Tanzánia, Kenya, Uganda Overland – Kelet-Afrika kalandtúra – A nagy állatvándorlás és hegyi gorilla túra

Indulás: 2022/08/28
Utazás hossza: 21 nap
Utazás stílusa: Overland kalandtúrák
Létszám: 8-12 fő
Ár:
6500
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

Életed egyik legnagyobb kalandja vár rád Kelet-Afrikában! Tanzánián, Kenyán és Ugandán átívelő utazásunk során Kelet-Afrika legjobb vadállat-megfigyelő helyein indulunk állatlesekre egy tonnányi kaland kíséretében.
A gnúk vándorlása Serengeti Nemzeti Parkból a Maasai Mara zöldebb mezői felé egyike a világ hét új csodájának, de a vadvilág világkupájaként is szokás emlegetni. Hihetetlen, varázslatos, leírhatatlan – ezt egyszer látni kell! És abban az életre szóló élményben is részünk lehet, hogy találkozhatunk a hegyi gorillákkal!

Kiemelt látnivalók:

 • az afrikai vadvilág és a Kilimandzsáró ikonikus sziluettje az Amboseli Nemzeti Rezervátumban
 • a nagy afrikai állatvándorlás a Mara-folyónál
 • a híres Manyara-tó Nemzeti Park
 • a Nagy-hasadékvölgy vulkáni kúpjai
 • a Nátron-tó, a Föld leglúgosabb időszakos tava
 • szafari a Serengeti Nemzeti Park szavannáin
 • szafari a Ngorongoro kráter füves legelőin
 • a gnú és zebra csordák átkelése a Mara-folyón
 • szafari a Maasai Mara Vadezervátumban
 • vendégségben Joy Adamson farmján a Naivasha-tónál
 • szafari a Nakuru-tó Nemzeti Parkban
 • az afrikai kontinens legnagyobb tava, a Viktória-tó
 • rafting a Viktória Níluson
 • Uganda híres teaültetvényei
 • a csimpánzles a Kibale Nemzeti Parkban
 • túra a hegyi gorillákkal az „Áthatolhatatlan” Bwindi Nemzeti Parkban
 • az arany majmok a Mgahinga Gorilla Nemzeti Park bambuszerdőiben
 • a Virunga Természetvédelmi Terület vulkanikus hegységei

Neked való?

 • Utazási stílus: overland kalandtúra
 • Komfort: ***
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: **

Részletes program

 • 1. nap KENYA: NAIROBI – AMBOSELI NEMZETI VADREZERVÁTUM

  Kenya fővárosába, Nairobiba érkezik meg repülőgépünk. Terepjárós kelet-afrikai szafarinkat a legendás Amboseli Nemzeti Rezervátumban kezdjük. A  park határában lévő szállásunkról egy képeslap tökéletességével vetekedő kilátás nyílik a szavannából kiemelkedő, közel 6 000 méter magas Kilimandzsáró vulkanikus kúpjára. Ne lepődj meg ha este egy elefánt, zebra vagy zsiráf csatlakozik hozzád a szafari tábor bárjában. (szállás: szafari tábor, 2 éj, ellátás: vacsora)

 • 2. nap AMBOSELI NEMZETI VADREZERVÁTUM – VADLES

  Bár a maga 392 négyzetkilométerével az Amboseli nem tartozik Kenya legnagyobb nemzeti parkjai közé, a Kilimandzsáróról lefutó patakok és az esős évszakban egybefüggő vízfelületet alkotó Amboseli-tó sajátos ökoszisztémát teremtett, ahol a legkülönfélébb állatokban gyönyörködhetünk. Az Amboseliben az alacsony akácosok és a nyílt füves területek váltják egymást, így kiválóan megfigyelhető itt a vadvilág. Számos őshonos emlőssel találkozhatunk: elefántok, oroszlánok, gnúk, leopárdok, foltos hiénák, zsiráfok, gepárdok vadásznak illetve legelésznek errefelé, de a madárvilág szerelmeseinek sem kell csalódniuk, hiszen több mint 300 faj képviselőivel találkozhatunk a szafari során. Tágas terepjárónk nyitható tetője lehetővé teszi, hogy az állatlasen mindenki kényelmesen nézelődhessen és fotózhasson, miközben lassan haladunk a park területén. (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 3. nap KENYA: AMBOSELI – TANZÁNIA: ARUSHA – OL DOINYO LENGAI – NÁTRON-TÓ

