Maja kalandtúra – Mexikó, Belize, Guatemala, Honduras Overland

Indulás: 2022/02/19
Utazás hossza: 25 nap
Utazás stílusa: Overland kalandtúrák
Létszám: 8-12 fő
Ár:
4500
USD

A maják és aztékok nyomába indulunk Dél-Mexikó, Belize, Guatemala és Honduras párás dzsungeleiben. Időnk felét az ősi civilizációk megismerésének szenteltjük, a piramisok egész sorát barangoljuk be. Másik felét  a Karib-térség természeti szépségeinek felfedezésével és, ahogy overland utazásainkon az megszokott, sok-sok kalanddal töltjük.

Kiemelt látnivalók:

 • hőlégballonozás az Istenek városa, Teotihuacan felett
 • Mexikó egyik legszebb városa, San Cristóbal De Las Casas
 • multikulti a San Juan Chamulá-i teplomban
 • a trópusi Lacandon dzsungel közepén álló Yaxchilán és Bonampak
 • az egyik legjelentősebb maja város, Palenque
 • a Mexikói-öböl partján épült mesebeli városka, Campeche
 • Uxmal grandiózus piramisa
 • Merida koloniális városa
 • a 30 méter magas El Castillo Chichén Itzá-ban
 • a türkiz különböző árnyalataiban pompázó Karib-tenger
 • Tulum lenyűgöző sziklái és csodálatos tengerpartja
 • hajókirándulás a Sian Ka’an Bioszféra-rezervátumban
 • sznorkelezés a Cenote Dos Ojos cenoteban
 • naplemente a Siete Colores lagúnán egy vitorlásról
 • a Karib-tenger természeti csodája, a Nagy Kék Lyuk
 • Canal Pec és Xunantunich, a maja civilizáció csendes mementói
 • Yaxhá, Guatemala harmadik legnagyobb maja ceremoniális városa
 • helikopteres kirándulás az ezeréves maja dzsungel közepén álló El Miradorhoz
 • a titokzatos lamantinok és a Río Dulce Nemzeti Park madárvilága
 • Copan, a maja civilizáció egyik legősibb városa
 • a barokk építészetéről híres Antigua Guatemala
 • a vulkánok gyűrűje az Atitlán-tó körül
 • a Fuego, Agua és Acatenango vulkánok panorámája az aktív Pacaya kráterétől

Neked való?

 • Utazási stílus: overland kalandtúra
 • Komfort: ***
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: ***

Részletes program

 • 1. nap Mexikó: Mexikóváros

  Érkezés után rövid sétára indulunk Mexikóváros városközpontjában, majd nyugovóra térünk, hogy kipihenjük hosszú utazásunk fáradalmait. A Tenochtitlán néven ismert azték főváros napjainkban a világ minden tájáról származó sokszínű közösségnek ad otthont. Az ősi tómederre épült város gazdag történelemmel, lélegzetelállító építészettel, világszínvonalú művészettel és múzeumokkal és a legjobb utcai ételekkel vár minket! (szállás: hotel, 2 éj)

 • 2. nap Mexikóváros – Teotihuacan

  Mi lehetne jobb, mint hőlégballonból szemlélni az Istenek városát? Kora reggel indulunk az azték világ egyik legimpozánsabb városába, Teotihuacan piramisaihoz.
  Napfelkelte idején hőlégballonos utazásra indulhatunk. Fentről látszik igazán milyen grandiózus is ez a város-komplexum, két csodálatos piramissal valamint a Nap és a Hold szentélyével.
  Gyalogosan is bejárjuk az archeológiai területet. Teotihuacan egyik legizgalmasabb és legszebb épülete a Nap piramisa, aminek tetejéről csodálatos kilátás nyílik a város romjaira és a környező tájra.
  Délután Mexikóváros történelmi negyedének a felfedezésére indulunk, majd megismerjük Mexikó gasztronómiai kincseit! Kulináris kalandunkon megtudjuk, hogy melyik a legjobb taco, churro és mole szósz, hogyan igyuk a tepachet, mescalt és persze tequilát. (ellátás: reggeli)

 • 3. nap Mexikóváros – Tuxtla Gutierrez – Chiapa de Corzo – Sumidero-kanyon – San Cristobal de las Casas

