Új-Zéland gyalogtúra – A komplett kalandtúra a Déli- és Északi-szigeten

Indulás:
Utazás hossza: 21 nap
Utazás stílusa: Gyalogtúrák
Létszám: 8-10 fő
Ár:
7900
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

Egy aktív utazásra invitálunk Új-Zéland hegyei, partjai és csodálatos vidéki tájai közé! Gyalogosan, biciklivel vagy éppen evezővel a kezünkben ismerjük meg a Déli-sziget különleges kultúráját és a gazdag vadvilágot. Felfedezzük a sziget legszebb,  messze földön híres és kevésbé ismert látnivalóit, ízelítőt kapunk a helyiek vendégszeretetéből.

A Déli-sziget után látogass el velünk a szubtrópusi északra, fedezd fel velünk Új-Zéland Északi-szigetének ikonikus helyeit és féltve őrzött titkait! Nézd meg saját szemeddel a különleges vulkanikus felszínt, a geotermikus energiától duzzadó helyeket, a földalatti barlangrendszert, járd végig  Új-Zéland talán legjobb gyalogtúráját és persze ismerkedj meg a maori kultúrával!

Kiemelt látnivalók:

 • az Angelus körtúra a Nelson Lakes Nemzeti Parkban
 • a Marlborough szőlőtermesztő régió
 • a Tasmán-öböl és a hegyek tarkította Kahurangi Nemzeti Park
 • tengeri kajakozás az Okarito lagúnán
 • a Ferenc József-gleccser vidék
 • helikopteres gleccsertúra a Ferenc József gleccseren
 •  tengeri kajakozás az Okarito-lagúnán
 • Queenstown, Új-Zéland kalandsport központja
 • a Déli-sziget legnagyobb és talán a legszebb nemzeti parkja, a Fjordland
 •  a mély tintakék Tasmán-tenger
 • vendégségben egy 500 hektáros birkafarmon
 • Új-Zéland hegyóriásai és csillagfényes égboltja
 • tengeri kajakozás a Milford-öböl barátságos fókái és delfinjei között
 • a Déli-sziget egyik legszebb túrája, a híres Kepler ösvény
 • Auckland, a világ legnagyobb polinéz közösségének otthona
 • kerékpártúra a Whakarewarewa erdőség ösvényein
 • vendégségben a Te Arawa törzsnél

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: ***
 • Szervíz: *****
 • Aktivitás: ****

Részletes program

 • 1. nap Új-Zéland: Christchurch – aikoura-félsziget

  Túra: 6.5 km,  1-2 óra

  A legtöbben szombat este indulnak el az északi féltekéről, ami azt jelenti, hogy hétfőn kora reggel érkeznek Aucklandbe. A dátumválasztó vonal átlépése miatt így elvész egy nap, de ezt visszautazáskor visszakapjuk.
  Aucklandből rövid repülőúttal jutunk el a Déli-szigeten fekvő Christchurchbe, ahol a helyi idegenvezetők már várnak minket. A közeli félsziget kopott mészkőszikláin és a Kaikoura-földrengés által kialakított partvonal mentén medvefókák napfürdőznek és játszanak. Elképesztő élmény ezt a 2016-ban született földet látni! A mai nap ismerkedéssel, az utazás fáradalmainak kipihenésével telik, így nem zsúfoljuk tele programmal. (szállás: hotel, ellátás: ebéd, vacsora)

 • 2. nap Kaikoura – Forrest szőlőbirtok – Nelson Lakes Nemzeti Park: Angelus körtúra – Saint Arnaud - Lakehead turistaház