  Irány Tanzánia! Egy határátkelés után nyugati irányba utazunk a Kráter-felföld észak-keleti részére. Ellátogatunk a 2 878 méter magas Ol Doinyo Lengaihoz, amely az egyetlen működő tűzhányó Kelet-Afrikában. A maszájok istenként tisztelt hegye utolsó nagy kitörése 1983-ban volt, de kráterében az utóvulkáni jelenségek a vulkán aktivitásról tesznek tanúságot. A fotószünetünk után a következő látványosságunk a Nátron-tó. A Föld leglúgosabb tava a száraz évszakban jelentős mértékben kiszárad, így a felszínre kerülnek a “megkövesedett” állattetemek, melyek testét vastagon borítja a nátron-só. (szállás: szafari tábor, ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 4. nap NÁTRON-TÓ – KARATU – Manyara-tó Nemzeti Park

  Déli irányba indulunk a Nagy-hasadékvölgy mentén Karatu irányába, ahol az éjszakát töltjük. Délután a Manyara-tó Nemzeti Parkba indulunk szfarira. Rövid pihenőre és fotószünetre megállunk az afrikai Nagy-hasadékvölgy mentén kialakult Manyara-tó kilátópontnál, amelyről Ernest Hemingway azt mondta ,,a legszebb, amit Afrikában láttam”.
  A Manyara-tó Nemzeti Park nagyszerű bevezetést kínál Tanzánia gazdag vadvilágába. A buja, dzsungelszerű erdő szélén vezető út szélén pávián csapatok portyáznak; kék majmok ugrálnak fürgén a mahagóni fák között; gazellák lépegetnek óvatosan lépeget a cserjék árnyékában. A füves ártérről gyönyörű a kilátás a végtelen maszáj-puszták felé emelkedő vulkánikus hegycsúcsokig. Bivaly, gnú és zebra csapatok gyűlnek össze ezeken a füves síkságokon. Az ártér belterületén az akácerdő keskeny övezete a Manyara legendás fára mászó oroszlánjainak és elefántjainak kedvelt helye. A Manyara-tó pedig még a madárvilág iránt kevésbé érdeklődőeket is ámulatba ejti: rózsaszín flamingók, sárgacsőrű gólyák, gémek, pelikánok és kormoránok, csak néhány az itt lencsevégre kapható 400 madárfajból. Vacsora előtt lesz időnk arra is, hogy csobbanjunk egyet üdülőnk medencéjében. (szállás: üdülő, ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 5. nap NGORONGORO KRÁTER – SERENGETI NEMZETI PARK – MASZÁJ FALU

