Tibet Kalandtúra – Lhászától a Guge királyságig

Indulás:
Utazás hossza: 12 nap
Utazás stílusa: Egyéni utazás
Létszám: 4-8 fő
Ár:
2900
USD-tól

Jelentkezem
Kérdésem van

A rejtélyek és varázslat földje, zord ugyanakkor kimondhatatlanul gyönyörű táj – Tibet egy másik világ!
A gyakran a világ tetejének nevezett Tibeti-fennsík megismerésének legjobb módját választjuk, a Himalája legvadabb tájain keresztül utazunk Lhászától a legendás Guge királyság területére. Kalandtúránk a legjobbat kínálja: buddhista kolostorok, színes imazászlókkal díszített hágók, kristálytiszta tavak a kék minden árnyalatában és hófödte hegycsúcsok.

Tibet lélegzetelállító természeti szépsége és a misztikus buddhista kultúra együtt teszik ezt az utat feledhetetlen élménnyé. És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ellátogtunk a Mount Everest északi alaptáborába is!

Kiemelt látnivalók

 • Lhásza töténelmi városa, a Barkhor negyed
 • az óriási Drepung kolostor
 •  a szerzetesek vitagyakorlatai a Sera kolostorban
 • Tibet szíve, a Jokhang kolostor
 • a dalai lámák nyári rezidenciájába, a Norbulingka
 • Tibet emblematikus épülete, a Potala-palota
 • a szent Yamdrok-tó
 • a Pelkor Chode kolostor ereklye tornya
 • a pancsen láma székhelye, a Tashi Lumpo kolostor
 • Sakya erődítménnyel védett kolostora
 • Buddha tanításainak legnagyobb tibeti gyűjteménye
 • a Chomolungma Nemzeti Park
 • a Mount Everest panorámája
 • a szent Manasarovar-tó
 • a  a Guge királyság emlékei

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: ***
 • Szervíz: ***
 • Aktivitás: **

Részletes program

 • 1. nap Kína: XI'AN – Tibet: Lhásza (3650 m) – Barkhor

  A repülőút Lhászá-ba csodálatos élmény. A Gongkar repülőtérről mintegy 90 kilométert utazunk a világ egyik legnagyobb kanyonja (5382 m), a Yarlung Tsangpo mentén, majd a Kyi Chu völgyben folytatjuk utunkat Lhászá-ba (3650 m).
  Elfoglaljuk szállásunkat, majd a magaslati levegőhöz való alkalmazkodás jegyében lassan, nyugodt tempóban fedezzük fel a világ tetején álló várost. A Barkhor a legszentebb Lhásza zarándokútjai közül és persze a város piaca is itt található: boltocskák, bódék, teaházak és kávézók sorakoznak mindenfelé. Az utcákon szerzetesek, zarándokok és árusok nyüzsögnek. A hely sajátos elegyét nyújtja a szentnek, az ősinek, a kereskedelminek és az egzotikusnak. (szállás: hotel, 3 éj, ellátás: reggeli)

 • 2. nap Lhásza – Drepung kolostor – Sera kolostor

  Ma kettőt megismerünk a három nagy tibeti gelugpa egyetemi kolostorok közül. Délelőtt a kopár Gambo Utse hegy oldalában épült “rizs halom” kolostort járjuk be. Egyes feljegyzések szerint a második világháború előtt a Drepung volt a világ legnagyobb kolostora, valamikor 10 000 szerzetesnek adott otthont. Az itt élő és tanuló szerzetesek száma ma is meghaladja a háromezret. A kolostor látogatás során vezetőnk tolmácsolásában megkezdjük ismerkedésünket a buddhista szobrok, kegytárgyak és festmények szimbólumrendszerével.
  Délután a Sera kolostorba látogatunk el. Tibet második legnagyobb kolostorának területén a három főiskolát, a gyűléstermet és szálláshelyeket összekötő utak óraszerű zarándokutat formáltak. 8-tól 70 éves korig együtt éltek itt a diákok és a szerzetesek. A kolostor udvarán a diákok a kötelező vitagyakorlatait nézhetjük meg. Ellátogatunk a kolostori nyomdába és megnézzük a három híres homok mandalát is.
  Miután visszatértünk szállásunkra, elsétálhatunk a Ramoche templomhoz, ami az egyik legrégibb vallásos épület Tibetben vagy nézelődhetünk a Barkhor-ban és figyelhetjük a Jokhang templomát a földön leborulva körbekerülő buddhista hívőket. (ellátás: reggeli)

