Argentína, Bolívia Overland – Buenos Aires – La Paz kalandtúra

Indulás: 2019/02/24
Utazás hossza: 20 nap
Utazás stílusa: Overland kalandtúrák
Létszám: 12-14 fő
Ár:
2000
USD

+ 500 USD
Jelentkezem
Kérdésem van

A világ egyik legkülönlegesebb borvidékén indulunk egy hamisítatlan dél-amerikai kalandra. Buenos Aires vibráló, élettel teli metropoliszában hangolódunk rá három hetes utazásunkra. Mendozától a forró, száraz sivatag szívében, az Andok hegyláncainak ölelésében, végeláthatatlan szőlőföldek és a zöldellő dohányültetvények között utazunk a legszebb borász-városokon keresztül északi irányba, egészen a Potosí ezüstbányákig. Innen a Salar de Uyuni különleges természeti szépségeinek felfedezésére indulunk. Dzsipekkel járjuk be a világ legnagyobb felszíni sómezejét tarkító lagúnákat és gejzírmezőt, melyeket tűzhányók ölelnek körbe. Utazásunkat Bolívia fővárosában, a különleges hangulatú La Paz-ban fejezzük be, ahol újabb izgalmas kulturális és adrenalin dús kalandok várnak minket.

Közben a gyarmati időket idéző argentin bortermelő városokban barangolunk és gyalogtúrára indulunk Dél-Amerika legmagasabb hegyéhez, a 6960 méter magas Aconcagua-hoz. Ha aktív kalandra vágyunk, raftingolhatunk, kerékpárral járhatjuk be Mendoza borászatait és végig tekerhetünk a híres Halál úton is. A borkóstolókon pedig természetesen bepillantást nyerhetünk az argentin szőlőtermesztés és a borkészítés titkaiba is.

Részletes program

 • 1. nap Argentína: Buenos Aires

  Buenos Airesben kellemes nyári időjárásba csöppenünk. Érkezés után elfoglaljuk szállásunkat a belvárosban, majd gyalog indulunk a metropolisz felfedezésére. A Parlamenttől a párizsi hangulatot idéző épületek árnyékában sétálunk el a Casa Rosada kormányzati épületéhez, majd a La Plata folyó partján luxus negyeddé alakított régi kikötőbe. Sétánkat a város aranykorát idéző San Telmo negyedben fejezzük be. A helyi képzőművészek galériáinak és kirakodó vásárainak otthont adó városrész nyüzsgő főterének egyik éttermében vacsorázunk, ahol első argentin steak vacsoránk mellé természetesen argentin tangó is jár.(szállás: hotel, 2 éj)

 • 2. nap Buenos Aires

  Egész napunkat városnézéssel töltjük Buenos Airesben. Ellátogathatunk a világ egyik leghíresebb temetőjébe, ami mára szinte önálló kis várossá nőtte ki magát a La Recoleta negyedben. Az argentinok közül sokan egész életükben arra gyűjtenek, hogy sírhelyet vásárolhassanak maguknak a nemzet nagyjai, köztük Evita nyughelyének közelében. Kihagyhatatlan program a Boca negyed meglátogatása is. Buenos Aires legrégebbi városrészének nem csak a focicsapata, hanem az olasz dokkmunkások színes házai és a tangóbárjai is világhírűek. (ellátás: reggeli)

 • 3. nap Mendoza – Aconcagua-völgy

  Reggel egy alig két órás repülés után érkezünk meg a világ egyik legkülönlegesebb borvidékére. A forró, száraz sivatag szívében, az Andok hegyláncainak ölelésében fekvő Mendoza városa több szempontból is híres: itt magasodik az  Aconcagua, Dél-Amerika legmagasabb hegye, itt készítik az egyik legjobb Malbec bort, és innen indult a nagy felszabadító, San Martin tábornok heroikus küzdelme a spanyol hódítók ellen.
  A repülőtéren már vár ránk expedíciós teherautónk, mellyel az Andok lélegzetelállító tájainak felfedezésére indulunk. Bepakolunk óriási, konyhával felszerelt „terepjárónkba“ és irány az Aconcagua völgye! Utazásunk során nyüzsgő városok, katonás rendben sorakozó szőlőtőkék és az egyre közelebb kerülő hófödte csúcsok váltják egymást. Úti célunk egy természetes kőhíd a Mendoza egyik mellékfolyóján, a Vacas felett, a chilei határ közelében. A Puente del Inca egy természeti csoda, a maga ezer színében pompázó szikláival egykor Charles Darwint is lenyűgözte. Igazi fotós-mennyország! Kirándulásunk után a völgy egyik hegyi kisvárosába utazunk, ahol egy egyszerű hotelben töltünk két éjszakát. (szállás: hostel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 4. nap Aconcagua Nemzeti Park

