Kiscsoportos túrák

A világ legszebb túraútvonalainak bejárása életre szóló élmény az utazóknak – ezt mindig szem előtt tartjuk.

Gyalogtúráinkat minden esetben helyi irodák, valamint képzett és tapasztalt hegyi vezetők bevonásával szervezzük meg. Arra törekszünk, hogy a lehető legteljesebb élményt kínáljuk, a profi szervezés mellett nem feledkezünk meg a helyszínekhez kapcsolódó információkról, érdekes történetekről sem.

Filozófiánk középpontjában az a gondolat áll, hogy a kiscsoportos utazások nagyobb élményt nyújtanak. A hegyekben pedig a legfontosabb a biztonság! Ezért magashegyi gyalogtúráink 8-12 fősek. Így minden utazóra elegendő figyelem jut és a csoport dinamikusan tud együtt mozogni. 

Több napos gyalogtúrák

Több napos gyalogtúráinkhoz sincs szükséged semmi másra, csak megfelelő edzettségre és lelkesedésre. Minden más a mi dolgunk!

Több napos gyalogtúráink során hordárok vagy teherhordó állatok veszik le vállunkról a terhet, ők viszik a nagy csomagunkat táborhelyeink között.
Mi, utazók csupán egy kis méretű hátizsákkal gyalogolunk, amiben a napi felszerelésünket visszük magunkkal: esőkabátunkat, egy-két csokoládét, az ivóvizünket, valamint a személyes tárgyainkat és a fényképezőgépünket.

Sátras gyalogtúrák

Kívül esik a komfort zónádon? Garantáljuk, hogy tetszeni fog: majdnem keleti kényelem luxus ellátással!

Túráink során professzionális magashegyi sátrak és önfelfújódó matracok biztosítják számunkra a pihentető alvást, ami a sorozatterhelések során elengedhetetlen. Személyes felszerelésünket pedig a helyszínen kapott vízálló zsákokban viszik teherhordóink.

Étkezések

Ha a túra során ágyban alszunk, általában a menedékházaink éttermében reggelizünk és vacsorázunk, ebédünket pedig déli pihenőink során, az ösvényünk mellett álló vendégházakban fogyasztjuk el.

Több napos, sátras magashegyi túráink során tábori szakácsunk gondoskodik róla, hogy tápláló és egészséges étel kerüljön mindenki gyomrába. A hordárok hozzák a tábori konyhafelszerelést és a friss hozzávalókat is. Az ételek a helyi és nemzetközi konyha fogásai közül kerülnek ki. Igény esetén speciális étrendnek megfelelő étkeztetést is tudunk biztosítani.

Fizikai erőnlét

A túrázás – bár néhányan így gondolják – nem arról szól, hogy végigszenvedjük magunkat egy izzasztó túraútvonalon.
Mi nem teljesítménytúrákat szervezünk. Túráinkon a napi távolságok és szintemelkedések akkorák, hogy a gyaloglás mellett maradjon elegendő időnk a nézelődésre és a pihenésre is.

KÖNNYŰ TÚRÁK

Könnyű túráinkat minden egészséges, rendszeresen sportoló felnőtt ember teljesíteni tudja. Fél- vagy egész napos kirándulásaink során jól karbantartott, könnyen járható ösvényeken haladunk, a túra hossza nem haladja meg a 8-10 km-t, a nettó szintemelkedés maximum 500 méter.
Leginkább a kézműves Pachamama kalandtúrákon szereplenek könnyű túrák a programban, a Galápagos-szigeteken, Amazóniában, Costa Rica dzsungel-paradicsomában…

Közepes nehézségű túrák

Közepesen nehéz gyalogtúráinkon a napi távolságok 8-12 km közöttiek, a szintemelkedés azonban akár 1000 méter is lehet.
A túrák jelentős tengerszint feletti magasságokba vezethetnek, ahol a sorozatterhelés mellett már a kevesebb oxigén is csökkenti fizikai teljesítőképességünket. A túrák programját úgy építettük fel, hogy szervezetünknek elegendő ideje legyen az oxigénhiányos környezethez alkalmazkodni.
Ha megfelelő fizikai erőnléttel rendelkezel és rendszeresen túrázol, akkor élvezni fogod az közepesen nehéz túráinkat is, mint az Inka Ösvény vagy a gyalogtúrák Patagónia és Tűzföld legszebb nemzeti parkjaiban.

Igazi kihívást jelentő túrák

Nehéz fokozatú magashegyi túráinkat kizárólag haladónak ajánljuk. A gyalogtúráinkon a napi távolság akár 15-20 km is lehet, a szintemelkedés pedig jelentős. A túrák során 5000 méter feletti hágókon kell átkelnünk, a hegycsúcsokra meredek szerpentineken kell felkapaszkodnunk. Ha kitett szakaszok is vannak, és a programot nem ajánljuk olyanoknak, akiknek tériszonyuk van, azt mindig feltüntetjük a túraleírásban.
Az igazi kihívást jelentő túrák teljesítéshez a testi és lelki épség kevés, felkészülten vágj neki az útnak!

2015 | site by stromi.design