  Reggel a Ngorongoro Természetvédelmi Területre utazunk. A Ngorongoro kráter területe eredetileg az 1951-ben létrejött Serengeti része volt, amely 1979-ben vált az UNESCO Világörökség részévé. Terepjáróinkkal leereszkedünk a kráter  aljában elterülő füves szavannára ahol egészen közelről fotózhatunk bivalyokat, gazellákat, zebrákat, gnúkat és kis szerencsével keskeny szájú orrszarvúkat is. Piknik ebédünket a Magadi-tó partján fogyasztjuk el, amelynek környezetében számos flamingó, vadlúd és vízimadár él.
  Délután belépünk a Serengeti Nemzeti Parkba és a középső része felé vesszük az irányt. A terület az öt afrikai nagyvad közül a különleges fára mászó oroszlánok és a leopárdok kedvelt élőhelye. Ellátogattunk egy maszáj faluba is. Az itt élő közösségek napjainkban is lehajtják állataikat a Ngorongoro kráter füves legelőire és a Serengeti folyóinál is gyakran találkozhatunk a nyájukat hajtó maszáj gyerekekkel. Kihagyhatatlan élmény a Serengeti közepén, egy igazi szafari lodge-ban eltölteni egy éjszakát! Naplamente előtt érkezünk a szállásunkra. Beköltözünk a kényelmes, afrikai stílusban berendezett, fürdőszobás telepített lakósátrakba. A frissítő zuhany után egy kulináris kalanddal zárhatjuk izgalmas napunkat az étteremben. (szállás: szafari tábor, ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 6. nap SERENGETI NEMZETI PARK – MARA-FOLYÓ – VADLES

  Figyelem! Ne lepődjünk meg ha egy elefánt vagy egy zsiráf köszönt minket átmeneti otthonunk körül sétálgatva, az afrikai szavannán ez előfordulhat. Reggeli után a Serengeti Nemzeti Park északi területére utazunk, a Mara-folyóhoz. Augusztus végén az állatok a Serengeti Nemzeti Park északnyugati részéről indulnak az északi Maasai Mara felé. Lassan haladunk, folytatjuk a vadlest, az öt afrikai nagyvad nyomába eredünk. A legelő gnú, zebra és gazella csordákat oroszlánok figyelik, az akáciák árnyékban pihennek kényelmesen és várják, hogy a „szájukba sétáljon” a következő vacsora. Csomagolt ebédünket útközben fogyasztjuk el, késő délután érkezünk a szállásunkra, egy újabb telepített sátras szafari táborba. (szállás: szafari tábor, 2 éj, ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 7. nap SERENGETI NEMZETI PARK – MARA-FOLYÓ – VADLES

  Újabb egész napos állatles vár ránk a Mara-folyó környékén a vándorló állatcsordák után kutatva. Ha szerencsénk van, akkor láthajuk, amikor egy-egy állatcsorda átkel délről észak felé a folyón, miközben krokoldilok éhes hada vár a könnyű prédára. A déli órákban vissztérünk szállásunkra ebédelni, majd sziesztázunk, pihenünk egy kicsit. Délután, amikor lehül egy kicsit a levegő és a vadállatok is aktívak, irány újra a szavanna! (ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 8. nap TANZÁNIA: SERENGETI NEMZETI PARK – KENYA: MAASAI MARA VADREZERVÁTUM

  Reggeli után északi irányba indulunk a nagy afrikai állatvándolás útvonalát követve. 2-3 órás utazás és egy határátkelés vár ránk a szavanna közepén. Szafarinkat Kenya leghíresebb parkjában folytatjuk. A Mara és Talek folyók által közrefogott Maasai Mara Vadezervátum területe oroszlánok, leopárdok, gepárdokfekete orrszarvúk, valamint hiénák, sakálok, gnúk, gazellák, zebrák és  impalák otthona. A Mara-folyó vízilovakban és krokodilokban gazdag.  A rezervátum 500 madárfajnak ad otthont. (szállás: szafari tábor, 2 éj, ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 9. nap MAASAI MARA VADREZERVÁTUM – VADLES

  Ma újra bevetjük magunkat a Maasai Mara-ba! A parkban meghökkentően gazdag az állatvilág. A nagymacskák közül oroszlánokból van a legtöbb. A gepárdokat és leopárdokat nehezebb észrevenni, de ők is meglehetősen gyakoriak. Sok az elefánt, a kafferbivaly, a zebra és a víziló. A Thomson-gazella és a nagyobb testű Grant-gazella mindennapos látvány, de nagy számban legelnek itt impalák, bóbitás antilopok, jávorantilopok és gnúk is. Gyakori a masaai zsiráf, a kutyafejű pávián, a varacskosdisznó, a sakál, a lapátfülű kutya és a foltos hiéna.
  Délben a táborunkban sziesztázunk, majd délután újra a nyakunkba vesszük a park ösvényeit, szinte az egész napot vadlessel töltjük. (ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 10. nap MAASAI MARA VADREZERVÁTUM – NAIVASHA-TÓ – Elsamere Conservation Centre

