Uganda, Kenya, Tanzánia Overland – Kelet-Afrika kalandtúra – Hegyi gorilla túra

Indulás: 2021/12/01
Utazás hossza: 19 nap
Utazás stílusa: Overland kalandtúrák
Létszám: 12-14 fő
Ár:

Jelentkezem
Kérdésem van

Életed egyik legnagyobb kalandja vár rád Kelet-Afrikában! 3 országon átívelő overland utazásunk során ámulatba ejtő afrikai tájakkal és vadvilággal ismerkedünk meg, mindezt egy tonnányi kaland kíséretében. Uganda, Kenya és Tanzánia legszebb vadrezervátumaiban, Kelet-Afrika legjobb vadállat-megfigyelő helyein indulunk állatlesekre. És abban az életre szóló élményben is részünk lehet, hogy találkozhatunk a hegyi gorillákkal!

Kiemelt látnivalók:

 • az afrikai kontinens legnagyobb tava, a Viktória-tó
 • hajókirándulás a Viktória Níluson a Murchison-vízeséshez
 • a csimpánles a Kalinzu Erdőrezervátumban
 • túra a hegyi gorillákkal az „Áthatolhatatlan” Bwindi Nemzeti Park erdőiben
 • rafting a Viktória Níluson
 • szafari a Nakuru-tó Nemzeti Parkban
 • szafari a Maasai Mara Vadezervátumban
 • szafari a Amboseli Nemzeti Rezervátumban
 • a Kilimandzsáró ikonikus sziluettje
 • a nagy afrikai állatvándorlás a Serengeti Nemzeti Park szavannáin
 • terepjárós szafari a Ngorongoro kráter füves legelőin

Neked való?

 • Utazási stílus: overland kalandtúra
 • Komfort: **
 • Szervíz: ***
 • Aktivitás: **

Részletes program

 • 1. nap UGANDA: ENTEBBE – VIKTÓRIA-TÓ

  Napközben érekzünk meg Ugandába, a Viktória-tóba nyúló félszigeten épült Entebbe repülőterére, ahonnan a Kamplába utazunk. A Viktória-tó az afrikai kontinens legnagyobb tava, a Nílus leghosszabb felső ágának, a Fehér-Nílusnak a forrása. Viktória Nílus néven innen folyik az Albert-tóba, mielőtt Egyiptomba tartó 7000 km hosszú útjára indul. (szállás: hotel)

 • 2. nap VIKTÓRIA-TÓ – MURCHISON NEMZETI PARK – ALBERT-TÓ

  Reggel útra kelünk, Uganda legnagyobb nemzeti parkjába utazunk. A Murchison Nemzeti Park az Albert-hasadékvölgy északi részén helyezkedik el, magába foglalva a geológiai képződmény egyik méltán legnépszerűbb látnivalóját. A Nílus ezen a részén 7 méterre szűkül össze és lezúdul a Murchison-vízesésen, hogy onnantól békés folyóként hömpölyögjön tovább az Albert-tóba. Szállásunk a nemzeti park területén lesz, kényelmes afrikai stílusú bungalókban. (szállás: sátor, 2 éj, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 3. nap CSIMPÁNZ TÚRA – MURCHISON-VÍZESÉS

  Korán kelünk, hogy részt vehessünk a Kalinzu Erdőrezervátumban szervezett túrán, ami a csimpánzok nyomába ered. A gerinceken és völgyeken haladó ösvényen megfigyelhetjük, hogy milyen a csimpánzok természetes környezete.
  Déli sziesztánk után motorcsónakkal indulunk állatlesre a Viktória Níluson. A Murchison-vízesésig tartó hajózásunk során elefántokat, vízilovakat, krokodilokat és egzotikus madarakat láthatunk. A  vízesésnél sétálunk a kilátópontok között, majd szállásunkra utazunk. (ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 4. nap ALBERT-TÓ – ZIWA ORRSZARVÚ OTTHON - KAMPALA