  Kora reggel egy gyors transzfer a reptérre, majd egy rövid repülős utazás Tuxtla Gutierrezbe.
  Mindössze 15 perces autóútra Tuxtla-tól, a Grijalva-folyó partján, a lenyűgöző Sumidero-kanyon lábánál fekszik Chiapa de Corzo történelmi városa. Chiapa de Corzo volt a régió első spanyol települése és a mai napig az azonos nevű állam egyik legszebb gyarmati városa. Annak ellenére, hogy egy meglehetősen kicsi város, gazdag történelemben, szokásokban és hagyományokban.
  Sumidero-kanyon mélysége minden bizonnyal felülmúlja a képzeletünket. A 22 km hosszú, 800 méter mély kanyont a Grijalva-folyó vize mossa. Ha már erre járunk, nem hagyhatjuk ki, hogy a kilátópontok egyikéről gyönyörködjünk a lenyűgöző kilátásban!
  Innen indulunk tovább San Cristobal de las Casasba. Este érkezünk a 2 000 méteres tengerszint feletti magasságon elterülő kisvárosba. (szállás: hotel, ellátás: csomagolt reggeli)

 • 4. nap San Cristobal de las Casas – San Juan Chamula 

  A szomszédos San Juan Chamula lakói saját törvényeik szerint élnek, öltözetük és beszédük is a hagyományokat követi. Az egész városka nagyon izgalmas hely, de a legérdekesebb a San Juan Chamula templom. Talán furcsán hangzik, hogy egy aprócska, kívülről a Latin-amerikai templomokhoz minden tekintetben hasonló épület az elsőszámú látványosság, de belépve rögtön megértjük, hogy miért van ez így. Mintha másik világba kerültünk volna. A padlót tűlevelek borítják, több ezer gyertya pislákol mindenhol, a helyi asszonyok térdepelve intéznek drámai imákat a különböző szentekhez. A katolikus hit és az ősi hitvilág keveredik egymással és az utazó csak annyit ért az egészből, hogy valami varázslatos helyre érkezett. A délutánt San Cristóbal egyedülálló hangulatú városában töltjük, ahol megelevenedik a gyarmati múlt. A kisváros egy igazi kis ékszerdoboz, ahol kedvünkre sétálgathatunk, fotózhatunk és jobbnál jobb éttermek között válogathatunk. (ellátás: reggeli)

 • 5. nap San Cristobal de las Casas – Santo Domingo de Palenque – Agua Azul-vízesés

  Reggel elindulunk Santo Domingo de Palenque felé, ahol a mai éjszakát töltjük. A Palenque régészeti lelőhely alig 9 km-re fekszik a falutól.
  Mexikó legdélibb állama, Chiapas hatalmas biodiverzitással büszkélkedhet. Az éghajlat a felvidéken friss és hűvös, a dzsungelben forró és nedves. Mexikó egyik legkülönlegesebb régiója mind kulturális, mind természeti szempontból. Tucatnyi vízesés is jelöli a tájat. Ezért útközben egy kis kitérőt teszünk az Agua Azulvízesés zúgóihoz. A sziklákon hulló víz hihetetlen kék árnyalatú, a mészkőben gazdag lerakódások érdekes, hullámzó formát adnak a vízesésnek. Miután elkészültek a fotók, a vízesések medencéiben hűsölhetünk egyet. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 6. nap Palenque – Misol Ha-vízesés – Lacanaja régió – Bonampak

  Úticélunk a sűrű, trópusi Lacandon erdő, a Mexikó és Guatemala határát jelentő Usumacinta-folyó mentén fekvő Bonampak és Yaxchilan maja városa.
  Útközben ellátogatunk a Misol Ha-hoz, egy gyönyörű, 25 méter magas vízeséshez, ami a Tzaconeja-folyót táplálja. A vízesés lábánál akár meg is mártózhatunk a frissítő vízben.
  Noha építészeti szempontból Bonampak régészeti lelőhely nem túl lenyűgöző, de ez az egyetlen hely, ahol a maja korból származó eredeti  festett falakat láthatunk. Ezért egy helyi vezetővel ezt a helyet is felfedezzük. Az éjszakát a Lacandon indiánok vendégházaiban töltjük. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

