás időtartamához van kötve, és maximum 30 napra terjed ki. ́
  • Ez egy kiegészítő biztosítás. A biztosítási fedezetek akkor lépnek érvénybe, ha a biztosított nem rendelkezik másik biztosítási fedezettel, amely fedezni tudja az adott helyzetet.
  • Területiség: A biztosításban foglalt garanciák kizárólag a Kanári-szigetekre érvényesek. A biztosító kötelezettségvállalása akkor fejeződik be, amikor a biztosított elhagyja a szigetekeket.
  • Fontos: Minden olyan körülmény ki van zárva, amelyről a Biztosítottnak az utazás elott tudomása volt.
  • Ha láz, köhögés, légszomj vagy általános rossz közérzet tünetei jelentkeznek nálad, akkor azzonal szólj nekünk és mi hívjuk a 900 112 061-es számot, ahol a megfelelő egészségügyi központba irányítanak.
  • Ne feledd, hogy a szigetek minden egészségügyi központjában maszkot kell viselned és kerülnöd kell a felületek kézzel történő megérintését.
 • HAZATÉRÉS – COVID-19 teszt
  • Ha a hazatérésedhez, az országba való belépséhez COVID-19 tesztre van szükséged, Tenerife fővárosában, egy magánklinikán is el tudod azt elvégeztetni. Ebben is segítünk.
  • A gyorsteszt eredménye egy nap alatt készül el, ára előzetes orvosi konzultációval: 125 EUR
  • Bővebb információ a HOSPITEN honlapján.
 • Általános COVID-19 biztonsági intézkedések

  A Kanári-szigeteken az elmúlt hónapokban komolyan dolgoznak azon, hogy ellátogathass ide, és maximális biztonságban élvezhesd a nyaralásod. 

   

  Általános intézkedések:

  • ajánlott személyek közötti távolságtartás 1,5 méter
  • a közterületeken – kivéve testmozgás és sportolás ideje alatt –, valamint a turista látványosságok szabadtéri és zárt területén a maszk használata kötelező a felnőttek és 6 évesnél idősebb gyermekek számára, kivéve fogyatékosság vagy légzőszervi betegség esetén 
  • az összes létesítmény és a tevékenységekhez használt eszközök megfelelő tisztítása és fertőtlenítése kötelező az üzemeltetők számára (az illemhelyeken és a hasonló közös használatú területen fokozottan)
  • az éttermekben, bárokban élelmiszer/ ital fogyasztás ideje alatt nem kell maszot viselni
  • kézfertőtlenítő gél minden bolt, étterem, stb. bejáratánál ki van rakva, azok gyakori használata javasolt, erre a személyzet sok helyen fel is hívja a látogatók figyelmét
  • amennyiben nem garantálható a 2 méteres távolság megtartása, mindenhol tilos a dohányzás
  • a tömegközlekedési eszközökön kötelező a maszkviselés, idegenforgalmi buszok esetén ki kell jelölni az ülőhelyeket
  • az idegenforgalmi szálláshelyeken a közös helyiségek befogadóképességére a szükséges társadalmi távolságtartásnak megfelelő korlátozás vonatkozik 
 • Aktív turizmus
  • A természetjárás és szabadtéri aktív turisztikai tevékenységek alacsony fertőzési kockázattal járnak, és gyakran kis csoportokban végzik őket. 
  • A lakott településeken kívüli szabadtéri területekre, a nemzeti parkokban és természetvédelmi területeken nem kötelező a maszkviselés, amennyiben fenntartjuk a személyek közötti 1,5 méteres biztonsági távolságot.
  • A személyek közötti távolság megtartása érdekében a csoportos sporttevékenységeket zárt terekben legfeljebb 10, a szabadban pedig legfeljebb 25 személy végezheti együtt.
  • A sport során nem szabad megosztani az egyéni sporteszközöket, és külön tisztítási és fertőtlenítési protokollok vannak érvényben.
 • Tengerparti strandok, természetes medencék
  • A fürdőhelyek esetén a vízfelület méretét veszik figyelembe a befogadóképesség korlátozásánál.
  • A csoportokban kihelyezett napozóágyak és napernyők között kötelező 2 méteres távolságot tartani, és fertőtleníteni kell azokat az egyes ügyfelek után.
  • Ennek alapján a napozóágyak száma határozza meg a befogadóképességet. Ezek használatakor tiszteletben kell tartani az egy háztartásban élőkből álló csoportok közötti távolság biztosítását, és naponta fertőtleníteni kell őket.
  • A személyek közötti távolság fenntartása érdekében néhány népszerű strandon befogadóképességre (személyenként 4 m2), tartózkodásra és hozzáférésre vonatkozó korlátozások vannak érvényben.
  • Az illemhelyeket, a zuhanyzókat és a lábfürdőket kötelező az üzemeltetőnek gyakrabban tisztítani, sok zárva tart.
  • A maszk használata kötelező a strandokra és a medencékrhez történő bejutás, valamint a helyváltoztatás és a séták során.
  • A maszkot kizárólag fürdőzés közben, illetve akkor nem kötelező viselni, ha az ajánlott biztonsági távolság betartásával, egy adott helyen tartózkodik.
 • Turisztikai látványosságok és vezetett túrák 
  • A turisztikai látványosságokhoz, a befogadóképesség korlátozása miatt előzetesen időpontot kell foglalni, ezt mi megtesszük helyetted. 
  • A turisztikai látványosságoknál a tömeg elkerülése érdekében egyirányú útvonalakat vezettek be. 
  • Előnyben részesítik a személyes fejhallgatók használatát, amelyet minden használat után fertőtlenítenek.
 • Vendéglátó helyek
  • Az éttermek befogadóképességére vonatkozóan 50%-os korlátozást vezettek be.
  • Az asztalok, a csoportok és a pult között az üzemeltetőnek minimum 1,5 méteres távolságot kell biztosítani.
  • Egy asztaltársaság vagy egy csoport legfeljebb 6 személyből állhat. 
  • Az önkiszolgáló és/vagy közös használatú termékek, pl. a szalvétatartók, a cukortartók vagy az étlap használata megszűnt, ezeket QR-kódok váltották fel. (Telepítsd az alkalmazást az okostelefonodra!)
  • Kiszolgálás előtt az asztalokat megtisztítják és fertőtlenítik.
  • Az éttermekben, bárokban, a teraszokon a fogyasztás ideje alatt nem kell maszkot viselni.
  • Kézfertőtlenítő gél minden étterem, bár, stb. bejáratánál ki van rakva, azok gyakori használata javasolt, erre a személyzet sok helyen fel is hívja a látogatók figyelmét.
 • Vásárlás
  • Kizárólag a ruhaboltokra vonatkoznak speciális szabályok: a textilruhákat fertőtleníteni kell, miután egy vásárló felpróbálta őket, és a próbafülkéket is gyakran kell fertőtleníteni. 
  • A kialakított szellőztetőrendszerek garantálják a levegő megfelelő cseréjét. 
  • Javasolják a kártyával történő fizetést.
 • Egyéni védekezés