  Túra: 11 km, szintemelkedés: 700 m, 3-4 óra

  Kaikourából egy gyönyörű tengerparti úton jutunk el a néhány órányira fekvő Blenheimbe, a Marlborough szőlőtermesztő régió egyik városába. Ellátogatunk a Forrest birtokra, részt veszünk egy borkóstoláson, majd a piknik-ebédet követően a Nelson Lakes Nemzeti Park „bejáratához” utazunk. 
  Itt tényleg a zabolátlan természet vár minket, csodálatos tájak és mesébe illő nyugalom fogad. A park a Déli-Alpokban található, bükkerdők, nagy tavak és még nagyobb hegyek tarkítják. A 32 km hosszú Angelus körtúra Saint Arnaud elbűvölő kis falujából indul. Aránylag könnyű erdei gyalogösvényen haladunk a Rotoiti-tó mentén, egészen a Lakehead házig. A turistaház – ahogy neve is mutatja – a tó egyik csücskében áll. Ma itt szállunk meg. A túravezetőink szerencsére erős fickók, így a felszerelés nagy részét ők cipelik majd. Nekünk csak egy hátizsákot kell vinnünk, benne a hálózsákunkkal, néhány váltás ruhával és persze némi élelemmel. (szállás: Lakehead turistaház, faházak, teljes ellátás)

 • 3. nap Angelus körtúra: Lakehead turistaház – Angelus turistaház

  Túra: 10 km, szintemelkedés: 1050 m, 6-8 óra

  A mai nap feledhetetlen élményekkel vár: a táj minden egyes megtett lépéssel egyre szebb lesz.  A Travers-folyót követve gyalogolunk tovább a bükkerdőben, majd egy kaptató következik a Hukere-patakhoz és a gerincre. A túrának ez a legnagyobb kihívást tartogató része, a szintkülönbség 1000 méter – de bármennyire fárasztó is a gyaloglás, ami a végén vár minket, az minden csepp izzadságot megér! Amint felérünk a gyönyörű alpesi tó partján álló Angelus turistaházhoz, el is felejtjük a fárasztó gyaloglás minden kínját. Sokan mondják, hogy ez a csúcspontja új-zélandi kalandjuknak és persze a szigetlakók is sokkal szívesebben túráznak itt, mint bárhol máshol a szigeten! (szállás: Angelus turistaház, faházak, teljes ellátás)

 • 4. nap Angelus turistaház – Nyugati part – Punakaiki

  Túra: 11 km, szint le: 800 m, 4-6 óra

  Ébredés után megreggelizünk a világ tetején és a kopár Robert-gerincen folytatjuk tovább utunkat, ahonnan remekül rálátni a Tasmán-öbölre és a hegyek tarkította Kahurangi Nemzeti Parkra. Lassan ereszkedünk lefelé, vissza a bükkerdők sávjába, majd a túrát a Rotoiti-tónál zárjuk. 
  Saint Arnaudból buszunkkal utazunk tovább. Átkelünk a Déli-Alpokon és a Nyugati part felé vesszük az irányt. A 600 kilométer hosszú, csipkézett partvonalon mindösszesen 40,000 ember él. Ma Punakaiki tengerparti falucskájában szállunk meg, ahol egy jó adag fish and chips mellett mesélhetünk egymásnak az átélt kalandokról. (szállás: vendégház, teljes ellátás)

 • 5. nap Punakaiki esőerdő gyalogtúra – Ferenc József-gleccser vidék – Hokitika

  Túra: 7 km, szintemelkedés: 150, le: 150 m, 3-4 óra

  Délelőtt az Inland Pack Track-nak nevezett túraösvényt járjuk végig, amit a 100 évvel ezelőtt erre közlekedő aranybányászok alakítottak ki. Az ösvény gyönyörű esőerdőben és hasonlóan szép mészkőkanyonokban vezet. Ha már Punakaikiben járunk, nem hagyhatjuk ki a híres Pancake Rocks-ot (Palacsinta sziklákat) sem, ezeket a beszédes elnevezésű sziklaformációkat, amiket a Tasmán-tenger kitartó ostroma „faragott” laposra. Gyönyörű partmenti úton jutunk el Hokitikába, ahol megnézhetjük a helyi kézművesek galériáit és a pounamu-faragó műhelyeket (maori nyelven a pounamu jádét jelent). Ezután továbbindulunk a Ferenc József-gleccser vidékére, ahol a következő néhány napot töltjük. Új-Zéland gleccservidékének szíve a Déli-Alpok esőerdők borította lábának ölelésében fekszik. (szállás: vendégház, 2 éj, teljes ellátás)