  Túra táv: 24 km, szint: fel 150 m, le 1500 m
  Menetidő: körülbelül 8 óra
  Környezet: magashegyi

  Ma vár minket Amerika legmagasabb hegye, a 6960 méter magas Aconcagua. Egész napos túrára indulunk a nemzeti park területén. A park Punta de Vacas (2325 m) túrázunk a Vacas folyó völgyében az első alaptábor, a Pampa de Lenas (2700 m) irányába. A folyó útját követjük a Cerro de Lanas (4392 m) árnyékában, ugyanúgy, ahogyan azok a hegymászók is haladnak, akik a Polish Glacier, Polish Traverse és Vacas utakat választják a csúcs meghódításhoz. Az alaptáborból a más ismert ösvényen túrázunk vissza a park bejáratához, ahonnan expedíciós járművünkkel utazunk szállásunkra. (ellátás: reggeli)

 • 5. nap Mendoza

  Reggeli után visszautazunk Mendozába. Miután elfoglaltuk szállásunkat, nyakunkba vesszük a várost. Sétánk során a saját szemünkkel győződhetünk meg arról, hogy Mendoza nem véletlenül került fel a National Geographic legjelentősebb történelmi úti célokat összegyűjtő tízes listájára. Megnézzük a történelmi városrész legjelentősebb műemlékeit, ellátogatunk a „Mundialistastadionhoz és a Frank Romero Day amfiteátrumhoz. Városnézésünket a koloniális stílusban épült, nyüzsgő belvárosban fejezzük be, ahol kedvünkre válogathatunk a hangulatos éttermek és a kóstolókat kínáló borbárok között. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 6. nap Mendoza

  Egész napunkat Mendozában töltjük. Gyalog barangolhatunk a városban vagy biciklivel fedezhetjük fel a környéket. Mendoza fekvése, geológiai viszonyai és mikroklímája együttesen felelősek azért, hogy a régió bekerült a világ 10 legjelentősebb borvidéke közé. Központi fekvése miatt a város kiváló kiindulópont a régió több száz borászatának felfedezéséhez.  Egy fakultatív biciklitúra során megcsodálhatjuk a lélegzetelállító tájat és ellátogathatunk egy borászatba, ahol – természetesen – a Malbec játssza a főszerepet és  a bor mellé sajtot és felvágottakat is kínálnak. A borkóstolón bepillantást nyerhetünk a szőlőtermesztés és a borkészítés titkaiba is.
  Este érdemes a San Martín tábornok parkból felsétálni a Cerro de la Gloria dombra, ahonnan lepillanthatunk a városra. A környező hegyek szépsége, a gondosan művelt szőlőskertek, a gyönyörű épületek és az izgalmas építészeti megoldások felejthetetlen látványt nyújtanak. (ellátás: reggeli)

 • 7. nap La Rioja

  Egész napos utazás vár ránk Argentína legősibb borvidékén. Észak felé indulunk az legendás 40-es Úton az Andok hegyei és a száraz pampák között futó völgyekben. Expedíciós teherautónk ablakából egyszerűen csodálatos látvány vár ránk. A La Rioja tartományban mintegy 17 300 hektárnyi területen folyik hagyományos és ipari szőlőtermesztés. Az előbbinek köszönhetően ma is megkóstolhatjuk a régió kézműves borait. Természetesen meg is tesszük!
  Ha időnk engedi, egy rövid kirándulás erejéig kitérőt teszünk a Talampaya Nemzeti Parkba. Az egykori Talampaya-folyó „Színes-kanyonjába“ szervezett dzsipes túrán számos érdekes sziklaalakzatot figyelhetünk meg. Szállásunk Villa Union közelében lesz, egy egyszerű hotelben. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 8. nap Cafayate