 • 3. nap LHÁSZA – JOKHANG KOLOSTOR – NORBULINGA – POTALA-PALOTA

  Tibet spirituális szíve az 1300 éves Jokhang kolostor, ahol minden reggel pezseg az élet: zarándokok jönnek mindenfelől, hogy bemutassák vaj és árpaliszt áldozatukat. A legszentebbnek és legtöbbet látogatott tibeti templomnak tartott épületet Bhrikuti, Szongcen Gampo tibeti király nepáli felesége alapította. A helyszínt a király indiai felesége választotta ki, aki szerint a templom Tibet legfőbb geomantikus erő-központjára épült.
  Délután a dalai lámák valamikori nyári rezidenciájába, a Norbulingába és az azt körülvevő parkba látogatunk el. Ezután pedig Tibet emblematikus épületébe, a Lhásza fölé magasodó Potala-palotába. Az alapokon kívül nem sok maradt már az egykor Szongcen Gampo király által építtetett épületből. Miután a XVII. században Lhásza visszakapta fővárosi rangját, az ötödik dalai láma megkezdte a Fehér-palota építtetését (1645). 7000 munkás és 1500 művész dolgozott a buddhista kultúra nagyságát jelképező palotán. (ellátás: reggeli)

 • 4. nap LHÁSZA (3600 m) – PELKOR CHODE KOLOSTOR – Gyantse (3800 m)

  Reggel a három, 5000 méter magas hágón kereszül vezető, hajtűkanyarokkal tűzdelt úton indulunk el Lhászá-ból Gyantse felé. Útközben fotó szüneteket tartunk a tibetiek egyik szent tavánál, a Yamdrok Tso-nál és a 7197 méter magas Nojin Kangtsang-hegy gleccserénél.
  Gyantse városában ellátogatunk a Pelkor Chode kolostorba. A Pelkor Chode főtemplomát, a Tsuklakhang-ot 1418-1425 között építtette Gyantse második hercege. Széleskörű tudást kínáló akadémia volt ez, 16 dralsang-al, melyek otthont adtak a tibeti buddhizmus mind a négy iskolájának: a szakja, nyingma, gelug és kagyü iskoláknak. A dralsang-ok épületeit lerombolták, de a XV. századi falfestményekkel, hagyományos szakja mandalákkal díszített csarnok fennmaradt. Ezután bejárjuk a Kumbum csortent (ereklye tornyot), amely 35 méter magas. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 5. nap Gyantse (3800 m) – Shigatse (3850 m) – Sakya (4320 m) – Sakya kolostor

  Barátság Főútvonalon (Friendship Highway) indulunk Nyugat-Tibet vad tájai felé.  Shigatsé-ben a Tashi Lumpo kolostorba látogatunk, amely a dalai láma utáni második legnagyobb méltóság, a Pancsen Láma székhelye. A pancsen nagy tanítót jelent. A címet hagyományosan a Tashilumpo kolostor vezetője viselte. A kolostorban található Maitréja (a jövendőbeli Buddha) 21,6 méteres bronz szobra és a pancsen lámák gyönyörűen kidolgozott, ékkövekkel díszített csortenjei (ereklyetartói). Este érdemes körbe sétálni a kolostor előtti bazárban, ahol vallási tárgyak, imazászlók, imamalmok, thankák, sálak és tőrök között válogathatunk. Az árusok hagyományos ruházatot és ékszert is szép számmal kínálnak. Ezután tovább indulunk a Tibeti-fennsík felé. A Himalája végtelennek tűnő hegyvonulata és hegyi legelőket tarkító nomádok szállásai között utazva egy kicsit megtapasztalhatjuk azt, milyen is lehetett az ősi Tibet. Délután érkezünk Sakya kisvárosába (4320 m), ahol a helyiek a mai napig őrzik hagyományaikat. Sakya a XI. századtól egészen a XIV. századig Közép-Tibet egyik vallási és politikai központja volt. Erődítménnyel védett kolostora ma is a tibeti buddhizmus egyik legjelentősebb iskolájának (Sakya Pa) központja. A kolostor legrégebbi imatermében őrzik a Buddha tanításainak legnagyobb tibeti gyűjteményét, összesen 84 000 imakönyvet. Közös kolostor látogatásunk után szabadon sétálhatunk a szerzetesek imatermeiben és lakóépületei között. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 6. nap Sakya (4320 m) – Chomolungma Nemzeti Park – Rongbuk (5000 m) – Mount Everest alaptábor

