Teide vulkántúra – Tenerife kalandtúra – Kanári-szigetek

Indulás:
Utazás hossza: 8 nap
Utazás stílusa: Gyalogtúrák
Létszám: 6-8 fő
Ár:
1500
EUR

Jelentkezem
Kérdésem van

A Tenerife szigetén minden egy óra alatt elérhető, mégis ezeregy tájat ölel fel. Az északi sziklás partvidék élesen ellentétes a lágyan hullámzó déli strandokkal. A hegyek oldalán zöld fenyőligetek és babérerdők, még magasabban a felhők felett pedig a hatalmas Teide vulkán Holdbéli tájai.

Minden kényelmet kiszolgáló alaptáborunkban nyújtógyakorlatokkal indíthatjuk a napot, vagy élvezhetjük a nagy kertet és a medencét. Fél napos kirándulásaink során a környék legjobb kisvendéglőit is végigjárjuk, az estéket pedig lazítós, csillagnézős levezető programokkal töltjük. Garantáljuk, hogy a Tenerife szigetén töltött idő minden pillanatát élvezni fogod!

 

Kiemelt látnivalók:

 • vulkántúra a Teide 3 718 méter magas csúcsára
 • a Malpaís de la Rasca Természetvédelmi Terület ösvényei
 • a déli part csendes, titkos öblei
 • a Teide Nemzeti Park legérdekesebb részei
 • Vilaflore hegyi faluja
 • az Anaga-hegység örökzöld babérerdői
 • a Benijo-öböl feketén csillámló, homokos strandja
 • San Cristobal de La Laguna történelmi városközpontja naplemente idején
 • Garachico 17. századi kikötővárosa
 • csillagászati túra a Teide Nemzeti Park tiszta éjszakai égboltja alatt
 • a romantikus Masca falucska a Masca-szurdokban
 • fürdőzés az Atlanti-óceán rejtett öbleinek medencéiben a Teno világítótoronynál
 • tengeri kajakozás a monumentális Los Gigantes sziklák mentén
 • vitorlás túra a bálnák és delfinek nyomában

 

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos
 • Komfort: ****
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: ***

Részletes program

 • 1. nap KANÁRI-SZIGETEK: TENERIFE

  Egy vidéki birtokon lesz az alaptáborunk a Tenerife déli lejtőin, innen indulunk kényelmes kalandunk során a sziget felfedezésére. A vendégházban hangulatos szobák és egy pici étkező, a nagy kertben pedig úszómedence, pihenő sarkok, egy grillező és a vulkáni kúpokkal tarkított Atlanti-óceán körpanorámája vár minket. Ráadásnak pedig egy átlátszó telepített sátor, ahonnan éjszaka egy távcsővel vagy szabadszemmel, az ágyadból bámulhatjuk a páratlanul csillagos eget.
  Érkezésünk után megkezdjük ismerkedésünket a helyi gasztronómiával, megtanuljuk, hogyan készül a Kanári-szigeteken a sangria és mitől lesz igazán ízletes a Mojo mártás és a ráncos burgonya. (ellátás: reggeli, piknik vacsora)

 • 2. nap Montana Amarilla – Nature Malpaís de la Rasca Természetvédelmi Terület

  Túra: táv 5 km, szint fel/ le:50 m, 3-4 óra

  Nem sietünk. Egy testébresztő nyújtással kezdhetjük a napot, majd megtanuljuk, hogyan készül a narancslikőrös barraquito, a helyiek kedvenc kévéja. Ezután irány az Atlanti-óceán partja! Tenerife déli részén vannak a sziget legnépszerűbb strandjai. A mi kedvencünk a sárga Montana Amarilla öble. A tíz percnyi sétával elérhető hegy tetejéről a Teide piramisának csúcsában és az óceánig húzódó vulkanikus hegyek látványában gyönyörködhetünk, aljában pedig napfürdőzhetünk és ihatunk egy frissítőt.
  Következő állomásunk egy pici strand, ahol egy heverészős, élőzenés bár is vár minket. Innen indulhatunk délután, hogy bejárjuk a Malpaís de la Rasca Természetvédelmi Terület partmenti ösvényeit. Megkapó az óceánnal összeérő vulkanikus táj és a vörös hegykúpok látványa az oszlop- és fügekaktusz erdők hátterében. A világítótoronyhoz vezető kényelmes sétánk során többször megpihenünk, hogy a tengerbe futó lávafolyamok medencéiben frissüljünk fel. A naplemente újra a pici öbölben ér minket, ahol kipróbálhatjuk a bár remek konyháját is. (ellátás: reggeli)