  Reggel Uganda fővárosába, Kampalába utazunk. Útközben ellátogatunk a Ziwa Orrszarvú Otthonba. A 2005-ben alapított otthon célja az orrszarvú populáció védelme. Ez az egyetlen hely, ahol rinocéroszokat láthatunk Ugandában, ezért gumicsizmákat húzunk és gyalogosan járjuk be a mocsaras területet, ahol az orrszarvúk élnek. Kalandos „rinocérosz vadász” túránk után a Ziwa éttermében ebédelünk.
  Kampala egyik kényelmes hotelében szállunk meg. Szilveszter  éjszaka a táncmulatság után a medencében és a bárban hűsölhetünk. (szállás: hotel, 1 éj, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 5. nap KAMPALA – BUNYONYI-TÓ

  Reggel a Bunyonyi-tóhoz utazunk, Uganda dél-nyugati részére. Útközben  megállunk egy fotózásra kialakított helyen az Egyenlítő vonalán. Délután érünk szállásunkra, az apró szigetekkel tarkított Bunyonyi-tó partjára. Elfoglaljuk a trópusi kertben álló kényelmes bungalóinkat. A lodge éttermében vacsorázunk, esténket pedig a tábortűz körül vagy a hangulatos tóparti bárban folytathatjuk.
  Egy feledhetetlen vezetett túra vár ma ránk a Bwindi Nemzeti Parkban. A park és a Bwindi Áthatolhatatlan Erdőnek is nevezett erdő Afrika leggazdagabb ökoszisztémáját rejti, de ami igazán különlegessé teszi ezt a napot az az, hogy találkozhatunk egy hegyi gorilla családdal. Bár sok csodája van Afrikának, ez a találkozás valóban lélegzetelállító!
  A túrára készüljünk elég folyadékkal, vízlepergető ruházattal (pillanatok alatt képes eleredni az eső), valamint olyan kameratáskával, ami szintén jól bírja az esőt! A rovarok ellen hosszú ujjú pólóval és hosszúnadrággal védekezzünk. Mivel az ugandai hatóságok szigorúan őrzik a gorillacsaládokat és naponta csak nyolc embert engednek egy-egy család közelébe, a csoportot – létszámtól függően – több csapatra osztjuk majd, hogy mindenki részesülhessen ebben a kivételes látványban.
  (szállás: sátor, 2 éj, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 6. nap BWINDI NEMZETI PARK – Hegyi Gorilla túra

  Ugandai kalandunk fénypontja következik! A hegyi gorillák Közép-Afrikában két területen, két csoportban élnek. Az egyik csoport az ugandai Bwindi Nemzeti Parkban él. A hegyi gorillák a kihalás szélén élő állatok, a Természetvédelmi Világörökség Vörös listáján a kritikusan veszélyeztetett fajok között tartják nyilván őket. Számuk az elmúlt 10 évben kis mértékben növekedett, jelenleg mintegy 650 egyed él a Bwindi területén.
  Kora reggel terepjárókkal indulunk a nemzeti park központjába, ahol részletes eligazítást kapunk a gorilla-les szabályairól. Ezután nekivágunk gyalogtúránknak az „Áthatolhatatlan” Bwindi Nemzeti Park erdőiben.
  A gorillák nagy területeket járnak be egyetlen nap alatt is, ezért a túra eltarthat a kora délutáni órákig, de akár estig is. Egy órát tölthetünk a gorillák társaságában.
  Délután csónak-kirándulásra indulhatunk a Bunyonyi-tavon. Ellátogatunk a szigeten élő egyik közösséghez, ahol bepillantást nyerhetünk a civilizációtól elzártan élő helyiek mindennapi életébe. (ellátás: reggeli, vacsora)

 • 7. nap BUNYONYI-TÓ – KAMPALA

  A Viktória-tó mentén utazunk vissza Kampalába. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 8. nap KAMPALA – JINJA – RAFTING

  Úticélunk a közeli Jinja. Az egykori halászfalu ma az ország második legnagyobb kereskedelmi központja.
  Jinja számos látnivalót és programot kínál, amit délután mindenki a saját kedve szerint fedezhet fel vagy próbálhat ki. A legjobb program a fél napos rafting a Viktória Níluson, ha tartalmasan akarjuk eltölteni a napot! (szállás: sátor, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 9. nap JINJA – KENYA: ELDORET