  Apró tibeti települések között utazunk tovább a kopár Tibeti-fennsíkon, miközben egyre közelebbről csodálhatjuk meg a hatalmas Langtang-hegység 7-8000 méter magas vonulatait. Felkapaszkodunk a Pang La hágóra (5220 m), ahonnan az Everest (8848 m), a Cho Oyu (8125 m) , a Lhotse (8516 m), a Gyachung Kang (7952 m) és a Makalu (8481 m) csúcsai uralják a tájat. Látványuk egy életre szóló élmény!
  A Barátság Főútvonalról letérve a Chomolungma Nemzeti Park területén folytatjuk utunkat.
  „Meg kellett, hogy álljunk, teljesen lenyűgözött minket a táj. Az Everest látványa minden más gondolatot kisepert elménkből. Megfeledkeztünk a kopár sziklás vidékről és más természeti szépségekről. Nem szóltunk semmit, csak álltunk és bámultuk ezt az óriást.” George Mallory ezeket a szavakat jegyezte le amikor 1921-ben a Rongbuk-völgybe értek.
  Délután érkezünk meg az 5 000 méteres magasságban fekvő, parányi Rongbuk kolostor egyszerű vendégházba. A kolostor feletti sztúpáktól a Mount Everest teljes panorámájában gyönyörködhetünk.
  Este szabadon sétálgathatunk az új Rongbuk kolostorban és ha szerencsénk van, gyönyörű naplemente fotókat készíthetünk Földünk legmagasabb hegyéről. (szállás: vendégház)

 • 7. nap Rongbuk (5000 m) – Saga (4600 m)

  Reggel újra felkapaszkodunk buszunkkal a Pang La hágóra, a kilátóponton elköszönünk a Mount Everest-től és hétezres társaitól. Hosszú utazás vár ránk a Dargye Tsangpo és a Bramaputra folyók találkozásánál fekvő Saga (4600 m) településére. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

 • 8. nap Saga (4600 m) – Darchen (4680 m)

  Közel 450 kilométernyi autózás vár ránk a végtelennek tűnő Tibeti-fennsíkon. Az időnként felbukkanó pásztorok sátrain kívül csak a Himalája hósipkás hegycsúcsai színesítik a tájat. Egyre magasabb hágókon kell átkelnünk, amíg az 5216 méteres Mayun La hágó után végül megpillantjuk a Manasarovar tavat és a Kailash hegypiramisát. Úti célunk Darchen. A nepáli határ közelében, 4680 méter magasságban fekvő kisváros a Kailash-hegyhez induló zarándokok találkozó pontja, az utolsó hely, ahol a vándorok feltölthetik  élelmiszer készleteiket.  Délután ellátogatunk a Manasarovar-tóhoz. A tóhoz sok vallási feljegyzés és legenda fűződik. A buddhisták úgy tartják, a Manasarovar a „világ folyóinak anyja”. Négy hosszú folyó ered itt, köztük az Indus. A hinduk úgy vélik, hogy a tó vize lemossa a rossz emberi tulajdonságokat, ezért a négy fürdő általában zsúfolásig megtelik hívőkkel. Több kolostor áll a szent tó körül, a Chiu kolostor a legismertebb közülük, ahová mi is ellátogatunk. Az éjszakát Darchen-ben töltjük. (szállás: hotel)

 • 9. nap Darchen (4680 m) – Tirthapuri hőforrások (4310 m) – Zanda (3750 m)