 • 7. nap Yaxchilan – Palenque

  A Frontera Corozalban (határ) folytatjuk utunk, ahonnan egy hagyományos ladikkal megyünk tovább a Guatemalával határos Usumacinta-folyón. Rövid hajókázás után jutunk el Yaxchilán régészeti lelőhelyére.
  A dzsungel közepén álló maja várost olyan hatalmas ceiba fák veszik körül, hogy az ember könnyedén elbújhat a gyökerek között.
  Yaxchilan egyike volt a legfontosabb és legerősebb maja városoknak. A város mellett húzódó folyó kereskedelmi és katonai szempontból is kiemelt jelentőségűvé tette a települést. Fénykorában a mai Guatemala területén fekvő Tikallal is vetekedett státusza. Délután visszaindulunk a már ismerős szállásunkra Palenque turistaközpontjában. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 8. nap Palenque – Yucatán-félsziget – Campeche

  Palenque Nemzeti Park területe 23 négyzetkilométer, nagy részén az egykori maja város maradványai találhatóak elszórtan. A várost körülvevő gyönyörű dzsungel és a grandiózus épületek Mexikó egyik legvarázslatosabb helyévé teszik ezt a régészeti lelőhelyet. Palenque volt a legnyugatibb város a maja világban a mai Mexikó területén. Bár sokkal kisebb, mint Tikal vagy Copán, számos különleges épület, dombormű és faldíszítés található itt. A mészkő piramisok és templomok között áll Palenque legjelentősebb szakrális épülete, a Feliratok temploma, Kin Pakal király sírkamrájával.
  A maja város körbejárása után irány a Yucatán-félsziget! A Mexikói-öböl partján épült Campeche egy lenyűgöző gyarmati város, olyan, mint egy mesebeli helyszín. A történelmi óvárost körülvevő falak és erődítmények a kikötő védelmére épültek a karib-tengeri kalózok támadásai miatt a 17. században. Több mint 2000 történelmi épülete önmagában elég ok a történelmi központ meglátogatására. Az óvárosban minden épületet gondosan helyreállítottak. A pasztell színű házak és keskeny macskaköves utcák mind arra inspirálnak, hogy magunkhoz ragadjuk fényképezőgépünket.
  Naplemente idején a legjobb hely az öböl mentén húzódó, hosszú tengerpari sétány. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 9. nap Campeche – Uxmal – Merida

  Reggel Meridába, a Yucatán-félsziget fővárosába utazunk. Útközben egy kis kitérőt teszünk, hogy bejárjuk Uxmal régészeti lelőhelyét. A Palacio del Gobernador-ban (a Kormányzó palotájában) megcsodálhatjuk a 90 méter hosszú homlokzatot, amelyet Uxmal legszebb építészeti alkotásának tartank. A 120 méter magas Piramide del Adivino (a Bűvész piramis) fenségesen áll a többi épület felett, és a csúcsáról látványos kilátás nyílik az egykori városra.
  Sokan azt mondják, hogy Meridában tapasztalhatjuk meg igazán azt, hogy milyen az igazi Mexikó. Azért, hogy legyen időnk alaposan felfedezni, két éjszakát töltünk itt. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 10. nap Merida

  Meridában senki nem fog unatkozni! Ez az egyetlen olyan város, amelyet kétszer is megválasztottak Amerika kulturális fővárosának. Meridát a fehér város néven is emlegetik az épületek falain és csempéin domináns fehér szín miatt. A koloniális óvárosban találunk építészeti látnivalót és kulturális eseményeket is bőven. A francia sugárutak ihlette Paseo de Montejo elegáns 19. századi palotái között pedig kötelező egy hosszú séta. De belemerülhetünk a helyi életbe is, amely a termelői piacon, a mediterrán hangulatú parkokban és Merida híres kantináinak lengőajtói mögött zajlik. (ellátás: reggeli)

 • 11. nap Mérida – Chichén Itzá – Maja Riviéra – Tulum

  Vár ránk a Maja Riviéra legszebb része, Tulum! Amikor a mexikói piramisokról hall az ember, akkor általában a Chichén Itzá régészeti emlékhelyén álló 30 méter magas lépcsős piramis jut eszünkbe. Nem hagyjuk ki, úton a Karib-tenger felé pihenőt tartunk és megnézzük a híres El Castillo-t valamint a kisebb Kukulkan piramist, a labdajátékok terét és a “Áldozat Kútját” is. 
  Tulum három részből áll: az egykori maja kikötőváros, a hosszú kilométereken át húzódó paradicsomi strand és a modern kisváros, ahol, éttermek, hangulatos kávézók és ajándékboltok csábítanak minket egy kis pihenőre. (szállás: hotel, 3 éj, ellátás: reggeli)