  Ma újabb országba utazunk: irány a kenyai Eldoret! A 200 000 főt számláló város 1910-ben még csak egy gazdaság volt, de mára az ország ötödik legnagyobb városává vált. A határátkelés után sétálunk egyet a helyi piacon, majd tovább indulunk. Tranzit szállásunk egy hangulatos kemping bungalóiban lesz a város közelében. (szállás: lodge,  ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 10. nap ELDORET – NAKURU-TÓ NEMZETI PARK

  Ma továbbutazunk Kenya Hasadékvölgy tartományában a Nakuru-tó Nemzeti Parkba. A Nakuru a Nagy-hasadékvölgy egyik alkalikus tava. A körülötte elterülő nemzeti park híres fajgazdagságáról: orrszarvúak, impalák, hiénák, sőt, oroszlánok és leopárdok is élnek itt. Maga a tó 1960 óta madárrezervátum, pelikánok, kormoránok, vöcsökfélék, fehérszárnyú szerkők, gázlómadarak, gulipánok és kacsafélék lakják. Késő délután szafarira indulunk a parkban. (szállás: sátor, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 11. nap NAKURU-TÓ – MAASAI MARA VADREZERVÁTUM

  Reggeli után újra útra kelünk. Szafarinkat Kenya leghíresebb parkjában folytatjuk, bevetjük magunkat a Maasai Mara-ba. A Maasai Mara Vadezervátum rendelkezik talán a legváltozatosabb állatpopulációval Kelet-Afrikában. A Mara és Talek folyók által közrefogott területen több, mint másfél millió gnú, félmillió gazella, majd negyedmillió zebra és több tízezer impala él. A park oroszlánok, leopárdok, gepárdokfekete orrszarvúk, valamint hiénák, sakálok otthona. A Mara-folyó vízilovakban és krokodilokban gazdag.  A rezervátum ötszáz madárfajnak ad otthont. (szállás: sátor, 2 éj, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 12. nap MAASAI MARA – MASZÁJ FALU

  Egész napos szafarira indulunk a Maasai Mara-ban. Szafarink során megpihenünk a nemzeti park látogató központjaiban, ebédidőben a szavannán piknikezünk és sziesztázunk. Délután ellátogathatunk egy maszáj faluba. A faluban benézhetünk a maszájok jellegzetes kunyhóiba, bepillantást nyerhetünk Kelet-Afrika legjellegzetesebb nomád népcsoportjának mindennapi életébe. Sétánk során megismerkedhetünk a büszke, harcos maszájok törzsi hagyományaival, hiedelmeikkel és beavatási szertartásaikkal. Késő délután újabb szafarira indulunk. Vacsora után üldögélhetünk a tábortűz körül vagy részt vehetünk egy izgalmas éjszakai vadlesen. (ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 13. nap MAASAI MARA – NAIROBI

  Egy kora reggeli állatles után kényelmesen megreggelizünk, összepakolunk és a kelet-afrikai Nagy-hasadékvölgy mentén Kenya fővárosába utazunk. Egy éjszakát töltünk Nairobi-ban. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 14. nap NAIROBI – AMBOSELI NEMZETI VADREZERVÁTUM

  A legendás Amboseli Nemzeti Rezervátum az úti célunk. Nem csak a vadvilágot, de az ikonikus Kilimandzsárót is teljes pompájában láthatjuk a park területéről. Az Amboseliből egy képeslap tökéletességével vetekedő kilátás nyílik a szavannából kiemelkedő, közel 6000 méter magas óriás hófödte csúcsára. A kedveskedve „Kilinek” nevezett hegy talán a hajnal és a naplemente lágy fényében a legszebb.
  Az Amboseli Nemzeti Parkban az alacsony akácosok és a nyílt füves területek váltják egymást, így kiválóan megfigyelhető itt a vadvilág. Bár a maga 392 négyzetkilométerével az Amboseli nem tartozik Kenya legnagyobb nemzeti parkjai közé, a Kilimandzsáróról lefutó patakok és az esős évszakban egybefüggő vízfelületet alkotó Amboseli-tó sajátos ökoszisztémát teremtett, ahol a legkülönfélébb állatokban gyönyörködhetünk. Számos őshonos emlőssel találkozhatunk: elefántok, oroszlánok, gnúk, leopárdok, foltos hiénák, zsiráfok, gepárdok vadásznak illetve legelésznek errefelé, de a madárvilág szerelmeseinek sem kell csalódniuk, hiszen több mint 300 faj képviselőjével találkozhatunk a szafari során. (szállás: sátor, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 15. nap AMBOSELI NEMZETI VADREZERVÁTUM – TANZÁNIA: ARUSHA – MTO WA MBU FALU