 • 3. nap A Teide Nemzeti Park legszebb ösvényei – Vilaflore – Borászatlátogatás

  Túra: táv összesen 10 km, szint fel/ le: 400 m

  Kényelmesen, tetszés szerint tornával, úszással vagy barraquitoval indíthatjuk napunkat, majd megkezdjük ismerkedésünket a Teide Nemzeti Park legszebb ösvényeivel. 2 000 méteres magasságban, a felhő zóna felett általában vakító napsütés, kristálytiszta, száraz levegő és sokszor szeles idő fogad minket.
  A 3 718 méter magas Teide a harmadik legmagasabb és legnagyobb vukláni struktúra a világon. A Teide és Pico Viejo csúcsai 1 700, illetve 1 340 méterre emelkednek a Las Canadas hatalmas, 16 km széles kalderájából.
  Az órási kráter szokatlan geológiai formációi között három rövidebb és igazán könnyű ösvényt végigjárva úgy érezhetjük magunkat, mintha a Marsra, a Vénuszra és a Holdra látogattunk volna. 
  Los Roques kilátópontjáról a kaldera teljes körpanorámájában gyönyörködhetünk. A híres sziklaformációk körül haladó ösvényről leereszkedünk a vulkáni üledékes Llano de Ucanca síkságra. A hegy oldalát ezen a területen jórészt a Teide utolsó, 850-es kitöréséből származó Lavas Negras (fekete láva) borítja. Sétánk közben láthatjuk a La Cascada néven ismert „zsinórozott” lávafolyásokat“, a pahoe típusú, nagyon folyékony lávafolyásokat, melyek csavart alakokat nyertek. És egy lávacsatornát, amely megszilárdult anélkül, hogy a felszínre került volna, ma az eróziós folyamatok miatt látható.
  Délidőben megpihenünk Vilaflore jellegzetes tenerifei hegyi falujában, ahol megéri megkóstolni a helyi gasztronómia csodáit a kedvenc kisvendéglőnk teraszán.
  A naplementét egy rusztikus borászat teraszáról nézzük meg, miközben végig kóstoljuk a Teide déli lejtőin termő szőlőkből készült nedűket és helyi sajtokat. (ellátás: reggeli, piknik vacsora)

 • 4. nap Észak-Tenerife természeti kincsei: Anaga-hegység – Taganana – Benijo-öböl – La Laguna

  Túra: táv 4 km, szint fel/ le:100 m

  Ma egy kicsit hosszabb napunk lesz. A legtisztább természet vár minket Tenerife északi csücskében! Ámulatba ejtő, ahogy az Anaga hegyvonulat szaggatott csúcsai hirtelen zuhannak a tengerig vezető, mély völgyekbe, a partmenti sziklák pedig számos öblöt és strandot alkotnak.
  Az Anaga-hegység egyedülálló biológiai kincse az örökzöld babér, amelynek mesebeli erdejében rövid sétára indulunk. 
  Délidőben Taganana pici településén folytatjuk ismerkedésünket a helyi konyha remekeivel. A szörfösök egyik kedvenc helyén, a óceán mélyéből emelkedő Roques de Anaga szikláival határolt Benijo-öböl feketén csillámló homokos strandján vezetjük le napunkat. A hosszan elnyúló part tökéletes helyszín a napfürdőzésre és egy közös testnyújtásra is.
  San Cristobal de La Laguna történelmi városközpontja a koloniális építészet egyik legszebb példája a Kanári-szigeteken. Naplemente előtt sétálunk egyet az Óvárosban. Hazafelé a hosszabb utat választjuk, a Teide Nemzeti Parkon keresztül utazunk haza, hogy megnézzük, milyen látványt nyújt az óriási vulkán a csillagok társaságában. (ellátás: reggeli)