 • 6. nap Hokitika – Okarito-lagúna tengeri kajakozás/ gyalogtúra

  Tengeri kajak túra: 7-10 km, 2-4 óra
  Túra: 4,5 km, 1-2 óra

  Reggel egy kevéssé ismert tengerparti településre, Okaritóba autózunk. Tengeri kajakba szállunk és végigevezünk a hófödte csúcsok takarásában rejtőző lagúnában. Az Okarito-lagúna ad otthont Új-Zéland egyetlen őshonos gémkolóniájának, de számos más madárfajt is megfigyelhetünk itt. Miután visszatérünk szálláshelyünkre, könnyű gyalogtúrára indulhatunk a környező erdőkben vagy a parton, de akár ejtőzhetünk egyet a melegvizes medencében is. Este hagyományos kiwi vacsora vár ránk, ahol a sültek játszák a főszerepet! (szállás: teljes ellátás)

 • 7. nap Ferenc József gleccser – gyalogtúra/ gleccsertúra – Makarora

  Túra: 8 km, szintemelkedés: 1100 m, le: 1100 m, 5-6 óra

  A Déli-Alpokban mintegy 140 gleccsert találunk, így érthető, hogy miért hívják ezt a területet gleccser országnak! A két fagyott folyóóriáshoz (a Ferenc József és a Fox gleccserhez) fogható látványban ritkán lehet részünk. A 250 méteres tengerszint feletti magasságban húzódó gleccserek igazán méltóságteljesek. A nap nagy részét a Ferenc József gleccser környékén töltjük túrázással, vagy az Alex Knob vagy a Roberts kilátópontig gyalogolunk fel. Mindkét pontból fantasztikus látvány nyílik a jégmezőre. Csapadékos időszakokban a túraösvények nehezen járhatóak, így az is elképzelhető, hogy a gleccser lábánál túrázunk majd a Matheson-tótól a Haast-hágónál fekvő Blue Poolshoz.
  Aki valami igazán különlegesre vágyik, az választhatja a helikopteres gleccsertúrát is a Ferenc József gleccseren. Jégcsákánnyal felszerelkezve szállunk helikopterbe, ami elrepít minket a Déli-Alpok legmagasabb csúcsai felé. A helikopter 1300 méteres magasságban tesz le minket a gleccseren. Túrázunk a fantasztikus jégalakzatok között, megnézzük a hasadékokat, gleccseroszlopokat és alagutakat. A túra végén a helikopter visz minket vissza a civilizációba.
  Ezután búcsút intünk a Ferenc József gleccsernek és folytatjuk utunkat a gyönyörű zöld erdőkön át a sziget belseje felé, Makarorába, ebbe a Mt Aspiring Nemzeti Parkkal szomszédos kis falucskába, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a környező hegyek hófödte csúcsaira. (szállás: vendégház, faházak, szállás: teljes ellátás)

 • 8. nap Hawea-folyó túraösvény – Queenstown

  Túra: 3 km

  Ma a zöldellő bükkerdőket gyorsan felváltja a zordabb, hegyvidéki táj. Miután megérkezünk a Hawea-tóhoz, útnak indulunk a Hawea-folyó elnevezésű túraösvényen. Ez a dimbes-dombos tájon húzódó útvonal a Hawea és a Clutha-folyó mentén húzódik. Az Otago vidéken áthaladva jutunk el Wanaka varázslatos kis tóparti falujába, ahol megebédelünk, majd a Cardrona nyereg felé vesszük az irányt. Rövid, de látványban gazdag gyaloglás után érkezünk meg a Wakatipi-tóhoz, ahol a következő néhány napot töltjük. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 9. nap Queenstown – szabadprogram