  Egy kora reggeli állatles után újabb határátlépés következik, irány Tanzánia!  Meg sem állunk Arushá-ig, a világ legmagasabb magányosan álló hegyének közelében fekvő turistaközpontig, ahol éjszakai szállásunk lesz.
  Délután ellátogatunk Mto Wa Mbu falujába, hogy megismerkedjünk a helyiek életével, hétköznapjaival, szokásaival. Belekóstolhatunk a helyi ízekbe is, hiszen a faluban ebédelünk. Ezután tovább folytatjuk a maszáj kultúrával való ismerkedést. Biciklire pattanva járjuk be a Mto Wa Mbu körül elterülő mezőgazdasági területeket, megismerkedünk a vidéki Tanzániával. (szállás: lodge, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 16. nap ARUSHA – SERENGETI NEMZETI PARK

  Ezért jöttünk Afrikába! Fényképezőgép „csőre töltve”, távcsövek készenlétben és indulhat a szafari a Serngeti Nemzeti Parkban a nagy állatvándorlás idején! Bivalyok, elefántok, oroszlánok, kafferbivalyok, zebrák és még ki tudja, mi más vár ránk! A Serengeti tanzániai részét általában kevesebben látogatják, mint a kenyai részt, így nagyobb eséllyel élvezhetjük háborítatlanul a látványt, a fény és árnyék csodálatos játékát.
  Az éjszakát egy egyszerű táborban töltjük, ahol nyugodtan bámulhatjuk a csillagos eget, ami sehol máshol nem olyan, mint Afrikában! (szállás: sátor, 2 éj, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 17. nap SERENGETI NEMZETI PARK – NAGY AFRIKAI ÁLLATVÁNDORLÁS

  A Serengeti madártávlatból? Pontosan ezt kínálja a mai hőlégballonos utazás a nemzeti park felett. Egy pezsgős reggeli után hőlégballonba szállunk és egy órán át a magasból figyeljük a park gazdag állatvilágát. Utána pedig egész napos szafarira indulunk, aminek során további izgalmas találkozásokban lehet részünk.
  gnúk, zebrák és antilopok februárban a Serengeti déli legelői felé vándorolnak, a csordákat a könnyű prédát jelentő fiatal borjakra vadászó ragadozók kísérik távolról. A park déli területeire indulunk mi is, hogy kis szerencsével szemtanúi lehessünk az afrikai állatvilág legnagyobb eseményének, a nagy állatvándorlásnak. Vacsorára érkezünk vissza szállásunkra. (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 18. nap SERENGETI NEMZETI PARK – NGORONGORO KRÁTER

  Egy korai reggeli után útra kelünk, hogy megcsodáljuk mindazt a szépséget, amit a Ngorongoro kráter kínál. A reggeli ködben maszáj pásztorok bukkannak fel, az ébredező természet felejthetetlen látványt nyújt. A vezetőnk elkísér minket a kráterbe, ahol igen változatos élővilág alakult ki. Zebrák, kafferbivalyok, gazellák és jávorantilopok, vízilovak, orrszarvúak, elefántok, majmok és páviánok élnek itt. Ha szerencsénk van, akár egy oroszlánfalkát vagy egy-egy magányos leopárdot is megpillanthatunk.
  Piknik ebédünket a mocsaras Magadi-tó parján fogyasztjuk el, amelynek környezetében számos flamingó és vízimadár él. A nap végén magunk mögött hagyjuk a nemzeti parkot és közeli szállásunkra utazunk. (szállás: lodge, ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 19. nap MANYARA-TÓ – ARUSHA – HAZAUTAZÁS

