Mottónk: mindenből a legjobbat!

A világ legszebb túraútvonalainak bejárása életre szóló élmény az utazóknak – ezt mindig szem előtt tartjuk. Hogyan? A mottónk: mindenből a legjobbat!

Filozófiánk középpontjában az a gondolat áll, hogy a legnagyobb élményt a kiscsoportos utazások jelentik. A hegyekben pedig a legfontosabb a biztonság. Ezért nem túrázunk 12 fősnél nagyobb csoportokban.

Gyalogtúráinkat minden esetben helyi irodák, valamint képzett és tapasztalt hegyi vezetők bevonásával szervezzük, akik szakmájuk mesterei. Arra törekszünk, hogy a lehető legteljesebb élményt kínáljuk Nektek, a profi szervezés mellett nem feledkezünk meg a helyszínekhez kapcsolódó információkról és érdekes történetekről sem.

 

Több napos gyalogtúrák

Több napos gyalogtúráinkhoz semmi másra nincs szükséged, csak megfelelő edzettségre és lelkesedésre. Minden más a mi dolgunk:

Teherhordók

Több napos gyalogtúráink során hordárok vagy teherhordó állatok veszik le vállunkról a terhet, ők viszik a nagy csomagunkat táborhelyeink között.

Mi egy kis méretű hátizsákkal gyalogolunk, amiben a napi felszerelésünket visszük magunkkal: esőkabátunkat, egy-két csokoládét, az ivóvizünket, valamint a személyes tárgyainkat és a fényképezőgépünket.

Gyalogtúráink során a helyszín adta lehetőségekhez és az időjárási viszonyokhoz és helyszíni addotságokhoz igazodva menedékházakban vagy sátrakban alszunk.

Étkezések

Ha a túra során ágyban alszunk, általában a menedékházaink éttermében reggelizünk és vacsorázunk, ebédünket pedig déli pihenőink során, az ösvényünk mellett álló vendégházakban fogyasztjuk el.

Több napos sátras magashegyi túráink során tábori szakácsunk gondoskodik róla, hogy tápláló és egészséges étel kerüljön mindenki gyomrába. A hordárok hozzák a tábori konyhafelszerelést és a friss hozzávalókat is. Az ételek a helyi és nemzetközi konyha fogásai közül kerülnek ki. Igény esetén speciális étrendnek megfelelő étkeztetést is tudunk biztosítani.

SÁTRAS GYALOGTÚRÁK

Kívül esik a komfort zónádon? Garantáljuk, hogy tetszeni fog: majdnem keleti kényelem luxus ellátással!

Túráink során professzionális magashegyi sátrak és önfelfújódó matracok biztosítják számunkra a pihentető alvást, ami a sorozatterhelések során elengedhetetlen. Személyes felszerelésünket pedig a helyszínen kapott vízálló zsákokban viszik teherhordóink.

Fizikai erőnlét

A túrázás – bár néhányan így gondolják – nem arról szól, hogy végigszenvedjük magunkat egy izzasztó túraútvonalon.
Mi nem teljesítménytúrákat szervezünk. Túráinkon a napi távolságok olyanok, hogy gyaloglás mellett maradjon elegendő időnk a nézelődésre és a pihenésre is.
Túráink nehézségi fokozatát – könnyű, közepesen nehéz, nehéz – megtalálod az utazások részletes programjában.

KÖNNYŰ TÚRÁK

Könnyű túráinkat minden egészséges ember teljesíteni tudja, a gyerekeket és idősebb korú embereket is beleértve. Fél- vagy egész napos kirándulásaink során jól karbantartott, könnyen járható ösvényeken haladunk, a túra hossza nem haladja meg a 12-15 km-t, a nettó szintemelkedés maximum 1 000 méter körüli. Könnyű túráink nem vezetnek jelentős tengerszint feletti magasságokba.

Közepes nehézségű túrák

Közepesen nehéz gyalogtúráink 3-10 napos magashegyi túrák. A kihívást jelentő programokon a napi távolságok 8-20 km közöttiek, az egyes szakaszok nettó szintemelkedése is nagy lehet.
A túrák jelentős tengerszint feletti magasságokba vezetnek, ezért a sorozatterhelés mellett már a kevesebb oxigén is csökkenti fizikai teljesítőképességünket. Programjainkat úgy építettük fel, hogy mielőtt nekivágunk egy 3-4 napos gyalogtúrának, rövidebb akklimatizációs túrákat teszünk, hogy csapatunk induláskor megfelelően akklimatizált legyen. 8-10 napos gyalogtúráink vagy csúcstámadásaink során pedig pihenőnapokat és rövidebb akklimatizációs túrákat iktatunk be a programba.

Nehéz fokozatú gyalogtúrák

Nehéz fokozatú magashegyi túráinkat kizárólag haladó túrázóknak ajánljuk. 10-16 napos gyalogtúráinkon a napi távolság akár 20 km is lehet, a szintemelkedés pedig jelentős. A túrák során hágókon kell átkelnünk, a hegycsúcsokra meredek szerpentineken kell felkapaszkodnunk. Ha kitett szakaszok is vannak és a programot nem ajánljuk olyanoknak, akiknek tériszonyuk van, feltüntetjük a túraleírásban.
Egy megfelelő fizikai erőnlétű, egészséges utazó élvezni fogja nehéz magashegyi túráinkat is. Az igazi kihívást jelentő túrák teljesítéshez a tapasztalat azonban kevés, felkészülten vágj neki egy ilyen útnak!

2015 | site by stromi.design