A 19. században Zanzibár szigetcsoporja a világ első számú fűszertermelő területe volt. Ezért ellátogatunk egy fűszerültetvényre, ahol megtudhatjuk, hogyan termesztik a vaníliát, kardamot, kurkuA 19. században Zanzibár szigetcsoporja a világ első számú fűszertermelő területe volt. Ezért ellátogatunk egy fűszerültetvényre, ahol megtudhatjuk, hogyan termesztik a vaníliát, kardamot, kurkumát, fahéjat, gyömbért, borsot, valamint a trópusi gyümölcsöket, kókuszt, ananászt, banánt, avokádót, papaját, karambolát.
Ebédidőben egy tradicionáls szuahéli fogást is kipróbálhatunk.
Délután kirándulásra indulhatunk a Jozani-erdő természetvédelmi területre. Az erdőben él Zanzibár leghíresebb állatfaja, a zanzibári vörös kolobusz majom, valamint a kis termetű bóbitás antilop és mintegy negyven madárfaj. Helyi vezetővel járjuk be az erdő ösvényeit, hogy megismerkedjünk Zanzibár őshonos állat- és növényvilágával. (ellátás: reggeli)mát, fahéjat, gyömbért, borsot, valamint a trópusi gyümölcsöket, kókuszt, ananászt, banánt, avokádót, papaját, karambolát.
Ebédidőben egy tradicionáls szuahéli fogást is kipróbálhatunk.
Délután kirándulásra indulhatunk a Jozani-erdő természetvédelmi területre. Az erdőben él Zanzibár leghíresebb állatfaja, a zanzibári vörös kolobusz majom, valamint a kis termetű bóbitás antilop és mintegy negyven madárfaj. Helyi vezetővel járjuk be az erdő ösvényeit, hogy megismerkedjünk Zanzibár őshonos állat- és növényvilágával. (ellátás: reggeli)