  Reggel újra észak felé indulunk a 40-es Úton expedíciós teherautónkkal. A látvány ami vár ránk, ma is festői: a zöldellő tőkék mögött égbe szökő hegyek magasodnak, amerre csak a szem ellát. Úti célunk Argentína második legjelentősebb borász-városa Cafayate. Bár népszerű turista célpont, mégis megőrizte csendes, kisvárosi hangulatát. A városban csodás kézműves termékeket is vásárolhatunk. Mindemellett remek borokat kóstolhatunk itt. Cafayate híres a torrontés szőlőről, amiből rendkívül finom, aromás száraz és édes fehérbor készül, de a vörösborok kedvelőinek sem kell szomorkodni, a régió cabernet sauvignon, malbec és tannat szőlőfajtákból készülő borai szintén kiválóak. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 9. nap Bodega Las Nubes Borászat – Salta

  Délelőtt a város közelében lévő, gyönyörű természeti környezetben fekvő Bodega Las Nubes Borászat látogatunk el. Miután körbejártuk a szőlőföldeket és bepillantást nyertünk a borkészítés hagyományaiba, egy ízletes ebéd mellett kóstolhatjuk meg a helyi borokat. Ebéd után ismét észak felé indulunk a Lerma-völgyben. A táj ezen a vidéken pontosan olyan, ahogyan álmainkban elképzeljük Argentínát: zöldellő dohányültetvények, végeláthatatlan legelők, itt-ott egy-egy fincas, vagyis hagyományos gazdaság, fából készült, nyitott pajtákkal, dohányszárító csűrökkel és szárítókemencékkel. Útközben kinyújtóztatjuk lábainkat, rövid sétára egy helyes kis gaucho településen. Chicoana gyönyörűen restaurált, gyarmati időkből származó temploma és a Hosteria de Chicoana szemkápráztató kertje, mindenképpen felfedezésre érdemessé teszik a városkát, arról nem is beszélve, hogy a Hosteria de Chicoana-ban van egy remek étterem is, ahol megkóstolhatjuk a helyi specialitásokat, például a kecskeragut és az empanadast. A déli órákban érkezünk meg az Andok lábánál fekvő Salta városába. Salta, vagy ahogyan sokszor emlegetik „Salta de Linda” (Salta, a szépséges), igazán vonzó turisztikai célpont. Régi, gyarmati időkből származó épületei, turista-barát szolgáltatásai, kellemes időjárása és a környező völgyek természeti szépsége párját ritkító hellyé teszik a várost. Az épületekben tükröződik Salta múltja: a hispán és corilló gyökerek, a gyarmati kor és – természetesen – a modernitás is jelen van a városban. Salta éjszakai élete igazán pezsgő: a híres Balcarce utcán számos peñas folklóricas (folklór klub) sorakozik, ahol minden korosztály talál magának kulturális programot. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 10. nap Salta – Tren a las nubes – Rafting