  Queenstown Új-Zéland kalandsport központja. A civilizáció minden kényelmével felszerelt kisváros tele van éttermekkel, kávézókkal, stílusos bárokkal, wellness központokkal és butikokkal. Hihetetlen mennyiségű programot kínálnak, a kajakozáson vagy a borászat látogatásokon át a hegyikerékpározásig, a bungy jumpingolásig vagy éppen a skydivingig mindent kipróbálhatunk itt. És persze ne feledkezzünk meg a kiváló túraösvényekről sem! (ellátás: reggeli)

 • 10. nap Queenstown – Fiordland Nemzeti Park – Routeburn ösvény gyalogtúra – Milford-öböl

  Túra: 3,5 km, szintmelkedés: 400 m, le: 400 m, 3-4 óra

  Ma a sziget legnagyobb és talán a legszebb nemzeti parkja felé vesszük az irányt – vár minket a fjordvidék! A Routeburn ösvényen haladva páratlan rálátás nyílik a Hollyford-völgyre, a Marian-tóra és a Mt Christinára. Ezután autóval megyünk át a Homer-alagúton és egy látványos gleccser-vájta völgy tetején bukkanunk ki, ahonnan leereszkedünk a Milford-öbölbe. Sokak szerint ez a fjord a világ nyolcadik természeti csodája. És valóban! A Tasmán-tenger felé tornyosuló meredek gránitfalak és a mély tintakék vízbe zúduló vízesések elképesztő látványt nyújtanak. Ma a Milford-öbölben maradunk, hogy maradéktalanul kiélvezhessük ennek a tájnak a drámai szépségét. (szállás: vendégház, teljes ellátás)

 • 11. nap Milford-öböl tengeri kajakozás, gyalogtúra - Kepler ösvény – Manapouri

  Tengeri kajak túra: 8-12 km, 2-3 óra
  Túra: 9,5 km, szintemelkedés: 100 m, le: 100 m, 2-3 óra

  A legtöbben egy hajó fedélzetéről csodálják meg a Milford-öblöt. Mi ennél kalandosabb formáját választjuk az utazásnak: a tengeri kajakozást. Így okozzuk a legkisebb zajt és így van a legnagyobb esélyünk arra, hogy találkozzunk az öblöt gyakran felkereső barátságos medvefókákkal és delfinekkel. Bár kora reggel kell felkelnünk, a korai ébredésért bőven kárpótol minket a nyugodt víz és az öböl békés csendje. A jól felszerelt kajakok kezdő és haladó kajakosoknak is biztonságosan használhatóak. Az evezés után megebédelünk, majd gyalogosan indulunk tovább a fjordvidék felfedezésére. Délután Új-Zéland egyik legszebb útvonalán, a híres Kepler ösvényen túrázunk. Bükkerdőkben vezet az utunk, a Waiai-folyó mentén. Az éjszakát a Manapouri-tó partján töltjük, ahol nem csak a gyönyörű tájat élvezhetjük, de a finom helyi ízekbe is belekóstolhatunk. (szállás: hotel, teljes ellátás)

 • 12. nap Cromwell óvárosa – Lindis-hágó – Braemar Station

  A Clyde-gát megépítése miatt áttelepített óvárosi rész Cromwell aranybányászati múltjába enged betekintést. Izgalmas sétát teszünk a régi épületek között, majd megebédelünk és a Lindis-hágón át a Pukaki-tóhoz autózunk, ahol Hamish és Julia McKenzie 5000 hektáros birkafarmján szállunk meg. A birkanyíróknak kialakított „hodályban” alszunk majd, így első kézből tapasztalhatjuk meg a hely rusztikus hangulatát. A ránk váró látvány pedig egészen különleges, hiszen a hatalmas kobaltkék tó másik oldalán magasodnak Új-Zéland legnagyobb hegyóriásai. A fényszennyezés itt minimális, ezért tiszta éjszakákon soha nem látott csillagfényes égbolt látványában lehet részünk. Sokan mondják, hogy ez volt Új-Zélandi utazásuk egyik legszebb éjszakája. (szállás: birkanyírók szállása, vendégház, 2 éj, teljes ellátás)