 • 5. nap Masca-völgy – Masca – Teno-hegység – Teno-öböl

  Túra: táv 11 km, szint fel: 200 m, le: 1000 m, 3-4 óra

  Ma Tenerife szigetének legnyugatibb pontjára, a Punta de Teno világítótoronyhoz készülünk. Egy szerpentinekkel teli, keskeny út vezet a Teno-hegységen keresztül a világvégi óceánpartra. A tájat babérerdőkkel borított, csipkés hegygerincek, termékeny völgyek és a partig futó, mély szakadékok alkotják, amelyek sok helyen kis öblökben végződnek.
  A Masca-szurdokban, egy hosszanti gerincen található kiszögellésre épült a maroknyi piros csempés kőházból áll Masca faluja. Az apró hegyi település fehér házai a ciprus- és pálmaerdők között és az éles gerincekkel tagolt, változatos hegyvidéki táj azonnal rabul ejti az embert, egy könnyű séta alatt élvezhetjük a hely romantikus hangulatát. 
  Ezután egy kiadós gyaloglás vár ránk a falu feletti kilátópontról a Teno-öbölig vagy a buszos utazást is választhajuk.
  A kék horizont és a csipkés, méregzöld hegygerincek sziluettje kísér minket miközben a hegyoldalban futó szerpentinen ereszkedünk folyamatosan lefelé, a hol meredekebb, hol lankásab terepen. Túránk utlosó szakaszáról, az öbölből és a világítótoronyból is pazar kilátás nyílik a sziget nyugati részén magasodó sziklafalakra. A tenói partok sziklái közül a 600 m magas Los Gigantes a legimpozánsabb.
  A délután a pihenésé. A Teno Country Park Természetvédelmi Területrejtett öbleinek medencéiben fürdőzhetünk, napozhatunk és a kaktuszerdők mentén futó parti ösvényen sétálhatunk.  
  Aktív napunk végén a vidéki konyha kincseit felvonultató kisvendéglőben töltődhetünk fel energiával. (ellátás: reggeli)

 • 6. nap TEIDE VULKÁNTÚRA (3718 M)

  Túra: táv 14 km, szint fel/ le: 1200 m, 11-12 óra

  A Teide 3 718 méter magas csúcsára felmászni nagy kaland, egyszer mindenkinek meg kell tapasztalni!
  A klasszikus Montaña Blanca ösvényen vágunk neki az egész napos gyaloglásnak. A Teide oldalában gyalogolva végignézhetjük, hogyan változik a táj és kezd jelentősen elvékonyodni a vulkáni növényvilág.
  Spanyolország és az Atlanti-óceán legmagasabb pontján pedig hipnotikus látvány fogad minket: a környező tájon a színek kavalkádja, a Teide tökéletes piramisának az Atlanti-óceánra vetült árnyéka a szomszédos szigetek sziluettjével a hátterében. És a levegő kénes illata, amely emlékeztet arra, hogy egy aktív tűzhányó tetején állunk.
  Miután kigyönyörködtük magunkat, nincs más hátra: ami felmegy, annak le is kell jönnie. Ösvényünk hosszú és meredeken ereszkedik a lefelé vezető utunkon, amíg visszatérünk a Pico del Teide kapujához.
  A Teide csúcsára feljutni egyszerűbb ha 2 356 méteren beszállunk a felvonóba és alig 8 perc alatt felsuhanunk a 3 555 méteres magasságon lévő felső állomásig. Innen már csak egy meredek félórás kaptató és fel is érkezünk a vulkán csúcsára. (A felvonó jelenleg nem működik.) (ellátás: reggeli)

 • 7. nap Los Gigantes: tengeri kajak túra, strand és vitorlázás

  Lazítós napunk lesz. Tengeri kalandra indulunk a Los Gigantes óriás sziklái mentén. Az érintetlen partvonalon evezve egy újabb perspektívából láthatjuk a vulkanikus tájat, a fölénk tornyosuló sziklatömböket és elszigetelt öblöket, ahol a tiszta kék vízben sznorkelezhetünk.  A kellemes 2-3 órás tengeri kajakozás után vissza evezünk Los Gigantes kikötőjébe. A kajakozás helyett a strandolást napfürdőzést választhatjuk programnak Tenerife egyik legszebb öblében.
  Délután egy katamarán vitorlás fedélzetén indulunk a szinte mindig látható bálnák és delfinek nyomába. Tenerife délnyugati részén jelentős palackorrú delfin populáció él, a partok közelében is találkozhatunk e gyönyörű állatokkal. Kis szerencsével ceteket is lehet látni eredeti élőhelyükön, a nyílt óceánon. Hajónkkal megállunk a Masca-öbölben úszni egyet, teszteljük a tenger gyümölcseiből készült  kóstolót a hozzá illő italokkal és visszahajózunk Los Gigantesbe (ellátás: reggeli, piknik vacsora)

 • 8. nap Tenerife – Hazautazás

  Délelőtt még lazíthatunk és kényelmesen pakolhatunk. Úgy illik, hogy Tenerife leghangulatosabb strandján töltsük el utolsó óráinkat a Kanári-szigeteken, ahol a tengerbe futó lávafolyamok medencéiben frissülhetünk fel és egy heverészős, élőzenés tengerparti bár is vár ránk. Repülési mentrendünknek megfelelően a kora esti órákban kezdjük meg hazafelé tartó utazásunkat. (ellátás: reggeli)