  Pihenőnapunkon önállóan fedezhetjük fel a várost. Érdemes megnéznünk a XVIII. században épült városházát, a neoklasszicista katedrálist, és a 9 de Julio teret.
  A város múzeumaiban megtekinthetjük a dicső inka múlt tárgyi emlékeit, hiszen Salta az egykori Inka Birodalom legdélebbi részén fekszik. Az inka idők felidézése mellett a kiállítótermekben gazdag gyűjteményt találunk a spanyol hódítások és a poszt-koloniális korszak emlékeiből is.
  Ha kalandra vágyunk, szálljunk fel a világ ötödik legmagasabban közlekedő vonatára, a Tren a las nubes-re (A felhőkbe vezető vonat). Az argentin északnyugatot Chilével összekötő vonat eredetileg fontos gazdasági szerepet betöltő vasútvonal ma már főleg turisztikai látványosságként szolgál. A 217 km-es utazás alatt a vonat 29 hídon, 21 alagúton és 13 viadukton keresztül 1187 méterről 4220 méteres tengerszint feletti magasságba emelkedik.
  Akik igazán aktív kalandra vágynak egy izgalmas részt vehetnek egy raftingon a Juramento folyón. A Juramento folyó völgye igazi csodákat rejt: a fantasztikus geológiai formák mellett csodálatos fosszíliákat és dinoszaurusz lábnyomokat is találtak már itt. Nincs is jobb módja annak, hogy felfedezzük a vidéket, mint hogy kenuba pattanunk és leevezünk a folyón. Miután megismerkedtünk a biztonsági előírásokkal, hajóba ülünk és először kisebb zúgókon és nyugodtabb vizeken igyekszünk elsajátítani a vadvízi evezés alapjait. Ezután jöhet a két órás kaland! (ellátás: reggeli)
  Napnyugtakor újabb csoda vár ránk. Egy libegővel felmegyünk a San Bernardo hegyre. Az 1987-1988 között megépített pálya Parque San Martínból indul. Már felfelé menet is gyönyörködhetünk Saltában és a környező Lerma-völgyben, de a tetőről szemünk elé táruló panoráma megismételhetetlen élményt nyújt. Ahogy Emilio Viñals, a költő fogalmaz: „nézd a hegytetőn a keresztet, a napfény azon keresztül csókolja meg a város virágait”. (ellátás: reggeli)

 • 11. nap Bolívia: Tupiza

  Irány Bolívia! Miután türelmesen kiálltuk sorunkat és megkaptuk a belépésre az engedélyt, a kopár Altiplanon folytatjuk utazásunkat Tupiza városáig. A táj olyan, mintha a Vadnyugat hőskorában lennénk: a Río Tupiza völgye, a kaktuszokkal tarkított homokos domboldalak, a szél és homok csiszolta szivárványszínű sziklák akár egy westernfilm díszleteiként is szolgálhatnának. Mindez azonban valóság. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 12. nap Potosí

  Reggel a világ egyik legmagasabban fekvő városába, Potosí-ba utazunk. A 4090 méteres tengerszint feletti magasságon épült település a Cerro de Potosí, vagy ahogyan még emlegetni szokták, a Cerro Rico („Gazdag-hegy”) lábánál fekszik. A hegy ezüstben igen gazdag, – a legenda szerint az egész hegy ezüstből van – bányái a spanyol hódítások idején igen nagy gazdasági jelentőséggel bírtak. Az ezüstöt lámák és öszvérek szállították a tengerpartra, ahonnan aztán hajókon jutott el Nombre de Diosba vagy Portobeloba, hogy végül a Spanyol Királyságot gazdagítsa.  A XVI. században a világ legnagyobb ipari központjának számított a település.
  A déli órákban érkezünk meg szállásunkra, ahol két éjszakát töltünk. Délután az UNESCO Világörökség részét képező város felfedezésére indulunk. A város egykori nagyságát híven őrzik az utcák, terek, templomok és hivatali épületek. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 13. nap Potosí ezüstbánya

  Az egykori bányák, a munkáskolóniával együtt ma is látogatható. Egész napos fakultatív kirándulásra indulhatunk egy ezüstbányába. Minden bizonnyal az egyik legelfelejthetetlenebb bolíviai élményünk lesz ez, csak ezúttal nem azért mert valami lélegzetelállítóan gyönyörűt fogunk látni, hanem azért, mert az ember álmában sem gondolná, hogy ilyen munkakörülmények között dolgozni lehet. Javasoljuk, hogy a programra való jelentkezés előtt mindenki gondolja át, hogy milyen lelki terhet jelent az, ha másokat nagyon nehéz körülmények között látunk dolgozni.
  Először a bányász piacot látogatjuk meg, ahol kokalevelet, cigarettát, kólát, vizet, dinamitot és gyutacsot vásárolhatunk a bányászoknak ajándékba.
  Mielőtt bemennénk a bányába, védőfelszerelést veszünk fel. Több mint 450 éve vájt járatokban fogunk haladni több mint 3 kilométeren keresztül. Miközben felfedezzük a járatokat a vezetőnk mesél majd a bányák történetéről, azok gazdaságban játszott szerepéről és a bányászok életéről és munkakörülményeiről.
  A bányákban nem egyszerű a közlekedés. A járatok szűkek, alacsonyak, sokszor sárosak. A hideg ellenére az ember izzad, a levegővétel sokszor nehézkes. A levegő kémiai anyagoktól és gázoktól terhes, és némi szilikát por, arzén, acetilén és azbeszt is megtalálható benne. Ezért azt javasoljuk, hogy csak az vállalja a kirándulást, aki az esetleges egészségügyi kockázatok ellenére szeretne betekintést kapni a bolíviai bányászok életébe. Hogy mit kapunk cserébe? A bányászok nagyon szívesen beszélnek a mindennapjaikról, örömmel osztják meg velünk, hogy mennyire büszkék a munkájukra és szívesen látnak mindenkit, aki szeretné megnézni hogyan is dolgoznak egy ezüstbányában. (ellátás: reggeli)