 • 12. nap Tulum – Cenote Dos Ojos

  Tulum környékét biciklivel vagy gyalog érdemes bejárni. Bár a maja város maradványai nem olyan grandiózusak, mint Mexikó többi ősi romvárosa, a Karib-tenger mindenért kárpótol minket. Tulum lenyűgöző sziklái és csodálatos tengerpartja feledhetetlen élménnyé teszik ezt a sétákkal, úszással, napozással megspékelt kerékpár túrát.
  A maja riviéra a „cenote”-nek nevezett természeti képződményeiről is híres. Ezek közül a természetes módon kialakult kútszerű karsztképződmények (dolinák vagy zsombolyok) közül sok látogatható, sőt lehetőségünk nyílik arra is, hogy sznorkelezve fedezzük fel a földalatti világot. Ha kedvünk tartja, eltekerhetünk a Cenote Dos Ojos -hoz, amely talán a világ leghíresebb és legszebb cenotéja. (ellátás: reggeli)

 • 13. nap Tulum – Sian Ka'an Bioszféra-rezervátum

  Egész napunkat a tengerparton tölthetjük, vagy egy újabb különleges látnivalóval ismerkedhetünk meg. A Sian Ka’an Bioszféra-rezervátum Mexikó legnagyobb tengeri természetvédelmi területe, amelyet a Karib-tenger és a világ második legnagyobb korallzátonya határol. Ökoszisztémáját mocsarak, csatornák, vízgyűjtő öblök medencéi és félörökzöld erdők alkotják. Először csónakba szállunk és a szűk vízi csatornákon, az ősi maja civilizáció egyik kereskedelmi útvonalán haladva érjük el a a mangróvefák társaságában megbújó Xlapak templomát. Majd addig sétálunk a dzsungelben, amíg fel nem bukkanak előttünk az alig ismert ősi maja város, Muyil romjai. (ellátás: reggeli)

 • 14. nap Tulum – Bacalar – Siete Colores lagúna vitorlázás

  Ma a Mexikó és Belize határánál fekvő Bacalar kisvárosa az úticélunk. Délután egy vitorlásra szállunk, hogy teljes szépségében megcsodáljuk a közeli Siete Colores lagúnát. A Kalózok-csatornáján átevezve madarakat, hüllőket és halakat láthatunk, majd eljutunk egy lélegzetelállítóan szép lagúnába. A tengeri élővilág mellett számos őshonos és vándormadarat is megfigyelhetünk itt. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

 • 15. nap Bacalar – Belize: Belizeváros – Nagy Kék Lyuk sétarepülés – San Ignacio

  Búcsút intünk Mexikónak és irány Belize! A határátkelőhely másik oldalán már várnak helyi idegenvezetőink. A Belizeváros-i reptérről egy másfél órás fakultatív sétarepülésre indulhatunk és a magasból csodálhatjuk meg a híres Nagy Kék Lyukat és Belize csodaszép szigetvilágát. Ezután indulunk tovább a Cayo régióba. A fülledt trópusi estét a medencés bárban tölhetjük. (szállás: hotel, 2 éjszaka, elátás: reggeli)

 • 16. nap San Ignacio – Cahal Pech – Xunantunich – San Ignacio

  Ma elsőként a maja civilizáció legkorábbra datált emlékeit őrző régészeti lelőhelyre látogatunk el. Cahal Pech területe hét kisebb egységre oszlik. Találunk itt nagy templompiramist, lakóházakat, labdajátékokra kijelölt teret, nyolc egyszerű és egy gazdagon faragott sztélét és áldozati oltárt is. A természet érintetlen szépsége és az egykori nagy civilizáció csendes mementóiként megmaradt romok látványa feledhetetlenné teszi ezt a helyet.
  Ezután a Mopen-folyó jádezöld vizének másik oldalán található Xunantunichba látogatunk el. Egykor ez volt a folyóvölgy legnagyobb ceremoniális központja. Egy kis komppal közelítjük meg a bejáratot. Xunantunich egy mesterségesen kialakított mészkő-platón áll, 183 méteres tengerszint feletti magasságon. Csodálatos kilátás nyílik innen a környező területekre, a több négyzetkilométeren át húzódó településre. (ellátás: reggeli)