Csapat

 • TÁTRAI BERNADETT Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

 • Lisa Túravezető

  Mindig vidám tenerifei angyalunk profi táncos és személyi edző. A világ számos nyaralóhelyén dolgozott animátorként, a spanyol mellett angolul és franciául is anyanyelvi szinten beszél. A Kanári-szigeteket úgy ismeri mint a tenyerét, nem csak a turisták szeme elöl rejtett helyekre juthatunk el vele, hanem igazi kulináris kalandokban is részünk lehet. Esténként pedig jobbnál jobb koktélokat kever, sőt a salsa alaplépéseit is elleshetjük tőle.

Jelentkezési információk

 • AZ UTAZÁS ÁRA TARTALMAZZA
  • a reptéri transzfereket a csoporttal való érkezés/indulás esetén
  • az utazást egy bérelt busszal
  • 7 éjszaka szállást egy 4*-os vidéki vendégházban, kétágyas szobákban
  • 7 reggelit, 3 piknik vacsorát
  • a részletes leírásban szereplő túrákat és városnézéseket
  • a Los Gigantes vitorlázást
  • a borászatlátogatást bor- és sajtkóstolóval
  • a helyi idegenvezető és sofőr munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • AZ UTAZÁS ÁRA NEM TARTALMAZZA
  • a nemzetközi repülőjegyek és illeték árát
  • a programban nem szereplő étkezéseket és az italfogyasztást
  • a fakultatív programok árát
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 10 EUR/ résztvevő
 • FAKULTATÍV PROGAMOK
  • Los Gigantes – 2 órás kajakozás vezetővel: 40 Euro/ kajak
  • Teide csillagászati ​​túra ára piknik vacsorával: 100 – 120 EUR
  • Bubble sátor: 250 EUR/ éjszaka
  • a 7 x 1 órás fitnesz csomag ára: 70 EUR
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • javasolt útvonalak: Budapest – Tenerife, légitársaság: Wizz Air – Ár: 70 000 HUF-tól
  • további javasolt útvonalak: Bécs – Tenerife, légitársaság: Wizz Air
  • Bécs – Gran Canaria – Tenerife, légitársaság: Ryanair
  • a repülőjegyek ára a megvásárlás idejétől függ

   

  • Bízd profikra! Partnerünk az Air Partner Repülőjegy Iroda
  • aktuális menetrend információkért, a foglalási- és lemondási feltétlekért fordulj a mi irodánk munkatársához, így időben értesíteni tudunk az esetleges változásokról, járattörlésről
  • a Kanári-szigetekre vonatkozó COVID-19 járvánnyal kapcsolatos utazási lehetőségekről és feltételekről a Hasznos Információknál olvashatsz bővebben
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Spanyolországba
  • az útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
  • a Kanári-szigetekre vonatkozó COVID-19 járvánnyal kapcsolatos  utazási lehetőségekről és feltételekről a Hasznos Információknál olvashatsz bővebben
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz útlemondási-, baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
  • a COVID-19 járványra vonatkozó biztosításról a Hasznos Információknál olvashatsz bővebben
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 1 500 EUR
  • Előleg: a jelentkezés után 14 nappal fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (600 EUR)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 31 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (90 EUR)
 • LEMONDÁSI FELTÉTELEK

  30 napon túli lemondás esetén irodánk minden esetben levon 20 EUR kezelési költséget. 30 napon belüli lemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 30-16. napig a Foglalási díj 30%-a,
  • 15 napon belül a Foglalási díj 50%-a.
 • LÉTSZÁM