 • 14. nap Uyuni

  Reggel a Salar de Uyuni közelében fekvő kisváros felé vesszük az irányt, ebédünket már az egyik belvárosi éttermében fogyaszthatjuk el. A szépséges Salar de Uyuni a maga 10 582 km2-es területével a világ legnagyobb felszíni sómezeje. Becslések szerint 10 milliárd tonna sót tartalmaz, melyből mindössze évi 25 000 tonnát bányásznak ki. A délutánt a város felfedezésével és az előttünk álló 3 napos kalandunkra való felkészüléssel, pakolással töltjük. Uyuni az Andok hegyvonulatai között, 3650 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 15. nap Salar de Uyuni – Atulcha

  Dzsipekkel indulunk a Salar de Uyuni sómező legszebb természeti látványosságainak felfedezésére. Első állomásunk a hófehér sósivatagtól mintegy két kilométerre található a régi vonatok temetője. Régen Uyuni egy fontos közlekedési csomópont volt, ami kulcsfontosságú városokat kötött össze a régióban. Amikor 1940-ben a bányászat összeomlott Bolíviában, részben a nyersanyagok kimerülése miatt, a vonatok többségét nem használták soha többé, inkább hátra hagyták őket, ez vezetett el a vonattemető létrejöttéhez.
  Innen Uyunitól 23 kilométerre fekvő az sófeldolgozó faluba látogatunk, ahol a helyi családok szárítják, őrlik és jódozzák a kibányászott sót. Nem csak a munka menetét ismerhetjük itt meg, hanem vásárolhatunk is az egyedi, sókristályból készült tárgyakból.
  A Montones de Sal (sódombok) az az első megállónk magán a sómezőn. A helyiek dombokat formáznak a mindenfelé elterülő sóból. Ez a szárítás első lépése. Ezután ősrégi teherautókra lapátolják, és Colchaniba szállítják feldolgozásra a „fehér aranyat”.
  Érdekes természeti jelenség az Ojos del Salar (A víz szeme), ahol a só tetején ásványi anyagokban nagyon gazdag vízbuborékok jelennek meg.
  A hófehér tenger közepén magaslik egy csodálatos sziget, melyen kaktuszok nőnek. Némelyik közülük több mint 1,000 éves. A Inkawasi-szigetről (kecsua nyelven: az inka háza) a sómező 60 fokos panorámájában gyönyörködhetünk.
  A teljes egészében sókristályból épült Hotel de Sal (Sóhotel) kiváló hely arra, hogy igyunk egy frissítőt és végignézzük, ahogyan a nap lemegy a látóhatáron. A szálloda ma már múzeumként üzemel. Atulcha pici településén töltünk egy éjszakát egy nagyon egyszerű vendégházban. (ellátás: reggeli)