 • 17. nap San Ignacio – Guatemala: Topoxte – Yaxha – Tikal Nemzeti Park

  Rövid utazás vár ránk a guatemalai határra, ahol már várnak guatemalai idegenvezetőink. Először a Yaxha lagúna délnyugati részét, a négy sziget legnagyobbikát, Topoxtét járjuk be. A sziget az ősidőktől lakott, számos régészeti emlék bizonyítja, hogy már a preklasszikus maja civilizáció is megtelepedett itt. A szigetet a szabálytalan alakú mészkőformációk teszik igazán különleges látvánnyá.
  Ezután a Yaxhá Nemzeti Park felé vesszük az irányt. Yaxhá Guatemala harmadik legnagyobb maja ceremoniális városa. Egykor 20 000 lakója volt. Több mint 400 épület, öt akropolisz és három labdajáték-tér található itt.
  A terület az azonos nevet viselő lagúna északi partján fekszik. Körülbelül 3 kilométer hosszan nyúlik el a lagúna szélén magasodó domboldalon. A tájat a víz és a karsztbetörések formálták mai képére. Yaxhá épületei igazán impozánsak. A gyönyörű trópusi erdő a bőgőmajmok nőstényeket csalogató és a rivális hímeket figyelmeztető kiáltásaitól hangos. A 216. számú templom mellől csodálatos rálátás nyílik a Yaxhá-tóra.
  Még nincs vége a mi napnak, vár ránk a Tikal Nemzeti Park! A dzsungel szélén álló szállodától mintegy tízpercnyi sétára találjuk a híres maja romokat. A szálloda építészeti stílusa a maja időket idézi. A gyönyörű és kényelmes szálláshelyen háborítatlanul élvezhetjük a nemzeti park szépségét. (szállás: lodge, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 18. nap Tikal Nemzeti Park – Tikal – Flores

  Reggeli után vágunk neki a túrának Tikal ősi útjain és ösvényein, míg el nem jutunk a maja civilizáció legfontosabb városának romjaihoz. Tikal már az időszámításunk előtti VI. századtól lakott település volt.  16 négyzetkilométeres központi részének feltárása során több mint 3000 épületet – templomokat, szentélyeket, vallási emelvényeket, lakóépületeket, labdajáték-tereket, teraszokat, utakat, rituális merítkező medencéket és tereket – vizsgáltak meg a régészek.
  A romok körül trópusi esőerdő pompázik a maga különleges állat- és növényvilágával. Pókmajmok, bőgőmajmok, agutik, koátik, hüllők, rovarok és színpompás madarak vesznek körül minket, de nem csak élőben, hanem kerámia és kőemlékeken is találkozhatunk velük. 
  Délután a Petén Itza-tó szigetén fekvő mesebeli kisvárosba, Flores -be utazunk. A szigetet 20 perc alatt be lehet járni gyalogszerrel, bár a lépésenként szemünk elé táruló gyönyörű látvány általában többórásra nyújtja a sétát! (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 19. nap Flores – El Mirador helikopter túra – El Tigre

  Egy helikopteres kaland során felülről láthatjuk az ezeréves maja dzsungelt és az El Miradort, amely többnapos dzsungeltúrával érhető csak el. Vagy az El Tigre komplexumban fedezhetjük fel a történelmi múltat .
  Eleged van a majákból? A tó és környéke felfedezésének az egyik legjobb módja, ha kenuba pattanunk vagy kishajót bérlünk és áthajózhatunk a 40 percre található San Joséba. A kisváros remek éttermekkel és kávézókkal várja a látogatókat. Érdemes megmártózni a Petén Itza-tó hűs vizében is. A város északi oldalán számos strand van.
  Florestől 15 percre található a Ixpanpajul Természetvédelmi terület, ahol átcsúszhatunk egy kötélpályán a fák koronája felett. (ellátás: reggeli)