  Napunk első felét ajándékvásárlással és csomagjaink összepakolásával töltjük. A déli órákban indulunk a repülőtérre. Útközben ellátogatunk a térség legnagyobb banántermelő területének egyik ültetvényére. Rövid pihenőre és fotószünetre megállunk a híres Manyara-tónál, amelyről Ernest Hemingway azt mondta ,,a legszebb, amit Afrikában láttam”. Az esti órákban kezdjük meg Európa felé tartó utazásunkat. (ellátás: reggeli)

Csapat

 • TÁTRAI BERNADETT Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • GORILLA TÚRA ENGEDÉLY

  • Jelentkezz időben!
  • a Bwindi Nemzeti Parkban naponta 8 gorilla-túra engedélyt adnak ki
  • az engedélyt az utazás időpontja előtt 4-6 hónappal meg kell vásárolni
  • a gorilla-engedélyt az utazás ára tartalmazza, az előleggel kell fizetni
  • az engedély ára útlemondás esetén minden esetben vissza nem térítendő összeg: 800 USD
 • Az utazás ára tartalmazza
  • a reptéri transzfereket az utazás helyszínén csoporttal való érkezés és indulás esetén
  • az utazást egy expedíciós teherautóval, sofőrrel
  • 12 éjszaka szállást kempingben, 2 személyes sátorban
  • 6 éjszaka szállást hotelekben, 2 ágyas szobákban
  • az ellátást a program szerint: utazásunk alatt teljes ellátást biztosítunk
  • a kempingfelszerelés –  a sátrak, a matracok és a konyhai eszközök – bérleti díját
  • a nemzeti parkok belépőit: Murchison Nemzeti Park, Bwindi Nemzeti Park, Ziwa Központ, Nakuru Nemzeti Park, Masaa Mara Vadrezervátum, Amboseli Vadrezervátum, Serengeti Nemzeti Park, Ngorongoro kráter
  • a szafarikat és programokat a részletes leírás szerint
  • a helyi vezetők, a szakács és a sofőrök munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a Budapest – Entebbe – Arusha – Budapest repülőjegyek és illetékek árát
  • a reptéri transzfereket egyéni érkezés és indulás  esetén
  • az ugandai, kenyai és tanzániai vízumok díját
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat a helyi vezetőknek: 100 USD/ résztvevő
 • Fakultatív programok

  Felhívjuk figyelmed, hogy a fakultatív programok ára változhat, a megadott árak tájékoztató jellegűek:

  • Bwindi Nemzeti Park – hegyi gorilla túraengedély: 800 USD
  • Bunyonyi-tó: csónakkirándulás: 10 USD
  • Jinja – fél napos rafting: 120 USD
  • Maasai Mara – hőlégballonozás: 350 USD
  • Serengeti – éjszakai szafari: 120 USD
 • Repülőjegyek, illetékek
  • Budapest – Entebbe – Arusha – Budapest repülőjegyek és illetékek ára: 240 000 Ft-tól
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és partnerünk árajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Beutazási szabályok, vízum
  • magyar állampolgárok számára az Ugandában, Kenyában és Tanzániában való tartózkodáshoz vízumra van szükség, a vízum díját az utazás ára nem tartalmazza, azt érkezéskor vásároljuk meg
  • az ugandai vízum ára egyszeri belépésre: 50 USD
  • a kenyai turista vízum ára egyszeri belépésre: 50 USD
  • a tanzániai turista vízum ára egyszeri belépésre: 50 USD
  • a vízum elkészítéséhez 2 igazolvány méretű fényképre van szükség
  • az útlevélnek a belépés idejétől számítva legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie és rendelkezésre kell állnia 2 üres oldalpárnak
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK

  Az Utazás ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze.

  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 
  • HELYSZÍNEN FIZETENDŐ KÖLTSÉG: érkezéskor, készpénzben fizetendő
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a
 • Útlemondási feltételek

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levonja a Gorilla túraengedély árának 100%-át (800USD) és 40 USD kezelési költséget.