 • 16. nap Salar de Uyuni – Sol de Mañana gejzírek – Laguna Colorada – Polques

  Korán kezdjük a napot. Reggeli után továbbindulunk dél felé. Először a Sora kanyonba látogatunk el, ahol a lámákat a maguk természetes környezetében figyelhetjük meg, majd a Chuguana-sivatag következik, ahol számos kialudt tűzhányó és a folyamatosan füstölgő rétegvulkán, az Ollague látványa fogad minket. Utunkat folytatva olyan magaslati tavak mellett haladunk el, melyek három különböző flamingófajnak is otthont nyújtanak. Ezután megérkezünk a Siloli sivatagba, ahol megnézzük a híres „kőfát”, majd a flamingókkal teli, vörösben pompázó tó, a Laguna Colorada következik. Itt lépünk be az Eduardo Avaroa Nemzeti Park területére. Késő délután ellátogatunk a Sol de Mañana gejzírekhez, megnézzük a bugyborékoló iszappocsolyákat és a fel-felcsapó gőzoszlopokat. Ezután Polques felé vesszük az irányt, ahol a mai éjszakát töltjük. Vacsora után a csillagos ég alatt ejtőzhetünk a helyi hévforrások táplálta meleg vizű medencében. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 17. nap Salar de Uyuni – Laguna Verde – Uyuni

  A Laguna Verde (Zöld tavacska) a chilei határhoz közel, a Licancabur vulkán lábánál fekszik. Nevét a vizét zöldre festő algákról és ásványi anyagokról kapta. A sós tó körülbelül 4300 méteres tengerszint feletti magasságon terül el. A kirándulásunk végén visszautazunk Uyuni-ba. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 18. nap La Paz

  Korán indulunk és későn érkezünk meg a világ legmagasabban fekvő fővárosába, La Paz-ba (3640 m). A híres Huayana Potosí-t a város bármelyik pontjáról jól láthatjuk, az 6088 méter magas hegy La Paz-tól ugyanis szinte karnyújtásnyira magasodik.
  La Paz különleges város. A modern kapitalizmus és a letűnt korok hagyományai békésen megférnek itt egymás mellett. Mindenki megtalálja a kedvére való elfoglaltságot, az adrenalinfröccsre vágyók éppúgy, mint a kulturális élmények szerelmesei. Egy biztos, az égi városban nem lehet unatkozni! (szállás: hotel, 3 éj, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 19. nap La Paz

  Ha szelídebb kalandra vágysz, vedd nyakadba a várost.  La Paz nyüzsgő óvárosának főteréről sétálj el a Casco Viejo térre. Bolívia legjelentősebb közterén állnak a közigazgatás legfontosabb épületei. A történelmi La Paz leginkább a macskaköves Callle Jaén utcán idézhető fel. Számos bolt, bár és étterem mellett a város öt legérdekesebb múzeuma is itt kapott helyet.
  Gyengélkedők, gazdagságra vágyók, bosszúszomjas exek figyelem! A Boszorkányok piacán bájitalok, gyógyfüvek, ráolvasások és spirituális tanácsok garmada vár minket. A város turistáktól nyüzsgő részének ezen kicsiny szegletében ma is élnek az ősi ajmara hiedelmek. (ellátás: reggeli)

 • 20. nap La Paz – Halál út kerékpártúra – Tiahuanaco

  A La Pazt körülvevő hegyekben és völgyekben is bőven akad látnivaló. Ha valami igazán egyedire vágysz, akkor nevezz be egy nem mindennapi kerékpártúrára. La Paz egyik legnépszerűbb attrakciója végigbiciklizni a világ legveszélyesebb útjain. A 64 kilométeres biciklitúra az 1990-es évektől csábítja az adrenalinfüggőket és mountain bike-osokat. Védőkorlát nincs, az utak egy nyomvonalasak, a sziklák 900 méteresek, a látótávolság kicsi. Bár a Halál út nem a félőseknek való, a látvány semmihez sem fogható, az élményt pedig még az unokáidnak is mesélni fogod! (szállás: hotel, ellátás: reggeli)
  Ha az ősi kultúrák rajongója vagy, kirándulj el a Titicaca-tó déli csücskénél fekvő Tiahuanaco-ba. A város az inkákat megelőző egyik legjelentősebb prekolumbián-kultúra közigazgatási és szakrális központja volt. A mitológia szerint az inkák ősei a Titicaca-tóból léptek elő, államvallásuk alapjait pedig a Tiahuanaco-kultúrából merítették. A feltárási területen körbejárhatod a kivételes kidolgozottságú óriási szobrokat, épületeket és a Napkaput. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 21. nap La Paz – hazautazás

  Menetrendünknek megfelelően a nemzetközi repülőtérre taxizunk és megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat. (ellátás: reggeli)