  Megreggelizünk és terepjáróinkkal elhagyjuk a Maasai Mara Vadezervátumot. Úticélunk Joy Adamson, az Oroszlánhűség, valamint az Elza és kölykeiírójának farmja. Miután elfoglaljuk szállásunkat a Naivasha-tó partján álló hangulatos bungalókban, az 1989-ban alapított Elsamere Conservation Centre részét képező terület felfedezésére indulhatunk. Sétálhatunk a trópusi kertben, az írónő házában létrehozott múzeumban megnézhetünk egy gazdag kiállítást Joy Adamson kézirataiból, rajzaiból és festményeiből. Akinek van kedve, az csónakkirándulásra indulhat a tavon és megkóstolhatja a kertben felszolgált 5 órai teát, valamint a házi készítésű süteményeket. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

 • 11. nap NAIVASHA-TÓ – NAKURU-TÓ NEMZETI PARK – ELDORET

  Ma továbbutazunk a Nakuru-tó Nemzeti Parkba. A Nakuru a Nagy-hasadékvölgy egyik alkalikus tava. A körülötte elterülő nemzeti park híres fajgazdagságáról: orrszarvúak, impalák, hiénák, sőt, oroszlánok és leopárdok is élnek itt. Maga a tó 1960 óta madárrezervátum, pelikánok, kormoránok, vöcsökfélék, fehérszárnyú szerkők, gázlómadarak, gulipánok és kacsafélék lakják. Szafizni indulunk a parkban, majd folytatjuk utunk az ugandai határ közelében lévő Eldoret kisvárosáig, ahol kényelmes és színvonalas üdülőnk éttermében hódolhatunk tovább a kulináris élvezeteknek. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, csomagolt ebéd)

 • 12.nap KENYA: ELDORET – UGANDA: JINJA

  Úticélunk a Uganda! Az egykori halászfalu, a Viktória-tó partján épült Jinja ma az ország második legnagyobb kereskedelmi központja. A Viktória-tó az afrikai kontinens legnagyobb tava, a Nílus leghosszabb felső ágának, a Fehér-Nílusnak a forrása. Viktória Nílus néven innen folyik az Albert-tóba, mielőtt Egyiptomba tartó 7000 km hosszú útjára indul. 
  Ha tartalmasan akarjuk eltölteni a napot, a legjobb délutáni program egy rafting túra a Viktória Níluson. Vagy újra felfedezhetjük a Nílus folyó forrását és a történelmi Jinja város egyedi ázsiai épületeit. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

 • 13. nap Jinja – Kibale Nemzeti Park

  Reggel tovább haladunk Uganda délnyugati hullámzó hegyvidékén, a buja és gyönyörű Fort Portal környékén.
  A Rwenzori-hegység lábánál Uganda híres teaültetvény-régiójába lépünk. Zöld szőnyeg terül el előttünk, ameddig a szem lát, szokatlan ellentéte annak a vidéknek, amelyen az elmúlt napokban keresztül haladtunk.
  A Kibale Nemzeti Park zöld oázisában lesz átmeneti otthonunk, ahol fürdőzhetünk az erdei illatokban és hangokban, a fák között himbálózó főemlősöket, ritka madarakat és a gyönyörű pillangókat figyelhetünk meg. (szállás: szafari tábor, 2 éj, ellátás: reggeli, vacsora)