 • 13. nap Aoraki/ Mt. Cook Nemzeti Park gyalogtúra – Braemar Station

  Mueller Ridge túra: 7,5 km, szintemelkedés fel: 1000, le: 1000 m, 5-6 óra
  Hooker völgy túra: 9 km, szintemelkedés fel: 100, le: 1000 m, 3-4 óra

  3 724 méter magas Mt. Cook, vagy, ahogy a maorik nevezik Aoraki („felhőszaggató”) Új-Zéland legmagasabb hegycsúcsa. Ma a hegycsúccsal szembeni Mueller-gleccser felett húzódó gerincen túrázunk. A túra megerőltető ugyan, de a gleccser és a körülötte húzódó csúcsok látványa feledteti a megpróbáltatásokat. Az időjárás itt igen szélsőséges lehet, igazi alpesi klímára számítsunk, gyorsan változó körülményekkel. Ha a Mueller-gleccser feletti útvonalon nem lehet közlekedni, akkor egy könnyebb, de hasonlóan szép túraútvonalat választunk, gleccsertóval és jégheggyel a látnivalók között. Ezután ismét visszatérünk a Braemar Stationre, ünnepi vacsorán veszünk részt, majd gyönyörködünk az Aoraki/ Mt. Cook felett lebukó nap látványában. (teljes ellátás)

 • 14. nap Christchurch – Északi-sziget: Auckland

  Reggeli után visszatérünk Christchurchbe, ahonnan délután indul a repülőnk tovább. Túránkat az Északi-szigeten a vitorlák városaként is emlegetett Aucklandban kezdjük, amely a Waitemata és a Manukau kikötő között húzódó keskeny földnyelven fekszik. Új-Zéland lakosságának közel egyharmada él ezen a területen, ez a világ legnagyobb polinéz közösségének otthona. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 15. nap AUCKLAND – TE AROHA – WAIRERE-VÍZESÉS GYALOGTÚRA – ROTORUA

  Túra: 8 km, szintemelkedés: 950 m,le: 950m, 5-6 óra

  Magunk mögött hagyjuk a várost és dél felé tartunk Te Arohába. Természetes savanyúvizeinek és a Mokena gejzírnek köszönhetően ez a város a sziget egyik legkedveltebb turista központja. Mai gyalogtúránkon hatalmas fagyökerek és mohás sziklák között kanyargó ösvényen haladunk. Számos hídon átkelve jutunk fel a Okauia törésvonalon kialakult Wairere-vízesés lábához. Ezután Rotoruába autózunk. Ezt nevezik Új-Zéland maori szívének, hiszen ez Új-Zéland tengata whenuáinak (a sziget őslakóinak) kulturális és spirituális központja. (szállás: vendégház, 2 éj, teljes ellátás)

 • 16. nap ROTORUA – WHAKAREWAREWA ERDŐSÉG KERÉKPÁRTÚRA – TE PUIA GEJZÍREK – Te Arawa törzs – ROTORUA

  Kerékpártúra: 8 km, 2-3 óra

  Reggel nekivágunk a Whakarewarewa erdőség kerékpáros ösvényeinek. Ez az utazás egyik fénypontja és igyekszünk a csoport kerékpáros tudásához igazodó legjobb útvonalat megtalálni. Aki mégsem biciklizne, az felfedezheti Rotorua ásványi anyagokban gazdag fürdőhelyeit vagy magát a várost. Az erdőben költjük el piknik ebédünket, majd Te Puiába kerekezünk. Te Puia a Te Whakarewarewa nevű geotermikus völgyről ismert, ahol robogó vízfolyások, gőzölgő kürtők, bugyogó iszappocsolyák és lenyűgöző gejzírek várnak ránk. 
  Este a Te Arawa törzs tagjai mutatják be kultúrájukat és osztják meg velünk hagyományos ételeiket. Az ’A hangi’ főzési technika lényege, hogy az ételt becsomagolják, majd betemetik földdel és forró kövek segítségével sütik meg. Hasonló a nálunk is ismert gőzöléses eljáráshoz, az eredmény pedig egészséges, ízekben gazdag étel. (teljes ellátás)