Csapat

 • Purnhauser Zsófi Túravezető

  „Családomnak köszönhetően gyakorlatilag belenőttem a természet- és világjárásba. Utazásaimnak köszönhetően sokat tapasztaltam és tanultam, minden kaland megváltoztatott egy kicsit. Szeretném másokkal is megosztani élményeim, ezért döntöttem úgy, hogy túravezető leszek.
  Az utazások között tervező grafikusként dolgozom, a termékdizájn a kedvenc területem. Emellett egy szabaduló játékokkal foglalkozó céget vezetek Finnországban. Minden munkám során az a legfontosabb számomra, hogy kizökkentsem egy kicsit az embereket a hétköznapokból és valamilyen pozitív élményt nyújtsak nekik.”

Jelentkezési információk

 • AZ UTAZÁS ÁRA TARTALMAZZA
  • az utazást bérelt egy 32 fős expedíciós teherautóval és sofőrrel
  • a reptéri transzferek árát csoporttal való érkezés és indulás esetén
  • a határátlépés illetékét
  • 20 éjszaka szállást hotelekben és vendégházakban, 2-3 ágyas szobákban
  • az étkezéseket a részletes program szerint: 20 reggelit, 4 ebédet
  • az Aconcagua Nemzeti Park belépőt
  • a Salar de Uyuni – 3 napos dzsipes kirándulást
  • a részletes leírásban szereplő programokat
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • AZ UTAZÁS ÁRA NEM TARTALMAZZA
  • a nemzetközi repülőjegyek és illetékek árát
  • a Buenos Aires – Mendoza repülőjegy és illeték árát
  • a reptéri transzferek árát egyéni érkezés és indulás esetén
  • a programban nem szereplő étkezéseket és italokat
  • a fakultatív programok árát
  • a baleset- és poggyászbiztosítást
  • az útlemondási biztosítást
  • a borravalókat: 2 USD/ nap/ részvevő
 • FAKULTATÍV PROGRAMOK
  • Mendoza – fél napos, vezetett kerékpártúra borkóstolással: 80 USD
  • Cafayate – borkóstoló: 20 USD
  • Salta – Tren a las nubes vonatjegy: 72 USD
  • Salta – fél napos rafting: 150 UD
  • Salta – San Bernardo libegő: 10 USD
  • Potosí – ezüstbánya látogatás: 50 USD
  • La Paz – Valle de La Luna kirándulás: 40 USD
  • La Paz –  Tiahuanaco kirándulás: 40 USD
  • La Paz – ,,Halál út” kerékpárúra: 110 USD
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Buenos Aires – La Paz – Budapest repülőjegy ára illetékkel 370 000 Ft-tól
  • Buenos Aires – Mendoza repülőjegy ára 300 USD-tól
  • Buenos Aires repülőtéri illeték: 10 USD
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és repülőjegy értékesítő partnerünk árajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Argentínába és Bolíviába
  • turistaként legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár az országokban
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • SÁRGALÁZ ELLENI VÉDŐOLTÁS
  • a sárgaláz elleni védőoltás kötelező a Bolíviába való belépéshez
  • az oltásról szóló igazolást, az oltási könyvet be kell mutatnunk az országba való belépéskor, a határon
  • a sárgaláz elleni védőoltást Budapesten, a Nemzetközi Oltóközpontban kaphatod meg
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK

  Dinamikus csomag: Az Utazás ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze.

  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 2 000 USD
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (800 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (1 200 USD)
  • HELYSZÍNEN FIZETENDŐ KÖLTSÉG: 500 USD
  • érkezéskor, készpénzben fizetendő
  • AZ UTAZÁS ÁRA ÖSSZESEN: 2 500 USD
 • ÚTLEMONDÁSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás vagy átjelentkezés esetén irodánk minden esetben levon 20 USD kezelési költséget. Másik útra átjelentkezni az utazás megkezdését megelőző 61. napig lehet.

  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:
  60-36. napok között a Részvételi díj 10%-a,
  35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  25-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a

 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  18-60 év

 • Kizáró okok

  A szív- és érrendszeri problémák, a keringési panaszok, valamint a súlyos cukorbetegség, látászavar vagy testi fogyatékosság kizáró okot jelentenek a túrán való részvételről. Egészségügyi problémáid  jelentkezéskor egyeztesd túravezetőnkkel.