  Reggel Tibet egyik legfontosabb kulturális emlékhelyére, a legendás Guge Királyság területére indulunk. Közel 250 km-es utazásunkat színes imazászlók és a kopár tájat díszítő sztúpák látványa kíséri.
  Útközben kis kitérőt teszünk a Kailash északnyugati részén, a Szatlezsd folyó északi partján lévő Tirthapuri hőforrásokhoz és a közeli kolostorba. A Kailash kora befejezését követően a tibeti zarándokok jönnek ide, hogy fürödjenek a természetes források által táplált medencékben. Akinek kedve van, egy óra alatt körbe sétálhat Tirthapuri körül. Az ösvény a hőforrásokból indul, majd enyhén emelkedik egy hamvasztási pontig, innen pedig a „gyógyító kövek“-hez vezet. Ezután egy karma-tesztelő helyhez érkezünk, ahol a zarándokok karma szintjüket próbálják meg ellenőrizni.A Tirthapuri kolostorban megnézzük Guru Rinpoche (Padmasambhava) és társa, Yeshe Tsogyel lábnyomait a gyülekezőteremben és elsétálunk a kolostor déli részén található manikövekből rakott falhoz, melyet jak fejek díszítenek. Este érkezünk Zanda egyik hotelébe, ahol az éjszakát töltjük. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 10. nap Zanda (3750 m) – Tsaparang: Guge királyság – Tholing kolostor (3700 m) – Gunsha (4274 m)

  Reggel a közeli Tsaparang-ba utazunk, a Guge királyság Xiangquang folyó partján álló archeológiai területére.
  Megnézzük a nagy palota romjait, melyek egy 300 méter magas domb tetején állnak.
  Ezután a Nagri prefektúra legrégebbi kolostorába látogatunk el. A Tholing kolostort 997-ben építette a Guge királyság második királya. A megmaradt épületek belsejében, a falakon érintetlenül hagyta a színes freskókat a száraz éghajlat.
  A királyság pártfogása alatt a terület Tibet vallási központjává vált. A Guge királyság és a Tholing kolostor hatása Kasmírtól Assamba-ig ismert volt Indiában.
  A Tholing kolostor közelében található Xiangquan folyóban 108 buddhista torony áll. Annak ellenére, hogy drámai módon tönkretették őket, érdemes megnézni őket.
  Délután Gunsha (4274 m) városába utazunk, ahol egy kényelmes szállodában töltünk egy éjszakát. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 11. nap Gunsha (4274 m) – Lhásza (3600 m)

  Reggel Lhászá-ba repülünk, a kora délutáni órákban érkezünk meg szállásunkra. A nap hátralévő részét a Barkhor bazárban tölthetjük ajándékvásárlással. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 12. nap Lhásza – Xi'an

  Gongkar repülőtérről Xi’an-ba repülünk, ahonnan megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat. (ellátás: reggeli)

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • 11 éjszaka szállást  3*-os hotelekben, 2 ágyas szobákban, melyekhez saját fürdőszoba tartozik
  • az Everest alaptábornál 1 éjszaka szállást egy nagyon egyszerű vendégházban, 2-4 ágyas szobákban, melyekhez közös mosdó tarozik, fürdőszoba nincs
  • 9 reggelit
  • az Everest alaptábor belépési engedély és nemzeti park belépő árát
  • az utazási engedélyeket Nyugat-Tibet tartományaiban
  • a kolostor belépőket Tibetben (összesen kb. 200 USD)
  • a reptéri transzfereket az utazás helyszínén csoporttal való érkezés és indulás esetén
  • az utazást Tibet területén bérelt buszokkal
  • a helyi idegenvezetők munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegyek és illeték árát
  • a Xi’an – Lhásza – Xi’an repülőjegy és illeték árát
  • a Gunsha – Lhásza repülőjegy és illeték árát
  • a tibeti vízum árát
  • a borravalót a helyi vezetőknek: 100 – 120 USD/ résztvevő
  • az útlemondási biztosítást
  • a baleset-, és poggyászbiztosítást
  • az egyágyas felárat: 600 USD
 • Repülőjegyek, illetékek
  • a Budapest – Xi’an – Budapest csoportos repülőjegy ára illetékkel: 200 000 Ft-tól
  • a Xi’an – Lhásza – Xi’an repülőjegy ára illetékkel: 500 USD
  • a Gunsha – Lhásza repülőjegy és illeték ára: 500 USD
  • a repülőjegyek ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és repülőjegy értékesítő partnerünk ajánlatáért fordulj irodánkhoz
 • Beutazási szabályok, vízum
  • Kína: a 30 napos turista vízum ára: 115 USD, melyet a budapesti kínai nagykövetségen vált ki partnerünk
  • a vízum elkészítéshez 1 hét szükséges
  • a vízum elkészítéshez 2 db igazolványkép és az útlevél szükséges
  • az útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
  • az útlevélben rendelkezésre kell állnia egy üres oldalpárnak a vízum elkészítéshez
  • az utazásra való jelentkezéskor küldd el útleveled 2. oldalának másolatát irodánknak
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz útlemodási- és poggyász biztosítással, valamit 6000 tengerszint feletti magasságig érvényes sportbaleset biztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Fizetési feltételek
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 2 900 USD-tól
  • Előleg: a jelentkezés után fizetendő 14 nappal, a Részvételi díj 50 %-a
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj  50% -a
 • ÚTLEMONDÁSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 40 USD kezelési költséget.