 • 17.nap ROTORUA – SZIVÁRVÁNY-HEGY – HUKA-VÍZESÉS – TURANGI

  Szivárvány-hegy túra: 5 km, szintemelkedés: 350 m, le: 350, 3 óra
  Huka-vízesés túra: 3 km, 1 óra

  Rotoruából ma dél felé indulunk, hogy megmásszuk a Rainbow Mountaint. A hegy neve szivárványt jelent, ami nem csoda, hiszen a talaj itt a szívárvány minden színében tündököl. Egy erdei ösvényen kaptatunk felfelé, ami egy csodáslatos krátertó mellett halad el. A vulkáni plató tetejéről pedig fantasztikus kilátás nyílik a völgyre. Ebéd után Új-Zéland leghosszabb folyója, a Waikato mentén megyünk tovább a Huka-vízeséshez. Itt talán alkalmunk nyílik arra is, hogy megmártózzunk valamelyik hévforrásban.
  Aztán ismét dél felé megyünk, a Taupo-tó partjára. A hatalmas kaldera mutatja, hogy mekkora lehetett az elmúlt 70,000 év legnagyobb vulkánkitörése. A Tongariro-folyó partján pihenünk meg, ami a horgászok szerint Új-Zéland legjobb pisztrángozó folyója. (szállás: vendégház, 2 éj, teljes ellátás)

 • 18. nap TURANGI – TONGARIRO NEMZETI PARK – TONGARIRO HÉVFORRÁSOK – TURANGI

  Túra: 20 km, szinemelkedés: 1000 m, le: 1280 m, 7-8 óra

  Turangitól délre három hatalmas vulkán magasodik. A Tongariro, a Ngauruhoe és a Ruapehu a Tongariro Nemzeti Parkban található, ami Új-Zéland első nemzeti parkja volt, de világviszonylatban is az előkelő ötödik helyet foglalja el. Itt Új-Zéland legjobbnak tartott  túra ösvényén, a Tongariro Alpine Crossing-on túrázunk majd. Ez a kihívásokkal teli, feledhetetlen egynapos túra fárasztó ugyan, de a jutalom minden erőfeszítést megér! Az ösvény kopár vulkáni felszínen vezet, smaragdzöld tavak, hidegvízű hegyi patakok, megkövesedett lávafolyamok, aktív kráterek és gőzkürtők között. Ilyet sehol máshol nem láthatunk Új-Zélandon! Annak, aki kevésbé fárasztó túrára vágyik, lehetősége van gyalogolni egyet Új-Zéland legmagasabb aktív tűzhányójának a Mount Ruapehunak a lábánál. Este a természetes hévforrásokban pihenhetjük ki a túra fáradalmait és persze ünnepi vacsora is vár minket! (teljes ellátás)

 • 19. nap TURANGI – WAITOMO BARLANGOK – AUCKLAND

  Túra: 3 km, 2 óra

  A lélegzetelállító Waitomo barlangokhoz látogatunk el. Ha valakit inkább a régió földrajza érdekel, akkor a Ruakuri barlangot ajánljuk, a többieknek pedig egy földalatti barlangrendszer felfedezését. Megfelelő felszereléssel (vízálló ruházat, sisak, fejlámpa) felvértezve vágunk neki egy föld alatt futó patakmeder felfedezésének. Vízeséseken haladunk át, a lámpáink fénye bevilágítja a járatokat. Egy ponton aztán lekapcsoljuk a lámpákat, hogy gyönyörködjünk a barlang homokkő plafonján élő világító férgek látványában. Zuhanyzás és egy forró leves után visszaindulunk Aucklandbe. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 20. nap AUCKLAND – SZABADNAP