 • 20. nap Flores – Río Dulce – Río Dulce Nemzeti Park hajókirándulás

  A déli órákban érkezünk a 7 200 hektár kiterjedésű Río Dulce Nemzeti Park turistaközpontjába, amely Gutemala legnagyobb tavának partján épült. Délután hajókirándulásra indulunk az Izabal-tavat és a Amatique-öblöt összekötő vízi úton a Karib-tengerhez a kapujához. A Dulce-folyó központi csatornáján hajózunk a mangrove erdők között, amelyek tökéletes életkörülményeket teremtenek a különféle madarak számára. A körülbelül 30 kilométeres utazás során megfigyelhetjük a színes madárvilágot, a Biotopo Chocón Machacas lagúna bejáratánál pedig finoman lebegünk csónakunkkal, annak reményében, hogy megpillantjuk a megfoghatatlan lamantinokat. A folyó vize végül egy hatalmas kanyonon keresztül jut el az óceánig. Naplemente idején térünk visza átmeneti otthunkba. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

 • 21. nap Río Dulce – Hondursa: Copan

  Négy órás utazás és egy határátlépés vár ránk Hondurasba mert a maja civilizáció egyik legjelentősebb emlékét, Copan régészeti lelőhelyét nem hagyhatjuk ki a sorból. A Copan-völgy vallási és közigazgatási központjának és a délkeleti maja civilizáció egyik legjelentősebb városának romjai lenyűgöző látványt nyújtanak! 
  Copan a klasszikus korszakban – 300-900 között – élte virágkorát. Kulturális, vallási és politikai jelenősége mellett a kor kiemelkedő tudományos központja is volt. A maják matematikai és asztronómiai tudása még a mai kor emberét is lenyűgözi.
  Megnézzük a ceremoniális központot, a hieroglifákkal díszített lépcsősort, a labdajátékok terét és az akropoliszt, ahol Copan egyik legjobban őrzött titkát, az évszázadokig rejtve maradt Rosalila templomot is megnézhetjük. Este jól fog esni egy kis lazítás szállásunk buja kertjében. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 22. nap Copan – Guatemala: Antigua Guatemala

  Reggel újabb határátlépés és Antigua Guatemalába utazunk.
  Érkezés után egy közös séta során nézzük meg a város legjelentősebb épületeit. Antigua az ország egyik legkedveltebb üdülőhelye és ennek jó oka van: a barokk építészetéről híres UNESCO világörökségi helyszín valóban varázslatos! A Central Park a város szíve, körülötte találjuk a legszebb katedrálisokat, szökőkutakat, épületeket, de talán itt nyerhetünk leginkább bepillantást a helyiek mindennapjaiba is. A városban érezhető a koloniális múlt szelleme, a macskaköves utcákat járva az ember úgy érzi, időutazáson vesz részt. (szállás: hotel, 3 éj, ellátás: reggeli)

 • 23. nap Antigua Guatemala – Atitlan-tó

  Kirándulásra indulunk az „örök tavasz” néven ismert Atitlán-tóhoz, melyet Közép-Amerika legszebb tavának tartanak. A 84 000 évvel ezelőtt, egy óriási vulkánkitörés során kialakult tó Közép-Amerika legmélyebb tava is, melyet az év nagy részében virágzó rétekkel borított hegyek ölelnek körül.
  Egy festői sétára indulunk a tóparton és ellátogatunk a tó körüli kis falvakba, hogy mindegyikben különböző helyi szokásokat ismerjünk meg. Nem hagyjuk ki Santiago helyi piacát és annak katolikus templomát sem, ahol az indiánok különböző vallási hagyományaiból származó elemei sajátosan keverednek össze. (ellátás: reggeli)