  6-8 fő

 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  15-60 év

Hasznos információk

 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partnerünknél foglalod le repülőjegyed
 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • a Kanári-szigeteken az Euro (EUR) a hivatalos fizetőeszköz
  • bankkártyával bárhol lehet fizetni
  • ajánlott költőpénz: 30 EUR/ nap
 • SZÁLLÁS
  • egy 4*-os, hangulatos vidéki birtok 10 fős vendégházában szállunk meg, stílusosan berendezett, 2 ágyas szobákban, melyekhez saját fürdőszoba tarozik
  • a vendéghéz nagy kertjében medence, napozó terasz, szabadtéri étkezők és pihenő sarkok, grillező, sőt egy pin-pong asztal is van
  • a vendégház kis éttermét, ahol a bőséges reggelit is felszolgálják kizárlólag a szállóvendégek használhatják
  • a kertjében egy átlátszó luxus-státorból éjszaka egy távcsővel vagy szabadszemmel, az ágyadból bámulhatod a páratlanul csillagos eget
  • a nagy méretű luxus-sátor egy franciaággyal, egy kis asztallal és 2 székkel van berendezve és egy fürdőszobája is van
 • ELLÁTÁS
  • az utazás ára minden nap tartalmaz egy kiadós kontinentális reggelit
  • utazásunk kulináris kaland is: a programok során hangulatos vidéki kisvendéglőkben ismerkedünk a helyi konyha remekeivel, minden nap ellátogatunk egy-egy kedvenc éttermünkbe
  • esténként kipróbálhatjuk a vendégházunk konyháját vagy közösen sütögethetünk a kertben
  • Ruganyos test, erős hát és hajlékony gerincoszlop? Reggelente 8:30-9:30 óra között az egész testet tetőtől-talpig átmozgató jóga és pilates órákon vehetsz részt. A mélyrétegű törzsizmok nyújtására és erősítésére-koncentráló gyakorlatsor hihetetlen energiákat szabadít majd fel Benned.
  • Torna a vízben? A testedzés egyik leghatékonyabb és legkíméletesebb módszere. Az aqua fitnesz megterhelés nélkül mozgat át tetőtől talpig, hiszen a sűrű közeg sajátos jellege miatt a kemény edzés ellenére is védve maradnak az ízületeid. Izmaid rugalmasak lesznek, fejlődik az állóképességed, javul az anyagcseréd és a keringési rendszered. Ezért a reggeli tornát kombináljuk a medencében végzett vízi gyakorlatokkal is.
  • A fitnesz csomagot az utazásra való jelentkezéskor kell lefoglalnod.
  • A 10 x 1 órás csomag ára: 100 EUR
 • KÖZLEKEDÉS
  • egy bérelt kisbusszal
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • kötelező oltás nincs
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó
  • kézfertőtlenítő, maszk
 • A TÚRÁK NEHÉZSÉGE
  • könnyű túrák, séták: Malpaís de la Rasca Természetvédelmi Terület, Anaga-hegység, Teide Nemzeti Park legszebb ösvényei
  • közepesen nehéz túra (kihagyható): Teno-hegység
  • nehéz túra: Teide vulkántúra
  • minden természeti látványosságnál lehetőség van a hosszabb túra és rövidebb, könnyű sétautak között választani
  • a túrák kihagyhatóak, visszafordulási lehetőség azonban nincs
 • Teide vulkántúra (3718 m)
  • A Teide mászás nem mindenkinek való. A szerpentin felfelé és lefelé is meglehetősen meredek, a felső régió szeles és a tengerszint feletti magasság lassíthatja a tempót. Vízvételi lehetőség egyáltalán nincs.
  • Teljes hossz felfelé: 9 km gyaloglás 1200 méter szintemelkedéssel.
  • Lefelé: 6 km gyaloglás 1200 méter szintereszkedéssel.
  • A Teide megmászásához szükséges idő: kb. 7 óra és 5 óra az ereszkedés.
  • A túrát korán érdemes kezdeni, kellemesebb ilyenkor felfelé kaptatni 1200 méter szintet.
  • Az első szakasz Montaña Blanca és az Altavista menedékház között fut. A második szakasz a La Rambleta-ba a La Fortaleza-n keresztül, a harmadik szakasz a Telesforo Bravo csúcsig vezet.
  • A túra elején a robbanékony vulkáni tevékenységre jellemző táj látványa kíséri lépéseinket. A földet habkő borítja és a fekete vulkáni tojások, a „Huevos del Teide“. A Montaña Blanca csúcsát, körülbelül 4,5 km gyaloglással érjük el, 380 méteres szintemelkedéssel.
  • De ez még semmi. Innentől kezdve érdekes lesz az ösvény. Ez a túra legtrükkösebb része: egy 2,6 km-es szakaszon haladunk a fekete láván és közben 544 métert mászunk felfelé. A szintemelkedés helyenként nagyobb, mint 60%! Ennek a meredek pályának a felénél a gigantikus Estancia de Los Ingleses sziklákba ütközünk. A mászók egykori éjszakai menedékét mi csak pihenőhelyként használjuk mielőtt eljutnánk az Altavista menedékházhoz (3260 m). A menedékháztól már egész közel van a felvonó felső állomása.
  • Azok akik 2 nap alatt szeretnék megmászni a Teide vulkánt és Spanyolország legmagasabb szállásán, a csillagok között, a világ egyik legszebb éjszakai égboltja alatt szeretnénk aludni, eltölthetnek egy éjszakát az Altavista menedékházban és másnap kora reggel indulhatnak a csúcstámadásra.
  • A Teide-mászás kalandjának második szakasza az Altavista-menedékhelytől a La Rambletáig nem olyan meredek, itt az oxigénhiány lassít minket.
  • Az ösvény a Teide malpaís táján vezet végig, ahol nincs növényzet, majd áthalad a La Fortaleza kilátóponton, mielőtt alig egy óra múlva elérnénk a La Rambletát.
  • Itt kezdődik a Teide vulkán mászás harmadik szakasza a Teide csúcsáig. Ez a legjobb rész. Erre a szakaszra előre kell tervezni erőnlétileg és a túraengedéllyt is be kell szerezni. A La Rambletától a Teide csúcsáig kanyargó Telesforo Bravo ösvényen haladunk tovább.
  • A Teide csúcsán hipnotikus látvány fogad minket: a vulkanikus táj színek kavalkádja, a Teide tökéletes piramisának az Atlanti-óceánra vetült árnyéka, a szomszédos szigetek sziluettje a hátterében. És a levegő kénes illata, amely emlékeztet arra, hogy egy aktív tűzhányó tetején állunk.
  • Nincs más hátra, még vár ránk a túra negyedik szakasza: ami felmegy, annak le is kell jönnie. Ösvényünk hosszú és meredeken ereszkedik a lefelé vezető utunkon, amíg visszatérünk a Pico del Teide kapujához.
  • A Teide csúcsára feljutni egyszerűbb ha 2356 méteren beszállunk a felvonóba és alig 8 perc alatt felsuhanunk a 3555 méteres magasságon lévő felső állomásig. Innen már csak egy meredek fél órás kaptató és fel is érünk Spanyolország és az Atlanti-óceán legmagasabb pontjára. A felvonó jelenleg nem üzemel.
 • IDŐJÁRÁS
  • A Kanári-szigetek szubtrópusi éghajlattal büszkélkedhet, Tenerife az év 365 napján tökéletes üdülőhely.
  • Decemberben és januárban is élvezhetjük a kellemes időjárást, a tengerpartokat, az úszást az óceánban és a gyönyörű kék ​​eget. A tenerifei telek rendkívül enyhék, a november és március közötti időszak a „főszezon”.
  • Május, június és július hónapokban a tengeri szellő a nagyon forró nyári napokat is felfrissíti kicsit.
 • HASZNOS INFORMÁCIÓK
  • időeltolódás: -1 óra
  • kommunikáció: a Kanári-szigeteken a spanyol a hivatalos nyelv, a turizmusban dolgozók többsége beszél angolul
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel
 • ELETRONIKUS KÖZEGÉSZSÉGÜGYI NYOMTATVÁNY