  Auckland izgalmas, multikulturális hely, igazi urbánus központ.
  Auckland  természeti és épített környezete is lenyűgöző: a vidéken 48 vulkáni kúp magasodik, melyek közül több is remek kilátópontként szolgál. A látnivalók és programkínálat nagy részét a belvárosban és annak közvetlen környékén találjuk.
  Auckland legismertebb természeti csodája a Rangitoto-sziget. A sziget aránylag könnyen megközelíthető, szimmetrikus vulkáni kúpja pedig valóban lenyűgöző látványt nyújt. Túravezetőink készséggel állnak rendelkezésre és szívesen segítenek a nekünk leginkább megfelelő program megtalálásában. (ellátás: reggeli)

 • 21. nap AUCKLAND – HAZAUTAZÁS

  Menetrendünknek megfelelően a repülőtérre utazunk és megkezjük hazafelé tartó utazásunkat. (ellátás: reggeli)

Csapat

 • TÁTRAI BERNADETT Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • AZ UTAZÁS ÁRA TARTALMAZZA
  • minden privát buszos transzfert – a reptérről és a reptérre, illetve az utazás helyszínei között Új-Zélandon
  • 20 éjszaka szállást – 3* -os hotelekben és vendégházakban, 2* -os turistaházakban és vidéki szálláshelyeken a részletes leírás szerint
  • minden étkezést: reggeli, ebéd és vacsora, kivéve, ha azt a részletes programban másképp jelöljük
  • minden programot
  • minden gyalogtúrát helyi túravezetővel
  • a Nelson Lakes, a Kahurangi, a Mt. Cook  és a Tongariro Nemzeti Park belépőket
  • a tengeri kajakozást az Okarito-lagúnán és a Milford-öbölben
  • a kerékpáros túrát a Whakarewarewa erdőségben
  • a Kaikoura, az Inland Pack Track, a Kepler Trail, a Te Arohá, a Huka-vízesés és a Ruakuri barlang belépőjegyeket
  • a helyi vezetők munkadíját: csoportonként két tapasztalt idegenvezető
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • AZ UTAZÁS ÁRA NEM TARTALMAZZA
  • a nemzetközi és belső repülőjegyek és illetékek árát
  • az ausztrál vízum árát
  • programban nem szereplő étkezéseket
  • a fakultatív programokat
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást
  • a borravalót: 120 USD/ fő
 • FAKULTATÍV PROGRAMOK
  • helikopteres gleccsertúra a Ferenc József gleccseren: 350 USD
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Auckland nemzetközi repülőjegy ára illetékkel: 450 000 HUF-tól
  • az Auckland – Christchurch repülőjegy ára illetékkel: 100 000 HUF-tól
  • a repülőjegyek ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és repülőjegy értékesítő partnerünk ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • Az Új-Zélandra utazóknak  az országba történő utazást megelőzően regisztrációs kötelezettsége van (NZeTA – New Zealand Electronic Travel Authority).
  • a beutazó turistáknak IVL (International Visitor Conservation and Tourism Levy) adót kell fizetniük.
  • Amennyiben nem áll rendelkezésre az NZeTA az utazás megkezdésekor, úgy az új-zélandi hatóságok akár meg is tagadhatják az országba történő belépést.
  • Az NZeTA-t  minimum 72 órával az utazás megkezdése előtt, online lehet igényelni.
  • Az NZeTA díjtételei: 9 NZD mobil app útján történő igénylés során, 12 NZD online igénylés esetén.
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz útlemondási, baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb biztosítási ajánlatot jelentkezéskor elküldjük neked
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 7 900 USD
  • Előleg: a jelentkezés után 14 nappal fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (3 200 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (4 700 USD)
 • ÚTLEMONDÁSI ÉS ÁTJELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 40 USD kezelési költséget.