Hasznos információk

 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • Argentínában az argentin peso (ARS) van forgalomban; 1 argentin peso = kb. 40 Ft
  • Bolívia fizetőeszköze a Boliviano (1 Bol = kb 35 Ft)
  • USD kivitelét javasoljuk, amit a városokban válthatunk be a helyi fizetőeszközre, néhány helyen bankautomatát is találunk
  • a pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, szignó és sérülés mentes  USD bankjegyeket fogadnak el
  • ajánlott költőpénz: 300 USD + a fakultatív programok árai
 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • SZÁLLÁSOK, ELLÁTÁS
  • utazásunk során egyszerű, de kényelmes hotelek és hangulatos vendégházak 2 ágyas szobáiban szállunk meg, amikhez saját fürdőszoba tartozik
  • a 3 napos Salar de Uyuni dzsipes kiránduláson 2 éjszakát egyszerű vendégházakban töltünk
  • az utazás ára 20 reggelit tartalmaz
  • az utazás ára 4 piknik ebédet tartalmaz, amit közösen készítünk el expedíciós teherautónk konyhájában
  • az ebéd gyorsan és egyszerűen elkészíthető salátákból, szendvicsekből és gyümölcsből áll
 • Salar de Uyuni kirándulás
  • A Salar de Uyuni feledhetetlen élményt kínáló úti cél, de ezen az elzárt vidéken a szolgáltatások színvonala jelentősen eltér a megszokottól.
  • Szeretnénk hangsúlyozni, hogy – bár minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy az utazó a lehető legjobb körülményeket és szolgáltatásokat élvezze – itt nem tudjuk biztosítani az irodánktól megszokott színvonalat. A szállás és a felkínált étel egyszerű.
  • A sómező kíméletlen, így a járművek gyakran küzdenek műszaki problémákkal. Így is érdekel az út? Remek, hiszen ha képes vagy felülemelkedni az apróbb kellemetlenségeken, akkor fantasztikusan fogod érezni magad! Hozz magaddal némi plusz elemózsiát, meleg ruhát és hálózsákot, és mindjárt jobban érzed majd magad a szállásunkon!
  • A sofőrök hozzá vannak szokva a gyakori problémákhoz, ügyes ezermesterek és segítenek egymásnak, úgyhogy a kényszerpihenők általában nem tartanak sokáig. Egy kis türelem, és minden megoldódik.
  • Hisszük azt, hogy ha – az igazságnak megfelelően – tájékoztatjuk utasainkat a lehetséges kellemetlenségekről, akkor jobban fel tudnak rájuk készülni és máris nem tűnik annyira nagy problémának semmi!
 • KÖZLEKEDÉS
  • egy tágas, 32 fős expedíciós teherautóval valamint bérelt dzsipekkel
  • az overland utazásról bővebb információt az utazási stílusaink menüpont alatt találsz
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • a sárgaláz elleni védőoltás kötelező a Bolíviába történő belépéshez
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • TÚRAFELSZERELÉS
  • az ajánlott felszerelések listáját jelentkezéskor elküldjük neked
  • ha segítségre van szükséged a felszerelések összeállításhoz, kérdezd túravezetőd, szívesen áll a rendelkezésedre
 • LOCAL PAYMENT
  • utazásaink ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze
  • a Helyszínen fizetendő költséget nem előre, hanem érkezéskor a túravezetődnek kell kifizetned készpénzben (USD)
  • a túravezető ebből fedezi az utazás árában szereplő, kizárólag a helyszínen fizethető programokat, nemzeti park belépőket és egyéb költségeket
 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus levelet, benne egy regisztrációs számmal. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos.
  • A visszaigazolást és a számlát online küldjük el az jelentkezési lapon megadott email címre.
 • BANKSZÁMLASZÁMOK

  Pachamama Adventures Ltd.

  • HUF Számlaszám:
  • MKB Bank HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
  • USD Számlaszám:
  • MKB Bank HU79 1030  0002 1065 3749 4012 0017
  • SWIFT: MKKBHUHB
2015 | site by stromi.design