 • 24. nap Antigua Guatemala – Cerro de la Cruz – Pacaya vulkántúra

  Szabadnap! Kalandtúránk utolsó napját Antigua felfedezésével és a másnapi hazautazásra való felkészüléssel tölthetjük. Ne sajnáljuk az időt, kaptassunk fel a Cerro de la Cruzra, a „kereszt hegyére”, ahonnan csodálatos panorámában gyönyörködhetünk. A félórás gyalogtúra végén fantasztikus fényképeket készíthetünk a városról és a mögötte magasodó Agua vulkánról.
  Aki egy aktív kalanddal szeretné befejezni az utazásod, az délután túrázni indulhat a 2552 m-es Pacaya vulkánra. Ha szerencsénk van, az aktív vulkánon láthatunk láva áramlásokat vagy a közelmúltbeli lávaáramlások bizonyítékait. Maga a túra megéri a fárdtságot, az út során gyönyörű kilátás nyílik a környező tájra és a Fuego, Agua és Acatenango vulkánokra.
  Körülbelül egy órát utazunk a vulkán lábához. Két órát sétálunk felfelé a kráterhez, közben meg-megállva a különböző kilátópontokon. Tiszta időben döbbenetes kilátás nyílik innen. A lehető legközelebb mehetünk a kalderához, ameddig az biztonságos. Az aktív kürtő fortyog, időnként forró lávát köpköd szanaszét. A Pacaya látványos pirotechnikai bemutatójához Antigua három másik vulkánjának kúpjai szolgáltatják a hátteret. Megpihenünk, majd visszatérünk túránk kiindulási pontjához (Túra: 5 km, szint fel, szint le: 450 m) (ellátás: reggeli)

 • 25. nap Guatemalaváros – hazautazás

  Nincs más hátra, minthogy a két óra utazásra lévő Guatemalaváros nemzetközi repülőterére induljunk és megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat. (ellátás: reggeli)

Csapat

 • TÁTRAI BERNADETT Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • az utazást bérelt kisbusszokkal, helyi sofőrökkel
  • a reptéri transzfereket a csoporttal való érkezés/indulás esetén
  • 23 éjszaka szállást  3-4*-os hotelekben, kétágyas szobákban
  • 1 éjszakát az indiánok vendégházaiban a Lacandon dzsungelben
  • 24 reggelit
  • a Teotihuacan, Bonampak, Yaxchilan, Palenque, Uxmal, Cahal Pech, Xunantunich, Yaxha, Topoxte, Tikal, Copan archeológiai területek belépőit és az idegenvezetést
  • a Sumidero-kanyon, San Juan Chamula templom, Agua Azul, Misol Ha-vízesés belépőket
  • a Laguna Siete Colores vitorlás kirándulást
  • a hajókirándulást a Río Dulce Nemzeti Parkban
  • a nemzeti park belépőket
  • a vezetett városnézéseket: Mexikóváros, Chiapa De Corso, Chamula, Campeche, Antigua Guatemala
  • a részletes leírásban szereplő további programokat
  • a helyi idegenvezetők munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegyek és illeték árát
  • a Mexikóváros – Tuxtla Gutierrez repülőjegy és illeték árát
  • a programban nem szereplő étkezéseket és az italfogyasztást
  • a fakultatív programok árát
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 120 USD/ résztvevő
  • az egyágyas felárat: 800 USD
 • Fakultatív programok
  • Teotihuacan – 45 perces hőlégballonozás: 350 USD
  • Tulum – biciklitúra és belépők: kb. 70 USD
  • Tulum – Sian Ka’an Bioszféra-rezervátum kirándulás: 120 USD
  • Tulum – Cenote Dos Ojos belépő: 20 USD
  • Belize – Blue Hole sétarepülés:  350 USD
  • Flores – El Mirador helikoptertúra: 450 USD
  • Flores – Ixpanpajul zip-line: 50 USD
  • Antigua Guatemala – Pacaye vulkántúra: 70 USD
 • Repülőjegyek, illetékek
  • a Budapest – Mexico City – Guatemala City – Budapest repülőjegy ára illetékkel 300 000 Ft-tól
  • a Mexikóváros – Tuxtla Gutierrez repülőjegyek illetékkel: 50 000 Ft-tól
  • menetrend információkért és jegyértékesítő partnerünk árajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Beutazási szabályok, vízum
  • magyar állampolgárok 90 napig vízum nélkül léphetnek be, és tartózkodhatnak Mexikóban, Guatemalában, Hondurasban, 30 napig Belize-ben
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • COVID-19 BEUTAZÁSI FELTÉTELEK
  • Mexikó: az országba való belépéshez nem kell negatív ereményű PCR teszt, a csoportos utazáson való feltétel viszont az indulás előtt 72 órán belül készült PCR teszt negatív eredményét igazoló dokumentum bemutatása irodánk számára.
  • Belize: az országba való belépéshez a 72 órán belül készült PCR teszt negatív eredményét igazoló dokumentum szükséges, melyet Mexikóban lehet elkészíttetni. Az oltási igazolvánnyal a PCR teszt nem kiváltható/ helyettesíthető.
  • Guatemala: az országba való belépéshez 72 órán belüli negatív PCR vagy antigén teszt, vagy 3 hónapon belül igazolt Covid-19 betegség és a diagnózistól számított minimum 10 nap eltelte, vagy igazolt teljes védettség (az utazás megkezdése előtt az utolsó oltástól számított 14 nap eltelte).
  • Honduras: A beutazást megelőző 72 órán belül készített PCR, vagy gyors teszt szükséges a belépéshez, kivéve ha a beutazó teljes védettséggel rendelkezik. A teljes védettséggel rendelkező személyek mentesülnek a tesztkötelezettség alól. A második/utolsó dózis beadása és az utazás időpontja között el kell telnie legalább két hétnek. A belépéskor be kell mutatni az eredeti oltási igazolást.
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • Fizetési feltételek