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 35-16. napok között a Részvételi díj 75 %-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • LÉTSZÁM

  8-10 fő

 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  20-60 év

Hasznos információk

 • SZERVEZÉS
  • az utazást egy helyi túraszervező iroda bevonásával szervezzük meg
  • az utazás során 2 helyi túravezető és egy magyar túravezető áll utazóink rendelkezésére
  • az utazás során egy bérelt, légkondicionált kisbusszal közlekedünk, melyet a helyi túravezetők vezetnek
  • utazásunk ára minden szállást és étkezést tartlamaz, kivéve egy-egy vacsorát a városokban
  • utazásunk ára minden a részeletes leírásban szereplő programot és belépőt tartalmaz
 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk a figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért keresd munkatársunkat
 • SZÁLLÁSOK, ELLÁTÁS
  • az utazás ára 20 éjszaka szállást tartalmaz
  • kényelmes, stílusos szállásainkat a programhoz és a helyszín adottságaihoz igazítottuk
  • egyágyas elhelyezésre nincs lehetőség
  • a városokban 3* -os hotelekben szállunk meg, 2 ágyas szobákban
  • vidéken színvonalas vendégházakban és stílusos és vidéki szálláshelyeken, 2-3 ágyas szobákban van az elhelyezés
  • 3-4 alkalommal 2 szobás, színvonalas faházakban alszunk, melyekhez koynha tarozik
  • a nemzeti parkokban 2* -os turistaházakban alszunk, az elhelyezés 2-6 ágyas
  • a vidéki szálláshelyeink többsége közös konyhával és kerti tűzrakó hellyel rendelkezik
  • az alap elhelyezés 2-3 ágyas szobákban van, amelyekhez saját fürdőszoba tartozik
 • ÉTKEZÉS
  • az utazás ára minden étkezést tartalmaz (20 reggeli, 17 ebéd és 17 vacsora), kivéve, ha azt a részletes programban másképp jelöljük
  • a bevásárlást a túravezetők végzik
  • az ételeket a helyi túravezető vezetésével, közösen készítjük el
  • a reggeli, ha sietős az uatunk, akkor műzli, gyümölcs, joghurt, ha ráérünk, akkor meleg étel kerül a kévé és tea mellé
  • az ebéd mindig piknik jellegű: szedvicsek, saláta, gyümölcs
  • a vacsora a főfogás, meg fogsz lepődni, hogy milyen ízletes ételek kerülnek az asztalra
  • speciális diétát tudunk biztosítani
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • Új-Zélandra a legcélszerűbb az Új-zélandi dollár (NZD) kivitele, amit Magyarországon pénzváltókban lehet váltani
  • 1 NZD = kb. 200 HUF
  • ajánlott költőpénz: 300 NZD
 • A GYALOGTÚRÁK NEHÉZSÉGE
  • könnyű túrák: a Kaikoura, Inland Pack Track, Pancake Rocks, Routeburn, Kepler, Hike Hooker fél- vagy egész napos kirándulásaink során jól karbantartott, könnyen járható ösvényeken haladunk
  • közepesen nehéz – nehéz túrák: Angelus körtúra, Robert’s Point, Routeburn és Mueller Ridge túrák
  • a tengeri kajakozást az Okarito-lagúnán és a Milford-öbölben könnyű
  • a kerékpáros túa a Whakarewarewa erdőségben közepesen nehéz
  • a túra távolságok olyanok, hogy gyaloglás mellett marad elegendő időnk a nézelődésre és a pihenésre is
  • a túrák helyett tudunk alternatív programot kínálni
 • INDULÁS ELŐTTI INFORMÁCIÓK
  • a szükséges túrafelszerelések listáját és a felkészüléshez szükséges további praktikus információkat jelentkezés után küldjük el
 • JELENTKEZÉS AZ UTAZÁSRA
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt, benne egy regisztrációs számmal. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@ pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást online küldjük el a jelentkezési lapon megadott e-mail címre.
 • BANKSZÁMLASZÁMOK

  Pachamama Adventures Ltd.

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design