  Van-e valamilyen különleges teendőd az utazás előtt? Milyen biztonsági intézkedésekre számíthatsz a repülőtéren és a repülőgépen?

  Spanyolország kormánya mindenki egészségének védelme érdekében számos, minden utasra érvényes egészségügyi ellenőrző intézkedést vezetett be:

  • Az utazás előtt 48 órával, Spanyolországba történő érkezésedet megelőzően ki kell töltened elektronikus úton egy közegészségügyi nyomtatványt a SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH oldalon.
  • Az online formanyomtatvány kitöltése és elküldése után kapsz a megadott e-mail fiókodra egy személyes QR-kódot.
  • Az indulási repülőtéren fel kell mutatnod a QR-kódot a biztonsági ellenőrzésnél (elengedhetetlen, hogy kinyomtatva vagy mobiltelefonon nálad legyen).
  • A szigetekre érkezéskor, a repülőtéren fel kell mutatnod a QR-kódot a biztonsági ellenőrzésnél, megmérik a testhőmérsékletet, és ha 37,5 ºC vagy annál magasabb, akkor egészségügyi vizsgálatnak kell alávetned magad.
  • Ne feledd, hogy a repülőtér területén és a repülés során végig kötelező jelleggel maszkot kell viselned, és be kell tartanod a légitársaság vagy a repülőtéri hatóság által megjelölt összes biztonsági intézkedést!
 • Ingyenes COVID-19 biztosítás

  Mit teszünk, ha a Kanári-szigeteken tartózkodásod alatt COVID-19 tünetek jelentkeznek nálad?