 • 14. nap Kibale Nemzeti Park – csimpánz túra

  A csimpánzok az ember legközelebbi unokatestvérei, és az egyik legveszélyeztetettebb főemlősfaj. A Kibale Nemzeti Parkot három nagy csimpánz közösség lakja, amelyek mindegyike több mint 100 egyedet számlál. Megfigyelhetjük őket, amikor termő fákban táplálkoznak, pihennek és társas életet élnek.
  További főemlősök, mint a fekete-fehér kolobuszmajmok, a L’Hoest majmok, szürke pofájú és vörösfarkú majmok, madarak és emlősök, mint elefántok láthatók ezen a sétán.
  Délután a park keleti szélén található közeli Bigodi Wetland Sanctuary erdei mocsárhoz, ahol madarakat, majmokat és főemlősöket is láthatunk. (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 15. nap Kibale Nemzeti Park – Bunyonyi-tó

  Uganda déli részére autózunk. A hegyi gorillák Közép-Afrikában két területen, két csoportban élnek. Az egyik csoport az ugandai Bwindi Nemzeti Parkban él. A hegyi gorillák a kihalás szélén élő állatok, a Természetvédelmi Világörökség Vörös listáján a kritikusan veszélyeztetett fajok között tartják nyilván őket. Számuk az elmúlt 10 évben kis mértékben növekedett, jelenleg mintegy 650 egyed él a Bwindi területén. Délután érünk a park szomszédságába, az apró szigetekkel tarkított Bunyonyi-tóhoz. (szállás: üdülő, 3 éj, ellátás: reggeli, vacsora)

 • 16. nap BWINDI NEMZETI PARK – HEGYI GORILLA TÚRA

  Ugandai kalandunk fénypontja következik! A Bwindi Áthatolhatatlan Erdőnek is nevezett park Afrika leggazdagabb ökoszisztémáját rejti, de ami igazán különlegessé teszi ezt a napot az az, hogy találkozhatunk egy hegyi gorilla családdal. Bár sok csodája van Afrikának, ez a találkozás valóban lélegzetelállító! 
  Kora reggel terepjárókkal indulunk a nemzeti park központjába, ahol részletes eligazítást kapunk a gorilla-les szabályairól. Ezután nekivágunk gyalogtúránknak az „Áthatolhatatlan” Bwindi Nemzeti Park erdőiben. (ellátás: reggeli, vacsora)

 • 17. nap BUNYONYI-TÓ – BWINDI NEMZETI PARK – HEGYI GORILLA TÚRA

  Az ugandai hatóságok szigorúan őrzik a gorillacsaládokat és naponta csak nyolc embert engednek egy-egy család közelébe, Mivel az állatok nagy területeket járnak be egyetlen nap alatt is, ezért még egy napot rászánunk arra, hogy találkozhassunk a hegyi gorillákkal.
  Délután csónak-kirándulásra indulhatunk a Bunyonyi-tavon. Ellátogatunk a szigeten élő egyik közösséghez, ahol bepillantást nyerhetünk a civilizációtól elzártan élő helyiek mindennapi életébe. (ellátás: reggeli, vacsora)

 • 18. nap BUNYONYI-TÓ – Mgahinga Gorilla Nemzeti Park – arany majom túra

  A világon csak kevés arany majom maradt. Ugandában a Mgahinga Gorilla Nemzeti Park vulkanikus hegyeinek alsó lejtőit szegélyező bambuszerdőkben élnek. Azért, hogy láthassuk a ritka főemlősöket az ország dél-nyugati sarkába utazunk, a Virunga Természetvédelmi Terület részét képező parkba. A Ntebeko kapu feletti kilátóból csodálatos kilátás nyílik a Magahinga Nemzeti Parkra és a környékre. Délre a három vulkán, északra a kis kertek, a Mutanda-tó és a Bwindi áthatolhatatlan erdő dombjai, nyugatra pedig a Nagy-hasadékvölgy nyugati részére Kongóban.
  A Mgahinga Gorilla Nemzeti Park mintegy 58% -át bambuszerdő borítja, a gorillák és az aranymajmok ínyencségei. Az arany majmok nagyon aktívak a bambusz lombkoronájában. Öröm ezeket a játékos állatokat nézni a vulkánok alsó szintjén találhatól erdős szurdoktól a magasabban fekvő magaslatig és lápvidékig vezető egész napos gyalogos állatlesen. Érdemes felsétálni a 3474 méteres Mgahinga vulkán tetejére a természetes bambuszerdőn keresztül mert gyönyörű innen a kilátás a Virunga-hegységre. (szállás: szafari tábor, 2 éj, ellátás: reggeli, vacsora)