  A 60 napon belüli útlemondás esetén ezen felül az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 20%-a,
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • Ajánlott korhatár

  26 – 60 év

Hasznos információk

 • Gorilla túra
  • A túrára készüljünk elég folyadékkal, vízlepergető ruházattal (pillanatok alatt képes eleredni az eső), valamint olyan kameratáskával, ami szintén jól bírja az esőt!
  • A rovarok ellen hosszú ujjú pólóval és hosszúnadrággal védekezzünk.
  • Mivel az ugandai hatóságok szigorúan őrzik a gorillacsaládokat és naponta csak nyolc embert engednek egy-egy család közelébe, a csoportot – létszámtól függően – több csapatra osztjuk majd, hogy mindenki részesülhessen ebben a kivételes látványban.
 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi partner irodánkon keresztül foglalod le repülőjegyed
 • Szervezés
  • az utazás szervezése helyi partner iroda bevonásával zajlik
  • az utazás ideje alatt angolul beszélő helyi és  egy magyar túravezető valamint egy szakács állnak a rendelkezésedre
 • Szállások
  • 12 éjszakát jól felszerelt, hangulatos kempingben töltünk
  • a legtöbb táborhelyen van medence és bár, egy-egy helyen ajándékbolt is
  • a  kempingben elegendő számú, tiszta, közös zuhanyzók állnak a rendelkezésünkre
  • a 2 személyes sátrakat és matracokat a helyszínen kapjuk, azok bérleti díját az utazás tartalmazza
  • a sátrakat mindenkinek magának kell felállítani és lebontani
  • 6 éjszakát hotelekben töltünk, 2 ágyas szobákban
 • Étkezések
  • az utazás nagy része alatt teljes ellátást biztosítunk – lásd a részletes programban
  • tábori szakácsunk gondoskodik róla, hogy tápláló és egészséges étel kerüljön mindenki gyomrába
  • a reggeli menü napi időbeosztásunknak megfelelően lehet hideg vagy meleg étel
  • salátákból és szendvicsből álló piknik ebédünket általában útközben, egy-egy látványosságnál megpihenve készítjük el
  • a vacsora mindig meleg, az ételek a helyi és nemzetközi konyha fogásai közül kerülnek ki
  • igény esetén speciális étrendnek megfelelő étkeztetést is tudunk biztosítani
  • az overalandozás igazi csapatjáték, ha azt szeretnénk, hogy hamar elkészüljön az étel, be kell segítenünk szakácsunknak a zöldségpucolásban, saláták elkészítésben, a konyhánkban ezért pontos munkabeosztás van
 • Közlekedés
  • overland utazásunk során egy expedíciós teherautóval közlekedünk, amit a helyszínen bérelünk, egy sofőrrel
 • Valuta, költőpénz
  • Uganda hivatalos fizetőeszköze az ugandai shilling. (1 Ft = kb. 12 UGX)
  • Kenyában a kenyai shilling a hivatalos fizetőeszköz. 1 USD = kb. 100 KES
  • Tanzánia hivatalos fizetőeszköze a tanzániai shilling (1 TSH = kb. 6 Ft.)
  • legcélszerűbb az amerikai dollár kivitele, amit a reptéren válthatunk be a helyi fizetőeszközre
  • a pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes bankjegyeket váltanak be
  • a nagy címletű bankjegyeket kedvezőbb árfolyamon váltják át
  • bankautomaták használatára nem lesz lehetőségünk utazásunk során
  • ajánlott költőpénz: 300 USD
 • Oltások, gyógyszerek
  • kötelező oltás: sárgaláz elleni védőoltás
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • Malária: Uganda fokozottan Maláriával fertőzött terület, a malária elleni gyógyszer szedése kötelező, a tablettát a háziorvos írja fel
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, ragtapasz, sebfertőtlenítő, fásli, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó, kézfertőtlenítő
 • KAPCSOLÓDÓ

  Ha szívesen olvasgatnál a nagy afrikai állatvándorlásról, látogass el blogunkra: Gyorstalpaló Kelet-afrikai szafarikhoz.

 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus levelet, benne egy regisztrációs számmal. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással.
  • Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg teljes összegének (USD) bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A befizetésről a visszaigazolást és a számlát online küldjük el az jelentkezési lapon megadott email címre.
 • Bankszámlaszámok
   • Pachamama Adventures Ltd.

    

   • USD Számla
   • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
   • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
   • Bankszámlaszám: 8310019717
   • Bankazonosító (routing number): 026073150
   • SWIFT kód: CMFGUS33

    

   • HUF Számla
   • Számlavezető bank neve: MKB Bank
   • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
   • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design