   

  • Mivel a legfontosabb az egészség és biztonság, a Kanári-szigeteken a kormány ingyenes AXA-biztosítást ajánl fel, amely fedezi a COVID-19 járványhoz kapcsolódó összes költségedet.
  • A biztosítási fedezet kiterjed az alábbiakra:
  • az egészségügyi költségek, egészségügyi hazaszállítás és a tartózkodás karantén miatti meghosszabbítása (legfeljebb 15 nappal) ugyanazon üdülőhelyen/szállodában vagy szabályozott idegenforgalmi szálláshelyen, illetve az egészségügyi hatóságok és a biztosító társaság által kijelölt egyéb létesítményben.
  • Biztosítottak: A biztosítás a Kanári-szigetekre látogató összes olyan turistára vonatkozik, aki a szerződéses időszakban szabályozott turisztkiai létesítményben száll meg, és akinek COVID-19 tesztje pozitív eredményt ad, valamint az utazásra őt elkisérő hozzátartozóira, még akkor is, ha a hozzátartozók teszteredménye nem pozitív.
  • Hozzátartozók: A biztosított hozzátartozójának minősül annak házastársa, élettársa vagy az a személy, aki egy háztartásban él vele, a házastársak bármelyik tagjának bármilyen fokú vér szerinti felmenője vagy leszármazottja (szülők, gyermekek, nagyszülők, unokák),
  • oldalágon kizárólag a pár bármelyik tagjának testvére, nem vér szerinti testvére, sógora és sógornője, veje, menye, anyósa vagy apósa számít a biztosított hozzátartozójának.
  • A biztosítás időtartama: Az utazási segítségnyújtási garancia érvényessége minden biztosítás esetén az utazás időtartamához van kötve, és maximum 30 napra terjed ki. ́
  • Ez egy kiegészítő biztosítás. A biztosítási fedezetek akkor lépnek érvénybe, ha a biztosított nem rendelkezik másik biztosítási fedezettel, amely fedezni tudja az adott helyzetet.
  • Területiség: A biztosításban foglalt garanciák kizárólag a Kanári-szigetekre érvényesek. A biztosító kötelezettségvállalása akkor fejeződik be, amikor a biztosított elhagyja a szigetekeket.
  • Fontos: Minden olyan körülmény ki van zárva, amelyről a Biztosítottnak az utazás elott tudomása volt.
 • HAZATÉRÉS – COVID-19 teszt
  • Ha a hazatérésedhez, az országba való belépséhez COVID-19 tesztre van szükséged, Tenerife fővárosában, egy magánklinikán is el tudod azt elvégeztetni. Ebben is segítünk.
  • A gyorsteszt eredménye egy nap alatt készül el, ára előzetes orvosi konzultációval: 125 EUR.
 • Általános COVID-19 biztonsági intézkedések

  A Kanári-szigeteken az elmúlt hónapokban komolyan dolgoznak azon, hogy ellátogathass ide, és maximális biztonságban élvezhesd a nyaralásod. 

   

  Általános intézkedések:

  • Ajánlott személyek közötti távolságtartás 1,5 méter.
  • A városi közterületeken – kivéve testmozgás és sportolás ideje alatt –, valamint a turista látványosságok szabadtéri és zárt területén a maszk használata kötelező a felnőttek és 6 évesnél idősebb gyermekek számára, kivéve fogyatékosság vagy légzőszervi betegség esetén.
  • Az összes létesítmény és a tevékenységekhez használt eszközök megfelelő tisztítása és fertőtlenítése kötelező az üzemeltetők számára (az illemhelyeken és a hasonló közös használatú területen fokozottan)
  • Az éttermekben, bárokban élelmiszer/ ital fogyasztás ideje alatt nem kell maszkot viselni.
  • Kézfertőtlenítő gél minden bolt, étterem, stb. bejáratánál ki van rakva, azok gyakori használata javasolt, erre a személyzet sok helyen fel is hívja a látogatók figyelmét.
  • Amennyiben nem garantálható a 2 méteres távolság megtartása, mindenhol tilos a dohányzás.
  • Az idegenforgalmi szálláshelyeken a közös helyiségek befogadóképességére a szükséges társadalmi távolságtartásnak megfelelő korlátozás vonatkozik.
 • Aktív turizmus
  • A természetjárás és szabadtéri aktív turisztikai tevékenységek alacsony fertőzési kockázattal járnak, és gyakran kis csoportokban végzik őket. 
  • A lakott településeken kívüli szabadtéri területekre, a nemzeti parkokban és természetvédelmi területeken nem kötelező a maszkviselés, amennyiben fenntartjuk a személyek közötti 1,5 méteres biztonsági távolságot.
  • A személyek közötti távolság megtartása érdekében a csoportos sporttevékenységeket zárt terekben legfeljebb 10, a szabadban pedig legfeljebb 25 személy végezheti együtt.
 • Tengerparti strandok, természetes medencék
  • A csoportokban kihelyezett napozóágyak és napernyők között kötelező 2 méteres távolságot tartani, és fertőtleníteni kell azokat az egyes ügyfelek után.
  • Ennek alapján a napozóágyak száma határozza meg a befogadóképességet. Ezek használatakor tiszteletben kell tartani az egy háztartásban élőkből álló csoportok közötti távolság biztosítását, és naponta fertőtleníteni kell őket.
  • A személyek közötti távolság fenntartása érdekében néhány népszerű strandon befogadóképességre (személyenként 4 m2), tartózkodásra és hozzáférésre vonatkozó korlátozások vannak érvényben.
  • Az illemhelyeket, a zuhanyzókat és a lábfürdőket kötelező az üzemeltetőnek gyakrabban tisztítani.
  • A maszk használata kötelező a strandokra történő bejutás során.
  • A maszkot fürdőzés közben, illetve az ajánlott biztonsági távolság betartásával ha egy adott helyen tartózkodik nem kötelező viselni.
 • Turisztikai látványosságok és vezetett túrák 
  • A turisztikai látványosságokhoz, a befogadóképesség korlátozása miatt előzetesen időpontot kell foglalni, ezt mi megtesszük helyetted. 
  • A turisztikai látványosságoknál a tömeg elkerülése érdekében egyirányú útvonalakat vezettek be. 
  • Előnyben részesítik a személyes fejhallgatók használatát, amelyet minden használat után fertőtlenítenek.
 • Vendéglátó helyek
  • Az éttermek befogadóképességére vonatkozóan 50%-os korlátozást vezettek be.
  • Az asztalok, a csoportok és a pult között az üzemeltetőnek minimum 1,5 méteres távolságot kell biztosítani.
  • Egy asztaltársaság vagy egy csoport legfeljebb 4 személyből állhat.
  • Az önkiszolgáló és/vagy közös használatú termékek, pl. a cukortartók, öntetek használata megszünt, ezeket egyedi kiszerelésű csomagolású termékekkel helyettesítik.
  • A papír alapú, nyomtatott étlapok használata megszünt, ezeket QR-kódok váltották fel. (Telepítsd az alkalmazást az okostelefonodra!)
  • Kiszolgálás előtt az asztalokat megtisztítják és fertőtlenítik.
  • Az éttermekben, bárokban, a teraszokon a fogyasztás ideje alatt nem kell maszkot viselni.
  • Kézfertőtlenítő gél minden étterem, bár, stb. bejáratánál ki van rakva, azok gyakori használata javasolt, erre a személyzet sok helyen fel is hívja a látogatók figyelmét.
  • Javasolják a bankkártyával történő fizetést.
 • Vásárlás
  • Kizárólag a ruhaboltokra vonatkoznak speciális szabályok: a textilruhákat fertőtleníteni kell, miután egy vásárló felpróbálta őket, és a próbafülkéket is gyakran kell fertőtleníteni. 
  • A kialakított szellőztetőrendszerek garantálják a levegő megfelelő cseréjét. 
  • Javasolják a kártyával történő fizetést.
 • Fontos hivatkozások

  Az Európai Unió létrehozott egy weboldalt és egy mobilalkalmazást, melyek segítségével tájékozódhatunk, hogy aktuálisan mely tagállamokba lehet utazni, milyen feltételek érvényesek az egyes országokban, illetve egyéb adatok találhatók, melyek megválaszolják a turisták kérdéseit. Az egyes országokban érvényben lévő szabályokról a „Re-open EU” menüpontban kaphatsz tájékoztatást.

  Re-open EU: A Kanári-szigetek hivatalos hírlevele. A Kanári-szigeteken az új normalitásra való áttérésre vonatkozó megelőző intézkedéseket elrendelő határozat.

  A spanyol kormány Egészségügyi Minisztériuma

  Egészségügyi Világszervezet: https://www.who.int/home

 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési Feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt, benne egy regisztrációs számmal. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást online küldjük el a jelentkezési lapon megadott e-mail címre.
 • BANKSZÁMLASZÁMOK

  Pachamama Adventures Ltd.

  • USD/ EUR Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design