 • 19. nap Mgahinga Gorilla Nemzeti Park – vulkántúra

  Kora reggel madármegfigyelő túrára indulhatunk. Reggeli után három program közül választhatunk.
  A kihívásokat kedvelők végigjárhatják a Mount Sabinyo (3669 m) tetejére veezető 14 km-es túrát és Ruandában, Ugandában és Kongóban lehetnek egyszerre! A Sabinyo-hegy a legrégebbi a három vulkán közül, meglehetősen erodálódott, és ezért jelenti azt a neve: „az öreg fogai”! A vulkánnak három kihívást jelentő csúcsa van. Az ösvény egy gerincen vezet fel a keleti oldalon az első csúcsig. A második csúcsra vezető ösvény a hegygerincen fut fégig, lélegzetelállító panorámát kínálva Ruanda és Uganda szurdokaiba. A harmadik csúcsig tartó túra meredek, több létrával.
  A Sabinyo-hegy lábához vezető ösvény egy finom hegyi erdőn fut keresztül, majd Kongó felé fordul. Útközben nagyszerű kilátás nyílik Sabinyo szurdokára és csúcsaira. Kongóba érve a nemzetközi határon vezet vissza. A visszatérő ösvény nagyszerű rész a madarak, arany majmokat és az elefántok megfigyelésére.
  A Batwa-ösvény a Muhavura-hegy aljánál kezdődik, és a Mgahinga Gorilla Nemzeti Park Muhavura és Gahinga vulkánjainak alsó lejtőin halad. Batwa vezetőnk segítségével megismerhetjük, hogyan használják a helyiek az erdőt éléskamrának, gyógyszertárnak és mindenekelőtt otthonnak. Az ösvényen meghallgatjuk a batwa hagyományokat és legendákat. Az ösvény csúcspontja a Garama-barlangba való leereszkedés, ami egy 200 m hosszú lávacső a Mount Gahinga alatt. A batwák híresek zenéjükről és táncukról, és a Garama-barlangban található ősi földalatti tanácsháza egy felejthetetlen előadáshoz nyújt teret. (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 20. nap Mgahinga Nemzeti Park – ENTEBBE

  Egy hosszú, egész napos utazás vár ránk. Uganda délnyugati részének füves és teraszos meredekségein át, az „Afrika kis Svájcának” nevezett régó dombjain keresztül utazunk vissza a Viktória-tóba nyúló félszigeten épült Entebbe városába. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 21. nap ENTEBBE – HAZAUTAZÁS

  Délelőtt sétálhatunk a Viktóri-tó partján a Botanikus Kertben vagy ellátogathatunk a Wildlife Education Center-be. Ezután nincs más hátra, búcsút intünk Kelet-Afrikának, Entebbe nemzetközi repülőterére utazunk és haza indulunk. (ellátás: reggeli)