  Az Utazás ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze.

  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 4 000 USD
  • Előleg: a jelentkezés után 14 nappal fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 600 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (2 400 USD)
  • HELYSZÍNEN FIZETENDŐ KÖLTSÉG: 500 USD
  • Érkezéskor, készpénzben fizetendő
  •  AZ UTAZÁS ÁRA ÖSSZESEN: 4 500 USD
 • Útlemondási feltételek

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 40 USD kezelési költséget.

  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között az utazás teljes árának 50%-a,
  • 35-16. napok között az utazás teljes árának 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén az utazás teljes árának 100%-a.
 • Ajánlott életkor

  15-60 év

 • Kizáró okok

  A szív- és érrendszeri problémák, a keringési panaszok, valamint a súlyos cukorbetegség, látászavar vagy testi fogyatékosság kizáró okot jelentenek a túrán való részvételről. Egészségügyi problémáidat jelentkezéskor mindenképp egyeztesd túravezetőnkkel.

Hasznos információk

 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat,  akkor is, ha nem repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • Valuta, költőpénz
  • 1 Mexikói peso (MXN) = kb. 15 HUF
  • 1 Belize-i dollár (BZD) = 142 HUF
  • 1 Guatemalai Quetzal (GTQ) = kb. 37 HUF
  • 1 Hondurasi Lempira (HNL)  = kb. 12 HUF
  • az USA dollár vagy Euro kivitelét javasoljuk, amit bármelyik városi pénzváltónál és bankban helyi fizetőeszközre válthatunk
  • a bankok és pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés- és szignó mentes USD címleteket fogadnak el
  • ajánlott költőpénz: 600 USD + fakultatív programok árai
 • Oltások, gyógyszerek
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • gyógyszer szedését a háziorvossal kell egyeztetned
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • Szállások, ellátás
  • az utazás ára 23 éjszaka szállást tartalmaz stílusos és színvonalas 3-4*-os hotelekben és vendégházakban, kétágyas szobákban
  • 1 éjszakát az indiánok vendégházaiban töltünk a Lacandon dzsungelben
  • az utazás ára 24 reggelit tartalmaz
 • TÚRASZERVEZÉS
  • az utazás megszervezése helyi utazási irodák bevonásával zajlik
  • a részletes leírásban szereplő turista látványosságok, városnézések, túrák és további programok során angolul beszélő, helyi idegenvezetők állnak a csoport rendelkezésére
  • az utazás teljes ideje alatt egy magyar túravezető áll a csoport rendelkezésére
 • Közlekedés
  • bérelt buszokkal és hajókkal
 • Indulás előtti információk
  • a szükséges túrafelszerelések pontos listáját és a további praktikus információkat jelentkezés után küldjük el
 • Jelentkezés az utazásra
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
 • Local Payment
  • utazásaink ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze
  • a Helyszínen fizetendő költséget nem előre, hanem érkezéskor a túravezetődnek kell kifizetned készpénzben (USD)
  • a túravezető ebből fedezi az utazás árában szereplő, kizárólag a helyszínen fizethető programokat, nemzeti park belépőket és egyéb költségeket
  • így támogathatjuk a helyi közösségeket is, hiszen a pénz közvetlenül hozzájuk jut és nem utolsó sorban, mérsékelni tudjuk az utazások árát is
 • Bankszámlaszámok
  • Pachamama Adventures Ltd.

   

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design