  A Kanári-szigetek kormánya azt javasolja, hogy mindenki tegye meg a következő egyéni védelmi intézkedéseket:

  • Gyakran moss kezet vízzel és szappannal, ha erre nincs lehetőség, használj hidroalkoholos gélt.
  • Köhögésnél vagy tüsszentésnél takard el a szád és az orrod zsebkendővel, majd dobd azt egy köztéri szemetesbe.
  • Tarts legalább 1,5 méteres távolságot azoktól a személyektől, akikkel nem egy háztartásban élsz (akkor is, ha nem mutatnak tüneteket).
  • Viselj maszkot a közlekedési eszközökön, valamint a nyilvános szabadtéri területeken és zárt terekben.
  • Az olyan, magánterületen tartott összejöveteleket vagy találkozókat, amelyeken nem egy háztartásban élők vesznek részt, még akkor is javasolt 10 személyre korlátozni, ha garantált a biztonsági távolság.
 • Fontos hivatkozások

  Az Európai Unió létrehozott egy weboldalt és egy mobilalkalmazást, melyek segítségével tájékozódhatunk, hogy aktuálisan mely tagállamokba lehet utazni, milyen feltételek érvényesek az egyes országokban, illetve egyéb adatok találhatók, melyek megválaszolják a turisták kérdéseit. Az egyes országokban érvényben lévő szabályokról a „Re-open EU” menüpontban kaphatsz tájékoztatást.

  Re-open EU: A Kanári-szigetek hivatalos hírlevele. A Kanári-szigeteken az új normalitásra való áttérésre vonatkozó megelőző intézkedéseket elrendelő határozat.

  A spanyol kormány Egészségügyi Minisztériuma

  Egészségügyi Világszervezet: https://www.who.int/home

 • BANKSZÁMLASZÁMOK

  Pachamama Adventures Ltd.

  • USD/ EUR Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design