Csapat

 • TÁTRAI BERNADETT Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • FOGLALHATÓ, 6 SZABAD HELY VAN A TÚRÁN

 • GORILLA TÚRA

  • Jelentkezz időben!
  • a Bwindi Nemzeti Parkban naponta 8 gorilla-túra engedélyt adnak ki
  • az engedélyt az utazás időpontja előtt 4-6 hónappal meg kell vásárolni
  • a gorilla-engedélyt az utazás ára tartalmazza, az előleggel kell fizetni
  • az engedély ára az utazó részéről történő útlemondás esetén minden esetben vissza nem térítendő összeg: 800 USD
 • Az utazás ára tartalmazza
  • a reptéri transzfereket az utazás helyszínén csoporttal való érkezés és indulás esetén
  • az utazást terepjárókkal, sofőrrel
  • 20 éjszaka szállást 3*-os szafari kempingekben, 2 ágyas telepített  sátrakban, valamint 3*-os üdülőkben és hotelekben, 2 ágyas szobákban
  • az ellátást a program szerint: 20 reggelit,  12 ebédet,  19 vacsorát
  • a nemzeti parkok és vadrezervátumok belépőit: Amboseli Vadrezervátum, Manyara-tó Nemzeti Sark, Serengeti Nemzeti Park, Ngorongoro kráter, Nakuru Nemzeti Park, Masaa Mara Vadrezervátum, Kibale Nemzeti Park, Bwindi Nemzeti Park, Mgahinga Nemzeti Park
  • a Nátron-tó, Ol Doinyo Lengai és Naivasha-tó belépőket
  • a csónakkirándulást a Naivasha-tavon
  • a vulkántúrát a Mgahinga Gorilla Nemzeti Parkban
  • a szafarikat és egyéb programokat a részletes leírás szerint
  • a helyi vezetők és a sofőrök munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a Budapest – Nairobi – Entebbe – Budapest repülőjegyek és illetékek árát
  • a reptéri transzfereket egyéni érkezés és indulás  esetén
  • az ugandai, kenyai és tanzániai vízumok díját
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a fakulatív programokat
  • a Gorilla túraengedély árát
  • a borravalókat a helyi vezetőknek: kb. 100 – 120 USD/ résztvevő
 • Fakultatív programok

  Felhívjuk figyelmed, hogy a fakultatív programok ára változhat, a megadott árak tájékoztató jellegűek:

  • Bwindi Nemzeti Park – hegyi gorilla túraengedély: 800 USD
  • Jinja – fél napos rafting: 100 USD
  • Bunyonyi-tó – csónakkirándulás: 20 USD
  • Entebbe – Botanikus Kert: 20 USD
 • Repülőjegyek, illetékek
  • Budapest – Nairobi – Entebbe – Budapest repülőjegyek és illetékek ára: 280 000 Ft-tól
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és partnerünk árajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Beutazási szabályok, vízum
  • magyar állampolgárok számára az Ugandában, Kenyában és Tanzániában való tartózkodáshoz vízumra van szükség, a vízum díját az utazás ára nem tartalmazza, azt érkezéskor vásároljuk meg
  • az ugandai vízum ára egyszeri belépésre: 50 USD
  • a kenyai turista vízum ára többszöri belépésre: 100 USD
  • a tanzániai turista vízum ára egyszeri belépésre: 50 USD
  • a vízum elkészítéséhez 2 igazolvány méretű fényképre van szükség
  • az útlevélnek a belépés idejétől számítva legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie és rendelkezésre kell állnia 2 üres oldalpárnak
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 6 500 USD
  • Gorilla túra engedély:  jelentkezés után 14 nappal fizetendő, az Előleggel (800 USD)
  • Előleg: jelentkezés után 14 nappal fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (2 600 USD + 800 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 95 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (3 900 USD)
 • Útlemondási feltételek

  Az utazás megkezdéséhez képest 95 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levonja a Gorilla túraengedély árának 100%-át (800 USD) és 40 USD kezelési költséget.