  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a   Részvételi díj 100%-a, valamint a belső repülőjegyek árának vissza nem téríthető része.
 • Ajánlott korhatár

  25-55 év

 • LÉTSZÁM

  10-14 fő

 • Kizáró okok

  A szív- és érrendszeri problémák, keringési panaszok, cukorbetegség, súlyos látászavar, valamint a testi fogyatékosság kizáró okot jelentenek a túrán való részvételről.

Hasznos információk

 • Utazási- és túraengedélyek
  • a Tibeti Autonóm Területre csak szervezett utak keretében juthatnak el külföldiek
  • számos engedélyre van szükség a beutazáshoz, de elvárás a hivatásos kínai sofőr és tibeti idegenvezető alkalmazása is
  • az Everest alaptáborba szóló utazási engedélyek megszerzése akár 4-8  hétbe is beletelhet, ezért legalább 8 héttel az indulás előtt le kell adnunk a neveket valamint útlevél másolatokat a tibeti utazási irodának, hogy biztosan időben megérkezzenek az utazáshoz szükséges papírok
 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • Túraszervezés
  • az utazás megszervezése egy tibeti utazási iroda bevonásával zajlik
  • a Tibeti Turisztikai Hivatal előírása szerint Lhászát elhagyva csak engedéllyel rendelkező idegenvezetővel lehet a tartományban utazni
  • az utazás teljes ideje alatt képzett, angolul beszélő helyi idegenvezetők és egy magyar túravezető állnak a rendelkezésedre
 • Kultúrsokk
  • Tibeti utazásunk tibeti szakasza az itthon megszokottól nagyon eltérő környezetbe kalauzolja el az utazót.
  • Az Everest alaptábornál a szállás igen szerény, angol WC helyett latrinákat kell használnunk.
  • Az ételek egyszerűek és nem, vagy kevesen beszélnek angolul.
  • Az utazás alatt kevés olyan helyzet van, amikor elszakadhatunk a csoporttól, úgyhogy türelemre, toleranciára és a humorérzékünkre mindenképpen szükségünk lesz.
  • Ha felkészültél minderre, akkor csodás, egy életre szóló élménnyel gazdagabban térsz majd haza.
 • AZ UTAZÁS PROGRAMJA
  • Utazásunk Tibet távoli vidékeire vezet, ráadásul jeletős tenegerszint feletti magasságon. A honlapon megadott programot  a helyszínen éppen adott szituációhoz kell igazítanunk, egy-egy program időpontja felcserélődhet.
 • Szállások
  • 11 éjszakát színvonalas 3*-os hotelekben, 2 ágyas szobákban töltünk
  • az Everest alaptábornál 1 éjszakát egy nagyon egyszerű vendégházban töltünk, 2-4 ágyas szobákban, melyekhez közös mosdó tarozik, fürdőszoba nincs
 • Étkezések
  • az utazás ára 9 reggelit tartalmaz
  • az utazás ára a további étkezéseket nem tartalmazza
  • a napi háromszori étkezésre hozzávetőlegesen személyenként 20 USD-ral érdemes számolni
  • Xi’an-ban és Lhászá-ban minden igényt kielégítő éttermeket találunk
  • Tibet más városaiban a lehetőségek nem ennyire szélesek, túravezetőink mindig ajánlanak nekünk éttermeket, a csoport általában együtt étkezik
 • Víz