  A 95 napon belüli útlemondás esetén ezen felül az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 95-36. napok között a Részvételi díj 20%-a és a Gorilla túraengedély ára,
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a és a Gorilla túraengedély ára,
  • 25-16. napig a Részvételi díj 75%-a és a Gorilla túraengedély ára,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a és a Gorilla túraengedély ára.
 • Ajánlott korhatár

  20 – 64 év

 • Létszám

  8-12 fő

Hasznos információk

 • Gorilla túra
  • A túrára készüljünk elég folyadékkal, vízlepergető ruházattal (pillanatok alatt képes eleredni az eső), valamint olyan kameratáskával, ami szintén jól bírja az esőt!
  • A rovarok ellen hosszú ujjú pólóval és hosszúnadrággal védekezzünk.
  • Mivel az ugandai hatóságok szigorúan őrzik a gorillacsaládokat és naponta csak nyolc embert engednek egy-egy család közelébe, a csoportot – létszámtól függően – több csapatra osztjuk majd, hogy mindenki részesülhessen ebben a kivételes látványban.
 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi partner irodánkon keresztül foglalod le repülőjegyed
 • Szervezés
  • az utazás szervezése helyi partner irodák bevonásával zajlik
  • az utazás ideje alatt angolul beszélő helyi sofőrök, vadles vezetők és egy magyar túravezető állnak a rendelkezésedre
 • Közlekedés
  • overland kalandtúránk során 6 fős terepjárókkal közlekedünk, amit a helyszínen bérlünk, helyi sofőrökkel
 • SZÁLLÁSOK, ELLÁTÁS
  • 20 éjszakát 3*-os, színvonalas hotelkeben és üdülők bungalóiban, 2 ágyas szobákban, vagy szafari táborok 2 személyes telepített sátraiban töltünk
  • az üdülőkben és szafari táborokban általában van étterem és bár
  • a 2 személyes telepített sátrak berendezése: kényelmes ágy és egyszerű, unyanakkor stílusos afrikai bútorok, valamint tarozik hozzá egy zuhanyzós fürdőszoba
  • az utazás ára 20 reggelit,  10 csomagolt és 2 meleg ebédet, 19 vacsorát tartalmaz a részletes leírás szerint
  • a reggelit és vacsorát a szállásaink éttermében szolgálják fel
  • a szafarik ideje alatt a nemzeti parkokban csomagolt ebéd az ellátás
  • amikor nincs ellátás,  akkor utazás közben állunk meg egy gyors ebédre egy városi kisvendéglőben
  • egy komplett étkezés ára, színvonlas étteremben: 20- 30 USD
 • Valuta, költőpénz
  • Tanzánia hivatalos fizetőeszköze a tanzániai shilling (1 TSH = kb. 6 Ft.)
  • Kenyában a kenyai shilling a hivatalos fizetőeszköz. 1 USD = kb. 100 KES
  • Uganda hivatalos fizetőeszköze az ugandai shilling. (1 Ft = kb. 12 UGX)
  • legcélszerűbb az amerikai dollár kivitele, amit a reptéren válthatunk be a helyi fizetőeszközre
  • a pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes bankjegyeket váltanak be
  • a nagy címletű bankjegyeket kedvezőbb árfolyamon váltják át
  • bankautomaták használatára nem lesz lehetőségünk utazásunk során
  • ajánlott költőpénz: 300 USD
 • Oltások, gyógyszerek
  • kötelező oltás: sárgaláz elleni védőoltás
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • Malária: Uganda fokozottan Maláriával fertőzött terület, a malária elleni gyógyszer szedése kötelező, a tablettát a háziorvos írja fel
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, ragtapasz, sebfertőtlenítő, fásli, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó, kézfertőtlenítő
 • KAPCSOLÓDÓ

  Ha szívesen olvasgatnál a nagy afrikai állatvándorlásról, látogass el blogunkra: Gyorstalpaló Kelet-afrikai szafarikhoz.

 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus levelet, benne egy regisztrációs számmal. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással.
  • Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg teljes összegének (USD) bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A befizetésről a visszaigazolást és a számlát online küldjük el az jelentkezési lapon megadott email címre.
 • Bankszámlaszámok

  Pachamama Adventures Ltd.

   

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design