  Tibet fekvése miatt a megszokottnál sokkal nagyobb mennyiségű víz fogyasztása javasolt. Mindig vigyünk magunkkal folyadékot és éjszaka se feledkezzünk meg arról, hogy legyen víz a kezünk ügyében. Az emberi test hihetetlenül gyorsan képes kiszáradni a magaslati levegőn, még pihenés közben is! A csapvíz nem fogyasztható biztonsággal, csak forralt vizet igyunk! Palackozott vizet mindenhol lehet kapni.

 • Hogyan hat a szervezetünkre a magasság?

  Mindenkire másképp és eltérő mértékben hat a magasság és a kevesebb oxigén. Erre itthon felkészülni nem lehet. Utazásunk programja úgy van felépítve, hogy hagyunk időt a jelentő tengerszin feletti magassághoz való alkalmazkodásra.

  Az AMS (akut hegyibetegség) komoly dolog. Akkor alakul ki, ha a szervezet nem tud alkalmazkodni a magaslati levegőhöz. Kialakulása nem függ életkortól vagy erőnléttől. Általában 3000 méter felett már számítani lehet rá és ahogy emelkedünk, úgy hat egyre jobban ránk. Lhászá-ba érkezve enyhe légszomjra és fejfájásra számíthatunk. A tünetek általában viszonylag gyorsan enyhülnek. Bőségesen igyunk folyadékot! Ne kezdjünk gyógyszert szedni, amíg nem konzultáltunk túravezetőnkkel.

 • Valuta, költőpénz
  • kizárólag 2006. utáni kiadású és nagy címletű amerikai dollár vagy Euro kivitelét javasoljuk, amit a helyszínen válthatunk át a helyi fizetőeszközre
  • Kína hivatalos fizetőeszköze a yüan (1 CNY = kb. 40 Ft.)
  • Tibet alacsony árfekvésű ország
  • mindenkinek mások az igényei, de általában 20 USD/nap/fő az az összeg, amit költőpénznek javasolni szoktunk
  • ajánlott költőpénz: 200 USD + ajándékvásárlás
  • nehéz megítélni, hogy ki mennyit akar és fog vásárolni, de a tapasztalat azt mutatja, hogy mindenkit többet költ a tervezettnél, főleg ajándék vásárlásra
 • Közlekedés
  • az utazásunk során használt bérelt kisbuszok és transzferek költségét az utazás ára tartalmazza
 • Oltások, gyógyszerek
  • a Kínába való belépéshez nincs szükség speciális egészségügyi papírokra
  • az egészségügyi ellátó rendszer nagyon más, mint amihez Európában hozzászoktunk
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • Időjárás
  • Tibetben utazásunk időpontjában általában nem annyira zord az időjárás, ahogyan azt az ember elképzeli, de készüljünk fel, hogy bármikor hidegre fordulhat az idő, nappal 10-20 °C közötti hőmérséklet várható
 • Indulás előtti információk
  • a szükséges túrafelszerelések listáját és a felkészüléshez szükséges további információkat jelentkezéskor elküldjük neked
 • Hasznos információk
  • időeltolódás: Tibetben + 7 óra
  • Internet: nagyvárosi tibeti hoteleinkben van wifi
  • a kínai kormány döntése nyomán néhány honlap nem hozzáférhető Kínában
  • telefon: a legtöbb városban van kiépített mobilhálózat, így – ha van roaming szolgáltatásunk – akkor használhatjuk saját mobiltelefonunkat is, a mobiltelefonról kezdeményezett hívások ára igen magas
 • KAPCSOLÓDÓ

  Ha érdekel, hogy milyen a túránk hangulata, látogass el a blogunkra és olvasd el Pogonyi Tibor élménybeszámolóját: Nepál, Bhután, Tivet kalandtúra – Kathmandu kaotikus utcái és kiárlyi városai

  A Saga Dawa Fesztiválról “Az Érdemek hónapja” című bejegyzésünkben olvashatsz.

 • Bankszámlaszámok
  • Pachamama Adventures Ltd.

   

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design